misiowamama-2 27.05.13, 12:12 z keratyny na włosy, zniszczone farbowaniem, rozjaśnianiem, wysuszone i wytrawione. Jak uważacie? Czy warto? Przynosi pożądane efekty? Co jeszcze możecie doradzić w przypadku tak zniszczonych włosów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: zabieg... 27.05.13, 12:22 Spróbuj. Zobaczysz jak zareagują włosy. U mnie po takim zabiegu są długo odżywione. I może zmień sposób rozjaśniania/farbowania włosów. Ja rozjaśniam tylko odrosty, cała długość włosa zostaje nietknięta. Polecam też do włosów jedwab w płynie ale oryginalny z USA. Kupisz w sklepach fryzjerskich. Oraz olejek arganowy w sprayu. Używam JOANNY i jest dobry. Włosy mam miękkie, błyszczące i nawilżone. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: iziula1... 27.05.13, 12:32 A jak często powtarzasz takie zabiegi? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: iziula1... 27.05.13, 12:53 Keratynę nakłada mi fryzjerka po każdym farbowaniu odrostów co 6-10 tyg.( w zależności jak szybko rosną włosy ) Jedwab i olejek arganowy używam po każdym myciu włosów naprzemiennie-nie razem Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: zabieg... 27.05.13, 13:04 > Co jeszcze możecie doradzić w przypadku tak zniszczonych włosów? Joico, K-pak; nie musisz kupować całego zestawu, wystarczy reconstructor + hydrator, do tego jakiś szampon oczyszczający. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: naplaze... 27.05.13, 13:07 naplaze napisał: > Joico, K-pak; < może zadam głupie pytanie, ale : co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: naplaze... 27.05.13, 13:51 To jest zestaw czterech produktów (profesjonalnych, fryzjerskich) do tzw. odbudowy włosa, zdaniem znajomych fryzjerów, najlepszy z tego, co można dostać w Polsce. Najważniejszy jest tzw. rekonstruktor, który ponoć rzeczywiście odbudowywuje włos, ale żeby zadziałał, trzeba włosy oczyścić (szampon oczyszczający, niekoniecznie ten z zestawu), dopiero potem nakładać rekonstruktora. Na koniec tzw. hydrator (tu ponoć nie warto zastępować oryginalnego produktu inną, tańszą odżywką), bo włosy po rekonstrukcji potrzebują domknięcia łusek. Można też iść na w/w rekonstrukcję do salonu, ale że powinno się ją powtórzyć kilka razy - jest to nieekonomiczne finansowo i czasowo, szybciej i taniej zrobić to w domu, tym bardziej, że jest to skomplikowane, jak nałożenie odżywki. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: naplaze... 27.05.13, 14:28 Bardzo Co dziękuję. A szampon oczyszczający jaki polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: naplaze... 27.05.13, 17:03 Może być nawet Joanna Naturia, a z profesjonalnych - Farouk, Shampoo out . Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: zabieg... 27.05.13, 13:10 U mnie efekty widać 1-2 tygodnie, a potem włosy wracają do stanu poprzedniego. Twoje pieniądze, Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: zabieg... 27.05.13, 13:49 kurcze, szkoda... Może to zależy jak zrobiony. Bo słyszałam, że takie zabiegi wiele zakładów fryzjerskich proponuje, ale nie każdy umie należycie zrobić... tak teoretyzuję, bo może rzeczywiście też od włosów zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: zabieg... 27.05.13, 14:02 Zalezy tez od tego jakiego producenta keratyny uzywaja ( od razu powiem, ze nie znam producentow - ale widzialam u siebie roznice po roznych zabiegach). Druga sprawa - efekt sie utrzymuje ok. 3-4 miesiace, ale po warunkiem, ze uzywa sie specjalnych szamponow ( bez siarczanow i sodu). Nie mozna tez uzywac innych kosmetykow do wlosow, zwyklych odzywek itd (raczej wybierac te rowniez bez siarczanow i sodu). Basen i woda morska tez niszcza efekt (przyspieszaja wyplukiwanie sie keratyny, dlatego lepiej zabieg robic po ewentualnych wakacjach). Z kazdym nastepnym zabiegiem tez efekt trzyma sie dluzej (z moich doswiadczen). Ja mialam 3 zabiegi w odstepach kilku miesiecy ( ok. 6), ostatni ok. rok temu i nie musze na razie powtarzac. Ale mam tez wrazenie, ze uzywanie lagodniejszych kosmetykow do wlosow sporo pomaga. I jesli wlosy sa rozjasniane to polecam przerzucenie sie na farby/rozjasniacze bez amoniaku (farby np. Inoa, a rozjasniacz Platinium [ale uwaga bo sa 2 i tylko jeden bez amoniaku) - te uzywalam i sobie chwale), daje to duza roznice, ale niestety przychodzi ona stopniowo jak wlosy odrastaja, za to zdrowie wlosa sie poprawia znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś