Dodaj do ulubionych

Sondaż :)

17.10.08, 17:58
Kto z was korzysta z poczty na ul. Dunikowskiego?
Czy jeździcie autobusem, chodzicie na piechotę, czy jeździcie samochodem?
Obserwuj wątek
    • marek.dumle Re: Sondaż :) 17.10.08, 19:58
      Czy pytanie sondażowe dotyczy tylko korzystających z poczty na
      Dunikowskiego? Bo jeżeli nie tylko to:

1.Nie
      2.Samochodem
      • nessie-jp Re: Sondaż :) 17.10.08, 20:01
        Chodzi mi o tę pocztę na Dunikowskiego, bo tu właśnie pojawiły się kontrowersje
        w sprawie przystanku. Nie chcę robić afery na pół Warszawy, skoro miałoby się
        okazać, że ten przystanek nikomu nie jest do szczęścia potrzebny.

Jeżeli bywasz na Dunikowskiego (róg do Herbsta/Pileckiego) w innych sprawach, to
        zapraszam do sondażu :)
        • jan-w Re: Sondaż :) 17.10.08, 21:07
          Czy przy tym przystanku jest tylko poczta? Jeżeli nie (nie znam tej okolicy) z
          odpowiedzi na tak sformułowane pytanie, może wyniknąć niezbyt wartościowa odpowiedź.
          • nessie-jp Re: Sondaż :) 17.10.08, 21:21
            Jest jeszcze prywatna lecznica stomatologiczna i klubik przedszkolaka. Ale z
            tego wszystkiego najwięcej ludków idzie na pocztę, tak mi się wydaje. No i
            niejako nie mają wyboru
    • wgrab Re: Sondaż :) 17.10.08, 20:08
      Dopóki mieszkałem na Dunikowskiego 3, chodziłem na piechotę...
    • magdaksp Re: Sondaż :) 17.10.08, 20:44
      1.korzystam prawie codziennie
      2.chodzę na piechotę bo mam 5 minut drogi
      • magdaksp Re: Sondaż :) 18.10.08, 14:33
        a w ogole to bardzo lubie tą pocztę-caly dzien jest pusto i nie ma
        kolejek(dopiero po 18 jest tłum)pani w okienku od nadawania paczek jest bardzo
        sympatyczna :)w porownaniu z poczta na szolc rogozinskiego ta jest naprawdę swietna.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Sondaż :) 17.10.08, 22:27
      Korzystałem z tego koszmarnego przybytku tylko raz i tylko z powodu remontu
      przybytku jeszcze koszmarniejszego przy Zamiany i przyszedłem na tak zwaną piechotę.
    • testereks Re: Sondaż :) 18.10.08, 00:36
      1. Staram się jak najrzadziej :)
      2. na rowerze :D /w każdym razie nie samochodem, to nieekologicznie uruchamiać auto dla jednej-dwóch przesyłek ;-P/

P.S. dawno tam nie byłem, więc proszę o cierpliwość - czy ten przystanek już skasowali, czy dopiero chcą skasować? Swoją drogą - sporo ludzi pracuje nieopodal (nie mam na myśli poczty;)), więc przede wszystkim oni chyba powinni być za utrzymaniem przystanku?
      • nessie-jp Re: Sondaż :) 18.10.08, 15:09
        > P.S. dawno tam nie byłem, więc proszę o cierpliwość - czy ten przystanek już sk
        > asowali, czy dopiero chcą skasować?

Nie chcą go zrobić. Tzn. fizycznie go wykonano, jest zatoka itepe, ZTM lata temu
        się zgodził, ale kilku mieszkańców protestuje, że nie chcą przystanku, bo
        autobusy będą się zatrzymywać :)
        • testereks Re: Sondaż :) 18.10.08, 21:54
          nessie-jp napisała:

> > P.S. dawno tam nie byłem, więc proszę o cierpliwość - czy ten przystanek
          > już sk
          > > asowali, czy dopiero chcą skasować?
          >
          > Nie chcą go zrobić.

Hahaha, to zupełnie nie trafiłem:)))
          Ja mówiłem o przystanku "Herbsta":

www.ztm.waw.pl/baza/20081020/PRZYST/3133.HTM
          w okolicy tego miejsca:

maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=ul.+dunikowskiego,+warszawa&sll=52.216112,20.988316&sspn=0.265459,0.727844&ie=UTF8&ll=52.151397,21.033003&spn=0.008295,0.022745&z=16&iwloc=addr
          Zatrzymują się tam na żądanie 148, 192 i 505.

Rozumiem, że chodzi Ci o nowe przystanki "Herbsta 03" i "Herbsta 04", które miałyby obsłużyć 136 i 715?
          Może raz na "ruski rok" bym skorzystał, ale co mi tam - wirtualnie mogę Cię poprzeć:)
    • rrosemary Re: Sondaż :) 18.10.08, 13:47
      Mieszkam przy Herbsta i Romera, na Dunikowskiego w tamtym kierunku chodzę tylko
      na pocztę (na piechotę), jeśli wracam autobusem z okolic Onkologii czy Reala to
      będę miała taki sam dystans z przystanku przy pompie i z miejsca nowego
      przystanku przy Herbsta :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka