Dodaj do ulubionych

sms z kancelarii prawnej

14.03.13, 17:51
Dostałam dziś. Z miasta w którym w życiu nie byłam. Ze mam sie skontaktować- nazwa kancelarii, nazwisko i telefon. Trafili na mojego maxymalnego wq*rwa i zadzwoniłam, że co to za zwyczaje wysyłać smsa zamiast dzwonić (normalnie bym nie ruszyła, ale nakręcona byłam innymi sprawami...)
Jakiś facet zażądał daty urodzenia.Zaraz zaraz, mówię. Mam podać datę obcemu człowiekowi? Może pesel jeszcze.
On musi zweryfikować czy ja to ja. Bo ma dla mnie sprawę "formalno prawną".
To wyślijcie mi pismo, mówię.
"To proszę podać adres."
Zaraz zaraz- to jaka to sprawa skoro adresu nie macie?
"To proszę chociaż nazwę miasta podać, pani Iksińska."
(i ciągle to Iksińską operuje)
Zna pan moje imię- pytam. Bo tak ciągle jak na straganie się pan do mnie zwraca.
"Takie są normy kulturowe, nie jesteśmy na stopie nieformalnej żebym się po imieniu zwracał."
Ok, ale ja tylko sprawdzam czy pan zna imie, bo adresu pan nie zna...
"Rozumiem, że nie chce pani rozmawiać?"
Ależ chcę- proszę wyjaśnić o co chodzi.
"To proszę o datę urodzenia..."

"Dobrze, wiedzę że musimy to załatwić z panię INACZEJ!"

No i teraz nie wiem, jak bardzo się bać...
Obserwuj wątek
    • alexa0000 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 17:56
      Windykacja pewnie jakaś. Zrób rachunek sumieniawink
      • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 17:59
        Nie mam pomysłu.
        Kredyty popłacone, zresztą- najpierw by coś na piśmie przyszło.
        Sprawy urzędniczo- podatkowe? Już widzę jak urząd skarbowy ściga mnie przez jakąś firmę z wrocławia...
    • pitahaya1 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 17:59
      W razie czego wyślij sms'a, gdzie paczki słać. I masz chyba prawo do jednego telefonubig_grin
      I najlepiej skontaktuj się ze swoim adwokatem.
    • antyideal Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:01
      Oj wejda bladym switem z drzwiami ..uncertain
      • heca7 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:09
        Radziłabym zakupić i nosić jakąś ładną piżamkę bo jak Cię pokażą w telewizji, na podłodze to przynajmniej będziesz się prezentować big_grin
        • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:12
          Ja tu o rady proszę, a nie podśmiechujki jakieś tongue_out
      • jowita771 Re: sms z kancelarii prawnej 09.09.13, 09:38
        > Oj wejda bladym switem z drzwiami ..uncertain

Tylko ciekawe, do kogo, adresu autorki nie mają...
    • ichi51e2 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:16
      Jakis handel zapewne. Zlewaj.
      • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:17
        Nie nie, gość zupełnie na poważnie na mnie krzyczał i straszył tym INACZEJ ZAŁATWIĆ.
        • heca7 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:28
          Rodziny we Wrocławiu nie masz?
          Może masz "koleżankę" , która lubi podawać nieswoje dane w różnych miejscach? Był kiedyś taki artykuł- kobiecina zjeździła pół Polski, po sądach bo jej dawna koleżanka z podwórka znająca doskonale jej dane wszędzie je podawała. Od kanarów poczynając, na pożyczkach kończąc.
        • doral2 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:47
          mia_siochi napisała:

> Nie nie, gość zupełnie na poważnie na mnie krzyczał i straszył tym INACZEJ ZAŁATWIĆ..."

no to niech załatwia inaczej.
          pisemnie.
          przez telefon może ci skoczyć.
          jak jeszcze raz zadzwoni, to powiedz że go pozwiesz o stalking.
          sama nie dzwoń pod żadnym pozorem, jeśli ktoś tu ma jakiś interes to oni, nie ty, więc po co masz ponosić koszty połączenia?
          i na dokładkę podawać swoje dane?
          teraz oszuści w różny sposób usiłują wydobyć cudze dane, żeby potem robić przekręty kredytowe.
          jak jeszcze raz zadzwonią, to powiedz im żeby pisemni wyłuszczyli swój problem a wtedy się do niego odniesiesz lub nie.
          uczciwej windykacji nie robi się przez telefon.
          to oszuści, mówię ci.
          • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:50
            Też tak myślę. Ale z drugiej strony: parę lat temu się przeprowadziłam, nie zostawiłam nowym właścicielom adresu. Tylko nr tel. Ja ich numeru już dawno nie mam. Może coś do nich przychodziło, a oni podali mój nr tel tylko?
        • totorotot Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 22:38
          > Nie nie, gość zupełnie na
          poważnie na mnie krzyczał i
          straszył tym INACZEJ ZAŁA
          > TWIĆ.

Zapytaj go, czy mówiąc że "załatwi to inaczej" ma na myśli, że się sam wydyma w ucho?

Życz mu powodzenia i do usłyszenia.
          Odłóż słuchawkę i zapomnij o sprawie. Pewnie windykacja szuka kogoś o Twoim nazwisku i próbuje wyłudzić Twoje dane. Potem padnie pytanie o jakiegoś Twojego dalekiego powinowatego, a Ty osrana z radości, że chodzi nie o Ciebie, podasz mu numer telefonu do pociotka.

• prochottka1 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:25
      a jak ustalili nr telefonu ?
      • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:30
        Nic nie wiem, bo gość nie chciał wyjaśnić o co chodzi dopóki nie podam swoich danych, a ja danych podawać obcej osobie nie mam w zwyczaju i nie doszliśmy do porozumienia...
        • olewka100procent Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:37
          pewnie chodzi o spadek jakiś smile a ty do nich bojowo
          • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:42
            Aha, jasne big_grin
    • croyance Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 18:56
      E tam.

Ja kiedys dostalam wezwanie do sadu (jako swiadek).
      Bylam wtedy beztroska studentka i akurat tego dnia mialam egzamin: zadzwonilam wiec wczesniej i powiedzialam, ze maja sie mnie nie spodziewac, bo bede akurat zajeta. Pan bardzo powaznie mnie poinformowal, ze jesli sie nie stawie, to wysla po mnie radiowoz, na co ja z bezstroska totalna powiedzialam 'a to przyslijcie' i zakonczylam rozmowe. Na rozporawe nie poszlam oczywiscie, tylko na ten egzamin ... A po jakims czasie dostalam pisemko, ze mam sie pojawic kiedy indziej (tym razem mi pasowalo) i ze lepiej bedzie, jak tym razem sie zjawie.

Takze Tobie raczej niewiele grozi ... beda cos chcieli, to sie zglosza, spokojnie. Ale wyglada na jakas scieme.
      • koronka2012 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:04
        croyance napisała:

> Ja kiedys dostalam wezwanie do sadu (jako swiadek).
        > Bylam wtedy beztroska studentka i akurat tego dnia mialam egzamin: zadzwonilam
        > wiec wczesniej i powiedzialam, ze maja sie mnie nie spodziewac, bo bede akurat
        > zajeta.

to się ciesz, że sąd ci nie dowalił grzywny za niestawienie się na wezwanie
        • croyance Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:38
          No przeciez ich uprzedzilam, ze mnie nie bedzie.
          Nie mozna tak robic, kurcze, ze wzywaja czlowieka bez zadnego sprawdzenia, czy tego dnia moze w tym sadzie (w dodatku w innym miescie) sie zjawic, czy nie.
          Sprawa dotyczyla machlojek finansowych mojego szefa (pracowalam jako wolontariuszka podczas studiow).
    • reszka2 Czy to aby Intrum Justitia? 14.03.13, 19:04
      Czy to aby Intrum Justitia?
    • kerri31 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:11
      Zwykli naciągacze, kancelarie prawne jeśli mają jakąś sprawę operują pełnymi danymi.
      Dobrze zrobiłaś , że nie podjęłaś rozmowy i przedstawiania się. To nie policja, że mogą Cię o dane pytać, jak mają sprawę a rozmowa telefoniczna nie doszła do skutku -wyślą z pewnością pismo.
    • demonsbaby skąd? 14.03.13, 19:20
      Jak sprawa formalno - prawna to dostarczona pod adres...Nie znam takich praktyk, o których napisałaś. Iksińską to może sobie gardło co najwyżej pędzlować. Sprawdziłaś czy taka kancelaria istnieje? Przeszukałaś informacje nt działania tej kancelarii? Z dwojga złego, jak ktoś chce twój adres otrzymać, w celu dostarczenia pisma urzędowego - to najpierw wyjaśnia w jakiej sprawie ... albo wysyła urzędowe pismo na ostatni posiadany adres, gdzie i tak dwukrotna próba dostarczenia uznawana jest za skuteczne doręczenie.

Takie chamstwo z żadną kancelarią mi się nie kojarzy - no może poza komorniczą. Albo jest to jakaś próba wyłudzenia danych.
    • margotka28 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:24
      to nie firma windykacyjna, oni nie weryfikują danych tylko jadą z tekstami od razu. Pewnie to bank, bo oni maja taki debilny zwyczaj weryfikowania peseli, dat urodzenia etc. Niekoniecznie po to aby windykować, nawet po to aby przedstawić ofertę. Nie martw się. Nie ma podstaw, no chyba że są podstawy wink
      • fifiriffi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:33
        ale jakoś po numarze tel nie możesz dojść kto to dokładnie?
        • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:36
          Oni się przedstawili w tym smsie.
          Kancelaria prawna z wrocławia.
          • atteilow Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 20:30
            Wpisz w google nr telefonu, ewentualnie jeszcze "kancelaria, nazwa miasta" nawet jak nie maja wlasnej strony, to bedą gdzies tam w panoramie firm.

Jak jeszcze będa Cie nagabywać powiedz im fachowo, że takie nękanie można podciągnąć pod stalking wink
          • fifiriffi Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:10
            czyli nie ściemniają?na to wychodzi?
            istnieje taka kancelaria?
        • pulcino3 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:39
          olej

jakbyś pismo dostała to co innego, a i na wszystkie pisma się nie reaguje.

I'm a supergirl
          I'm sewing seeds, burning trees
          • pulcino3 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:39
            *miało być- nie na wszystkie pisma się reaguje.
      • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:34
        Nie bank, kancelaria prawna.
      • doral2 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 20:16
        margotka28 napisała:

> to nie firma windykacyjna, oni nie weryfikują danych tylko jadą z tekstami od razu. Pewnie to bank, bo oni maja taki debilny zwyczaj weryfikowania peseli, dat urodzenia etc.."

banki nie weryfikują peseli i dat urodzenia, bez dokładnego wyłuszczenia sprawy w jakiej dzwonią.
        dopiero kiedy jesteś sprawą zainteresowana, przystępują do weryfikacji danych.

oszuści nie mówią po co dzwonią, tylko zaczynają do wycyganienia danych, sądząc że delikwent narobi ze strachu w gacie słysząc w słuchawce hasło "kancelaria prawna".
        niektórzy dają się niestety nabierać.
        • anorektycznazdzira Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 18:07
          > banki nie weryfikują peseli i dat urodzenia, bez dokładnego wyłuszczenia spraw
          > y w jakiej dzwonią.

Niestety nieprawda. Dzwonią do mnie 2 banki w sprawach kredytów, od pierdół typu 'brakuje u pani pieczątki na kopii cesji ubezpieczenia' do informacji, że zalegam z ratą i to jest dłużej niż coś_tam i mam płacić albo będą naliczać monit. ZAWSZE usiłują mnie trzepać z danych osobowych. Ja dostaje białej gorączki na takie coś- teraz już się wycwaniłam, zawsze ich spławiam i nic nie podaje, a następnie robię rachunek sumienia z czym im mogę zalegać. Ewentualnie idę do oddziału. W kazdym razie pytają jak najbardziej.
          • ichi51e Re: sms z kancelarii prawnej 09.09.13, 08:58
            Jak do mnie bank dzwoni i prosza o potwierdzenie/podanie danych zawsze pytam a skad ja mam wiedziec ze pan z banku dzwoni?
    • z_lasu Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 19:35
      Miałam to samo (ale jakieś 7 lat temu), też firma z Wrocławia, dokładnie ten sam styl rozmowy, żadnych informacji, za to kupa "intymnych" pytań. Mój numer telefonu wyłudzili od mojej ponad 70-letniej teściowej. Nękali mnie telefonami wielokrotnie, przy czym numer zazwyczaj się nie wyświetlał, ale ktoś chyba popełnił błąd i zadzwonił z numeru jawnego. Wrzuciłam numer w net, ustaliłam nazwę firmy (ale już jej nie pamiętam) i przy kolejnym telefonie powiedziałam, że już wiem kim są i że jak jeszcze raz zadzwonią to natychmiast zgłaszam sprawę na policję. I telefony ustały. To są windykatorzy, którzy po omacku próbują znaleźć delikwenta i nękają wszystkich Janów Kowalskich z nadzieją, że ustalą tego właściwego Kowalskiego.
    • jdylag75 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 20:02
      Miałam kiedyś podobną sprawę, fakt, znałam nazwę firmy windykacyjnej. Taka duża firma a taka nierozsądna, uporczywie nękali i niestety zapłacili odszkodowanie smile .
    • anitat Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 20:41
      Orange sprzedał ostatnio "stare" długi firmie Intrum Justitia, oni tak prowadzą rozmowę. Do mnie dzwonili o 36 zł niezapłaconego rachunku na jednym z kont orange, stąd mają nr telefonu, pozostałe dane zreszta też. Są bardzo namolni, a pismo od nich z wyjasnieniem o co chodzi dostałam dopiero po dwóch tygosdniach od telefonu, bo tez ich spuściłam na drzewo. Ale faktycznie miałam zadłużenie te 36 zł niedopłaty do rachunku. Co dziwne Orange mnie nie wzywał do zapłaty, ani nie wyłączył telefonu, bo numer mam do dziś.
      • em-chan Re: sms z kancelarii prawnej 08.09.13, 22:51
        Hej,
        mam dokładnie ten sam problem, też orange, też brak faktury po zakończeniu umowy, też intrum justitia. I tak jak nie bujam się z płaceniem rachunków i innych "długów" tak sposób w jaki owa firma się ze mną kontaktuje zakrawa o żart gruby. W każdym razie czy możesz się podzielić zakończeniem sprawy?
        joangra@gmail.com
        • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 08.09.13, 22:55
          Nie ma zakończenia.
          Z miesiąc temu przedł kolejny sms, podpisany innym nazwiskiem, tresć ta sama.
          Olałam.
          Cisza.
    • aquarianna Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 20:52
      > No i teraz nie wiem, jak bardzo się bać...

Nijak, przecież nawet nie wiesz, czy to faktycznie była jakaś kancelaria prawna.
      Może sobie ktoś jaja robił albo celowo usiłował Cię zastraszyć, by wydobyć dane osobowe.
      A na przyszłość nie oddzwaniaj, nie masz takiego obowiązku (pomijam, że oddzwanianie na nieznany numer to niezbyt roztropne działanie), jak ktoś ma interes nie cierpiący zwłoki, to sam zadzwoni.
      • mariolka99 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 21:17
        A jakoś tak z rozpędu zadzwoniłam, nerwowy dzień a oni mnie wpienili tym, że smsa przysyłają zamiast dzwonić wink
        • kk345 Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 23:35
          Nie przelogowałaś się smile
          • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 23:44
            Wiem, ale to nawet nie to. Samo mnie zalogowało do nie używanego od wieków loginu, aż się zdziwiłam że on jeszcze działa smile za to od aktualnego wcięło hasło, cuda panie, cuda...
            • aquarianna Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 23:47
              mia_siochi napisała:

> Wiem, ale to nawet nie to. Samo mnie zalogowało do nie używanego od wieków logi
              > nu, aż się zdziwiłam że on jeszcze działa smile za to od aktualnego wcięło hasło,
              > cuda panie, cuda...

To pewnie ta kancelaria się już za Ciebie wzięła w INNY sposób wink
    • casus.78 Dostawałam podobne smsy 14.03.13, 21:04
      i w końcu zadzwoniłam pod numer a tam okazało się, że ktoś podał mój nr w banku, ktoś kto jest ich dłużnikiem czy coś takiego. Ale jak zapytałam o co chodzi to pytali się o jakieś Pana Kowalskiego, czy wiem gdzie on jest. Wytłumaczyłam im, że nie wiem i przestali do mnie dzwonić
      • jolunia01 Re: Dostawałam podobne smsy 14.03.13, 23:19
        casus.78 napisała:

> i w końcu zadzwoniłam pod numer ... zapytałam o co chodzi to pytali się o jakieś
        > Pana Kowalskiego, czy wiem gdzie on jest.

Kilka lat temu kupiłam córce komórkę, numer na abonament, bo nie chciałam, żeby w razie braku pieniędzy nie mogła do mnie zadzwonić i się zaczęło. Prawie dwa lata wydzwaniały na ten jej numer różne firmy windykacyjne, banki i kancelarie adwokackie poszukujące jakiegoś Kowalczyka. Nie wiem kim jest ten facet, ale zdolniacha - firmy były z całej Polski. W końcu zrezygnowałam z tego numeru, bo cholery mozna było dostać.
    • peggy_su Re: sms z kancelarii prawnej 14.03.13, 23:59
      Firmy windykacyjne rozmawiają w podobnym tonie. Nawet pisałam kiedyś na forum, że zadzwoniła do mnie baba i pyta sie o pesel, adres. Ja sie pytam ale w jakiej sprawie. A ona mi nie moze powiedziec w jakiej sprawie poki nie bedzie miała pewości że ja to ja.
      Też mnie poważnymi konsekwencjami straszyła.
      Najlepsze że mój adres też mieli, wysłali pismo tydzień później. Okazało się miałam jakiś tam dług rzędu 30 zł. Zaraz zapłąciłam i już. Tylko nie rozumiem po co ta bezczelna rozmowa na początku.
      • mia_siochi Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 08:02
        Jeśli mam gdzieś jakiś dług to przeciez go zapłacę, ale niech o tym wiem. Według mojej wiedzy mam wszystko popłacone, ale ok, może gdzieś coś wisi. To nie prościej przysłać pismo, jakieś wezwanie do zapłaty? Przecież ja nawet nie wiem CO mam zapłacić...
        • ziarenko-piasku Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 09:36
          Ton rozmowy kojarzy mi się z firmą windykacyjną Intrum Justicia czy coś w ten deseń...
          Kiedyś mnie nękali, a raczej mój nowy nr telefonu - poszukiwali Pana X, ja za kazdym razem mówiłam, ze to pomyłka, jednak oni wydzwaniali i pisali sms przez jakieś 3 mce ... Potem odpóscili
          • takatoszymura Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 09:51
            Zgłoś na policję!
            Do mojej mamy i siostry też tak wydzwaniali, dokładnie z taką samą gadką. Po zgłoszeniu na policji okazało sie, że to oszuści, których policja stara sie namierzyć od kilku miesięcy.......
    • mamusia1999 Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:00
      daj se luz, czesciowo. to wkret byl! zeby sie nie okazalo, ze sam telefon do nich kosztowal twoja dniowke crying moze tylko lowcy adresow, albo inny przekret "umowny" i stad pytania o dane.

zapamietaj na przyszlosc: tak jak nie otwieramy maili od nieznanych osob, zeby nie wiem co stalo w temacie (ostatnie hity: "nie chcialam uwierzyc, ze to Twoje dziecko to zrobilo" albo "zamowienie na kwote 1564€ zostalo zrealizowane, sprawdz detale wysylki") tak NIE ODDZWANIAMY pod nieznane numery telefonow !
      to moze byc nawet prawdziwa kancelaria! i na frajerach zarabia. wolno im bowiem poprosic o kontakt dowolna osobe, a ze na platna infolinie? tez nie ejst zabronione.
    • tonik777 Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:07
      Olej to. A jak będą dalej dzwonić SMSować zgłoś na policję sprawę o nękanie.
      • ciastko_z_kota Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 18:18
        Podpisuję się obiema rękami.
        I w żadnym wypadku nie podawaj danych, bo mogą to być jacyś oszuści.
    • puza_666 Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:10
      Nie wyobrazam sobie zeby jakakolwiek szanujaca sie i powazna kancelaria prawna pozwolilaby sobie na takie niepowazne praktyki....Ja bym to olala, niech pismo przysla. Przeciez skoro pracuja tam prawnicy to wiedza ze madry czlowiek nie rzuca na prawo i lewo swoimi danymi osobowymi...
      • pulcino3 Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:37
        co do absurdów i firm windykacyjnych, to miałam taką sytuację z Telekomunikacją Polską.
        Otóż, zadzwonili do mnie że mają promocję i że mogą mi obniżyć abonament. Ci z kolei trafili na mój dzień dobroci dla zwierząt big_grin, bo z reguły NIGDY nie jestem takim czymś zainteresowana, więc powiedziałam ok.
        Aneks do umowy wysłali mi w dwóch egz. miałam jeden im podpisany odesłać. Nie podpisałam, nie wysłałam. Po pół roku chciałam zmienić firmę telef. i tu mi dzwonią, że mam w TP umowę lojalkę( ten niby aneks którego nie podpisałam).
        Złożyłam reklamację i odpisano mi że faktycznie w ich zasobach nie ma podpisanej tej umowy. Po roku czasu zaczynają do mnie dzwonić z windykacji w podobnym tonie jak do ciebie. TP - sprzedała mój dług, którego w ogóle nie miałam . big_grin

po prostu Bareja, ale co było odkręcania- to moje i oczywiście nie z mojej winy, bo tp sobie sama bez mojej zgody ( nie mieli mojego podpisanego aneksu) uruchomiła lojalkę .
        Ostatecznie - ja "wygrałam".
    • dziennik-niecodziennik Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:27
      na moje oko windykacja albo coś w podobie.
      w ten sam sposób nas ścigano za niezapłacony abonament za telefon zmarłego dziadka big_grin dopiero po dłuższych przebojach powiedziano nam o co chodzi...
    • joanna_poz Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:50
      moze jakis telemarketing uprawiali.

do nas też wydzwaniał automat z prośbą o pilny kontakt w super waznej sprawie.

tylko, ze wydzwanial na numer komórki na kartę (kupioną stosunkowo niedawno) uzywaną przez mojego 8 latka.

wydzwaniał mocno upierdliwie.

w koncu oddzwonilismy, cos probowali ściemniać w tajemniczym tonie, ale zażądalismy wywalenia numeru z ich bazy danych, jakby co kierowania korespondencji na piśmie i się skonczyło.
      • joanna_poz Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 10:51
        zapomniałam dodać, ze to tez była kancelaria prawna.
    • chipsi Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 11:25
      Dostałam kiedyś podobną wiadomość, odpisałam z pytaniem o co chodzi na co dostałam ponaglenie do skontaktowania się, straszyli sądem itd. Odpisałam żeby jeleni lepiej poszukali w lesie. Żadnych więcej wiadomości nie było.
      • totorotot Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 17:42
        Odpisałam żeby jelen
        > i lepiej poszukali w lesie.
        Żadnych więcej wiadomości nie
        było.

Pewnie słaby zasięg w tym lesie.

• sabciasal Re: sms z kancelarii prawnej 15.03.13, 18:09
      forum.pclab.pl/topic/717559-O-co-chodzi-z-Intrum-Justitia/
      wrzuć nazwę w google i zobaczysz że nie jesteś samasmile
    • czar_bajry Re: sms z kancelarii prawnej 08.09.13, 22:59
      o tak bój siębig_grin
      ja olewam takie smsy- kilka przyszło.