moofka 23.02.13, 11:58 chodzi mi o ten klasyk w niebieskim pudeleczku dostalam wlasnie kilka opakowan i zastanawiam sie, jak moge go z pozytkiem wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jematkajakichmalo Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:03 Kocham krem nivea wlasnie ten w niebieskich opakowaniach: od tego w metalowym po mleczko. Juz w innym "przeciwzmarszczkowym" watku wspomnialam, ze wiele razy chcialam cos dla siebie wybrac a na koncu siegalam po ten Mozesz uzyc go do wszystkiego: do rak, do ciala... Ja nawet uzywam dla corki jak ma gdzies podrazniona skore. To chyba jedyny z normalnych kremow, ktory nie szczypie nawet jak na skorze byla ranka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:10 Używamy - do twarzy, do rąk, do stóp, do odparzonego dziecięcego tyłka; gdzieś czytałam o dodawaniu do kremu kilku kropel juvitu albo innej witaminy C w płynie i smarowaniu twarzy tym specjałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:12 Do rąk, ciała, stóp ( przede wszystkim zimą ) na psie łapy, do smarowania uszczelek auta, do pielęgnacji jedynej skórzanej pufy jaką mam, do polerowania starego drewnianego sekretarzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:15 Moja córka smaruje nim flet na łączeniach Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:17 moofka napisała: jak moge go z pozytkiem wykorzystac Raczej go nie zjesz... to krem do smarowania ciała, więc pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:23 jestes malo pomyslowa po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:51 Jak byłam mała, to mi się zdarzyło zjeść pół pudełka Używać można do wielu rzeczy - do twarzy, do rąk, do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: uzywacie kremu nivea? 25.02.13, 12:49 moj syn majac niecaly rok zjadł prawie całe duze opakowanie sudokremu i zyje a jaki był wrzask jak mu zabierałam Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:33 jak miałam ,smarowałam nim dzieci.Właśnie dzisiaj robilam porządki w szafkach i wydałam bratu ten krem Jak osobiście tylko nivea soft. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:38 soft tez mam, uzywasz do twarzy czy do ciala? do ciala fajny Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 12:44 Oprócz normalnych zastosowań, jest niezły do pastowania butów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia marzeka :) 23.02.13, 16:26 Moja mama tak robiła No i odświeżała nim torebki skórzane. Ja ostatnio dostałam jako gratis do zakupów nivea soft w dużym pudełeczku, posmarowałam się raz jak mi się balsam skończył i nadal się smaruję ;P Balsamu jeszcze nie kupiłam hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: uzywacie kremu nivea? 25.02.13, 12:03 moofka napisała: > soft tez mam, uzywasz do twarzy czy do ciala? > do ciala fajny i tak i tak Odpowiedz Link Zgłoś
vefa Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:01 Uwielbiam. Do ust, do rąk, ba bardzo wysuszoną skórę. W bardzo mroźne dni - do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:02 Tak ,ale tylko raz dwa razy w tygodniu przed kąpielą.Nakładam gruba warstwę,jak maskę.Jest za tłusty,żeby używać na co dzień.Świeci się strasznie i takie tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:09 Nos nim smaruję, jak mam katar. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:12 Nie znoszę go, jest za tłusty- użyłabym do nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:14 Na jakims blogu 'wlosowym' przeczytalam, zeby przed myciem wlosow nalozyc krem na kocowki wlosow, beda wtedy chronione Ja nakladam akurat nie nivea, ale podobny w konsystencji taki Bebe z koncowkami nic sie nie dzieje, nie wiem czy to zaluga kremu ale dalej stosuje, podczas mycia zmywa sie bezproblemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:17 Rekawiczki skorzane tez mozesz nasmarowac, tak jak wcierasz krem w rece Odpowiedz Link Zgłoś
kasielicka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 13:36 Bardzo dobry do butów, do ciała nie używam, bo za gęsty. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 15:29 Wacham namietnie - Nivea to jeden z nielicznych zapachow dziecinstwa, ktory sie nie zmienil - wciaz trwa tak samo piekny, jak z bajki Kremu uzywam tylko w wersji soft (biale pudeleczko). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 20:25 Lolu, a do wlosow to jak? jak maske, czy serum na koncowki? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 22:06 Na koncówki.A ponadto nakladam tez na cała długosc wlosów w ten sposób,ze kremuje dlonie wewnatrz i takimi delikatnie natłuszczonymi ugniatam włosy- dyscyplinuję je. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: uzywacie kremu nivea? 25.02.13, 11:41 a potem myjesz? czy to tak na dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 15:33 moofka napisała: > chodzi mi o ten klasyk w niebieskim pudeleczku > dostalam wlasnie kilka opakowan i zastanawiam sie, jak moge go z pozytkiem wyko > rzystac > pytanie jak na FKuchnia przez moment miałam wizję pączków nadzianych kremem nivea Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 15:40 kosheen4 napisała: > pytanie jak na FKuchnia > przez moment miałam wizję pączków nadzianych kremem nivea Pyzy? Pierogi? Strucla z ... Nalewka na ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 20:47 bi_scotti napisała: > kosheen4 napisała: > > > pytanie jak na FKuchnia > > przez moment miałam wizję pączków nadzianych kremem nivea > > Pyzy? Pierogi? Strucla z ... Nalewka na ... u Snopkiewicz, chyba w Słonecznikach, był zakład że ktoś zje pudełko kremu Nivea, zatem chyba można też... saute Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 22:52 Wygrałabym ten zakład. Kiedyś zjadłam pół pudełka i dziś z głupiej ciekawości spróbowałam, czemu mi tak kurde te ćwierć wieku temu smakował. Nie jest zły, dałabym radę Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 16:28 Nie mogę bez niego żyć Używam przede wszystkim do rąk i do stóp - do rąk nawet kilkanaście razy dziennie. Lubię też mleczko do skóry suchej, to w granatowej butli plastikowej - idealne do smarowania nóg po kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:07 nie przypuszczałam, że krem ma tyle wielbicielek wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=384 Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:19 Mam, uzywam, dla mnie to zapach dzieciństwa. Moja mama całe lata uzywała. Poten zmieniła go na krem Dove ale Nivea zawsze w domu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:29 Używam tylko tego kremu, uwielbiam go!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:36 Ja niekoniecznie, ale mój małżonek namiętnie się nim kremuje, od kiedy pamiętam.I jaki piękny ciągle... Zawsze musi być w domu jedno pudełko w zapasie, i oczywiście tylko ten niebieski. Natomiast do włosów musi mieć szampon bambi, ale tylko ten w przezroczystej buteleczce, z kaczuszką.Innych nie uznaje.Klasyk. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:33 Nie, nie używam kosmetyków na bazie parafiny. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_lasu Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 17:56 po depilacji, pod pachami i w strefie bikini Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 20:24 anka_z_lasu napisała: > po depilacji, pod pachami i w strefie bikini po depilacji ja mam produkt idealny i na pewno nie zamienie na krem nivea nawet trofiejny Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 21:18 A co masz do depilacji idealnego? Bo ja cały czas poszukuje, ciągle mi coś nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 21:29 Uma, mam hit normalnie to jest jak objawienie - uzywam od kilku miesiecy i mysle ze smialo moge juz potwierdzic, ze wszystko co pisza to prawda w sumie przez przypadek kupilam za 7 zlotych bo testowalam rozne olejke do wlosow, a potem jak poczytalam i zaczelam stosowac po depilacji zaobserwowalam efekty jak nigdy wczesniej a srodek prosty tani i dostepny olej z ostu (czy inaczej krokosza) skora jest pieknie nawilzona, gladka, a wlosy nie odrastaja tygodniami, te ktore odrastaja mozna wyrwac bardzo latwo sa slabsze jasniejsze a przy depilacji wychodza jak patyki z piasku - dziwne wrazenie w azji mniejszej od tysiaca lat stosuja jako naturalny depilator Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 21:49 krem nivea to klasyk - jedyny z kosemtykw ktory zabralabym na bezludna wyspe, bo od bidy mozna go uzyc nawet i do twarzy (choc mocno trzebarozcierac), i na wargi (i nad jak mialam zaczerwienienie) i do calego ciala i do rąk. Krem nivea byl w naszym domu od zawsze i nawet przy sobie go nosze (w malym pojemniczku) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 22:19 Ale gdzie się kupuje ten olej i jak on wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 22:30 wyglada jak zwykly olej jest plynny i zolty ja kupilam w aldiku ale widze ze na allegrze tez sa olej z ostu albo z krokosza Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 22:41 Dziękuję, poszukam. (A co to jest aldik?) Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 19:16 Moja mama od kiedy pamietam używa namiętnie. Po innych kremach miała uczulenie. Moja siostra nakładala na twarz jak maskę - grubo, na kilka minut po tym, jak wracała z nocnych imprez teraz mamie zaprezentowalam apteczna ziaje, po której uczulenia nie ma, ale zarówno ja, mama i moje obie siostry mamy niebieska nivee w domu. Takie przyzwyczajenie. W pracy tez mam. Przydaje sie na usta, które wysuszyla klima, na dłonie po ich umyciu, pod nosem kiedy katar... Rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 19:46 moofka napisała: > dostalam wlasnie kilka opakowan i zastanawiam sie, > jak moge go z pozytkiem wykorzystac Na pewno kradzione. Nikt nie kupuje wiekszej ilosci opakowan czegos (nawet w promocji), zeby obdarowac kogos nie znajacego zastosowania tego czegos. Odpowiedz Link Zgłoś
xika_da_selva Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 21:12 uzywam tylko do piet zima, imo na twarz o delikatnej cerze sie nie nadaje, bardzo zapycha Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 23:08 tak używam tylko i wyłącznie do zmywania makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 23:10 a jak zmywasz nim makijaz? to geste jest upiornie Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 23:15 moofka napisała: > a jak zmywasz nim makijaz? > to geste jest upiornie płatkiem kosmetycznym " przejeżdzam" po kremie i scieram makijaż, cudownie czyści rzęsy z tuszu. Mleczka mi nie słuzą, strasznie oczy mnie szczypią. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: uzywacie kremu nivea? 23.02.13, 23:42 Używam, świetnie zmiękcza skórę dłoni i moich rogowaciejących stóp. Smaruję je grubą warstwą na noc. Odpowiedz Link Zgłoś