Dodaj do ulubionych

strój do szpitala

06.05.13, 11:53
Idę jutro do szpitala na parę dni jako, ze dawno nie byłam w szpitalu- w czym sie teraz chodzi? jakos nie widzi mi się chodzenie w koszuli nocnej- może dres będzie bardziej ok? co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: strój do szpitala 06.05.13, 11:55
      Zalezy jaki to szpital. Jak z normalnym w miarę podejściem to dres będzie ok, ale jak nie to koszula nocna, ew. piżama.
      • hipek_w_kropki Re: strój do szpitala 06.05.13, 12:06
        Ja bym broniła dresu wink
        • przeciwcialo Re: strój do szpitala 06.05.13, 18:28
          Zaraz ci wytkna ematki modne że przecież na fittnes tam nie idzie a dres to tylko do uprawiania sportu wink
    • ola4-0 Re: strój do szpitala 06.05.13, 12:25
      ja byłam 2 razy z okazji porodówwink miałam ze sobą leginsy, tyniczki na ramiączkach jako, ze lato było i rozpinane sweterki, spokojnie dres jeśli tylko lepiej się w nim będziesz czułasmile
      • julka-4 Re: strój do szpitala 06.05.13, 12:38
        Dres.
        • 77kunda Re: strój do szpitala 06.05.13, 14:00
          dres
    • anomalia_pogodowa81 Re: strój do szpitala 06.05.13, 15:46
      To chyba zależy, z jaką częścią ciała idziesz wink
      Jak z ogólnie pojętą dolną, to mogą kręcić nosem, że jesteś w dresie i tracą cenny czas na ciągłe Twoje ubieranie się i rozbieranie...
      Ja byłam w okresie letniej kanikuły, więc sprawa była prosta - miałam jakąś zupełnie szczątkową ni to sukienkę ni to halkę ni to koszulkę, gorąco było jak szatan więc ciuch akurat smile
      Polecałabym dres albo legginsy i koszulkę/tunikę.
      • bbuziaczekk Re: strój do szpitala 06.05.13, 16:27
        Dres, bluzka, getry, rybaczki - taki stroj domowy. Chyba ze dany oddzial czy szpital wymaga pizamy to zamiast koszuli nocnej to spodnie i bluzka od pizamy.
    • kerri31 Re: strój do szpitala 06.05.13, 17:02
      Bluzeczka z bufkami satynowa, spódniczka plisowanka, buciki koniecznie czarne- obcas kartofel, szlafrok z satynki. To najnowszy krzyk mody.
    • justyna198515 Re: strój do szpitala 06.05.13, 17:48
      Leżałam w grudniu na endokrynologii i wszyscy pacjenci chodzili w dresach-to samo na laryngologi i neurologi a na wew. już w piżamachsmile
    • pruszynkaaa Re: strój do szpitala 06.05.13, 18:09
      Różnie dziewcyzny chodza poubierane - byłam w tym roku 2 razy na endokrynologii ginekologicznej - głównie były to dwu częściowe piżamy, ale były też koszule nocne w misie, serduszka i inne, ale też i dresy. Widziałam też 2 panie które normalnie chodziły w materiałowych spodniach, luźnej koszulce i bluzie z kapturem...
    • na_pustyni Re: strój do szpitala 06.05.13, 18:57
      piżama + szlafrok
      dres/legginsy + koszulka + bluza
      kapcie, trampki, japonki
    • kkalipso Re: strój do szpitala 06.05.13, 19:51
      Ja jestem zdania ,że piżama.Zależy jaki to oddział i ile czasu przebywa pacjent jednak trzeba przestrzegać pewnych przepisów. Dobrze jest jeśli pacjenta łatwo odróżnić od odwiedzającego.Raz byłam świadkiem jak lekarz zwrócił uwagę pewnej pani ,że to nie dom itd.

A zresztą w domu śpisz w dresach?
      • rhaenyra Re: strój do szpitala 06.05.13, 19:56
        a w szpitalu sie caly czas spi ?
        • kkalipso Re: strój do szpitala 06.05.13, 20:06
          Niekoniecznie jednak -szpital nuży (w najlepszym przypadku)więc człowiek tak czy inaczej leży ,czyta ,odpoczywa...
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: strój do szpitala 06.05.13, 21:22
        a to przepisy zabraniaja chodzenia w dresach? lekarz mogl byc po ludzki pieprzniety...
    • rhaenyra Re: strój do szpitala 06.05.13, 19:57
      dres albo legginsy i t shirt
      zalezy z czym idziesz
      • yen26 Re: strój do szpitala 06.05.13, 20:37
        idę na alergologię kliniczną, na testy Będę tam do soboty Spakowałam dres luzny, pidzame na noc, bluzę zamiast szlafroka Nudzić się nie zamierzam- niestety, muszę pracować ;/
    • rosapulchra-0 Re: strój do szpitala 06.05.13, 20:57
      Dres jest OK. Sama, gdy trafiłam ostatni raz do szpitala, to był dość nagły przypadek, więc dostałam szpitalną koszulę, taką zapinaną z tyłu. Potem przebrałam się w swoją koszulę nocną, a potem mąż mi kupił kilka kolorowych piżam, bo generalnie nie brałam tej ewentualności (pozostanie w szpitalu) pod uwagę.
    • klubgogo Re: strój do szpitala 06.05.13, 21:02
      W zależności od rodzaju leczenia spakowałabym dres na alergologię, ale już na ginekologię koszula byłaby praktyczniejsza. Zawsze dziwiło mnie, dlaczego ludzie w szpitalu, którzy nie są obłożnie chorzy chodzą w piżamach cały dzień.
      Byłam raz na oddziale dziecięcym, gdzie wszystkie dzieci biegały w normalnych ubraniach.
    • thorgalla Re: strój do szpitala 06.05.13, 21:04
      Ja nie zabieram do szpitala ubrań czy ręczników.Codziennie dostaje czyste,śnieżnobiałe rzeczy.
      I nie muszę się martwić o pranie.
      • ledzeppelin3 Re: strój do szpitala 06.05.13, 21:28
        Jak na zabieg, najmniej ukrwawisz koszulę szpitalną. Jak diAgnostycznie, to cokolwiek (piżama, legginsy + t shirt)
    • podkocem Re: strój do szpitala 06.05.13, 21:45
      po porodzie w nocy mialam koszule nocna (mloda urodzona w nocy), rano przebralam sie w koszulke i spodnie dresowe, a potem w dzinsy i na kolacje bylam w domu wiec sie nie nalezalam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka