Dodaj do ulubionych

mentalność blondynki

29.04.13, 11:30
Czasem używa się takiego określenia w stosunku do niektórych pań,no że ona właśnie "no bo wiesz,ona ma mentalność blondynki,jesli wiesz co to znaczy".No i właśnie,co to wg was znaczy? Czy chodzi tylko o stereotypowo głupią blondynkę z dowcipów czy to jednak pojęcie szersze?
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: mentalność blondynki 29.04.13, 11:45
      szersze? czy w ogole moze takie byc w stosunku do tego typu mentalnosci? wink bo mentalnosc blondynki zaklada waskosc torow myslowych
      polecilabym ci posty pewnej forumki, ale mnie zbanuja
      • shor-tie Re: mentalność blondynki 29.04.13, 12:31
        Głupota czy też głupkowatość.Przede wszystkim ta "wąskość torów myślowych"- ocenianie powierzchownie,na "pierwszy rzut oka". Nie wymagajmy oczywiście od każdego oceny osób/sytuacji z wielu różnych perspektyw,ale to także nieumiejętność wczucia się w sytuację drugiej osoby,zamykanie się na jeden punkt widzenia,bycie ślepym na argumenty.Pewnie także naiwność,prostolinijność(?!). No i nie wiem na ile bycie szczebiotliwą kobietą z zamiłowaniem do zakupów i plotkarstwa się na to łapie? Chyba niekoniecznie,zainteresowania i sposób bycia nie wykluczają robienia kariery naukowej.

Agnieszka Szulim posiada wg mnie mentalność blondynki.Tak samo jak Monika Richardson.
        • an_ni Re: mentalność blondynki 29.04.13, 12:45
          o nie wg mnie nie, to są inteligentne, cwane babki , obie maja porzadne wyksztalcenie , nie na poziomie wyzszej szkoly picu i lansu
          fakt ze teraz prowadza takie programy, coz to sie sprzedaje ... no i obie sa blondynkami, a to nie o to chodzi

a blondynka to pustka w glowie i zainteresowania na poziomie w co sie ubrac i jak umalowac, moze byc na wysokim - drogim poziomie jak np V.Beckham

natomiast absolutnie nie kojarze blonydkowatosci z tym o czym ty piszesz
          "także nieumiejętność wczucia się w sytuację drugiej osoby,zamykanie się na jeden punkt widzenia,bycie ślepym na argumenty.Pewnie także naiwność,prostolinijność(?!

no i raczej zachowanie i zainteresowania wykluczaja kariere naukowa, chyba nie sadzisz ze laski zainteresowane tripsami i makepuem oraz lansem w modnych ciuchach maja czas na kariere naukowa? nie znam takich
          i zdecydowanie glupkowatosc, czyli plycizna, glupota to juz cecha ogolna wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka