Dodaj do ulubionych

Naleśniki

30.05.13, 14:12
Jakie są Wasze ulubione naleśniki?
Moje to z serem na słodko,z kapustą i grzybami i ostatnio jadłam z farszem ruskim(taki jak do pierogów) pyyyyyszne były, pokraszone skwareczkamismile
Obserwuj wątek
    • czarnakrowawkropkibordoo Re: Naleśniki 30.05.13, 14:18
      Z farszem z pieczarek, cebulki i żółtego sera polane jogurtem naturalnym smile
    • joa66 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:21
      Ze świeżo podduszonymi owocami, najlepiej czerwonymi.

Do tego dobra herbata.
    • karro80 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:22
      na słodko - ser albo dżem truskawkowy.
      Na ostro - u kogoś tylko jadam- choć pierwszy raz spróbowałam jako dorosła. No ale jak człowiek jadł już pączki z mięsem<gonbao chińskiewink> to i naleśnika na ostro może spróbować.
      I dobre - z mięskiem, papryką<czosnek też nie bez znaczenia w farszu> a potem jeszcze zapieczone pod żółtym serkiem - naprawę fajne.
      Choć wolę na slodko
    • m_incubo Re: Naleśniki 30.05.13, 14:23
      Z jabłkami i z budyniem.
      • imogen0 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:29
        m_incubo napisała:

> Z jabłkami i z budyniem.

Nigdy nie jadłam,jak to przyrzadzasz?Naleśnik,surowe jabłko i budyń?Czy dusisz jabłka jak do szarlotki?
        • m_incubo Re: Naleśniki 30.05.13, 14:32
          Nie, nie, osobno z budyniem i osobno z jabłkami big_grin
          Tu nawet nie ma co przyrządzać, budyń na gęsto i myk, zawijasz naleśniki.
          Jabłka jak do szarlotki, zwyczajnie. Jako dziecko zajadałam się takimi właśnie i do dziś mi zostało, tylko ja to w domu jem niestety wink
          • imogen0 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:40
            smile
            Z budyniem nigdy nie jadłam,muszę wypróbować a z jabłkami jadłam w dziecinstwie u babci...
            • aqua48 Re: Naleśniki 30.05.13, 14:55
              Z serem szynką i lejącym się żółtkiem z jajka, z truskawkami i bitą śmietaną, z parówką, serem i szpinakiem, i gorący sam naleśnik, świeżo usmażony jedzony " w łapie".
              • mamaemmy Re: Naleśniki 30.05.13, 15:04
                wow,nie pomyslalabym,żeby budyn dać-wypróbuje smile
                Uwielbiam nalesniki z
                -Danio serkiem
                -bialy twaróg,jogurt naturalny lub smietana,cukier waniliowy,żółtko
                -z farszem ruskim(jak na ruskie pierogi
                -ze szpinakiem z czosnkiem i serkiem plesniowym
                -z dzemem
                z nutella
                -i nalesniki które odkryłam na jakims forum ,nalesniki pt jak nakarmic dwóch głodnych facetów kiedy nie ma nic w domu .Zakładając ,że nic to lodówka z róznymi rzeczami,które przewaznie są w domu wink Do nalesnika dajemy plasterek sera,szynki i parówkę,zawijamy ,obtaczamy w jajku i bułce tartej.Baardzo syte smile
                -
    • stuletnia_stokrotka Re: Naleśniki 30.05.13, 15:03
      na słodko
      nadzienie z sera białego kupionego "od baby" na targu-ser prawdziwy,pachnący i smakujący jak ser
      do tego albo truskawki wkrojone do sera i wszystko polane musem truskawkowym
      albo zapach pomarańczowy do ciasta jako dodatek (ilość znikoma,dla aromatu),naleśniki po zawinięciu podsmażone na maśle i polane to wszystko polewą czekoladową
    • myelegans Re: Naleśniki 30.05.13, 15:07
      O ja lubie z farszem z grzybow, szpinaku i owczego sera,
    • misterni Re: Naleśniki 30.05.13, 15:14
      Z białym serem na słodko, z dodatkiem wanilii, rodzynek i orzechów
      Z jabłkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
      Z jagodami
      Z truskawkami
      Z konfiturą malinową smile

Ze szpinaki i fetą
      Z mięsem
      Zapiekane z farsze burittos
      Z pieczarkami i żółtym serem
      Z kukurydzą i żółtym serem
    • madzioreck Re: Naleśniki 30.05.13, 15:18
      Z farszem z pieczarek i cebuli, moja teściowa robi najlepsze na świecie wink
      Na słodko nie lubię ani naleśników, ani pierogów, a już z serem na słodko... brrr wink
      • sofi75 Baghrir z miodem 30.05.13, 15:25
        lub syropem klonowym

ewentualnie ze slonym karmelem
        • azja-odkuchni Re: Baghrir z miodem 30.05.13, 15:30
          Moje ulubione z jabłkami... jadałam na studiach zawsze w poniedziałek barze mlecznym Złota Kurka pyszne były. Tego smaku nie jestem w stanie odtworzyć niestety sad i ( naleśników na słodko jakoś nie lubię) . Jadam z szynką a tu to prawdziwa rozpusta patrząc na ceny szynki nawet sushi wychodzi taniej.
    • najma78 Re: Naleśniki 30.05.13, 15:41
      Z owocami, ale to glownie amerykanskie, swietne sa z bananami i chrupiacym bekonem polane syropem klonowym. Zwykle, duze i cienkie lubie polane miodem.
    • loola_kr Re: Naleśniki 30.05.13, 16:08
      ja lubię puste smile
      albo ze szpinakiem i serem niebieskiem, albo ze szpinakiem i pieczarkami albo dżemem truskawkowym.
    • mama303 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:18
      imogen0 napisała:

> Jakie są Wasze ulubione naleśniki?

najbardziej lubie z powidłami śliwkowymi, na drugim miejscu ze szpinakiem i serem feta.
      • aqua48 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:31
        A, jeszcze z orzechami i czekoladą. Mielone orzechy zalać wrzącym mlekiem w małej ilości, odstawić i zmieszać z cukrem-pudrem. Pchać do naleśników, zwijać i polać roztopiona czekoladą.
    • nanuk24 Re: Naleśniki 30.05.13, 16:40
      Tylko na slodko.
      Z serem albo jagodami i z bita smietana.
    • asia_i_p Re: Naleśniki 30.05.13, 18:26
      Z dżemem pomarańczowym, zwinięte, po wierzchu posmarowane nutellą albo miodem.
    • ga-ti Re: Naleśniki 30.05.13, 19:55
      Najczęściej z twarogiem (białym serem) na słodko, zwinięte i podsmażone na masełku albo na szybko posmarowane marmoladą jabłkową (od babci), dżemem jakimkolwiek sklepowym, serkiem homogenizowanym. Odświętnie ozdabiam bitą śmietaną.
      Czasami z owocami (mieszanka z puszki, w sezonie np. truskawki), serkiem i bitą śmietaną.
      Czasem też z pieczarkami i cebulką, rzadko z mięsem mielonym wcześniej usmażonym z cebulką i przyprawami.

Chciałabym spróbować ze szpinakiem, ale u mnie nikt poza mną szpinaku nie jada.
    • guderianka Re: Naleśniki 30.05.13, 19:59
      Dzisiaj pierwszy raz robiłam i już je kocham-ze szpinakiem i fetą-pycha! Poza tym suche i z dżemem
      Pozostali domownicy z nutellą+banany
    • www.ww.www Re: Naleśniki 30.05.13, 20:07
      Na studiach pracowalam w studenckiej stolowce.Byly tam nalesniki z tunczykiem,serem i kukurydza,zapiekane na patelni,pyyychaaa.Albo z serem twarogowym i rodzynkami/kokosem/orzechami/owocami z puszki-zapiekane i na nalesniku bita smietana.
    • gazeta_mi_placi Re: Naleśniki 30.05.13, 20:09
      Tylko z powidłami śliwkowymi. Co to za dziwaczne pomysły aby naleśniki nadziewać na słono?
      • www.ww.www Re: Naleśniki 30.05.13, 20:13
        To jak jesc placki ziemniaczane z cukrem albo pic herbate z cytryna i dolac mleko!
        • edorota2 Re: Naleśniki 31.05.13, 14:50
          Placki ziemniaczane TYLKO z cukrem smile
    • damodia Re: Naleśniki 30.05.13, 20:10
      świeże gorące prosto z patelni posypane cukrem
      • kosmopolis Re: Naleśniki 30.05.13, 22:14
        Tak smile
        Wszystkie są dobre, a nawet pyszne, ale te z samym cukrem to najlepszy smak dzieciństwa smile
    • misterni Tort naleśnikowy z truflami :) 30.05.13, 21:57
      Już wiem, jaki deser zrobię w najbliższym czasie smile
    • misterni Re: Naleśniki 30.05.13, 22:03
      Kiedyś jadłam bardzo dobrego śledzie w naleśniku z brzoskwiniami, rodzynkami i bitą śmietaną.
    • kerri31 Re: Naleśniki 30.05.13, 22:33
      Z nutellą i mlekiem do popicia, z serem, z farszem z mięsem mielonym, pieczarkami w sosie pomidorowym.
    • an_ni Re: Naleśniki 30.05.13, 22:41
      ze szpinakiem i fetą
    • dziennik-niecodziennik Re: Naleśniki 31.05.13, 14:39
      wszystkie big_grin byle bez bitej śmietany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka