Dodaj do ulubionych

sukienka na wesele

04.02.13, 18:27
jak nie znajdę nic w sklepach to zdecyduję się na tę

allegro.pl/sukienka-wizytowa-slubna-tanika-szyta-na-wymiar-i2977199612.html
lub tę

allegro.pl/sukienka-wizytowa-slubna-zira-szyta-na-wymiar-i2984742077.html
ogólnie jestem niska 164, więc sukienka kupiona w sklepie na 100% będzie do poprawki a krótka nie wchodzi w grę

podobają Wam się i pomóżcie dobrać ew dodatki.
miał być kwiat we włosach ale sama już nie wiem, mam mętlik większy niż przed własnym ślubem
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 18:33
      Podoba mi sie ta druga i pomysł do niej z kwiatem we włosach. Który kolor chcesz wybrać? MNie sie bardzo podoba jasny niebieski.
    • iwoniaw Re: sukienka na wesele 04.02.13, 18:34
      Te sukienki są świetne na wysokie, szczuplutkie dziewczyny. I nie z żadnym kwiatem, tylko właśnie w stylizacji jak na zdjęciach - włosy gładkie, upięte, bez zbędnych ozdób.
      • spartanka4 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 18:53
        mi też bardziej podoba się ta druga a kolor , podoba mi się jasny niebieski, ciemny turkus albo łosoś
        ja mam 164 jak założe szpilki 10cm to już 174 więc nie powinno być źle , a szczupła jestem, nie którzy mówią że za bardzo smile
        • zdzisnadzis Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:49
          Obawiam s ie, ze nawet 10 cm szpilki ci nie pomogą..to fason na bardzo wysokie, strzeliste panny - czyli długie nogi, tułów, szyja itd - posagowa figura..moze nie byc takiego wrazenia jak na zdjęciach..sukienki same w sobie ładne, ale nie wpinaj zadnych kwiatków, sratków tutaj, one idealnie wyglądają przy gładkich uczesaniach..
        • iwoniaw To bierz 04.02.13, 19:54
          ona jest właśnie dla "szczupłych aż za bardzo", bo ten fason trochę dodaje optycznie, więc powinno być dobrze.
    • klubgogo Re: sukienka na wesele 04.02.13, 18:55
      Uważaj tylko, czy panna młoda nie będzie w skromniejszej.
      • spartanka4 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:05

"Uważaj tylko, czy panna młoda nie będzie w skromniejszej"
        chyba nie grozi smilenoooo chyba że wybiorę ecru albo białą big_grin
    • coconuda Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:00
      O jakiej porze roku jest wesele ?
      • spartanka4 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:02
        wesele jest w czerwcu
    • solejrolia Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:24
      obie są bardzo ładne. wzięłabym tę drugą.
      • spartanka4 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:45
        a jaki kolor sugerujecie dla blondynki o jasnej karnacji
        ja chyba najbardziej skłaniam się ku turkus ciemny lub łosoś, ew zieleń morska
    • j_a_ch Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:40
      Piękne obie, chociaż mnie się pierwszej kolor podoba bardziej. Jak masz dobrą figurę to faktycznie możesz zakasować pannę młodą big_grin
      Tak mi się widzi, że pierwsza lepsza dla blondynki, druga dla brunetki/rudej.
    • stuletnia_stokrotka Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:40
      zdecydowanie wzięłabym tę drugą-ale jeśli jesteś niska to konieczne do niej będą wysokie obcasy bo to kiecka dla wysokich,strzelistych babek.
    • shellerka Re: sukienka na wesele 04.02.13, 19:53
      podziwiam za odwagę.
      chyba w zeszłym roku mieliśmy taki weselny sezon i obskoczyliśmy cztery w sumie.
      na kazdej z tych imprez (takie do rana, z orkiestrą) były zawsze góra jedna, czy dwie panie w długich typowo wieczorowych sukienkach.

niedługo czeka nas znowu wesele i sama mam ochotę na długą suknię, ale boję się efektu "przebrania". czyli, że wszystkie panie w sukienkach typowo koktajlowych, a ja jedna w powłóczystej kreacji jak z czerwonego dywanu.

zazdroszczę pewności siebie, albo pewności co do obowiązujących strojów wink
    • angazetka Re: sukienka na wesele 04.02.13, 20:13
      To nie są dobre sukienki dla niskiej dziewczyny. W sklepach kupisz ładniejsze i tańsze. Czasu masz od groma.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: sukienka na wesele 04.02.13, 20:36
        ladna twa druga niebieska. nie bedzie fo pa jak sie zalozy ja w upalny dzien- w koncu do kurny nedzy, nie kazdy ma nieskazitelne nogi zeby nosic krotkie ( np pajaczki itp gdzie rajstop tez sie nie nalozy), czy spory biust i biodra ale szczupla talia przy wysokim wzroscie 174-175 dyskwalifikuja ? mysle tez o samej zwiewnej spodnicy typu tafta plus super gorsecik z linia dekoltu w ksztalcie serca. prosze o porady tongue_out
        • spartanka4 Re: sukienka na wesele 04.02.13, 20:58

"ladna twa druga niebieska. nie bedzie fo pa jak sie zalozy ja w upalny dzien- w koncu do kurny nedzy, nie kazdy ma nieskazitelne nogi zeby nosic krotkie"
          ot to a ja mam się tam dobrze bawić a nie siedzieć za stołem i za obrusem chować nogi
          • phantomka Re: sukienka na wesele 04.02.13, 21:10
            Szczerze, to bałabym się szyć suknię na wymiar na odległość. Pieniądze może nie małe, ale nie wierzę, że uzyskasz efekt, jak na zdjęciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka