Dodaj do ulubionych

4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji

23.05.13, 12:18
www.sfora.pl/Horror-w-Szwecji-Czwarta-z-rzedu-noc-zamieszek--a55911

Owszem, to tylko małe rozróby - małe w stosunku do tego co nas czeka za 20 lat jednak jak widać konflikty w Europie będą narastać, aż wybuchnie prawdziwa wojna domowa jak w Kosowie. Demografii się nie oszuka.
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 12:43
      Tysiące imigrantów z Turcji, Libanu, Syrii i Somalii, wyszło na ulicę aby protestować przeciwko złemu traktowaniu.
      Traktują ich jak święte krowy a ci protestują.
      Proponuję za mordy wziąć i spałować to zaraz im się spodoba.
      • gorajka Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 13:03
        oczywiscie ze sa zle traktowani
        obraza sie ich uczucia religijne na kazdym kroku
        kto to widzial zeby nie mozna bylo zabijac zwierzat po arabsku
        kto to widzial zeby kobieta mogla chodzic w mini po ulicy, byc szefem, robic co sie jej podoba, uciekac od meza i jeszcze panstwo jej w tym pomaga
        ja wierze ze ci ludzie sa gleboko nieszczesliwi zyjac w krajach ktorych kultury nie rozumieja i nie akceptuja
        ktos powinien im jednak pomoc podjac wlasciwa decyzje, na razie sa to tylko niestety imamowie muzulmanscy
      • berdanka Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 22:52
        Któż im kazał przybywać do "katolickiej " Europy
        Któż kazał mieć lepsze życie niż w ojczyźnie.
        Któż kazał wymienić stare na nowe.
        Nikt poza tolerancyjną Europą. Bo my jesteśmy taaacy tolerancyjni, bo my kochamy różnorodność.
        Ale różnorodność nie kocha nas!!!
        • olena.s Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 09:01
          Chrześcijańskiej, jesli łaska.
          Ale uważam że lepiej byłoby 'wolnomyślnej'.
    • triss_merigold6 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 12:45
      Ściągali rzekomych uchodźców, to mają efekty.
      • joe_stru Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 12:53
        triss_merigold6 napisała:

> Ściągali rzekomych uchodźców, to mają efekty.

A któraś pańcia "ma wiedzę" od czego się zaczęło? Czy tak tylko pi...cie 3 po 3?
        • woman_in_love tak wiemy 23.05.13, 12:54
          zastrzelili oszołoma muzułmańskiego, który biegał z maczetą. Słusznie postąpili - w UK tego nie zrobili i zginął człowiek.
          • joe_stru Re: tak wiemy 23.05.13, 13:19
            Jak ty mało z tego świata rozumiesz...
            • woman_in_love dobrze, że mamy takiego mózgowca jak ty 23.05.13, 13:34
              ty nas na pewno uratujesz i rozwiążesz problemy tego świata. Aż wyślę petycję o Nobla dla ciebie.
            • berdanka Re: tak wiemy 23.05.13, 23:01
              To mi wytłumacz - Oświeć mnie tłumoka, proszę.Bo jam nie godna Tobie szat szyćsmile
        • berdanka Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 23:12
          Ja choć nie uważam się za :pańcię, z wiadomości wiem o co poszło. I co?
          A tam nie pop....ę se 4 na 4
    • edelstein Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 12:54

W Niemczech ruszyl proces salafistow z Solingen,Beda odpowiadac z rozroby.Problem,ze ich nie deportuja,tylko Beda karmic w wiezieniu.
      No,ale nie mozna nic zrobic,bo unia podniesie krzyk na temat drugiej wojny swiatowej.
      Chyba czas cos z tym zrobic.
      • majenkir Re: 23.05.13, 14:17
        edelstein napisała:
        Problem,ze ich nie deportuja,tylko Beda karmic w wiezieniu.

Wieprzowiną, mam nadzieje wink.
        • kota_marcowa Re: 23.05.13, 23:27
          big_grin
        • edelstein Re: 24.05.13, 11:07

Chcialabyswink
          Obojetnie ci robia dostana wikt i opierunek,Jak nie na zasilkach to w wiezieniu.
    • attiya Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 12:58
      za bardzo nie łapię
      policja otacza imigrantów, aresztuje ich i w trybie natychmiastowym wydala z państwa z zakazem dożywotniego wstępu do ich kraju
      albo podporządkowują się prawu danego państwa albo po cholerę tam wjeżdżali?
    • rosapulchra-0 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 23:12
      Masz tendencję do nadużywania wielkich słów suspicious
      Jaka rewolucja?
      Musisz oddać do reklamacji swoją szklaną kulę. Serio, serio suspicious
      • kota_marcowa Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 23:14
        Nie napinaj się tak bo ci znowu żyłka pęknie, poza tym lepiej pilnuj mężasuspicious
        • rosapulchra-0 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 23.05.13, 23:15
          Zmień repertuar, a nie odgrzewasz te same kotlety tongue_out
      • rosapulchra-0 Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 23.05.13, 23:14
        W Sztokholmie muzułmańskie zamieszki trwają dalej, Podobno król Szwecji zwrócił się do Norwegów o wypożyczenie Breivika.
        • cersei8 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 23.05.13, 23:19
          Ty tak ironicznie a to calkiem dobry pomysl zwazywszy na okolicznosci...
          smile

rosapulchra-0 napisała:

> W Sztokholmie muzułmańskie zamieszki trwają dalej, Podobno król Szwecji zwrócił
          > się do Norwegów o wypożyczenie Breivika.
          • rosapulchra-0 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 23.05.13, 23:23
            Nie mój dowcip smile
            Wiesz, ja też dostawałam wścieku, gdy kibole podeptali mi auto, ot tak, dla rozrywki, w drodze ze stadionu na Centralny, a innym razem porysowali (nie tylko moje na tej ulicy). I rozumiem rozgoryczenie ludzi pokrzywdzonych, ale nie zmienia to faktu, że propaganda działa sobie naprawdę dobrze.
            • cersei8 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 23.05.13, 23:36
              A jaka jest prawda skoro to wszystko to tylko propaganda?
              Ten zastrzelony nie biegal z maczeta grozac ludziom, tylko chodzil nozem grzecznie i usluznie oferujac sasiadom pokrojenie miesa na talerzu?
              Demonstranci muzulmanscy nie niszcza, nie pala cudzej wlasnosci, nie obrzucaja policji kamieniami? Generujac przy tym ogromne koszty dla panstwa, ktore im juz i tak wyplaca zasilki?
              Jaka jest prawda? Oswiec nas rosa, prosze

rosapulchra-0 napisała:

> Nie mój dowcip smile
              > Wiesz, ja też dostawałam wścieku, gdy kibole podeptali mi auto, ot tak, dla roz
              > rywki, w drodze ze stadionu na Centralny, a innym razem porysowali (nie tylko m
              > oje na tej ulicy). I rozumiem rozgoryczenie ludzi pokrzywdzonych, ale nie zmien
              > ia to faktu, że propaganda działa sobie naprawdę dobrze.
              • rosapulchra-0 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 23.05.13, 23:47
                No choćby to, że zdecydowanie bardziej są nagłaśniane tego typu historie, a te, w których poszkodowani mają inny odcień skóry niż biały - nie. I jakoś dziwnym trafem zapomina się zupełnie, ile to krzywd doznali kolorowi od białych. A przecież wszystko ma swój początek i swój koniec, prawda?
                • cersei8 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 00:09
                  Nie zgodze sie z Toba.
                  Naglasniane sa takze historie przemocy, ktorej dopuszczaja sie biali wobec kolorowych, moze mniej jest to odczuwalne gdyz sa to raczej pojedyncze przypadki podpalen, pobic itd. - co oczywiscie tez jest godne potepienia - ale nie jest to regularna bitwa uliczna z kolorowymi trwajaca wiele dni. Prawda?
                  Moze dlatego, ze biali nie maja na to czasu - musza wstac rano do pracy...
                  Zreszta, skoro ta Europa taka zla to po co sie do niej tak pchaja, z calymi rodzinami...?

Rosa, przykro mi ale przepraszanie kolektywne bialych za niewolnictwo i kolonizacje nie doprowadzi nas do niczego.
                  Tamte ofiary i kaci dawno nie zyja, a obecni kolorowi nie sa zadnymi ofiarami
                  Przypomniala mi sie niedawno przeczytana historia o ciemnoskorej piosenkarce - milionerce - z US, ktora sadzona i skazana za nieplacone latami podatki przyrownala do przesladowan czarnych niewolnikow
                  Mozna i tak

Mnie kiedys ciemnoskory mezczyna nazwal rasista bo nie chcialam sie z nim umowic smile

rosapulchra-0 napisała:

> No choćby to, że zdecydowanie bardziej są nagłaśniane tego typu historie, a te,
                  > w których poszkodowani mają inny odcień skóry niż biały - nie. I jakoś dziwnym
                  > trafem zapomina się zupełnie, ile to krzywd doznali kolorowi od białych. A prz
                  > ecież wszystko ma swój początek i swój koniec, prawda?
                  • thegimel Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 09:11
                    O, też usłyszałam, że jestem rasistką w podobnych okolicznościach uncertain
                  • olena.s Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 09:41
                    > Rosa, przykro mi ale przepraszanie kolektywne bialych za niewolnictwo i koloniz
                    > acje nie doprowadzi nas do niczego.

Zwłaszcza, że Szwecja żadnych kolonii nie miała, przypominam uprzejmie.
                    • woman_in_love ha! Szwecja miała kolonie :) 24.05.13, 11:27
                      Nowa Szwecja - obejmowała obszary części dzisiejszych stanów Delaware, New Jersey, Pensylwania i Maryland i istniała od 29 marca 1638 do września 1655 roku. Przejęta przez Holendrów. Ale to nie znaczy, że Arabowie i Murzyni mają odbierać za to profity.
                      • olena.s Re: ha! Szwecja miała kolonie :) 24.05.13, 12:46
                        Czyli NIE miała kolonii ani w Afryce, ani w Azji. Finito.
                        • woman_in_love kurczee, no miała miała 24.05.13, 12:54
                          Tylko nie chciało mi się wymieniać wszystkich:
                          Szwedzkie Złote Wybrzeże - od 1650 do 1663 na terenie Ghany. Przejęte przez Holendrów i Danię. Kolonia składała się z pojedynczych fortów i faktorii handlowych:
                          Fort Carolusborg - lata 1650–1658 oraz 1660–1663
                          Fort Apollonia - lata 1655–1657
                          Fort Christiansborg - lata 1652–1658
                          Fort Batenstein - lata 1650–1656
                          Fort Witsen - lata 1653–1658
                • kota_marcowa Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 00:10
                  Coś ty się uczepiła tych biedaków kolorowych.
                  W jednym i drugim wątku chodzi o wyznawców jedynego i słusznego proroka, którzy mają za cel wybić wszystkich niewiernych.
                  Mordują po równo, bez względu na kolor skóry.
                  • cersei8 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 00:30
                    Wiernych tez morduja, jesli uznaja, ze sa za malo wierni...
                • malwa51 Re: Przy okazji, dowcip o tych zamieszkach. 24.05.13, 13:16
                  W Szwecji akurat istnieje (a w kazdym razie istniala) technika pt "vitpixling" ktory mozna przetlumaczyc jako "pikselowanie na bialo" - kiedy oskarzony/zatrzymany nie jest naturalnie 'bialy', rozjasnia sie wyeksponowane obszary (twarz rece itp) , a nastepnie pikseluje - jak to na zdjeciach przestepcow bywa. Ma to na celu ukrycie pochodzenia etnicznego sprawcy. I bylo ostro krytykowane, zwlaszcza kiedy chodzilo o sprawcow zabojstw.

Nie mozna powiedziec, ze Szwecja jakas straszna nagonke na 'kolorowych' prowadzi, skoro pozwolen na pobyt, azyl itp wydaje rocznie b. duzo, a ostatnio debatowano nad otwarciem granic.
        • woman_in_love to nie dowcip, to przyszłość 24.05.13, 01:27
          gdy Breivik wyjdzie z więzienia i stanie na czele nowej partii norweskiej. Skoro lud zburzył Bastylię to i Bjarkeid może zburzyć. Potrzeba impulsu, a multi-kulti i zamieszki organizowane przez muzułmanów na przedmieściach to będzie świetny impuls.

Zresztą byli już tacy co siedzieli w więzieniach, nawet paręnaście lat, a jak wychodzili to zostawali - od razu premierami.
    • marianna1970 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 04:22
      Tak się kończy polityka lewactwa i wielokulturowości
      • znowu.to.samo Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 11:57
        To nie mogło sie udać, bo kultura islamska oraz zachodnia to dwie całkowicie przeciwwstawne kultury. A muslimów sie tyle narobiło w europie bo mogli do woli wykorzystywac system socjalny, co jednocześnie sprzyjało mnożeniu sie jak króliki. Muslimy nie mają zamiaru się z nikim asymilować, zachód to dla nich wróg a białe kobiety to dziwki.
        Problem będzie narastał i uważam ,że juz dzisiaj kraje zachodnie powinni postawić temę nieustannemu napływowi zwłaszcza muzułmanów. W przeciwnym razie za jakiś czas sytuacja sie wymknie spod kontroli....
        • riki_i Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 12:40
          Jest tylko jedna skuteczna metoda rozwiązania problemu - masowe deportacje do krajów pochodzenia. Chciał to robić Sarkozy, planował również odbierać obywatelstwo, no, ale przepadł niestety...
          • olena.s Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 12:52
            Nie bardzo sobie wyobrażam, jak odbieranie obywatelstwa miałoby się pogodzić z takimi zasadami, jak ta, że nikt nie odpowiada za cudze winy, że prawa nabyte są skutecznie nabyte (co innego w przypadku świezego imigranta, który np. nałgał starając sie o azyl/pobyt/obywatelstwo). Nie wiem też, jak można by było zakazać na przyklad wyznawania jakiejś religii bez powrotu do mariażu kościoła (kościołów) i tronu.
            Czyli europejska wolność słowa, zgromadzeń, zasady demokracji byłyby zagrożone przypadku obrania takiego kursu.
            • woman_in_love hahaha 24.05.13, 13:01
              Wystarczy jedną decyzją, prawie że administracyjną uznać, że nadawanie obywatelstw po roku 1945 (albo jakimś innym) było obciążone wadami prawnymi i w związku z tym są one nieważne bo zostały nadane nieskutecznie. Co jak najbardziej jest możliwe i zgodne z zasadami prawa i już bywało stosowane. W UK królem nie może być katolik, także następny precedens już jest.

I oczywiście te i inne precedensy w żaden sposób nie ograniczyły europejskiej wolności słowa, zgromadzeń i zasad demokracji, więc można je zastosować bez obawy.
            • cersei8 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 13:21
              Znacznie wiekszym zagrozeniem dla tych wartosci sa muzulmanie chcacy ustanowic w Europie swoj porzadek i zasady, nie sadzisz?
              Moim zdaniem trzeba to zrobic dopoki nie jest za pozno.
              Juz wiemy, ze oni nie chca sie asymilowac ani pokojowo wspolegzystowac, trzeba sie ich wiec pozbyc z Europy w imie wiekszego dobra.
              Zawsze mozna powolac sie na wzgledy ekonomiczne, masz pojecie ILE kosztuja pograzona w kryzysie Europe zasilki dla muzulmanow (z mnostwem dzieciakow), ktorzy w zyciu sie zadna praca nie skalali?

olena.s napisała:

> Nie bardzo sobie wyobrażam, jak odbieranie obywatelstwa miałoby się pogodzić z
              > takimi zasadami, jak ta, że nikt nie odpowiada za cudze winy, że prawa nabyte s
              > ą skutecznie nabyte (co innego w przypadku świezego imigranta, który np. nałgał
              > starając sie o azyl/pobyt/obywatelstwo). Nie wiem też, jak można by było zakaz
              > ać na przyklad wyznawania jakiejś religii bez powrotu do mariażu kościoła (kośc
              > iołów) i tronu.
              > Czyli europejska wolność słowa, zgromadzeń, zasady demokracji byłyby zagrożone
              > przypadku obrania takiego kursu.
              • olena.s Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 15:12
                Dla mnie priorytetem jest zachowanie tego, co uważam z rdzeń europejskości: wolność słowa i myśli, prawa człowieka, równość wobec prawa, oddzielenie kościoła od państwa, a znacznie mniej ważne jest to, przed kim/czym te wartości winny być chronione.
                • cersei8 Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 22:46
                  To wspaniele, to jest pewnie priorytet kazdego z wypowiadajacych sie na tym forum, tylko wlasnie musimy je chronic aby je zachowac.
                  Dla muzulmanow te wartosci nic nie znacza, jedynie ulatwiaja im eskalowanie zadan...
                  BTW znasz kraj muzulmanski, w ktorym respektowana jest KTORAKOLWIEK z tych wartosci???

olena.s napisała:

> Dla mnie priorytetem jest zachowanie tego, co uważam z rdzeń europejskości: wol
                  > ność słowa i myśli, prawa człowieka, równość wobec prawa, oddzielenie kościoła
                  > od państwa, a znacznie mniej ważne jest to, przed kim/czym te wartości winny by
                  > ć chronione.
                  • olena.s Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 22:51
                    Pojedyncze - mniej więcej, tu i ówdzie. Wszystkie - nie sądzę.
          • wioskowy_glupek Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 12:56
            Udało mu się z Romami ale obawiam, się że muslimy to jednak groźniejsza grupa społeczna. To są tak samo święte krowy jak Rydzyk w Polsce nikt z nimi nic nie zrobi.

Co ciekawe (to do Rosy i jej teorii o propagandzie) na Onecie albo na gazeta.pl nie pamiętam gdzie można już poczytać o napastnikach "o nie europejskich rysach twarzy" to taki eufemizm bo wiadomo, że Islamscy fanatycy napisać nie wolno. To by był rasizm i niepoprawne politycznie, nie to co odcięcie komuś łba.
            • czar_bajry Re: 4 dzień rewolucji islamskiej w Szwecji 24.05.13, 13:16
              Oj tam oj tam Szwecja to taki tolerancyjny kraj. Wpuścili emigrantów islamskich a nas jakoś nie chcieli to niech teraz się bujają....
    • josef_to_ja Dzicz i tłuszcza. 24.05.13, 22:23
      Swołocz, hołota, tałatajstwo.
    • josef_to_ja Chcieliście multi kulti, to macie. 24.05.13, 22:25
      Po tym wszystkim co się ostatnio dzieje mam jedną myśl: zakaz skrętu w lewo.
      • wioskowy_glupek Re: Chcieliście multi kulti, to macie. 25.05.13, 09:37
        Bardzo dobry komentarz z Onetu: 100/100

"Poczytajcie na jakie ustępstwa wobec nich idą Brytyjczycy, przecież to skandal!
        "Kompletna kompromitacja, tak można podsumować to, co stało się po zabójstwie żołnierza armii brytyjskiej. Dwóch murzynów z Nigerii obcina chłopakowi głowę na ulicach Londynu a premier James Cameron wygłasza dziwaczne oświadczenie usprawiedliwiające islamistów a na dodatek nakazuje, aby żołnierze nie chodzili w mundurach poza koszarami.Marne to pocieszenie, że inne narody też się zatraciły jak Polacy. Brytyjski żołnierz ma chodzić po ulicach Wielkiej Brytanii bez munduru, aby nie drażnić wyznawców Islamu, którzy według tak zwanego konserwatywnego premiera są z gruntu dobrzy. Polityczna poprawność doprowadzona do absurdu wygląda właśnie tak.
        Każdy, kto był w Londynie wie, że główne ulice wyglądają tam jak Kair a na chodnikach pali się fajki wodne. W niektórych dzielnicach działają nieformalne patrole islamskie upominające ludzi zachowujących się niezgodnie z prawem szariatu. Gdy jednak dochodzi do tak szokującego zdarzenia, w którym ktoś obcina głowę żołnierza brytyjskiego podnosi ją i krzyczy "Allah akbar" jedyne co przychodzi z drugiej strony to komunikaty o "młodych ludziach o nieeuropejskich rysach" i zalecenie do nie wychodzenia na ulice w mundurach. I kto jest tam u siebie ? Bynajmniej nie Brytyjczycy."

Niestety dokładnie tak, polityczna poprawnośc i obrońcy praw z UE ponoszą klęskę... Takie są skutki lewackiej ideologii multi kulti...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka