Dodaj do ulubionych

Biura Podróży

15.06.13, 21:53
W tym roku zbankrutowały już dwa BP a wiem ze w ciągu miesiąca góra dwóch mają upaść jeszcze trzy BP. Wiem od osoby z MSZ nie wiem o jakie BP chodzi.

Strach wycieczki wykupićsmile
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Biura Podróży 15.06.13, 22:45
      Tym bardziej że ajenci są pouczani aby:
      www.rp.pl/artykul/705167,1017894-OSAT--ostrzegalismy-przed-kartami-kredytowymi.html
      • abdullah_abdullah Re: Biura Podróży 16.06.13, 05:01
        no to juz jest przegiecie - wpuszcza taki agenciak ludzi w maliny a potem placze ze nawet prowizji od tego nie ma.
    • mvszka Re: Biura Podróży 16.06.13, 07:25
      nie wykupuje się wycieczek w biurach typu "sindbad tour" tylko w sprawdzonych na rynku i solidnych od lat takich jak np "tui"
      • jaque Re: Biura Podróży 16.06.13, 08:11
        Akurat Tui wcale takie pewne nie jest wink
        Choć pewnie nie byłby to spektakularny upadek, a raczej wycofanie się z rynku (ale mam nadzieję, że nie - bo z powodu najlepszych cen od kilku lat jeździmy tylko z nimi).
        Ja płacę zawsze kartą - po prostu dałabym sobie spokój z wyjazdem, jeśli biuro nie pozwoliłoby na taką formę płatności.
        A co do tego, kto upadnie - zwykle potwierdzają się internetowe plotki. O problemach GTI było głośno od jakiegoś czasu, teraz na tapecie są 2-3 kolejne biura (pokrywa się to zresztą z rankingiem z rzepy).
        • moje.m Re: Biura Podróży 16.06.13, 14:18
          powiedz jakie, bo ja chce wykupic wczasy w tym tyg
          • aqua48 Re: Biura Podróży 16.06.13, 14:38
            Nie kupuję wycieczek w biurach podróży. Wolę sobie sama zorganizować i zaplanować wyjazd, zwiedzam co chcę i kiedy chcę, jak mi się bardzo podoba to nawet trzy razy to samo. Odpoczywam kiedy jestem zmęczona i jem wyłącznie to co lubię. No i podstawa - biura mogą sobie bankrutować do woli.
            • moje.m Re: Biura Podróży 16.06.13, 14:53
              aqua48 napisała:

> Nie kupuję wycieczek w biurach podróży. Wolę sobie sama zorganizować i zaplanow
              > ać wyjazd, zwiedzam co chcę i kiedy chcę, jak mi się bardzo podoba to nawet trz
              > y razy to samo. Odpoczywam kiedy jestem zmęczona i jem wyłącznie to co lubię. N
              > o i podstawa - biura mogą sobie bankrutować do woli.

linie lotnicze tez moga banrutować, bo ostatnio tez to się dzieje
    • landora Re: Biura Podróży 16.06.13, 15:31
      Masz jakieś podejrzenia? Bo ja się właśnie czaję na last minute w Tui lub Neckermannie, wydaje mi się, że te dwa są bezpieczne?
      • moje.m Re: Biura Podróży 16.06.13, 15:32
        landora napisała:

> Masz jakieś podejrzenia? Bo ja się właśnie czaję na last minute w Tui lub Necke
        > rmannie, wydaje mi się, że te dwa są bezpieczne?
        neckermana boję się, bo on od lat ma problemy finansowe, tui jakiś nieciekawy, chyba kupię w Itaka
        • jaque Re: Biura Podróży 16.06.13, 15:40
          Tu macie ranking:
          www.rp.pl/temat/984572.html
          Tylko warto czytać dokładnie - np. perspektywa negatywna Neckermanna nie oznacza nic złego, jedynie to, że prawdopodobnie zejdzie ze świetnego AA- na odrobinę gorszy (ale wciąż świetny) np. A.
          No i ranking potwierdza nieciekawą sytuację niektórych, np. exim, oasis, citron, może wezyr...
          • white_swan Re: Biura Podróży 16.06.13, 18:48
            Sponsorowane rankingi rp trzeba czytać z przymrużeniem oka smile Nie są też oparte na sprawozdaniach finansowych.

Itaka w Polsce przoduje, ale ma sporo wpadek organizacyjnych. Jakieś dwa lata temu miała kryzys finansowy i niektórzy agenci wstrzymali sprzedaż ich ofert. Ale wszystko wróciło do normy.
            TUI...tui i w niemczech ma problemy. Ale tui nie zbankrutuje, jeżeli problemy finansowe nadal będą się pogłębiać, wycofa sie z rynku w białych rękawiczkach. Tak jak na węgrzech. TUI world nie będzie wiecznie dokładał pieniędzy. Cóż, zmiana prezesa nie wyszła im na dobre.
            Neckermann..też miał swój kryzys po zmianie prezesa. Ale wrócił juz stary prezes i wychodzi na prostą. Problemem nie były finanse, ale jakość usług.
            Ja od zawsze jezdziłam z tui i czasem z neckermana. Teraz tez wybrałam jedno z tych biur.
            • jaque Re: Biura Podróży 16.06.13, 20:46
              white_swan napisała:

> Sponsorowane rankingi rp trzeba czytać z przymrużeniem oka smile Nie są też oparte
              > na sprawozdaniach finansowych.

Z pewnością tak właśnie je potraktowali klienci sky clubu, gti i innych wink
              • white_swan Re: Biura Podróży 16.06.13, 21:33
                Żaden ranking, który nie jest oparty o sprawozdania finansowe , nie będzie dla mnie wiarygodny.
                Już nie ważne, że ranking ten tworzy udziałowiec jednego z biur.

Sky club zrobił fuzje z triadą, która poźniej ogłosiła upadłość. I to już wtedy było podejrzane, i lampka powinna zapalić się każdemu, kto planował z nimi wyjazd. Głośno się o tym mówiło. Skoro triada padła, to jak sky club miał przetrwać ? A tak, triada padła po cichu, a sky club z 'hukiem'. Obyło się bez dwóch głośnych bankructw. Zarząd składał się praktycznie z tych samych osób. Ale turysci jak w większości wypadków kierowali się ceną.
                O problemach GTI było wiadomo od zeszłego roku. Tak samo jak o problemach viva club, więc myślę, że na nich też przyjdzie pora.
                O firmach 'krzak', które padły nie wypowiadam się..
    • zuzanna56 Re: Biura Podróży 19.06.13, 08:20
      Jadę w lipcu z biura z którego byłam rok temu, sytuacje ma dobra, stabilną. Jest to mój 4 wyjazd z BP ale chyba ostatni. Tyle biur upada, boje się bo koszt takiego wyjazdu na 2 tygodnie dla 4 osób w sezonie jest bardzo duży.
    • lilly_about Re: Biura Podróży 19.06.13, 08:26
      Polecam Itake i Grecos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka