Dodaj do ulubionych

czy korzystacie z porad forumowych?

06.04.13, 15:43
Był np kiedys wątek o fajnych miejscach na wakacje
chcialabym wiedzieć, czy ktos przeczytał, pojechał i sie zachwycił albo znieświeżył propozycją zaczerpniętą z forum?
przyznam się, że ja korzystam
czasami ktoś powie jakąś oczywistość, której sobie nie uświadamiałam i bęc!
poczyniłam w swojej mentalności kilka zmian, których podłoże było włąsnie tutaj
czasami mnie inspiruje to miejsce
i wkurzam się, że jestem zbyt leniwa, by głośno napisać dziekuję
a niechby se forumka jaka wiedziała, ze nie poszła cała para w gwizdek, ale jej słowa w kims zostały
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:47
      Kilka fajnych książek przeczytałam, a filmów obejrzałam właśnie dzięki forum; czasem coś widzę z innej strony, gdy dyskusja ciekawa i nie zasadzie "rację mam JA, a wy jesteś "gupie" ".
    • rhaenyra Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:50
      tak
      • konwalka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:53
        rhaenyra napisała:

> tak

"A Juliusz Cezar ćwiczy lapidarność stylu..."

marzeka- no właśnie, zobaczyć problem z innej strony
    • mayaalex Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:52
      Tak, upieklam na Wielkanoc sernik wg przepisu iriny katodiny smile wyszedl bardzo dobry, mimo ze jestem kuchennym beztalenciem. Inspiracja dla jajek faszerowanych tez bylo forum wink
      To konkrety oczywiscie ale z takich nieuchwytnych rzeczy mysle ze tez sporo inspiracji dotyczacych postrzegania mojego dziecka, podejscia do niego - czasem cos ktos fajnie napisze i potem juz sama sobie ten temat draze ale dobrze jest od czasu do czasu przeczytac czyjas opinie, wlasnie po to zeby zastanowic sie czy moja wlasna na pewno jest najlepsza.
      • heca7 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:54
        Tak. Np dziś wygrałam aukcję przy pomocy snajpera a wczoraj mi to polecono na zakupach smile
    • maggorlo Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:53
      Jasne, że korzystam. Jak dobra porcja wiedzy leży na widoku to trzeba być szurniętym by nie korzystać wink
      Dzięki forum jestem bogatsza o kilka dobrych przepisów, praktycznych rad z rozmaitych dziedzin, informacji ze świata, do których być może sama bym nie dotarła, oraz o obraz zróżnicowania światopoglądowego piszących wink
      • marzeka1 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 15:58
        No w sumie Maggorlo dokładnie ujęła to, co można mieć dzięki forum smile
      • lejdi111 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:03
        jasne, że korzystam.
    • rosapulchra-0 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:02
      Konkrety. Kochana, konkrety tu zapodaj, a nie jakies dyrdymaly snujesz suspicious
      • konwalka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:08
        ale w sensie , ze ja?
        nie pamiętam
        ale dużo wychowawczych porad i przemyślen rozjaśniło mi w starczym łbie to &owo
    • ewcia1980 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:09
      w kwestiach mało ważnych lubię poczytać
      i często skorzystam z info które przeczytam na forum.

w kwestiach ważnych typu zdrowie i wychowanie dzieci, relacje w moim związku czy jakichś tam moim "smutków" - zdecydowanie NIE.
      bo tu sami eksperci dający rady gdy się o to nie prosi
      oceniający i dokonujący analizy wyciągniętej chyba z tyłka.
      i chyba udzielanie się na forum wpłynęło na to, że po kilku wizytach u psychologa ze sobą byłam w mega szoku, że moja pani psycholog:
      - nie ocenia mnie
      - nie ocenia tego jak postępuję
      i .... uwaga .....uwaga ..... nie daje żadnych rad.
      • pade Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:24
        tu na forum psychologów jak na lekarstwosmile
        raczej kobiety, które mają jakieś doświadczenia za sobą i dzielą się nimi, przekazują wyciągnięte wnioski i udzielają radsmile
        jesli ktoś pyta o radę, dlaczego mu jej nie udzielić?
        co do ocen, fakt, bywają chamskie i agresywne, ale najbardziej chyba bolą te, które są wyważone, ale najbliższe prawdy
    • latarnia_umarlych Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:15
      Tak - parę przepisów, kilka filmów, a po wątku serialowym ściągnęłam kilka tytułów, w tym Forbrydelsen, który mnie wyjątkowo wciągnął. Przy czym wcześniej byłam "nieserialowa", chciałam tylko coś do patrzenia w trakcie codziennych serii na brzuch.
      Generalnie w wielu tematach korzystam i chociaż zaraz mnie wszyscy wyśmieją, to uważam, że emama jest bardzo rozwijającą rozrywką.
    • panirogalik Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:52
      Tak, mi kiedyś forum bardzo pomogło ustawić pewne relacje- wcześniej myślałam, ze ja coś muszę, czegoś mi nie wolno, no taki trefny wzór z domu miałam.
      • panirogalik Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:20
        a jeszcze dodam, że z czasem udało mi się odpowiednio matkę nastawić. Ale było zdziwko, po trzydziestu latach...
        • panirogalik Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:25
          a jeszcze dodam, że z forum czerpię też sporo konkretnych informacji (przepisy, miejsca które warto zwiedzić, pielęgnacja, co jest zdrowe co nie itp) i przede wszystkim, ja sobie omówiłam pod także pod innym nikiem kilka problemów zdrowotnych, za co naprawdę jestem akurat wdzięczna.
    • noname2002 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 16:57
      Tak.
      • guderianka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:11
        Tak. Zmieniłam co nieco w swoim podejściu do pewnych spraw
        Przede wszystkim przemyślałam i zaczęłam myć głowę dwa razy a nie raz
        To akurat teraz jedyny namacalny dowód ale pewnie są też jeszcze inne wink
    • pade Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:09
      poznaję dużo szerszy punkt widzenia niż miałabym możliwość w realu, to bardzo cenna wiedza, którą później wykorzystuję

korzystam z przepisów, porad kosmetycznych, wczoraj dowiedziałam się jak robić racuchy npsmile
      czytam polecana literaturę, oglądam seriale
      ematka rozwija, bez dwoch zdańsmile
      • joanna35 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:16
        Pade dziękuję Ci za ostatnią odpowiedź na mój post na forum Życie rodzinne. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy .
        • pade Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 17:38
          dziękujęsmile
    • joanna35 Lauren6 06.04.13, 17:14
      Pozwolisz, ze się podpiszę? Moje najnowsze oświecenie zawdzięczam lauren6, cytuję:
      "Po prostu, w realu działa to inaczej, trudniej człowiekowi powiedzieć szczerą prawdę prosto w oczy, łatwiej poklepać po ramieniu: wszystko będzie dobrze. A nie będzie.
      Psycholog, przyjaciółka nie powiedzą brutalnej prawdy, która czasami aż się prosi by ją łupnąć delikwenta między uszami."
      Dotychczas myślałam odwrotnie. Po zastanowieniu stwierdzam, że jest tak jak napisała lauren i niniejszym postem dziękuję jej za tę naukęsmile
    • morgen_stern Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:08
      Oprócz poszerzenia horyzontów i obejrzenia sprawy z innej strony, co się często zdarza, to tak konkretnie owszem - wczoraj na ten przykład zrobiłam pastę na chleb z fasoli i suszonych pomidorów z przepisu którejś forumki, nie pamiętam niestety nicka. Korzystając z okazji dziękuję smile
      • przeciwcialo Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:16
        Przepis prosze.
        • morgen_stern Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 20:17
          To była biała fasola z puszki, suszone pomidory, kapary, trochę oliwy. Robiłam bez kaparów, bo umarły i dodałam jeszcze trochę papryki w proszku, sól i pieprz. Bardzo smaczne.
          • morgen_stern Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 20:18
            Ale uprzedzam, że chłop stwierdził, że paskudne, mnie smakowały smile
            • przeciwcialo Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 20:21
              Pewnie tez tak powie ale ja lubię fasole a dzieci lubią smakowac nowości.
    • jak_matrioszka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:23
      Dzisiaj dotarla do domu paczka z zawartoscia podyktowana poradami z forum (amla i takie tam).
      Jak sie pytam o pomoc przy obiedzie to mnie nie zawodzicie i zawsze korzystam z udzielonych rad (abo zapamietuje na przyszlosc).
      Czasami poczytam kogos/cos madrego, rozne nicki sie pod ta definicje podciagaja, zbiorowo DZIEKUJE!
    • pade Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:25
      Widzisz Konwalka, wątek dziękczynny się zrobiłsmile

Tylko Tobie chyba o coś innego chodziło z tym dziękowaniemsmile
      • konwalka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 20:03
        he he
        ale jest tak po prostu, zwyczajnie - miło
        już prawie 30 re, a chyba jeszcze nikt nikomu nie ubliżył
        za to kilka razy padło dziękuje
        • pade Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 20:15
          bo to jest naprawdę magiczne słowosmile
    • podkocem Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 19:37
      Tak, jak najbardziej.

To na forum ktoś podsunął pomysł jak utrzymaś porzadek w mieszkaniu przy małym dziecku. 5 min pick up - czyli nastawiamy stoper (ja nastawiam w kuchence) i w 5 min zbieramy i układamy to co jest nie na swoim miejscu. Dla dziecka to zabawa - kto szybszy ten wygrywa. 5 min dwa razy dziennie i mam mieszkanie w miarę ogarnięte praktycznie cały czas.

to dzieki forum odkryłam xylitol jako naturalny słodzik i dowiedziałam się co robić by pizza nie przywierala, oraz że glutaminian sodu to zło i jak sie bez niego obejść. Z porad wakacyjnych jeszcze nie skorzystałam, ale dziewczyny wybiły mi na razie skutecznie wyjazd z trzylatka do legolandu i zaproponowały peppaland. Pojadę jak tylko zrobi się ciepło. To forum mi uświadomiło to co od dawna podejrzewałam, ale specjalnie o tym nie rozmyslałam, - że polskie matki przegrzewają dzieci i mieszkania.Pewnie więcej tego będzie, ale już nie pamiętam smile
    • daisy Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 22:12
      Korzystam, i z tych praktycznych typu przepisy kulinarne & porady fryzjerskie, i z tych życiowych, ale to raczej zaocznie, bo o własnych życiowych problemach z zasady nie pisuję.
      Znalazłam tu na forum sporo naprawdę mądrych i ciekawych wypowiedzi. Zawsze też staram się podzielić doświadczeniem, jeśli mam coś do powiedzenia w temacie albo akurat znam się na czymś, co jest przedmiotem pytania albo dyskusji. Cenię to forum za gotowość pomocy, nigdy żadne moje pytanie ani prośba o radę nie pozostały bez odpowiedzi, za co wszystkim piszącym paniom dziękuję (nawet jeśli odpowiedzi były typu "jezu, ale z ciebie beznadziejna kucharka"). smile
    • kkalipso Re: czy korzystacie z porad forumowych? 06.04.13, 22:28
      Gdyby tak nie było to i pewnie bym nie czytała bo i po co..

Korzystam najczęściej z porad na Wnętrza Mieszkań,skarbnica wiedzy odnośnie urządzania.
      Turystyka też,zawsze zapamiętam gdzie ktoś plaże krytykował i sprawdzam czy prawdasmile
      Co do dzieci to też przeważnie mamy odchowanych mają rację i słusznie radzą.
    • ganna_risatdinova Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 00:02
      Ja, kiedy coś planuję, to lubię się skonsultować z wieloma osobami, zarówno na forum, jak i w realu. Takie zbieranie opinii. I jak zakładam wątek, to każdą opinię czytam uważnie i zamyślę się nad każdą dłuższą lub krótszą chwilę. Ale głupio tak jakoś dziękować każdemu forumowiczowi, a z kolei zawsze mam dylemat, czy aby ktoś nie pomyśli sobie, że jego czas poświęcony na odpowiedź poszedł na marne, bo nic mu na przykład nie odpowiedziałam. Więc przy tej okazji chciałam powiedzieć, że jeżeli o mnie chodzi, to bardzo za każdą opinię dziękuję.
      No, to już mi lepiej.
    • kosheen4 Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 00:16
      tak, korzystam smile
      jeśli chodzi o emaciorkę, to głównie z porad filmowo-serialowych (to chyba tutaj ktoś polecił np The Body Farm)
    • thegimel Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 08:28
      Korzystam. Kilka razy pytałam wprost o radę - i ją otrzymałam. Skorzystałam też z wiedzy z forum, gdy n-ka sobie wymyśliła, że mam jakiś ich dekoder - miał najprawdopodobniej poprzedni użytkownik numeru - pisemko zostało wysmażone wg wskazań forumowych.
      Spisałam sobie kilka przepisów. Zapamiętałam też trochę informacji, których jak na razie nie użyłam, ale może kiedyś...
    • feniks_z_popiolu Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 08:37
      W wielu aspektach forum jest dla mnie inspirujące. Pozwala dojrzeć jak różne mogą być spojrzenia na konkretną sprawę. Czasami korzystam też z rad bezpośrednich.
    • kropkacom Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 08:49
      Raz skorzystałam. smile
    • moofka Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 08:52
      tak, czesto
      zwlaszcza takich praktycznych, domowych, kuchennych, mieszkaniowych ,
      z ostatnich na pewno chcialabym podziekowac forumce, ktora pisala o diecie fat flush
      malym wysilkiem zgubilam juz 9 cm w pasie w ciagu miesiaca smile
      • pade do Moofki 07.04.13, 19:01
        podzielisz się wiedzą?
        wpisalam fat flush w wyszukiwarkę ale pokazał się tylko Twój post
        • moofka Re: do Moofki 07.04.13, 19:03
          bo to po polsku zdaje sie brzmi plan wypłukiwania tłuszczu
          brzydko i dlugo wink
          ale pierwszy raz właśnie na forum o tym przeczytalam
    • klubgogo Re: czy korzystacie z porad forumowych? 07.04.13, 10:59
      tylko wtedy, gdy ematki doradzają wziecie antybiotyku tongue_out
      A tak na serio, czasami coś tam wpadnie, co wykorzystam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka