Dodaj do ulubionych

dziecięce sandały

12.04.13, 09:15
Wiem, że może jeszcze nie czas, ale ja już zaczęłam się rozglądać na allegro za sandałami dla syna prawie 3 latka. I muszę przyznać, że nie wiem, czy ja jakaś wybredna jestem, czy na prawdę nie ma tam nic ładnego... Wszystkie takie jakieś mosiężne, grube traktorowe podeszwy i takie pstrokate w większości, na prawdę spodobały mi się jedynie może ze trzy pary. Tylko oczywiście mam dylemat, są jedne fajne lekkie, tylko takie ala basenowe w sensie, że z gumy i tu problem, kupiłybyście takie dziecku na (mam nadzieję) całe lato? Przesyłam link: allegro.pl/sandaly-adidas-akwah-8k-czarne-rozm-25-i3168826809.html
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:18
      na basen,plaze tak,na podworko nie.
    • maggorlo Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:18
      Nie kupiłabym jako jedyne buty na lato. Pomijając że basenowe można kupić za 1/4 ceny wink
      • maggorlo Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:21
        ... i jeszcze zauważyłam, że nie mają regulacji szerokości w palcach. Tzn, że jak są zbyt szerokie stopa będzie się ocierała o gumę i dziecko może się nabawić sporych otarć.
    • wanielka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:39
      mój starszak będzie ma te buty już trzeci sezon (leżą już kupione w szafie), chodzi w nich całe lato na zmianę z crocsami. nie widzę powodu kupowania mu zabudowanych, czy wysokich. ma odkrytą max stopę, która się nie poci.
      • marysia_m24 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:53
        Kurcze, faktycznie nie zwróciłam uwagi na to, ze dolny pasek jest bez regulacji, wiec odpadają na pewno... W zeszłym roku wtopiłam trochę z sandałkami, które po 2 miesiącach nadawały się jedynie do kosza. Może dlatego teraz wolałabym firmówki. Są jeszcze fajne ecco, ale 130zł!!! Kurcze dla siebie na lato kupiłam za 60zł sandały i będę w nich już 3 sezon chodzić, a jak pomyśle, że dla dziecka tylko na jedno lato mam dać 130zł, to mi się słabo robi. Ale sama już nie wiem, za te w zeszłym roku dałam 50zł i młody nie dał rady całego lata przechodzić, po prostu jeden wielki szit. Jeszcze takie mi się podobają, ale też drogie, chociaż może tylko mnie się wydaje, że drogie, bo nie potrzebnie porównuję do swoich za 60 zeta smile allegro.pl/sandalki-norvic-dla-chlopca-roz-25-nowe-i3098116921.html
        Doradzajcie proszę...
        • hugo43 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:57
          a poszukaj timberland.np. na ich stronie badz w sklepie galeria marek.czesto maja promocje.rok temu kupilam dla trzylatka za 80pln porzadne,skorzane sandaly.zawsze kupowalam ecco,a te timberlandy byly swietne.
      • wanielka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:06
        starszak nosi dokładnie takie:
        allegro.pl/adidas-sandalki-turkus-rzep-uk-8-eur-26-i3158399897.html
        dopiero spojrzałam do linka i widzę, że inne zalinkowałaś big_grin
        • shellerka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:19
          córka miała takie tylko różowe w zeszłym roku i mimo że miała oprócz tego jakieś skórzane różowe ładniutkie, to tych nie chciała zdejmować z nóg.
          w tym roku też zamierzam je kupić. w zeszłym dostałam je w prezencie. są mega lekkie, można je wrzucić do pralki i sa niezniszczalne.
    • maanki Re: dziecięce sandały 12.04.13, 09:50
      nauczona doświadczeniem i nogą w gipsie Młodego oraz tym że ja jestem ze starej szkoły to kupowałam sandały ze sztywną, zakrytą piętą; ba ja mojej 6-latce nadal takie kupuję;
      • wanielka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:11
        współczuję Twoim dzieciom chodzenia w takich butach przy 30 st. upale uncertain
        • edelstein Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:47

Moj na kupione Cale zakryte z palcami i pieta,bo nie lubi sandalow z odkrytymi palcami,ani w Pille pograc nie mozna,ani szybko na rowerze pojezdzic,bo sie palcami hamuje.Wspolczucie niepotrzebne.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
          Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
    • kerri31 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:02
      Piankowe są na basen a do chodzenia zawsze kupuję z firmy Kornecki. Mają profilowaną skórzaną wkładkę i są świetne.
    • gwen_s Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:11
      My mamy takie:
      allegro.pl/sandalki-dzieciece-adidas-wyprzedaz-i3154936990.html
      są tanie, a młody innych założyć nie chce, po tym jak dostał te więc w tym roku pewnie również takie zakupię co by było mu wygodnie smile
      a prócz tego jeszcze koło domu moi biegają w japonkach z gumkami z h&M.
    • onewoman Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:11
      Nie
    • mvszka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:33
      ja nie kupiłabym ze względu na podobieństwo do podrabianych klapek z rynku w których chodzą wszyscy dorośli "eleganci" do białych skarpet oczywiście
    • kropkacom Re: dziecięce sandały 12.04.13, 10:39
      Moje przelatają lato w Crocsach. Kolejne lato...
      • moofka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 15:08
        kropkacom napisała:

> Moje przelatają lato w Crocsach. Kolejne lato...

moje tak samo
        sandaly to jedyne buty z ktorych wyrastaja pozostawiajac obuw w stanie idealnym
        na place zabaw, do biegania zakladaja lekkie trampki, w ktore nie wchodza kamyki, piasek i chronia palce, na sytuacje ogrodowe, wakacyjne, plazowe, deszczowe crocsy
        na dluzsze dalekie wyprawy i chlodniejsze wieczory adidasy
        sandaly po prostu leza i jakos rzadko jest na nie okazja
        zastanawiam sie, czy w tym roku w ogole warto je kupowac
    • mytka82 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:01
      Może się wstrzymaj do momentu, aż faktycznie te sandały będą mu potrzebne. Będzie tego w sklepach multum, na spokojnie dziecko przymierzy, dopasujesz rozmiar. Syn Ci powie, czy wygodne, czy się podobają. Skąd wiesz, czy mu stopa akurat nie urośnie. Spokojnie, jest czas. Ja na razie szukam fajnych wiosennych adidasków a nie sandałków.
    • monia76 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:03
      te sandały, które zalinkowałaś nie nadają się na podwórko, tylko do wody/ na basen. porządne sandały powinny mieć usztywnione okolice pięty i możliwość regulacji szerokości góry buta do stopy. 130 za sandały to sporo, ale jeśli nie stać cię na tyle, wolałabym kupić używane ecco. trzeba się ostro naszukać, ale czasem można trafić buty założone zaledwie kilka razy za dobrą cenę.
      • marysia_m24 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:18
        W życiu nie wolałabym kupić używanych butów, nawet najlepszych z najlepszych!!! I wcale nie chodzi o to, czy mnie stać, czy nie stać tylko o to, że mam świadomość, że to tylko na jeden sezon, no chyba, że syn nie zniszczy, to będą jeszcze jako drugie buty dla młodszego rodzeństwa...
        • monia76 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:38
          rozumiem taką postawę, też mam opór przed używanymi butami, ale jeszcze większy przed tańszymi, byle jakimi, nietrzymającymi kostki.
          mam doświadczenie z butami ecco i szczerze Ci je polecam, myślę, że syn spokojnie przekaże je rodzeństwu (o ile uda się wstrzelić z rozmiarem). w ubiegłym sezonie w ramach pogoni za oszczędnością kupiłam córce tańsze (ale nie tanie, bo za 80 zł) sandały cool club - wyglądały porządnie i były "zgodne ze sztuką", ale potem wściekałam się na nie całe lato i z ulgą wyrzuciłam po jednym sezonie. nigdy więcej takiego rodzaju oszczędności na butach dla dzieci.
          • edelstein Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:51
            Znam lepsze buty niz Ecco,akurat moj syn uwaza je za brzydkie i niewygodne,z czym sie calkowicie zgadzam
            .
            “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
            • monia76 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 12:36
              ja też znam lepsze, ale na te lepsze mnie akurat nie stać a ecco mnie nigdy nie zawiodło, jeśli chodzi o buty dla dzieciaków.
              a jakie buty polecasz? chętnie się przyjrzę, bo przed nami też zakup sandałów.
              • edelstein Re: dziecięce sandały 12.04.13, 13:59

Naturino,Jack Wolfskin,Primigi,Lepi,Timberland,Skechers.
              • owianka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 14:07
                Sandały Ecco, które miała moja córka dwa lata temu (za ponad 200 zł) to jedne z najgorszych w karierze moich wszystkich dzieci razem wziętych. Górny pasek przyszczypywał skórę (w miejscu, gdzie jest metalowa klamerka), trzeba było bardzo uważać przy zakładaniu, a podeszwa (która skusiła nas kwiatkami) i skóra na paskach starła się w zastraszającym tempie i wyglądała jak po 10 dziecku.

Te:

https://www.cheekymonkeyskids.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/1/11_ecco_girls_sandals_75200157024.jpg
                • monia76 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 14:43
                  tu się zgadzam, ale w przypadku tego modelu gołym okiem widać, że jest nieudany. wątpliwy urok pomijam. nie bronię firmy ecco jak niepodległości, bo nie mam z nią żadnego związku, ale z wielu modeli z różnych kolekcji, które miałam nigdy nic nie było wpadką.

co do marek polecanych wyżej to bardzo dobre zdanie mam jedynie o naturino, ale to właśnie na te buty mnie nie stać. jakbym mogła sobie pozwolić na większy wydatek to rzeczywiście stawiałabym głównie na tę markę.
      • edelstein Re: dziecięce sandały 12.04.13, 11:49

Uzywane buty?chcesz dzieciakowi krzywde zrobic?nawet jakby od chanel byla to bym nie kupila,a ecco to juz wcale.

• wanielka Re: dziecięce sandały 12.04.13, 13:15
          a co to za mega krzywda? dzieci teraz mają o wiele więcej wad postawy i problemów z nogami niż kiedyś, kiedy to buty nosiły po sobie kolejne dzieciaki w rodzinie. możesz wydać na buty krocie, a nikt nie da ci gwarancji, że noga będzie jak należy. poza butami super d..er ważna jest odpowiednia ilość ruchu, także bez butów. nie przesadzaj smile
          • edelstein Re: dziecięce sandały 12.04.13, 14:04

Uwielbiam taka argumentacje,bo kiedys...kiedys nie leczono mleczakiw np.a poza tym poprzyj twoja teze jakimis badaniami.
            Buty dopasowuja sie do ksztaltu stopy,uzywane buty deformuja stope.
    • slonko1335 Re: dziecięce sandały 12.04.13, 13:21
      Świetne lekkie sandały ma superhit-kosztują niestety ale warto, no i można dorwać w jakiejś promocji. Lubimy też primigi, na to lato kupiłam gabory pierwszy raz i zobaczymy.
    • daisy Re: dziecięce sandały 12.04.13, 13:33
      Zawsze kupujemy sandałki z zakrytymi palcami - można w nich bezpiecznie szaleć, grać w piłkę, jeździć na rowerze.
      Coś w tym guście: www.kangaroos.pl/sklep/Vita_10624_472/Product.aspx
    • klubgogo Re: dziecięce sandały 12.04.13, 19:32
      Bez sensu, przecież to buty do wody. Ja kupowałam dziecku do tej pory elefanteny, mają niezłą cenę za fantastyczną jakość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka