angazetka 08.06.13, 19:45 Usłyszałam właśnie w "Wiadomościach", w materiale o zjeździe narodowców. I zrobiło mi się dziwnie słabo. I mdło. Blech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 19:50 Mnie zszokował jakiś chłopczyk ubrany z szaro-burą koszulę, z opaską- no wypisz wymaluj jak z młodzieżówki od Hitlera I tak jak nie znoszę lewactwa, tak nie znoszę też takiej prawicy- boję się zwyczajnie takich skrajności. Za to mając na co dzień kontakt z młodzieżą, widzę, jak takie ruchy prawicowe mają "wzięcie". Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 19:54 Oni nie mają nic wspólnego z prawicą. To tylko inna odmiana lewactwa. Zarówno czerwoni jak i brunatni są dwoma stronami tego samego medalu. Kij im w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:04 majenkir napisała: > Jak taki to biore - trafiłaś w 10 , tylko znaczek na ramieniu był inny- pomijam, ze zawsze w tym filmie ta piosenka, jej wykonanie, niby sielskość autentycznie przerażała mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein ??? 08.06.13, 22:43 Koszulki jak w niemieckiej policji,co z nimi nie tak? “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ??? 09.06.13, 16:24 Tak Jak niektorym wszystko kojarzy sie z d..,tak innym koszulki z nacjonalizmem.Bardzo lubie takie koszule,szczegolnie na przystojnych facetach. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:04 Dzięki Majenkir za przypomnienie. Mam już co oglądać dziś wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 19:53 To żegnam. Słowianką nie będę zaiste. Zastanawia mnie jedno - z jednej strony jestem za wonoscią słowa i zgromadzeń. Z drugiej jednak zastanawiam sie, czy wykluczanie części obywateli ze wspólnoty - jako program - nie jest aby nieco sprzeczne z konstytucją, która w art. 13. mówi wprost "Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, (...) ." Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 19:56 oni chyba sami nie wiedzą, o czym mówią. słowiańszczyzna nie ma nic wspólnego z ich ukochaną "Polską dla Polaków", tych prawdziwych Polaków oczywiście. ale fakt, przerażające jest to, że takie ruchy rosną w siłę. też mi słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:00 No wlasnie - ile slowianina w polaku? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:04 Nie martw się, policzą - zamiast mierzyć czaszki i nosy zażądają profilu genetycznego, czy czegoś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:31 verdana napisała: > Nie martw się, policzą - zamiast mierzyć czaszki i nosy zażądają profilu genety > cznego, czy czegoś w tym rodzaju. Strach sie bac ... To jest jakis margines spoleczenstwa, prawda? Skad sie to w ogole bierze? Ze strachu przed czym? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:33 Grau_zone już ci wyjaśniła Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 21:00 Brak dialogu. Po prostu nie potrafimy już normalnie rozmawiać. Zamiast tego, jedni i drudzy barykadują się na swoich stanowiskach i obrzucają przezwiskami. Sądzę, że nawet jeśli jakieś człowiek nie ma racji, zamiast ośmieszać go, pisać "zgroza" można by spróbować po prostu z nim porozmawiać. Narasta agresja, bo nie rozmawia się z uwagą, z szacunkiem, nie edukuje się społeczeństwa, nie tłumaczy, zamiast tego jedna część społeczeństwa słyszy, że jest ciemnogrodem, a druga że libertyńskim lewactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:34 "Syn niech imię słowiańskie ma, bo tu liczą włosy na głowie, bo tu dzielą dobro od zła wedle imion i kroju powiek." Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:21 W razie czego to mogę wylegitymować się polactwem do 15-tego wieku choć głupota tych smarkaczy mrozi krew... Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:28 A dziwicie się? Niech nas dalej zalewa źle pojmowana tolerancja, wmuszanie uwielbienia dla mulit-kulti, chora poprawność polityczna, a ludzie za tym pójdą. I żeby mnie dobrze zrozumieć - nie popieram takich ruchów i organizacji, ale jestem w stanie akurat w tym przypadku dostrzec ich źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:31 Nie popieram, ale rozumiem. Bla, bla, bla... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:32 graue_zone napisała: > A dziwicie się? Niech nas dalej zalewa źle pojmowana tolerancja, Jak wyglada "zle pojmowana tolerancja" vs. "dobrze (slusznie?) pojmowana"? Pytam niezlosliwie, zwyczajnie nie mam pojecia ... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 08:50 Źle pojmowana tolerancja to pozwalanie np. muzułmanom, którzy mieszkają w cywilizowanym kraju, żeby wprowadzali swoje prawa. Jak się nie podoba, że u ans nie ma chodzenia w chustach, to niech wracają, skąd przyjechali. Źle pojmowana tolerancja to też brak kar dla dzikusów, którzy wyjeżdżają do Afryki obrzezać swoje córki. Gdyby tatuś szedł siedzieć, jak córka jest obrzezana, to by zaoszczędziło cierpień niektórym dziewczynkom przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 15:31 jowita771 napisał: > Źle pojmowana tolerancja to pozwalanie np. muzułmanom, którzy mieszkają w cywil > izowanym kraju, żeby wprowadzali swoje prawa. Jak się nie podoba, że u ans nie > ma chodzenia w chustach, to niech wracają, skąd przyjechali. Czescia cywilizacji jest prawo czlowieka, kazdego czlowieka, do samodzielnego decydowania o tym w co sie ubiera. > Źle pojmowana tolerancja to też brak kar dla dzikusów, którzy wyjeżdżają do Afr > yki obrzezać swoje córki. Gdyby tatuś szedł siedzieć, jak córka jest obrzezana, > to by zaoszczędziło cierpień niektórym dziewczynkom przynajmniej. Rodzice robia swoim dzieciom rozne krzywdy, niezaleznie od kontynentu, na ktorym te dzieci maja/wychowuja. O circumcision nalezy z ludzmi rozmawiac, nalezy ludzi edukowac i nalezy dazyc do tego zeby ta akurat tradycja powoli znikala ale to jest bardzo skomplikowana sprawa - zmienic kilkusetletnie obyczaje ... Miedzy innymi, bycie tzw. cywilizowanym spoleczenstwem, zobowiazuje do edukowania sie w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:14 > Czescia cywilizacji jest prawo czlowieka, kazdego czlowieka, do samodzielnego d > ecydowania o tym w co sie ubiera. Dobra, dobra, jeśli to idzie w obie strony, to ok, ale niefajnie jest, jak im wolno się ubierać w co chcą czy u siebie czy w nowym kraju, ale my jadąc do nich musimy stosować ich zasady. Nie ta dawno była wypowiedź jakiegoś muzułmanina mieszkającego w Europie, który twierdził, że kobietom chodzącym w burkach należy się szacunek, a Europejki łażą poodkrywane i można je gwałcić, bo same się o to proszą. Uważam, że to bezczelność. Jak idziesz gdzieś w gości i nie podoba Ci się kolor zasłon, to mówisz, że są do bani i trzeba je zmienić? > Rodzice robia swoim dzieciom rozne krzywdy, niezaleznie od kontynentu, na ktory > m te dzieci maja/wychowuja. Jakież to krzywdy robią swoim dzieciom rodzice, które można z tym porównać? Rozmawiać tez trzeba, ale uważam, że tu dobro tych dzieci jest ważniejsze niż widzimisię rodzica i jego prawo do tradycji, jakby jeden tatuś z drugim spędził kilka lat w więzieniu, to by przemyśleli raz dwa swoje idiotyczne zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:35 > Niech nas dalej zalewa źle pojmowana tolerancja, wmuszanie uwie > lbienia dla mulit-kulti, chora poprawność polityczna (...) nie popieram takich ruchów i organizacji, Jasne. Ale rozumiesz. I widzisz świat tak, jak one go widzą. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:42 Nie, nie widzę, nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałam. Popatrz, co się dzieje. W imię tolerancji usuwa się oznaki świąt chrześcijańskich, by nikogo nie urazić, w Londynie ginie żołnierz, i zamiast ścigać zbrodniarzy wszelkich, inni dostają radę, by nie chodzić w mundurze, bo to rozdrażnia muzułmanów, nie można powiedzieć nic na temat związków homoseksualnych na nie, by nie zostać okrzykniętym homofobem itp. Po prostu wszelka tolerancja idzie za daleko. To, co proponują ludzie z doniesienia prasowego jest nie do przyjęcia, to zła droga ( i proszę mi nie wmawiać, ze uważam inaczej, bo to nieprawda). Historię znam i boję się takich ruchów, uważam je za złe. Ale może trzeba by zastanowić się, skąd się biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:46 graue_zone napisała: > Po prostu wszelka tolerancja idzie za daleko. Dalej nie rozumiem, sorry Nie da sie byc troche w ciazy, nie da sie byc troche tolerancyjnym. To jest tak elementarne, ze az boli. Aczkolwiek zgodze sie z tym, ze tolerancji musimy sie uczyc, uczyc nieustajaco i ta nauka/edukacja dotyczy nas wszystkich, wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 21:59 Ale można kogoś tolerować jednocześnie nie zgadzając się z jego punktem widzenia prawda? A dzisiaj pojmowana tolerancja idzie w kierunku tego, że ty masz się z kimś zgadzać, bo inaczej jesteś nietolerancyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 11:37 bi_scotti napisała: > Aczkolwiek zgodze sie z tym, ze tolerancji musimy sie uczyc, uczyc nieustajaco i ta nauka > /edukacja dotyczy nas wszystkich, wszedzie. Oooh, wzruszyłem się jak stary siennik. Jaka Pani mąąądra! Z miłą chęcią ufunduję Pani pobyt edukacyjny w Woolwich w południowo-wschodnim Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 15:34 riki_i napisał: > Oooh, wzruszyłem się jak stary siennik. Jaka Pani mąąądra! Z miłą chęcią ufundu > ję Pani pobyt edukacyjny w Woolwich w południowo-wschodnim Londynie. Mam tu podac numer konta, na ktore masz wplacic sume zapewniajaca mi taki pobyt edukacyjny? Slowo sie rzeklo (napisalo!!!), kobylka u plota. Ja mam przed soba 2 miesiace wakacji, jakies 2 tygodnie moge przeznaczyc na edukacyjny pobyt w Woolwich oplacony przez Riki_i. ... nie rzucaj slow na wiatr jesli nie wiesz dokad je poniesie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Riki_i 09.06.13, 16:19 Prosze bardzo, znalazlam NAJTANSZY hotel sugerowany przez Expedia (musi byc straszna hole ale czego sie nie robi dla zdobywania wiedzy!), co Ty na to, wyglada super tanio, placisz? Obiecuje, ze spedze cale 2 tygodnie w owym Woolwich i opublikuje raport tu na forum! Aha, zeby nie bylo, ze Cie naciagam na extra wydatki, za jedzenie zaplace sobie sama, niech to bedzie moj udzial w tym edukacyjnym eksperymencie. Cheers. Toronto to London Fri 19/Jul/2013 - Sun 4/Aug/2013 Departure: Arrives on July 20, 2013. Your hotel check-in reflects this arrival. 1 Ticket: 1 Adult Hostel 639 Sat 20/Jul/2013 - Sun 4/Aug/2013 1 Room: 15 nights Flight + Hotel C$1,538.45 Your Savings This is the amount you're saving by booking your Flight + Hotel together. ×-C$23.49 Total: C$1,514.96 Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Riki_i 09.06.13, 17:29 Sama se zaplac,nie dalabym ani centa komus kto sympatyzuje z muzulmanami.Swoje bomby niech na was testuja.Calkowicie rozumiem i popieram niechec so muzulman i mam nadzieje,ze w tej kwestii nic sie nie zmieni i w Pl Beda rzadkoscia.I mam rownoez nadzieje,ze wreszcie sie ich spakuje i wysle z Niemiec do ich krajow. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:47 przestan prosze wypisywac bzdury o zamordowanym zolnierzu + radom zeby nie chodzic w mudurach. bylo dokladnie odwrotnie. o usuwaniu oznak swiat chrzescijanskich tez mi nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzinazdaleka Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 21:02 Ale oczywiście zdajesz sobie sprawę, że "słowiański" nie jest synonimem "chrześcijańskiego", anie tym bardziej "katolickiego". Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:46 W imię tolerancji usuwa się oznaki świąt chrześcijańskich, by nikogo nie u > razić, w Londynie ginie żołnierz a możesz dać przykłady na poparcie swojej (jak dla mnie wątpliwej) tez z polskiego podwórka? wszak mówimy o skrajnej prawicy w polsce, nie w londynie Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:19 O jakim multi-kulti w Polsce Ty mowisz? Polska ma jedno z najbardziej homogenicznych etnicznie spoleczenstw Europy, tego typu ludzie pojecia nie maja, co to znaczy multi-kulti ... Jakie problemy etniczne strasznie powazne zauwazaja w Polsce narodowcy tego pokroju? Mamy jakis najazd emigrantow 'zabierajacych prace prawdziwym Polakom'? O jakiej miedzykulturowosci w ogole mowa? Na polskim gruncie to jest totalnie wydumany problem, z calym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 23:14 > O jakim multi-kulti w Polsce Ty mowisz? Polska ma jedno z najbardziej homogenic > znych etnicznie spoleczenstw Europy, No przecież nasi prawicowcy nie przeciwstawiają się wielokulturowości jako konsekwencji współistnienia różnych grup etnograficznych, tylko sytuacji, gdzie ta nasza monokultura bezrefleksyjnie przejmuje inne, obce normy kulturowe. > O jakiej miedzykulturowosci w ogole mowa? Na polskim gruncie to jest totalnie w > ydumany problem, z calym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 23:27 naplaze napisał: > No przecież nasi prawicowcy nie przeciwstawiają się wielokulturowości jako kons > ekwencji współistnienia różnych grup etnograficznych, tylko sytuacji, gdzie ta > nasza monokultura bezrefleksyjnie przejmuje inne, obce normy kulturowe. Masz na mysli np. sypanie ryzu na szczescie na pary nowozencow? No fakt, pola ryzowe ciezko znalezc PL ale jak sie klimat pozmienia w odpowiednim kierunku to kto wie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 14:09 A mnie wkurza ze nasi polscy muzulmanie nie moga sie doprosic zgody na meczet w wawie od lat. A przyjechala delegacja z Arabii Saudyjskiej i jakos sie okazalo ze w sumie nic nie stoi na przeszkodzie. O jest moim zdaniem nie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 15:56 ichi51e2 napisała: > A mnie wkurza ze nasi polscy muzulmanie nie moga sie doprosic zgody na meczet w > wawie od lat. A przyjechala delegacja z Arabii Saudyjskiej i jakos sie okazalo > ze w sumie nic nie stoi na przeszkodzie. O jest moim zdaniem nie w porzadku. Og, Ichi ... gdy nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniadze. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:30 Jak chca meczetow toniech wypi...edalaja tam skad przyjechali,moga sobie tam i 200postawic.Dobrze,ze polacy nie zgadzaja sie na ten cyrk i Wawa nie bedzie drugim Duisburgiem. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:38 W Warszawie są meczety. W Białymstoku jest, w Gdańsku jest. Ludzie chcą się modlić i mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:22 Co ty nie powiesz?ja byl chetnie pomodlila sie na urlopie tylko jakos kosciolow w muzulmanskich krajach nie Ma “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:52 A guzik prawda. Nie powiem, że muzułmanie kochają chrześcijan, ani że chrześcijanom dzieje się w krajach islamskich cudnie, ale kościoły chrześcijańskiej masz: w Egipcie Tunezji Jordanii Syrii Iranie Iraku Katarze Bahrajnie Kuwejcie Omanie Nie masz ich w Arabii Saudyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:36 olena.s napisała: > Nie powiem, że muzułmanie kochają chrześcijan, ani że chrześcijanom dzieje się > w krajach islamskich cudnie, o, czyli jednak nie wszystko takie cacy... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:41 Juuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuuu, a ktoś na sali mowił, że cudnie? Nie, ktoś na sali łgał, że jak kraje islamskie długie i szerokie, tam kościołów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:46 To jak jesteśmy tacy skrupulatni, to może policzmy ile buduje się kościołów w krajach muzułmańskich, a ile meczetów w krajach chrześcijańskich i może porównajmy też możliwości praktykowania swojej wiary w tej konfiguracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:57 larrisa napisała: > To jak jesteśmy tacy skrupulatni, to może policzmy ile buduje się kościołów w k > rajach muzułmańskich, a ile meczetów w krajach chrześcijańskich i może porównaj > my też możliwości praktykowania swojej wiary w tej konfiguracji. Jak juz ma byc tak skrupulatnie to nalezy pewnie zaczac od tego, ze znakomita wiekszosc krajow, ktore zapewne masz na mysli ma TRADYCJE chrzescijanskie ale krajami chrzescijanskimi w sensie religii panstwowej nie sa. A to dosc istotne roznica w porownaniu z krajami, w ktorych np. Islam jest religia panstwowa. Osobiscie uwazam, ze to jest ta "wyzszosc" krajow z nieokreslona religia panstwowa (chocby i z silna tradycja jakiejs tam religii) nad krajami z zapisem religii panstwowej w konstytucji czy podobnym dokumencie. Jak dla mnie kosciol, meczet, synagoga, Hindu temple, zbor czy inna swiatynia czegokolwiek podpadaja pod te sama kategorie budowli sakralnych - upiekszaja, urozmaicaja urbanistyke miast. Fajnie, ze sa Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 19:10 Duisburg na tym upiekszaniu zaye iscie wyszedl “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:48 Co z tego,ze da Jak chrzescijan sie tym nie szanuje? proponuje by wyburzyli tamte koscioly i postawili swoje meczety,a my wysadzimy w diably te kobyly ktore stawiaja w Europie.Dzialki mozna duzo lepiej zagospodarowac.Jak Bede chciala poogladac miranety to sobie pojade na wycieczke.Z okna chce spogladac na koscioly co najwyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:57 2660 miejsc modlitw,159 meczetow plus 124ktore sa w budowie.Statystyka dla Niemiec. A teraz pochwal sie Ile to kosciolow jest w kraju islamskim dowolnie ktorym. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:43 olena.s napisała: > A guzik prawda. > Nie powiem, że muzułmanie kochają chrześcijan, ani że chrześcijanom dzieje się > w krajach islamskich cudnie... I to calkowicie mi wystarcza,ja jadac so nich daje im kase li i wylacznie i nie jest mi tym "cacy",a oni nie dosc,ze kase ciagna,to jeszcze chcieluby by im wszystko rzucac do nog i probuja islamizowac Europe.Dlatego niech jada tam gdzie Beda mogli dalej poniewierac kobietami i szkolic sie na zabojcow zamachowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:44 edelstein napisała: > Jak chca meczetow toniech wypi...edalaja tam skad przyjechali Edel, miej litosc - czy Ty wiesz choc ciut o historii polskich muzulmanow? Skad sa na ziemiach polskich etc? Dokad Ty chcesz zeby wyjechali? Oh dzioucha, dzioucha, czasem naprawde ciezko zachowac stoicyzm. Nawet w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:48 Syjoniści na Syjam, księża na Księżyc... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:24 Ta Niemieckich muzulmanow tez mamy Nie interesuje mnie historia muzilman i zydow,wcale,wazne by miec od nich wolne przestrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 19:00 Innymi słowy - brawo dla Stoopa za wysadzenie Wielkiej Synagogi w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 19:08 Niespecjalnie mnie to boli. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 19:32 Rozumiem - faszystka. I na tym proponuję zakończyć dyskusję, bo jest oczywiste, zę zwolennik faszyzmu popiera faszystowskie slogany. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 19:38 Co raz lepiej,juz zrobiono ze mnie patriotke,a teraz jeszcze faszystke Z tego ci pamietam to jestes zydowka czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:12 A wiesz, kochaneńka, dlaczego polscy muzułmanie nie mieli w Warszawie meczetu? Przed wojną już, już mieli go budować. Działkę mieli, i grubą forsę uskładaną na budowę. I tę forsę, patryjotko ty moja kochana, oddali na Fundusz Obrony Kraju w 1939. A po wojnie Bierut im działkę zabrał, jak i inne warszawiskie nieruchomości. To jak, podtrzymujesz, że mają 'wyp.....dalać'? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:37 Patryjotka??? Buhahaha.Z patriotyzmem mi po drodze Jak i z baletem. Jak najbardziej podtrzymuje. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:48 Ale co Cię tu ma wkurzać? Przecież nie od dziś wiadomo, że siła przekonywania zależy od siły posiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:40 Rosjanie to też Słowianie, ale pewnie nie to mieli na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 20:44 morekac napisała: > Rosjanie to też Słowianie, ale pewnie nie to mieli na myśli... (...) Pospólny los, Polacy, nas z dawien dawna zbratał na dolę i niedolę, na dobro i na zło... Gdy trębacz nad Krakowem w hejnale stromym wzlata, z nadzieją strzygę uchem i szabli szuka dłoń. (...) Cóż wolność? Wybrać pociag i mieć w pogardzie konie? Cóż wolność? Tłuc szklanice? W noc śpiewać, we dnie spać? Natura już w kolebce wszczepiła nam ironię... Lecz jest prawdziwa wolność. Będziemy przy niej trwać. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 21:34 "Poruszył także kwestię emigrantów: - Nie chcemy w Polsce żadnego multikulturalizmu. Nie ma naszej zgody na muzułmańskich emigrantów w Polsce. Polska ma pozostać krajem słowiańskim i chrześcijańskim." No i zostanie. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:09 Naprawdę nie widzisz problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:35 To sarkazm przecież Jaka emigracja, jacy muzułmanie? Znaczy w Polsce są, ale to Polacy z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:44 A, to przepraszam, bo już sie przestraszyła, ze Ci cos zaszkodziło Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:23 Bo do Polski garna sie emigranci z calego swiata, normalnie trzeba przykrecic srube bo nas zaleja Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:40 Czy slowianskosc PL nalezy laczyc z powrotem do wierzen w Swiatowida? Cool Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:50 Proponuję lekturę prawdziwych Słowian, czyli "Zadrugę". Można poczytać sobie Stacha z Warty Szukalskiego, np. "Sławizm Sjonizmu a nasze Żydzieje", tamże niejakiego Nowicę domagającego się usunięcia Myckiewicza z kanonu literatury polskiej. I dowiedzieć się, dlaczego wyznawanie religii chrzescijańskiej jest niewłaściwe i nalezy powrócić do kultów słowiańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:55 Rany boskie, Verdana, nie pisz tego na publicznym forum, bo jeszcze jakis z tych nowo-nawiedzonych przeczyta Twoj post i sugestie potraktuje na powaznie. I wtedy to obowiazkowe plecenie wiankow bedzie wylacznie Twoja wina Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 23:02 Musiałby delikwent do bibioteki iść, jakoś nie podejrzewam co poniektórych o umiejętność znalezienia tego przybytku Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 00:59 croyance napisała: > Bo do Polski garna sie emigranci z calego swiata, normalnie trzeba przykrecic s > rube bo nas zaleja A garną się, garną i to coraz więcej. Tu gdzie mieszkam to nawet już nas "zalali", tyle że mnie to nie przeszkadza. Całkiem mili ludzie, szczególnie Hindusi - często w ich sklepach kupuję, a hinduski fryzjer ostatnio mi chłopa po hindusku ostrzygł, nawet nieźle wyglądał, ale powiedział, że więcej tam nie pójdzie, bo się dogadać nie mógł, bo tamten po polsku ani me, ani be, chyba niedawno przyjechał, a po angielsku też nie za bardzo im szło. W podstawówce są klasy, w których jest więcej Hindusów, Chińczyków, Koreańczyków, Wietnamczyków niż Polaków, a na ulicy widuję też takich o skórze czarnej, jak heban(nie wiem skąd są, ale chyba gdzieś ze środkowej Afryki) i takich jaśniejszych też, i dużo jest mówiących po rosyjsku z różnych republik dawnego ZSSR, no i Turków się ostatnio dużo osiedliło, i Bułgarkę mam na osiedlu i Anglika niedaleko. Czasem, jak wsiądę do autobusu, to mam wrażenie, że w Chinach mieszkam, bo w całym autobusie tylko sami Chińczycy jadą. A Ty mówisz, że w Polsce to nie problem?? Problem, bo ludzie obcych nie lubią i taką nazistowską partię mogą zacząć popierać, niestety. Ostatnio siedzę sobie na przystanku pod marketem i na autobus marketowy czekam, obok mnie siedzi jakaś babcia, na oko z 70-siąt, no i zagaduje, że te brudasy takimi wielkimi samochodami podjeżdżają, i całe sklepy wykupują, że się ich jak psów namnożyło i że przepowiednia jest, że żółta rasa świat zaleje i że to już się sprawdza, bo na jej ulicy to jak jakiś dom jest do sprzedania, to zaraz kupują, no i skąd oni tyle pieniędzy mają, żeby tak wykupować i takimi samochodami jeździć, i że takie bogacze, a w autobusie to nawet biletów nie kasują... - no i co, czy myślisz, że ona nie poprze takiej partii, co to będzie głosić, że Polska tylko dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 01:12 > Tu gdzie mieszkam I mogę z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, jaka to gmina, jedyna taka w Polsce I wbrew temu, co tobie się wydaje po tym małym kawałku kraju, to u nas odsetek migrantów jest znikomy (na poziomie oficjalnie 1,2%, to niech rzeczywiście będzie nawet 2 - co to było?). Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 01:56 Wietnamczykow jest 20 tysiecy, tyle co nic Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 07:55 Sama w to nie wierzysz. 20 tys.? Więcej jest w samej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:27 W skali kraju procent znikomy, ale jednak jest, więc ci którzy mają potrzebę walczyć z obcymi, mają się przeciwko komu zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:32 To jest absurdalne walenie głową o ścianę i brak zgody na zmiany - a jakieś zmiany zawsze przepływają przez ludy, chciał czy nie chciał, nasi pra, pra dziadowie by sie do nas nie przyznali, i by nas nie rozumieli, tak samo jak my nie pojęlibyśmy świata naszych pra-prawnuków. W Polsce wyrzucono niemal do zera wszelkie mniejszości - Ukraińców, Niemców, Żydów. A i tak część tej pewnie najbardziej homogenicznej w Europie populacji wierzy najgłębiej, że one istnieją, spiskują i są o tyle sprawniejsze umysłowo od Prawdziwych Polaków, że zawsze jednego z drugim przerobią. No i jak się w gospodarce słabo dzieje, to kto winny - ONI. Ci ukryci, niedorżnięci, piekielnie inteligentni protagoniści. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:39 Tak samo absurdalne, jak to, że w mojej klasie w podstawówce chłopaki tłukli się tylko dlatego, że jedni byli ze wsi A a drudzy ze wsi B - byli dla siebie obcy i się wzajemnie nienawidzili. Teraz jako dorośli ludzie zjednoczyli się we wspólnej partii i walczą przeciwko bardziej obcym. Niestety ludzi o małym rozumku nie brakuje, więc prędko się to pewnie nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:52 Jak ktoś chce walczyć z Innym, to go zawsze sobie znajdzie, realni inni mu do tego niepotrzebni Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 13:37 Z tego co piszą w swoim statucie, to nawet oni stwierdzają, że Polska jeszcze nie ma problemu nadmiernego napływu imigrantów. JESZCZE. Oni tym swoim "Polska dla Polaków" zabezpieczają się na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 01:56 E-kasiu, a co Ty odpowiedziałaś tej pani? Bo widzisz, problem polega na tym, że tacy ludzie jak ta pani coś gdzieś podslyszą, jak odpowiednio dużym ładunkiem emocjonalnym naładowane to w to uwierzą i potem rozpowiadają szukając potwierdzenia dla swojego zdobytego poglądu a nikt z nimi normalnie nie porozmwaia. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:34 A Ty próbowałaś z kimś takim, kto ma JEDYNIE SŁUSZNE POGLĄDY, rozmawiać normalnie? Przecież tego się nie da zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:46 A wyobraź sobie że tak. To chyba logiczne, skoro uważam takie rozmowy za jedyny sposób na rozprzestrzenianie się bezmyślnego klepania tego, co ktoś komuś wpoił jako prawdę objawioną. Z panią około 70-tki rozmawiałam nawet. Po krótkiej rozmowie stwierdziła, że nigdy nie spojrzała na to, że tak wielu ludzi wyjeżdża, jako na coś, co może przynieść pozytywne skutki. Mimo, że jej osobista wnuczka wyjechała gdzieś tam do UK, zarobiła, wróciła i wystartowała z własnym biznesem (a co w międzyczasie zwiedziła, ilu ludzi poznała to już nawet nie wspominam). Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:50 Może ja nie mam daru przekonywania innych? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 08:39 Czyli co? Nie ma być żadnego emigranta. Ani jednego i wtedy będzie git, a ludzie nie będą do nazistowskiej partii wstępować? Próbuję zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:01 No ja to wiem, można się na przykład "solidaryzować" z biedną UK Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:48 Nawet, jak nie będzie żadnego emigranta, to zawsze jakiś OBCY się znajdzie. Taki, którego będzie można nienawidzić, i na którego będzie można zwalić winę, za to, że: mam za mało pieniędzy, nie mam pracy, nie ma samochodu, nie mam willi, nie jestem geniuszem, nie dostałem się na studia......itp.itd. - bo przecież za to zawsze odpowiedzialni są obcy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:50 No widzisz, dlatego zostawmy już tego nieszczęsnego emigranta. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:46 Jak to mowia:historia kolem sie toczy.Hitler nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:47 Oni w swoim statucie mają nawet "Polska dla Polaków", strasznie to smutne Mnie zaszokowała relacja w polskiej telewizji z marszu pierwszomajowego. Pokazano demonstrację tych "narodowców". Było słychać jak skandują: "Wolność słowa dla nacjonalistów". Potem był wywiad z jednym z nich... Nazywajmy rzeczy po imieniu, to są nacjonaliści (sami o sobie tak mówią). W przestrzeni publicznej nie powinno być miejsca dla takich poglądów. Nie, dla nacjonalizmu nie mam żadnego zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 08.06.13, 22:51 sko.wrona napisała: > Oni w swoim statucie mają nawet "Polska dla Polaków", strasznie to smutne Ah ... i znow poeta-piesniarz potrzebny, tym razem moj bard umilowany, JK: (...) Za tę hańbę zasługi - Warszawa czy Kraków - Gomułka nam powiedział - Polska dla Polaków. Już nie dla przybłędów Pospolita Rzecz - Wiesław, jak Faraon, popędził nas precz. I szli profesorowie, uczeni, pisarze, Pracownicy Urzędu, szli i dziennikarze. (...) Czy naprawde wszystko juz bylo??? Groundhog Day all over? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 01:59 To sa przede wszystkim niedouczone glupki, ktorym nikt nie powiedzial, ze tzw. tozsamosc etniczna jest konstruktem kulturowym i NIE MA czegos takiego w zasadzie jak 'bycie prawdziwym Polakiem'. To jest konglomerat roznych rzeczy, tez tego, jak czlowiek widzi sie sam i jak widza go inni ... niech zdefiniuja tego Polaka najpierw, poczekam sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 07:53 croyance napisała: > NIE MA czegos takiego w zasadz > ie jak 'bycie prawdziwym Polakiem'. To jest konglomerat roznych rzeczy, tez teg > o, jak czlowiek widzi sie sam i jak widza go inni ... niech zdefiniuja tego Pol > aka najpierw, poczekam sobie ... Otoż to, ja też czekam z zapartym tchem na tę definicję, znana mi osoba najbardziej krzycząca o Polsce dla Polaków nazwisko ma austriackie, a część korzeni ze Wschodu. Poza tym ciekawe ilu z tych narodowcow naprawdę wie jakaż to krew w nich płynie, testy genetyczne mogłyby być dla nich sporym zaskoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 07:59 > Nazywajmy rzeczy po imieniu, to są nacjonaliści (sami o sobie tak mówią). W prz > estrzeni publicznej nie powinno być miejsca dla takich poglądów. I ze względu na takie poglądy ich poprę. Nie to żeby oni, sami w sobie, mi się podobali. A i jeszcze jedno, abyś poznała smak własnego lekarstwa, jak ciebie będą kneblować, to się tylko uśmiechnę. Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 13:13 To ja się teraz uśmiechnę KTO ich knebluje? Gdzie jest ta cenzura o której wszyscy Ci ludzie tak biadolą? Mogą publikować co chcą i gdzie chcą, urządzają swoje kongresy i marsze. To, że nie są traktowani jako równorzędny partner do rozmowy? Ale oni tak nie są traktowani również przez swoich kolegów z prawej strony... Nawoływanie do nienawiści (na jakimkolwiek tle) jest złe i już. A już największym nieporozumieniem jest według mnie mówić o sobie "nacjonalista" i jednocześnie odnosić się do wartości chrześcijańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 13:26 > KTO ich knebluje? Gdzie jest ta cenzura o której wszyscy Ci ludzie tak biadolą? > Mogą publikować co chcą i gdzie chcą, urządzają swoje kongresy i marsze. To, ż > e nie są traktowani jako równorzędny partner do rozmowy? Ale oni tak nie są tra > ktowani również przez swoich kolegów z prawej strony... > " Mam raz jeszcze zacytować"? > Nawoływanie do nienawiści (na jakimkolwiek tle) jest złe i już. To taki piękny, gumowy, paragraf... > A już największym nieporozumieniem jest według mnie mówić o sobie "nacjonalista > " i jednocześnie odnosić się do wartości chrześcijańskich. Nie będę się wypowiadał. Jestem niewierzący. A swoją drogą w chrześcijaństwie jest mnóstwo odłamów. Swego czasu nieźle się bili ze sobą. Taka wojna 30-letnia, dla przykładu. Oni wiedzą kto to jest prawdziwy Polak, a ty, kto to jest prawdziwy chrześcijanin, jak widzę. > > estrzeni publicznej nie powinno być miejsca dla takich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1970 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 05:39 Lewactwo będzie i pluło na Narodowców, ludzie mają dosyć propagandy zboczeń walki z kościołem i niszczenia rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 08:07 Uprzejmie proszę o definicję lewaka wg emam. Boże, dzięki ci, że się sarzeję a moje dziecko chce stąd prysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1970 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 08:16 Lewak człowiek bez wartości łykający wszystko co usłyszy w mediach, popierający zboczeńców, naśmiewa się z kościoła, rodziny, jedyną dla niego wartością to konsumpcjonizm Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:21 Eeee, a jak łyka wszystko co w Naszym Dzienniku i TV Trwam, to też lewak? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 11:17 Czyli rozumiem, że e wg Ciebie katolik nie reagujący na zboczenia w kościele to lewak? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 08:58 Jak to Wańkowicz pisał: zły czas idzie na Europę. Się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:02 Zgadzam się: zły; bo z jednej strony mamy tak skrajną prawicę (i nie jest to przecież tylko polski przypadek), z drugiej skrajne lewactwo. To musi się w końcu zderzyć i będzie niefajnie. Może będę miała szczęście i ja nie dożyję , ale moje dzieci pewnie już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:06 Gdzie jest to lewactwo? W Polsce nie ma nawet porządnej lewicy. A może to lewactwo to coś takiego jak lemingi Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:10 Nie, dla mnie lewactwo to palikociarnia- i jej wyrzygiwane w szybkością karabinu pomysły na zmiany spoełczne; są dla mnie równie niestrawni jak ci narodowcy w koszulkach z lekka brunatnych. Nie chciałabym żyć ani w rzeczywistości urządzonej mi przez palikociarnię, ani w rzeczywistości skrajnej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:14 Czyli mam rację. Tu nie chodzi o lewicę. Co Palikotowi się udało przeforsować? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:16 A co udało się przeforsować narodowcom? Nic, nie są nawet w parlamencie- co nie oznacza, ze i jedni, i drudzy przerażają (przynajmniej mnie) pomysłami na to , jak powinna wyglądać rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:17 Rzeczywistość wygląda jak wygląda. Palikot nie ma bojówek. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 11:21 Możesz uściślić, które propozycje społeczne Palikota są niestrawne? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 11:45 Tu masz najdziwniejsze - do tego SPOSÓB, w jaki przedstawiają swoje pomysły, porzucając je szybko, a w to miejsce mówiąc o nowych, często jeszcze dziwniejszych. Pokazuje to jedno: dać mu władzę, a będzie zachowywał się jak małpa z brzytwą. Do tego dodać sposób, w jaki mówi o religii- jestem osobą wierzącą, stąd mnie to razi. I tak jak małpą z brzytwą mogą być narodowcy, małpą z brzytwą jest dla mnie palikociarnia. I owszem, nie odmówię inteligencji np. Rozenkowi, to już himalajami głupoty jest dla mnie ten poseł, dodam do tego posła z tego ruchu z mojego miasta, obraz mam w miarę pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:47 Te pomysły wcale nie są takie głupie, jak się z pozoru wydaje. Tak prawdę powiedziawszy to tylko dwa mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:14 Bardzo "poważne"źródło. Na dole list biura prasowego RP w sprawie wypisywania nieprawdy na tym portalu na temat dzialań RP. Proponuję wejść na stronę Sejmu i poczytać na temat inicjatyw ustawodawczych RP. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Nacjonalizm 09.06.13, 09:00 Tam doprowadza ludzi nacjonalizm. Właściwie dowozi w bydlęcych wagonach. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Nationalismus ist doch klar. 09.06.13, 14:10 Polski nacjonalizm to nie nazizm, platformersie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:06 Przeraża mnie to od dawna. Jak dojdą do władzy, uciekam stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 10:00 A dokąd uciekniesz? To przecież nie tylko u nas tak się dzieje. Wszędzie ludzie walczą ze sobą z podobnych powodów. Patriotyzm zawsze prowadził do wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:53 Nacjonalizm to nie patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 13:09 No niby nie, ale niedaleko spada jabłko od jabłonki. Coś co ma jednakowe korzenie, dla mnie jest prawie tym samym. Wszędzie powstają wypaczenia, zawsze znajdzie się skrajnie radykalny odłam, który zaczyna bruździć, choćby na początku wszyscy mieli super dobre i uczciwe zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 15:55 > Coś co ma jednakowe korzenie, dla mnie jest prawie tym samym. Miłość do ojczyzny ma dla mnie inne korzenie niż uważanie, że tylko własny naród się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:58 A dla mnie dokładnie te same, bo wywodzi się z miłości i szacunku do "ojcowizny", albo jak wolisz do myślenia, że jak Kali ukraś krowę, to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowę, to źle. U podłoża leży tylko i wyłącznie egoizm, dbanie o swój własny tyłek i bezgraniczne umiłowanie swojego: pola, ziemi, domu, ulicy, wsi, ojczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 09:42 Witam, Nie boję się. I zawsze się zastanawiałam, dlaczego Herbert napisał o tej ciemnej gwieździe. Ciemna gwiazda to znak alchemiczny, czarny pentagram. Nie wiedział, czy specjalnie tak napisał? A dlaczego narodowcy mówią tak: Domagamy się zmian. Dopóki krew obraca w piersi naszą ciemną gwiazdę, musimy odzyskać Polskę pracą i modlitwą. To ta gwiazda i ta modlitwa idą w parze? Dziwacy, faktycznie. Egzorcyzmować ich;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 10:28 Oj, zdziwiliby się panowie narodowcy, jakby mieli możliwość zajrzeć w swoje geny Polska to był taki tygiel i tyle razy była najeżdżana, że pewnie w każdej rodzinie trafiłby się co najmniej jeden nie-Słowianin, co to popsuł tę słowiańską krew Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 15:54 kiddy napisała: > Oj, zdziwiliby się panowie narodowcy, jakby mieli możliwość zajrzeć w swoje gen > y Dopiero co pewien wegierski publiczny antysemita musial sie pogodzic z tym, ze sam jest Zydem: www.thespec.com/news-story/2253675-anti-semitic-hungarian-politician-discovers-jewish-roots/ Nic tak nie cieszy malych chochlikow jak porzadne, publiczne Schadenfreude Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:11 Przed wojną niejaki Wojciech Wasiutyński, autor zdania "aby być człowiekiem, trzeba być najpierw Polakiem" wytoczył proces "Wiadomosciom Literackim" i Tuwimowi , które wyciągnęły mu dosyć niewygodną postać dziadunia . Wydrukowano mianowićie wierszyk pt. "Poeta zazdrości pewnemu literatowi imieniem Staś, że jest Sarmatą; on zaś, nieszczęsny poeta, żydem jest parchatym. Takoż obojej stron żywot wiernie opisany" " Wasiutyński proces wygrał wprawdzie, ale na procesie wyszło, ze dziadunio Sarmatą nie był, jeno malarzem Józefem Buchbinderem. Wprawdzie Wasiutyński próbowałtwierdzić, że to całkiem inny Buchbinder, ale najwyraźniej sam temu nie wierzy, zresztą na procesie przeprowdzono dowód prawdył. Endekiem został, ale antysemitą w końcu być przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:27 Ale to jest cos strasznie fajnego sie dowiedziec, ze np. pra-pra-pra-prababcia miala temperament i musiala szybciorem wychodzic za maz za sasiada, bo sie za miedza zadala np. z jakims przejezdzajacym Tatarem, Kozakiem czy innym Cyganem. Iles tam lat temu byla taka cudna historia o brytyjskiej bialej parze, ktorej sie urodzilo czarne dziecko i dopiero wtedy wyszlo na jaw, ze wlasnie pra-pra-prababcia szczesliwego tatusia miala romans z czarnym mezczyzna, kolejne dzieci w rodzinie rodzily sie biale wiec nikt nic nie wiedzial/nie mowil/nie komntowal az tu nagle Matka Natura splatala psikusa i cala genetyka pokazala swoja Moc A i tak wszak wszyscysmy ponoc przyszli gdzies z Afryki ... od tej samej matki ... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 16:39 > Ale to jest cos strasznie fajnego sie dowiedzieć Dla normalnego człowieka jest to fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:56 Nie wiem, czy oglądałyście ten film, polecam; nieźle pokazuje, jaka może być reakcja na wiedzę o naszych przodkach- Cud purymowy Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 10:55 Lepsza słowiańska niż muzułmańska jak to zaczyna powoli być w krajach zwanych tutaj szumnie cywilizowanymi. Wspomnicie moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 11:19 Jeśli jakakolwiek regilia zaczyna górować nad rozumem, każda jest jednakowo szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 12:55 O i to są ŚWIĘTE PRAWDZIWIE SŁOWA! Szkoda, że nie trafiają do niektórych zagorzałych wyznawców .......... - czegoś tam(wstawić, co kto uważa i jak komu wygodnie). Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 17:01 > Lepsza słowiańska niż muzułmańska jak to zaczyna powoli być w krajach zwanych t > utaj szumnie cywilizowanymi. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Polska ma być słowiańska" 09.06.13, 18:25 kota_marcowa napisała: > > Lepsza słowiańska niż muzułmańska (...) > > Dokładnie. Sugerujesz, ze Slowianin nie moze/nie bedzie (a priori???) wyznawal Islamu? Jak to sie ma jedno do drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Narodowcy są OK. 09.06.13, 13:41 Mi nie przeszkadzają. Wolę ich od Grodzkich, Palikotów, Tusków, Komorowskich, Kwaśniewskich, Millerów. Tym bardziej, że jednak zapowiadają pewną wolnorynkowość w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Nacjonalizm to nie nazizm, faszyzm, rasizm! 09.06.13, 13:42 Głoszenie poglądów nacjonalistycznych nie jest zakazane. Nazizm (narodowy socjalizm) to natomiast była lewica pełną gębą, ze stalinizmem miał wiele punktów wspólnych. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Dla niektórych Chińczyk i Japończyk to to samo. 09.06.13, 14:08 A tutaj na forum zwykło się uważać, że nacjonalizm i nazizm niczym się nie różnią. Buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Sport, muzyka, nacjonalizm. 09.06.13, 17:12 Współcześni nacjonaliści dbają o tężyznę fizyczną, uczęszczają na siłownie, trenują sporty walki, dbają o zdrowie. Jak dla mnie OK. Lepsze to niż zarośnięci hipisi przypalający trawę bądź wychudzeni hipsterzy ubrani jak brzydkie feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Sport, muzyka, nacjonalizm. 09.06.13, 17:13 Niejedna ematka by przespała się przygodnie z wysportowanym, wytatuowanym, krótko ostrzyżonym, zadbanym nacjonalistą ubranym w dobre jakości sportowe, "uliczne" ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Sport, muzyka, nacjonalizm. 09.06.13, 19:02 Zatem nie pozostaje Ci nic innego, jak zostać nacjonalistą - moze któraś kobieta wreszcie popatrzy na ubranie, nie na Ciebie i zechce sie z Tobą przespać ku chwale ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Sport, muzyka, nacjonalizm. 09.06.13, 19:40 Ja akurat ostatnio jestem samotny z wyboru, gdyż do związku się nie nadaję. Poza tym nie interesują mnie relacje typu, że panna umówi się ze mną bo mnie lubi i jestem sympatyczny, mimo że jej nie pociągam czysto fizycznie. Dodam również, że jestem na bakier z życiową zaradnością oraz przedsiębiorczością i nie interesuje mnie tyranie po 12 godzin dziennie na budowie. Mam nadzieję, że uda mi się zostać urzędnikiem. Wyżej stawiam utrzymanie młodego wyglądu, niż dorabianie się, przy jednoczesnym postarzaniu swojej fizyczności. Mam gdzieś prawo jazdy itp. Ja chcę słuchać muzyki, smacznie jeść i mieć wszystko gdzieś. Nie jestem wołem roboczym. Cenię sobie alternatywny tryb życia. Odpowiedz Link Zgłoś