imogen0 30.05.13, 14:12 Jakie są Wasze ulubione naleśniki? Moje to z serem na słodko,z kapustą i grzybami i ostatnio jadłam z farszem ruskim(taki jak do pierogów) pyyyyyszne były, pokraszone skwareczkami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnakrowawkropkibordoo Re: Naleśniki 30.05.13, 14:18 Z farszem z pieczarek, cebulki i żółtego sera polane jogurtem naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:21 Ze świeżo podduszonymi owocami, najlepiej czerwonymi. Do tego dobra herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:22 na słodko - ser albo dżem truskawkowy. Na ostro - u kogoś tylko jadam- choć pierwszy raz spróbowałam jako dorosła. No ale jak człowiek jadł już pączki z mięsem<gonbao chińskie> to i naleśnika na ostro może spróbować. I dobre - z mięskiem, papryką<czosnek też nie bez znaczenia w farszu> a potem jeszcze zapieczone pod żółtym serkiem - naprawę fajne. Choć wolę na slodko Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:29 m_incubo napisała: > Z jabłkami i z budyniem. Nigdy nie jadłam,jak to przyrzadzasz?Naleśnik,surowe jabłko i budyń?Czy dusisz jabłka jak do szarlotki? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Naleśniki 30.05.13, 14:32 Nie, nie, osobno z budyniem i osobno z jabłkami Tu nawet nie ma co przyrządzać, budyń na gęsto i myk, zawijasz naleśniki. Jabłka jak do szarlotki, zwyczajnie. Jako dziecko zajadałam się takimi właśnie i do dziś mi zostało, tylko ja to w domu jem niestety Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:40 Z budyniem nigdy nie jadłam,muszę wypróbować a z jabłkami jadłam w dziecinstwie u babci... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:55 Z serem szynką i lejącym się żółtkiem z jajka, z truskawkami i bitą śmietaną, z parówką, serem i szpinakiem, i gorący sam naleśnik, świeżo usmażony jedzony " w łapie". Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Naleśniki 30.05.13, 15:04 wow,nie pomyslalabym,żeby budyn dać-wypróbuje Uwielbiam nalesniki z -Danio serkiem -bialy twaróg,jogurt naturalny lub smietana,cukier waniliowy,żółtko -z farszem ruskim(jak na ruskie pierogi -ze szpinakiem z czosnkiem i serkiem plesniowym -z dzemem z nutella -i nalesniki które odkryłam na jakims forum ,nalesniki pt jak nakarmic dwóch głodnych facetów kiedy nie ma nic w domu .Zakładając ,że nic to lodówka z róznymi rzeczami,które przewaznie są w domu Do nalesnika dajemy plasterek sera,szynki i parówkę,zawijamy ,obtaczamy w jajku i bułce tartej.Baardzo syte - Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: Naleśniki 30.05.13, 15:03 na słodko nadzienie z sera białego kupionego "od baby" na targu-ser prawdziwy,pachnący i smakujący jak ser do tego albo truskawki wkrojone do sera i wszystko polane musem truskawkowym albo zapach pomarańczowy do ciasta jako dodatek (ilość znikoma,dla aromatu),naleśniki po zawinięciu podsmażone na maśle i polane to wszystko polewą czekoladową Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Naleśniki 30.05.13, 15:07 O ja lubie z farszem z grzybow, szpinaku i owczego sera, Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Naleśniki 30.05.13, 15:14 Z białym serem na słodko, z dodatkiem wanilii, rodzynek i orzechów Z jabłkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym Z jagodami Z truskawkami Z konfiturą malinową Ze szpinaki i fetą Z mięsem Zapiekane z farsze burittos Z pieczarkami i żółtym serem Z kukurydzą i żółtym serem Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Naleśniki 30.05.13, 15:18 Z farszem z pieczarek i cebuli, moja teściowa robi najlepsze na świecie Na słodko nie lubię ani naleśników, ani pierogów, a już z serem na słodko... brrr Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Baghrir z miodem 30.05.13, 15:25 lub syropem klonowym ewentualnie ze slonym karmelem Odpowiedz Link Zgłoś
azja-odkuchni Re: Baghrir z miodem 30.05.13, 15:30 Moje ulubione z jabłkami... jadałam na studiach zawsze w poniedziałek barze mlecznym Złota Kurka pyszne były. Tego smaku nie jestem w stanie odtworzyć niestety i ( naleśników na słodko jakoś nie lubię) . Jadam z szynką a tu to prawdziwa rozpusta patrząc na ceny szynki nawet sushi wychodzi taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Naleśniki 30.05.13, 15:41 Z owocami, ale to glownie amerykanskie, swietne sa z bananami i chrupiacym bekonem polane syropem klonowym. Zwykle, duze i cienkie lubie polane miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Naleśniki 30.05.13, 16:08 ja lubię puste albo ze szpinakiem i serem niebieskiem, albo ze szpinakiem i pieczarkami albo dżemem truskawkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:18 imogen0 napisała: > Jakie są Wasze ulubione naleśniki? najbardziej lubie z powidłami śliwkowymi, na drugim miejscu ze szpinakiem i serem feta. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:31 A, jeszcze z orzechami i czekoladą. Mielone orzechy zalać wrzącym mlekiem w małej ilości, odstawić i zmieszać z cukrem-pudrem. Pchać do naleśników, zwijać i polać roztopiona czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:40 Tylko na slodko. Z serem albo jagodami i z bita smietana. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Naleśniki 30.05.13, 18:26 Z dżemem pomarańczowym, zwinięte, po wierzchu posmarowane nutellą albo miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Naleśniki 30.05.13, 19:55 Najczęściej z twarogiem (białym serem) na słodko, zwinięte i podsmażone na masełku albo na szybko posmarowane marmoladą jabłkową (od babci), dżemem jakimkolwiek sklepowym, serkiem homogenizowanym. Odświętnie ozdabiam bitą śmietaną. Czasami z owocami (mieszanka z puszki, w sezonie np. truskawki), serkiem i bitą śmietaną. Czasem też z pieczarkami i cebulką, rzadko z mięsem mielonym wcześniej usmażonym z cebulką i przyprawami. Chciałabym spróbować ze szpinakiem, ale u mnie nikt poza mną szpinaku nie jada. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Naleśniki 30.05.13, 19:59 Dzisiaj pierwszy raz robiłam i już je kocham-ze szpinakiem i fetą-pycha! Poza tym suche i z dżemem Pozostali domownicy z nutellą+banany Odpowiedz Link Zgłoś
www.ww.www Re: Naleśniki 30.05.13, 20:07 Na studiach pracowalam w studenckiej stolowce.Byly tam nalesniki z tunczykiem,serem i kukurydza,zapiekane na patelni,pyyychaaa.Albo z serem twarogowym i rodzynkami/kokosem/orzechami/owocami z puszki-zapiekane i na nalesniku bita smietana. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Naleśniki 30.05.13, 20:09 Tylko z powidłami śliwkowymi. Co to za dziwaczne pomysły aby naleśniki nadziewać na słono? Odpowiedz Link Zgłoś
www.ww.www Re: Naleśniki 30.05.13, 20:13 To jak jesc placki ziemniaczane z cukrem albo pic herbate z cytryna i dolac mleko! Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: Naleśniki 30.05.13, 20:10 świeże gorące prosto z patelni posypane cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolis Re: Naleśniki 30.05.13, 22:14 Tak Wszystkie są dobre, a nawet pyszne, ale te z samym cukrem to najlepszy smak dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Tort naleśnikowy z truflami :) 30.05.13, 21:57 Już wiem, jaki deser zrobię w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Naleśniki 30.05.13, 22:03 Kiedyś jadłam bardzo dobrego śledzie w naleśniku z brzoskwiniami, rodzynkami i bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Naleśniki 30.05.13, 22:33 Z nutellą i mlekiem do popicia, z serem, z farszem z mięsem mielonym, pieczarkami w sosie pomidorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Naleśniki 31.05.13, 14:39 wszystkie byle bez bitej śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś