Dodaj do ulubionych

Top Model - finalistki w kostiumach

05.06.13, 17:12
Nie oglądam tego programu, nie mam nawet tv. Ale odwiedzam stronę tvn player, głównie w celu oglądania "Faktów" i pośmiania się z Cejrowskiego. No ale dziś zobaczyłam zdjęcie tyh dziewczyn - o rany gorzkie z pierożkami!!!!!!!!! Toż to chodząca anoreksja!! Jak można promować coś takiego???!!!!
Obserwuj wątek
    • czarnajerozolima Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 17:13
      Przepraszam, miało być -"tych dziewczyn" zjadło mi literkę smile
    • zdzisnadzis Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 17:20
      A czego dokładnie nie rozumiesz?? takie sylwetki są dzisiaj na wybiegach, dlatego tez takie figury a nie inne..
    • atteilow Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 17:41
      Szczuply nie znaczy anorektyczny, podobnie jak nadwaga nie zawsze wynika z obzarstwa. Te dziewczyny nie sa kosciste, nie sa wychudzone, wygladaja ladnie, proporcjonalnie. Takie po prostu sa, taki maja uklad kostny i miesniowy i te naturalne sklonnosci sprawily, ze aspiruja do bycia modelka. Osobom, ktore maja problem z wlasnym wygladem, waga trudno zaakceptowac fakt, ze niktorzy sa szczupli z natury, bez jakichkolwiek wyrzeczen i diet. Problemem mogloby sie okazac dla takich osob przytycie, podonie jak dla inych zrzucenie wagi.

• mindtriper Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 17:45
        Ta, szczególnie Anna Bałon ma tą szczupłość w naturze...
        Dla mnie wyznacznikiem tych chorych trendów jest Rubik. Na początku kiariery - wysoka, zgrabna, szczupła dziewczyna, a teraz zwykły (i niezwykle popularny) kościotrup.
    • goodnightmoon Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 17:51
      Mnie się podobają. Młode są, to i szczuplutkie.
      A Ty jak wyglądałaś, mając 17 ... 20 lat???
      • angazetka Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 22:34
        > Młode są, to i szczuplutkie

Przyznam, że nie widzę związku tongue_out
        • goodnightmoon Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 23:10
          > > Młode są, to i szczuplutkie

> angazetka napisała:
          > Przyznam, że nie widzę związku tongue_out

He he smile
          Bo jesteś emamą, a te są przez całe życie szczupłe i zdrabne tongue_out
          Nie straszne im spowolnienie przemiany materii, zmiany hormonalne i takie tam inne drobiazgi.
          • angazetka Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 23:28
            Nie to miałam na myśli. Nie zauważyłam, by młodość była równoznaczna z chudością.
            A przemianę materii robi mi euthyrox tongue_out
            • goodnightmoon Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 10:04
              angazetka napisała:

> Nie zauważyłam, by młodość była równoznaczna z chudością.

A ja zauważyłam. Oczywiście nie jest zawsze młoda = chuda, no i ciągle się mówi o epidemii otyłości wśród coraz młodszych ludzi, ale jednak w populacji nastolatek i młodych dziewczyn jest bardzo dużo właśnie takich bardzo szczupłych, wręcz chudych. Dopiero w okolicach 30-ki obrastają "dobrobytem" wink
              • girl.anachronism Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 11:36
                Ale wiek chudości to nie 20 lat, tylko jakieś 14. W wieku 20 lat wszystkie moje znajome miały/mają już kobiece figury, nie ma tyczek.
                • goodnightmoon Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 11:50
                  girl.anachronism napisała:

> Ale wiek chudości to nie 20 lat, tylko jakieś 14. W wieku 20 lat wszystkie moje znajome miały/mają już kobiece figury, nie ma tyczek.

Ale to Twoje znajome.
                  A na przykład ja i moje znajome byłyśmy chudzinkami do ok. 25 r.ż.
                  Powiem więcej, znam 2 kobiety (42 i 45 lat, wzrost odpowiednio 172 i 176 cm), które po 2-ch ciążach ważą 56 i 58 kg. Jedzą co chcą, ta druga to czasem trochę na siłę, bo całe życie marzy, żeby przytyć.
                  Więc chyba można.
    • shellerka Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 18:06
      to nie jest konkurs piękności, tylko konkurs który ma wygrac dziewczyna najbardziej nadająca się na MODELKĘ.

i przyznaję, że jest to pierwsza polska edycja, w której faktycznie przyjęto to kryterium. w poprzednich edycjach królowały panny ładne, ale ładne ładne, a nie ładne urodą typu MODELKA.
    • tekii Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 18:14
      Nie przesadzaj, dla mnie to żadna anoreksja. Takie chudzielce żyją i mają się dobrze. Anoreksja to A. Rubik i ta młoda gwiazda co też 4 jurorem była w pierwszych odcinkach ( tez modelka)

ofiaralosu88.blog.onet.pl/
      • lucadimontezemolo Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 22:31
        Zwykłe szczupłe dziewczyny. Do anorektyczek jeszcze, jeszcze brakuje.
    • claudel6 Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 22:19
      jestem w szoku - Renata odpadła :0 bez sensu
      • rhaenyra Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 22:46
        to bylo do przewidzenia
    • kkalipso Re: Top Model - finalistki w kostiumach 05.06.13, 23:37
      Normalne dziewczyny,jak niby mają wyglądać w tym wieku ?

Ja do 28 lat ważyłam 48 kg. bez diet bez wyrzeczeń , później przestałam palić przybrałam z czasem 5 kg i tak mi zostało. Nadal jak mam bardzo na coś ochotę to jem itp. nie katuję się specjalnie ale wagi pilnuję bo lubię być szczupła i ładnie wyglądać.
      • majowa_kotka Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 10:13
        > Normalne dziewczyny,jak niby mają wyglądać w tym wieku ?
        >
        > Ja do 28 lat ważyłam 48 kg. bez diet bez wyrzeczeń

Rany, ale zazdroszczę. Ja przy diecie, wyrzeczeniach i czterech godzinach kursu tańca tygodniowo nie mogę zejść poniżej 65 kg. Bez tego dobiłabym chyba do setki.

Ale jednak nie wydaje mi się, żeby dziewczyny w programie wyglądały normalnie, tzn. przeciętnie. Większość moich rówieśniczek jest gdzieś pośrodku między mną a nimi.
        • angazetka Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 10:47
          I 48 kg, i 65, troszkę jakby mało mówią bez podania wzrostu wink
    • lilly_about Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 07:44
      Normalne, szczupłe, jak to modelki. Fajne te finalistki były w tej edycji.
      • wioskowy_glupek Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 07:52
        Fajne, szkoda tylko że to nie Marcela wygrała. Nie lubię jej ale mnie jakoś bardziej pasowała na modelkę.
        • suazi1 Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 09:24
          Myślę, że może podziękować tatusiowi za tekst, że "po finale Marcelka wraca do pracy". Prawdopodobnie tym tekstem skasował jej szanse na wygraną o połowę.
    • mnb0 Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 09:47
      > Toż to chodząca anoreksja!! Jak można promować coś takiego???!!!!
      A ile wazysz? I wszystko jasne.
      • suazi1 Re: Top Model - finalistki w kostiumach 06.06.13, 11:34
        big_grin Wyjęłaś mi to z ust
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka