27.05.13, 12:12
z keratyny na włosy, zniszczone farbowaniem, rozjaśnianiem, wysuszone i wytrawione.
Jak uważacie? Czy warto? Przynosi pożądane efekty?
Co jeszcze możecie doradzić w przypadku tak zniszczonych włosów?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: zabieg... 27.05.13, 12:22
      Spróbuj. Zobaczysz jak zareagują włosy. U mnie po takim zabiegu są długo odżywione.
      I może zmień sposób rozjaśniania/farbowania włosów.
      Ja rozjaśniam tylko odrosty, cała długość włosa zostaje nietknięta.

Polecam też do włosów jedwab w płynie ale oryginalny z USA. Kupisz w sklepach fryzjerskich.
      Oraz olejek arganowy w sprayu. Używam JOANNY i jest dobry. Włosy mam miękkie, błyszczące i nawilżone.
      • misiowamama-2 Re: iziula1... 27.05.13, 12:32
        A jak często powtarzasz takie zabiegi?
        • iziula1 Re: iziula1... 27.05.13, 12:53
          Keratynę nakłada mi fryzjerka po każdym farbowaniu odrostów co 6-10 tyg.( w zależności jak szybko rosną włosy )
          Jedwab i olejek arganowy używam po każdym myciu włosów naprzemiennie-nie razem smile
    • naplaze Re: zabieg... 27.05.13, 13:04
      > Co jeszcze możecie doradzić w przypadku tak zniszczonych włosów?

Joico, K-pak; nie musisz kupować całego zestawu, wystarczy reconstructor + hydrator, do tego jakiś szampon oczyszczający.
      • misiowamama-2 Re: naplaze... 27.05.13, 13:07
        naplaze napisał:

> Joico, K-pak; <
        może zadam głupie pytanie, ale : co to jest? smile
        • naplaze Re: naplaze... 27.05.13, 13:51
          To jest zestaw czterech produktów (profesjonalnych, fryzjerskich) do tzw. odbudowy włosa, zdaniem znajomych fryzjerów, najlepszy z tego, co można dostać w Polsce.

Najważniejszy jest tzw. rekonstruktor, który ponoć rzeczywiście odbudowywuje włos, ale żeby zadziałał, trzeba włosy oczyścić (szampon oczyszczający, niekoniecznie ten z zestawu), dopiero potem nakładać rekonstruktora. Na koniec tzw. hydrator (tu ponoć nie warto zastępować oryginalnego produktu inną, tańszą odżywką), bo włosy po rekonstrukcji potrzebują domknięcia łusek.

Można też iść na w/w rekonstrukcję do salonu, ale że powinno się ją powtórzyć kilka razy - jest to nieekonomiczne finansowo i czasowo, szybciej i taniej zrobić to w domu, tym bardziej, że jest to skomplikowane, jak nałożenie odżywki.
          • misiowamama-2 Re: naplaze... 27.05.13, 14:28
            Bardzo Co dziękuję. smile A szampon oczyszczający jaki polecisz?
            • naplaze Re: naplaze... 27.05.13, 17:03
              Może być nawet Joanna Naturia, a z profesjonalnych - Farouk, Shampoo out .
    • lauren6 Re: zabieg... 27.05.13, 13:10
      U mnie efekty widać 1-2 tygodnie, a potem włosy wracają do stanu poprzedniego. Twoje pieniądze, Twój wybór.
      • misiowamama-2 Re: zabieg... 27.05.13, 13:49
        kurcze, szkoda... Może to zależy jak zrobiony. Bo słyszałam, że takie zabiegi wiele zakładów fryzjerskich proponuje, ale nie każdy umie należycie zrobić...
        tak teoretyzuję, bo może rzeczywiście też od włosów zależy...
        • kingaolsz Re: zabieg... 27.05.13, 14:02
          Zalezy tez od tego jakiego producenta keratyny uzywaja ( od razu powiem, ze nie znam producentow - ale widzialam u siebie roznice po roznych zabiegach). Druga sprawa - efekt sie utrzymuje ok. 3-4 miesiace, ale po warunkiem, ze uzywa sie specjalnych szamponow ( bez siarczanow i sodu). Nie mozna tez uzywac innych kosmetykow do wlosow, zwyklych odzywek itd (raczej wybierac te rowniez bez siarczanow i sodu). Basen i woda morska tez niszcza efekt (przyspieszaja wyplukiwanie sie keratyny, dlatego lepiej zabieg robic po ewentualnych wakacjach). Z kazdym nastepnym zabiegiem tez efekt trzyma sie dluzej (z moich doswiadczen). Ja mialam 3 zabiegi w odstepach kilku miesiecy ( ok. 6), ostatni ok. rok temu i nie musze na razie powtarzac. Ale mam tez wrazenie, ze uzywanie lagodniejszych kosmetykow do wlosow sporo pomaga.

I jesli wlosy sa rozjasniane to polecam przerzucenie sie na farby/rozjasniacze bez amoniaku (farby np. Inoa, a rozjasniacz Platinium [ale uwaga bo sa 2 i tylko jeden bez amoniaku) - te uzywalam i sobie chwale), daje to duza roznice, ale niestety przychodzi ona stopniowo jak wlosy odrastaja, za to zdrowie wlosa sie poprawia znacznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka