Dodaj do ulubionych

wkurzyłam się

31.01.13, 11:14
najchętniej gdzieś bym uderzyła,ale nie wiem gdzie.
Panienka lat ok 35-40 ma 6 dzieci NIGDY nie pracowała,mężuś zresztą też nie.Całe życie korzystają z pomocy społecznej,zostali przeniesieni z domu wielorodzinnego za niepłacenie czynszu do gminy na inne mieszkanie oczywiście o obniżonym standarcie i dalej od centrum.Ale na koszt gminy.
Mają na piwko,ale dzieciom lizaka nie kupi jeden z drugim.No i pani zawołała telewizję i się poskarżyła pani redaktor,że ona by chciała mieszkanie 3 pokojowe z balkonem i nisko,bo ma dziecko niepełnosprawne oczywiście na koszt gminy.
Nosz k... mać!!!
całe zycie nie pracowali,jadą na zasiłkach i jeszcze wymagają mieszkania ku...wa od gminy?Bo za daleko mają do centrum?!No szlag mnie trafił.
Oczywiście pani redaktor panie z O.Społ zjechała od góry do dołu.ok może nie zawsze są święte,ale w tym przypadku...No sory bardzo.Ileż jeszcze będziemy utrzymywac takich darmozjadów?!

Żeby nie było.Nie jestem przeciwna zasiłkom,ale z umiarem,na pomoc,a nie życie.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:17
      Zaskakujące jak świetnie się orientujesz w ich sytuacji. big_grin
      • sarah_black38 Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:29
        kropkacom napisała:

> Zaskakujące jak świetnie się orientujesz w ich sytuacji. big_grin

Bo my Polacy tak lubimy z kopytami w cudze życie, portfel, łóżko , gary zaglądać. Ot tak bezinteresownie wścibscy jesteśmy ...

I żeby ktoś nie załapał IRONIA to była ... a może sama prawda?
        • to_ja_tola Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:33
          hahaha
          orientuję się bo to mała miejscowość,a ona opowiada wszsytkim co i jak...tak więc ze spokojem.wink osobiście sama do nikogo z buciorami nie włażę.
          Taaak,taaak jak zwykle można liczyć na ematkę.
          Jak by napisała któraś stała bywalczyni,że ta i ta na zasiłkach podniósł by się raban...A tak...dopier...lankiwink
          Spokooobig_grin
          • kropkacom Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:36
            Chyba pod złym adresem swe skargi ślesz. Doskonale kojarzę twój nick big_grin
            • to_ja_tola Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:38
              ale co w związku z tym???Nie pisałam,że nie bywam na emamie,ale są forumki i sa forumki"guru" wink
              • kropkacom Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:40
                Sorki, ale Triss napisałabym to samo.
      • opium74 Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:33
        Kiedys rozmawiałam z pewną panią mieszkającą w tak zwanym budynku socjalnym. Budynek w centrum miasta. Składał się z malutkich lokali /były hotel robotniczy/ w którym ludzie sami robili sobie aneksy kuchenne i prysznice, toalety za zasłonką. Niektórzy starali się jakoś wiązac koniec z końcem, coś tam remontowac i jakoś żyć. 3/4 towarzystwa miało kuratorów na głowie itd. Jak miasto pomalowało klatke schodową to po tygodniu nie było widac różnicy.

Ponieważ budynek był w dobrej lokalizacji to miasto postanowiło wysiedlić wszytskich, wyremontowac budynek na małe mieszkania do sprzedazy.

Obecnym kolatorom oferowali lokale zastępsze lub już docelowe mieszkania. Mnie szlag trafiał jak słyszałam wybrzydzania tej kobiety. Do tej pory mieszkali w 5 na 15m2 z klopem za zasłonką i płacili za to niemało bo 500zł /prąd, woda itd/

Miasto oczywiście pokrywało koszty samochodu przeprowadzkowego ale ona jeszcze strzelała fochy że firma nie pomaga jej pakowac klamotów!
        Zaproponowano im mieszkanie w kamienicy. 70m2! ale z ogrzewaniem piecami kaflowymi - w naszym mieście to nie jakaś rzadkość i wiele mieszkań nawet własnościowych tak ma.
        Pani powiedziała że nie bo nie bedzie miał kto w piecu palić! a "ona węgla nosić nie ma zamiaru"
        Miasto zaproponowało mieszkanie w nowym bloku. Jakies wykrojone dodatkowo. niespełna 60m2 z ciemną kuchnią. Ogrzewanie miejskie ale kuchenka na prąd - i co??/ Ona na prądzie gotowac nie będzie!
        • chipsi Re: wkurzyłam się 31.01.13, 11:53
          Nawet nie opowiadaj, mam alergie na takich rozczeniowców. Moja bartowa też dostała mieszkanie jako samotna matka ale zrobiła awanturę bo było do remontu a jak tak ona z dziećmi będzie remontowała. Więc dostała mieszkanie, za które płaci jej MOPS i 3 rok stoi puste bo dla jaśniepani metraż za mały. Obok mieszkają wygodnie ludzie, którzy nie płacą czynszu bo mają ciekawsze wydatki. Za to normalna rodzina nie dostanie przydziału bo mają za duży dochód (czyli mają pracę za chociażby minimalne wynagrodzenie i za to utrzymują całą rodzinę zamiast z zasiłku).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka