joxanna 26.04.13, 21:46 Jakie telefony mają wasze 7-8latki - jeśli mają? Moje dziecko marzy o telefonie. W zasadzie potrzebuje go tylko do grania, ale niech ma. Tylko jaki model? Przeszukuję internet i jakoś nic mi nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: telefon dla 7latki 26.04.13, 21:55 W zeszłe wakacje moja, obecnie 8-latka, używała Nokii 3210, ale to do kontaktu było. Ale Nokia zdechła ostatecznie i teraz dziecię używa Jakiegoś niewiele młodszego Ericcsona, którego ważną zaletą jest radio, a trochę mniej ważną aparat fotograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: telefon dla 7latki 26.04.13, 22:00 Moja 7 latka dostała w "spadku" po mnie Iphone i był to pomysł zupełnie bez sensu! Pocieszyła się kilka dni/tygodni i rzuciła w kąt. Nigdzie nie chodzi sama, więc zasadniczo nie ma najmniejszej potrzeby posiadania telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: telefon dla 7latki 26.04.13, 22:06 mial po ojcu htc i cieszyl sie bardzo poki nie rozchrzanil ekranu dotykowego za pokute dostal cegle nokie mocno obciachowa ale bateria dlugo trzymala jeczal jeczal az wyjeczal i teraz ma dotykowego samsunga galaxy to dobry model dla dzieciakow nie za drogi a wszystko co potrzebne mlodemu pokoleniu tam jest w obsludze prosty Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: telefon dla 7latki 26.04.13, 22:40 moja corka dostala ostatnio w spadku po mnie Samsunga Avile, bez karty sim robi sobie foty, filmy, odtwarza muze i pyka w gry i to tyle bedzie na kolejny rok conajmniej nie potrzebuje dzwonic i pisac smsow avila jest niezniszczalna i prosta , absolutnie prosta w obsludze Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: telefon dla 7latki 26.04.13, 22:46 Jako siedmiolatka miała zwykłą nokie. Teraz ma 10 lat prawie i od roku ma Samsunga Galaxy. Pierwszy telefon dostała w wieku 6 lat, był to dziecięcy fonek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 07:36 Ma jakąś najprostszą Nokię - przydaje się czasem, bo mąż pracuje we Wrocławiu i kiedy mnie też trafi się wyjazd z pracy, wolę, żeby miała przy sobie telefon, żeby na wypadek uziemienia nas obojga dało się z nią skontaktować. Pewnie jej wymienimy na jakiś najtańszy dotykowy do grania, bo marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rene1311 Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 07:58 Moja 7-latka dostała w spadku przechodzoną Nokię i na razie się cieszy, że go maStarsza 8-latka 2 miesiące temu po roku używanie tej samej Nokii dostała Altacel Touch z Hellko Kitty, dzwoni bardzo sporadycznie, czasem napisze smsa, ale za to ma dużo gier z Androida i to dla niej jest frajda największa Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 08:48 To ja z innej epoki. Mój 8latek nie ma telefonu i jeszcze dość długo mieć nie będzie, nawet do grania. Pograć może sobie na naszych. Po co dziecku, które w zasadzie samo się nie włóczy z dala od domu telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:11 joanna.pio napisała: > To ja z innej epoki. Mój 8latek nie ma telefonu i jeszcze dość długo mieć nie b > ędzie, nawet do grania. Pograć może sobie na naszych. Po co dziecku, które w za > sadzie samo się nie włóczy z dala od domu telefon? dlaczego wloczy? zdrowy osmiolatek funkcjonuje jak pelnoprawny obywatel chodzi do placowki, na treningi, chodzi na podworko, chodzi do sklepu i nie wszedzie z rodzicami ma zycie towarzyskie i znajomych lista kontaktow mojego dziecka w telefonie ma kilkadziesiat pozycji nie trzymam dziecka w tapczanie akurat do gierek potrzebuje najmniej imho telefon dla dziecka to rzecz niezbedna dla mnie - dla mojego komfortu i dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:21 Moja 9 lata dostała na urodziny Samsunga Wave Young kolor biały- bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:31 No wybacz, nie trzymam dziecka pod kluczem. Chodzi pograć w piłkę na podwórko, odmeldowuje się co jakiś ustalony czas przez domofon. Gdyby ktoś chciał mu zrobić krzywdę, telefonem się nie obroni, jeśli i tak nie zna zasad bezpieczeństwa. Chodzi do osiedlowego sklepu (po co mu tam telefon?) Chodzi do kolegów w pobliżu (dalej sama go zawożę) - czas wyjścia ustalam z nim i/lub rodzicami kolegów (po co do tego telefon?) Po lekcjach zostaje w świetlicy - gdy dojeżdżam do domu, dzwonię, że może już wracać (tak się umówiłam z paniami ze świetlicy) Na treningi chodzi w szkole, zaraz po lekcjach. Gdyby miał popołudniowe treningi - i tak bym go dowoziła (po co tutaj telefon?). I co też istotne - mój ośmiolatek nie jęczy o telefon. Za to widuję w szkole dzieciaki, które zdają telefoniczną relację z każdego pierdnięcia w szkole, wielu rodziców opowiada mi, jak dzieciaki wydzwaniają z pierdołami. Jak Ty się obyłaś bez telefonu w podstawówce? Odpowiedz Link Zgłoś
kufferrek Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:43 Moje dziecko dostanie telefon kilka dni przed obozem letnim, na który jedzie. Będzie to przechodzony LG, do kontaktu na obozie. Jak wróci - telefon jej zabiorę, bo jej przestanie być potrzebny. Ma niecałe 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 10:00 tak moje dziecko funkcjonowalo w zerowce od 2 klasy jest duzo bardziej samodzielne dlatego ty mozesz uwazac ze niepotrzebny a ja uwazam, ze potrzebny ja nie mialam, bo nie bylo a przypuszczam ze nie raz i nie dwa bardzo by sie przydal mysle ze kazda matka ma takie doswiadczenia ze dziecko stracilo poczucie czasu w dobrej zabawie, a ona od zmyslow odchodzila Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 10:33 Amen. Moi mają nasze stare telefony któe leżą w domu i służą do zameldowania że wrócili. Na wyjazdy zorganizowane nie zabierają bo nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:38 nieduży Sony Xperia, służy głównie do grania a gry ściąga sobie z Google Play. Telefon jest tylko do użytku w domu, na razie jako zabawka bo sama nigdzie nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 09:44 Pancerny Samsung SOLID. Musi mieć telefon bo do szkoły jest przeze mnie dowożona i nie ma szans w razie czego sama z niej wrócić. A zdarzały sie sytuacja ze zawieziona na jakies zajęcia pozalekcyjne koczowała pod szkołą bo sie okazało ze były odwołane. Telefon niezbedny nie jest ale jest przydatny. W ferie czy inne dni wolne zostaje sama w domu a wówczas komórka jest jedynym sposobem kontaktu z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 10:00 mojej 11-letniej córce wlasnie zepsuł sie tel.moze ktos ma nie potrzebny tel.moze byc cegła aby tylko odbieral,musze byc z nia w kontakcje jak wychodzi na dwór Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: telefon dla 7latki 27.04.13, 10:22 Moi w telefonach nie mają ani jednej gry. Telefon ma im słuzyc do dzwonienia i kontaktu z nami czy dziadkami. Do kolegó...e dzwonia bo nie ma potrzeby. Telefony zostały gier pozbawione. Jak chcą to grają na psp czy czyms takim. Odpowiedz Link Zgłoś