Dodaj do ulubionych

sukienki na co dzień, gdzie?

18.06.13, 15:26
Nie, nie chodzi mi o sukienki wyjściowe czy nawet stricte biurowe, ani o plażowo - letnie. Od dłuższego czasu bezskutecznie szukam sklepu, gdzie znajdę zwykłe, codzienne sukienki na różne pory roku, Anglicy mają na to wspaniałe określenie - "tea dress". Na razie poluję na allegro, choć tam jest nędza i zwykle tylko używane, zostaje jeszcze ebay, ale ceny w funtach czasem przerażają smile
Szkoda, że u nas ten typ sukienek jakoś słabo rozpowszechniony. W sklepach właśnie albo kiecki typowo na wyjście, albo formalno-biurowe albo letnie szmatki na ramiączkach.
Obserwuj wątek
    • marychna31 morgen 18.06.13, 15:29
      a pokaż może kilka zdjeć do inspiracji o jakie ci chodzi to łatwiej będzie podpowiedziećsmile
      • morgen_stern Re: morgen 18.06.13, 15:32
        www.google.pl/search?q=tea+dress&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=G2HAUYSVG6mu7AaF24CgBQ&ved=0CCsQsAQ&biw=1536&bih=736
        Oczywiście część zahacza o vintage, ale nie o takie CAŁKIEM vintage mi chodzi wink
        • biala_ladecka Re: morgen 19.06.13, 09:39
          Z takimi sukienkami kojarzy mi się Orsay i wspominany już Qiosque. W Qiosque w życiu nic nie kupiłam bo jak dla mnie wszystko jest zbyt wzorzyste. Ciuchy z orsaya sobie nawet chwalę.
          • aqua48 Re: morgen 21.05.18, 15:49
            biala_ladecka napisała:

> Z takimi sukienkami kojarzy mi się Orsay i wspominany już Qiosque. W Qiosque w
            > życiu nic nie kupiłam bo jak dla mnie wszystko jest zbyt wzorzyste.

A ja mam pełną szafę jednobarwnych sukienek z Quiosque smile
        • 3-mamuska Re: morgen 19.06.13, 18:21
          Szukaj tez pod "sukienki koktajlowe"
          Kilka ładnych znalazłam.
    • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:32
      sio, spamerze tongue_out
      • rozchmurz-sie Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:34
        Nie jestem spamerem
        • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:37
          taa, jasne, pierwsza wypowiedź na forum i od razu link do sklepu internetowego. A gdzie są te sukienki w typie tea dress? Bo na razie oprócz szmatek dostępnych na allegro w tonach nic ciekawego nie widzę.
          • ada16 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:42
            polecam quiosque sieciówka, sukienki tanie ( zazwyczaj do 200 zł)
    • mytka82 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:40
      O rany, cudne te sukienki smile
    • marychna31 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:42
      https://static.jackpotshop.com/static/img/catalog/JACKPOT/large/A49735001_A01_main_large.jpg

takiego jacpota znalazłam...tyle, że koszmarnie droga- 460 zł- oni sie ostatnio okropnie popsuli moim zdaniem.
      • marychna31 a na wyprzedazy u nich 18.06.13, 15:45
        za 180

https://static.jackpotshop.com/static/img/catalog/JACKPOT/large/A48491003_A33_main_large.jpg
      • mika_p Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:46
        Taką w kształcie, białą z pionowym wzorem z pawich piór z boku, widziałam w tubylczym sklepie niesieciowym za 100 zł.
    • agata_abbott Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:46
      W Tatuum mają fajne: eshop.tatuum.com/pl/62-sukienka
      A jakiś preferowany przedział cenowy? smile Bo można szukać takich za 50 i takich za 500smile
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:49
        Noooo, chciałabym tak najchętniej do 200 zł... może bliżej 100 niż 200 wink
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:53
        Te z Tatuum fajne, najbardziej lubię dopasowane w talii. Zaglądam tam czasem, ale w stacjonarnym jest mniejszy wybór i te, które mi sie podobają zaczynają się od 200 wzwyż.
        • agata_abbott Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:58
          A to pogrzeb w zakładce "sale" - sporo jest za 199, ale jest też dużo tańszych, i wyglądają nawet nawetsmile
          • paszczakowna1 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 22:56
            Fajne niektóre. O ta jest śliczna (tylko że z wiskozy):

eshop.tatuum.com/pl/ona/23187-anakonda.html
            Ta też daje radę:

eshop.tatuum.com/pl/ona/23502-pradokia.html
            Technicznie kryteria Morgen spełnia też to:

eshop.tatuum.com/pl/ona/23284-forlia.html
            ale jest IMO okropna.
            • rosapulchra-0 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 21.05.18, 13:23
              Weszłam w każdego linka i otrzymałam odpowiedź: produkt niedostępny big_grin
              • iwles Re: sukienki na co dzień, gdzie? 21.05.18, 13:26

no nie dziwne, chyba przez 5 lat zdązyli zmienić asortyment.
    • jana111 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:47
      w Biubiu
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:48
        Nie mają na mój nikły biust, już pytałam tongue_out
        • yaga7 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:23
          A angielskie Pepperberry? No chyba że też za duże?
          Ewentualnie jakieś insze angielskie sklepy?
          Asos? Dorothy Perkins?
          No chyba ze chcesz stacjonarnie, wtedy nie mam pojęcia smile
          • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:28
            No, ale w funtach robi się z tego dwieście z hakiem najmarniej plus koszty wysyłki. Gdyby nie to, już dawno kupowałabym w Anglii.
            • tully.makker Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:31
              Na wyprzedazy mozna kupic w Pepperberry za tanie pieniadze, a i wysylke maja bardzo tania. Jaki masz rozmiar biustu?
              • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:36
                60E albo 65 DD
              • yaga7 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:39
                Dokładnie, warto na wyprzedażach albo na ebayu - są ciuchy ze starszych kolekcji za ułamek ceny wyjściowej.
                • yaga7 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:41
                  Z kolei DP często ma akcje typu -20% czy -30%, podobnie Asos.
    • ciastko_z_kota Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:49
      Taki styl kojarzy mi się z solarem, simple, mango..
      Codzienne, ale prostsze sukienki znajdziesz na przykład w COS (Warszawa, Mysia 3).
      A, szukałaś w internecie? np. na asosie, albo zalando.pl?
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:50
        Zajrzałam kiedyś na krótko do zalando, ale te, które mi się podobały były drogie... jeszcze poszperam, dzięki.
    • mika_p Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:55
      A takie?
      www.bonprix.pl/sklep/sukienki-w-kwiaty.asp
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:59
        Słyszałam sporo nieciekawych opinii o jakości bon prixa i jakoś boję się ryzykować.
        • mika_p Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:01
          Ale na oko, to o takie coś ci chodzi?
          • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:06
            Nooo, może ze 3 byłyby w tym stylu.
        • 1landrynka Ja mogę polecić bon prix 19.06.13, 09:36
          kupuję z tego katalogu spodnie, sweterki, bluzki i sukienki.
          Sukienki są po prostu cudne, kupiłam od nich 8 sukienek i na żadną nie mogę narzekać, jakość, wykonanie, krój, i CENY, kolory są super. Oczywiście trzeba czytać dokładnie opis, opinie klientek umieszczone pod daną rzeczą i dokładnie się wymierzyć ponieważ czasem te rozmiary są zaniżone lub zawyżone ale to w komentarzach dziewczyny umieszczają informację czy rozmiar rzeczywisty czy nie.
          Jedyne co mnie wkurza to czas oczekiwania na przesyłkę, 2-3 tygodnie uncertain
      • mika_p Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:00
        Albo takie, o (niektóre):
        www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/stradivariuspl/pl/stradivarius/155143/SUKIENKI
        Np taka:
        www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/pl/stradivarius/155143/2338507/Vestido%2Bcremalleira
        czy taka:
        www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/pl/stradivarius/155143/2451001/Sukienka%2Bw%2Bkwiaty
        • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:05
          Wiesz co, przejrzałam je. One są fajne, ale to nie o taki styl mi chodzi. Większość jest za krótka (najlepiej czuję się w długości tuż przed lub tuz za kolanem), są workowate, bezkształtne, bez kształtu, te prostsze to już styl formalny. Ta druga zalinkowana to dla mnie typowa plażówka wink
          To musi być klasyczna, dopasowana sukienka podkreślająca talię i biodra, o stonowanej długości, czyli dla większości nudna i babciowata... ja się w takich czuję rewelacyjnie i chyba nieźle wyglądam wink
          • mika_p Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:16
            No to jeszcze jeden sklep.
            www.perhapsme.com/ubrania-1/sukienki/casual.html
            • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 19.06.13, 09:18
              Lepiej wink
          • paskudek1 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 19.06.13, 10:43
            morgen co do bon prixa to musisz czytać opisy ubrań. Oni maja je fotografowane na wysokich modelkach i często w opisie dopiero widać że np. sukienka ma długość 90 cm co u mnie jest długością dającą się nosić. Ponadto warto poczytać opisy ubrań, tzn opinie kupujących. owszem, możesz się naciąć na "reklamę" ale zazwyczaj sa pomocne. U mnie w robocie koleżanka kupuje i miałam okazję oglądać "na żywo". Gdyby nie fakt że w Polsce wysyłka li i jedynie kurierem za pobraniem, bez możliwości płacenia przelewem (no chyba że kartą kredytową) to już bym kupiła kilka sztuk. No i czasami długo się czeka na towar.
    • gaskama Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 15:59
      Piękne te sukienki, które zalinkowałaś. Mi też takich brakuje. Udało mi się ostatnio kupić właśnie taką, o jakiej piszesz w cottonfield, ale uważam, że była bardzo droga. Mimo przeceny kosztowała prawie 400 zł. Ale nie mogłam się oprzeć. Piękny śliwkowy kolor i uszyta dla KOBIETY, która ma biust i talie i pupę. Mnie fatalnie wnerwia to, że sukienki i spodnie szyte są albo na modelki albo na babochłopy. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem uszycia sobie właśnie takich sukienek, o jakich piszesz, u krawcowej. Tylko jakoś nie mam czasu.
      • gaskama Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:09
        Przepraszam, to był Jackpot.
    • guderianka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:01
      auchan
      serio serio wink
      in extenso-super marka

i jeszcze tu

avaro.pl/cat-pol-1214553994-Odziez-Kobieta-Sukienki.html
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:07
        Chyba nie wiesz, o co mi chodzi - zajrzałam na 2 pierwsze strony, żadna nie jest w stylu tea dress. Zerknij do mojego linka na początku.
        • guderianka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:18
          a,fajne
          Ty w takich chodzisz ?
          Jakoś mi do wyobrażeń nie pasują bo sa takie "grzeczne" i 'spokojne" "cukierkowe"
          • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:29
            Taktak, wiem, że w waszych wyobrażeniach biegam w glanach i irokezem na głowie, cóż, czasem trzeba przestać myśleć schematycznie, bo można się zdziwić wink
            • guderianka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:32
              glany to nie, bardziej coś takiego
              https://miniowki.pl/photos/crazyfashion-sexi-sukienka-mini-z-naszyjnikiem-1372997099.jpg
              • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:36
                Nie załamuj mnie big_grin
                • guderianka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:41
                  wink
                  nie chodzi mi o gust, raczej styl
                  drapieżna,pwna siebie,odważna it
                  • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:47
                    Wbrew pozorom w ubieraniu jestem dość zachowawcza... Odwagę pod tym względem zakończyłam gdzieś przed osiemnastką smile
    • mayaalex Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:08
      Benetton/sisley ma zazwyczaj duzo fajnych sukienek. Bardzo lubie ich dzianinowe sukienki, wiem, ze cenowo to troche powyzej tego, co bys chciala wydac ale ida przeceny (a moze w PL juz sa?) wiec na pewno beda obnizki. Z polskich sklepow Tatuum. Ja mam duzo sukienek, i do pracy i na wszelkie inne okazje bo nie musze sie zastanawiac, z czym je zestawic (bo zazwyczaj mam tez kilka malych rozpinanych sweterkow i sprawa rozwiazana), kiedys uwielbialam te z Promodu ale od paru sezonow nie jestem w stanie tam znalezc niczego sensownego i zawsze cos w Benettonie upoluje.
    • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:56
      Ok, dzięki wszystkim za linki, pogrzebię smile
    • joa66 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 16:57
      na amazon uk jest spory wybór (nowych)w cenach 30-50 funtów, czyli porónywalnie albo taniej niż w Polsce. Droższe też są smile
    • agnesil Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 17:26
      Ja też takich szukam tylko nie znałam nazwy. Koleżanka ma pełno, ale jej mama z Niemiec przywozi.
      • pesteczka5 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 17:49
        www.echoshop.pl/sukienka
        Tu może?
    • anutek78 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 18:17
      Taki styl może być w Solarze, Simple (ale tam nieprzyzwoicie drogo, a z jakością wydaje mi się, że coraz gorzej). Zajrzałabym też do Bialconu (ja tam ostatnio kupuję sukienki, w okresie wyprzedażowym właśnie za 100 - 200 zł), ale w sklepie internetowym są jakieś marne resztki z poprzednich sezonów, więc musiałabyś sprawdzić stacjonarnie.
    • vocativa Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 18:34
      Rozejrzyj się na bon prix może coś Ci wpadnie w oko. Tylko najlepiej zamawiać rozmiar mniejszą niż się nosi, bo robią w większości modeli za duże.
    • koronka2012 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 18:51
      Sporo z tych kiecek wyplutych z wyszukiwarki jest koszmarnie babciowatongue_out

Nie wiem do jakiej figury - ale np. taką?
      www.wallis.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=1&viewAllFlag=&catalogId=33058&storeId=12557&productId=10026700&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=1115521&parent_categoryId=209167&pageSize=20
      A co do cen - zaczęły się wyprzedaże, tydzień-dwa i wszystko będzie o połowę tańszesmile
    • anias29 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 19:39
      hehe ja noszę sukienki namiętnie, ale chyba w innym styluwink lubię takie, które podkreślają biust i figurę
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 19.06.13, 09:21
        Ale ten styl właśnie podkreśla biust i figurę... nie w zdzirowaty sposób.
    • frog1 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 19:50
      W Promodzie i Camaieu czasem się coś znajdzie. Mam ten sam problem - lubię sukienki, a modeli codziennych w sklepach mało.
    • marikooo Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 19:52
      Ja lubię DF, w niektóre z kopertowym dekoltem wchodzi mój biust 70FF, ale inne modele nie mają tyle miejsca z przodu. Pierwsza, druga, trzecia.
      • gk102 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 20:04
        O!! Nie znałam tej marki, jaka jest jakość tych sukienek?
        • ledzeppelin3 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 20:08
          W Mohito są przeceny fajnych sukienek (za 120 zł), w Zarze są ale dosłownie jeden fason za 169 zł
        • marikooo Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 20:58
          gk102 napisała:

> O!! Nie znałam tej marki, jaka jest jakość tych sukienek?

Dobrze wykończone, materiał OK, szyte w Polsce. Mam na przykład tę i ma porządnie wyprofilowane zaszewkami miejsce na biust, co w sieciówkowych sukienkach się właściwie nie zdarza. Tylko fasony powtarzalne, ale jak już znajdziesz pasujący do swojej sylwetki, to akurat zaleta jest.
          • pesteczka5 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 21:44
            Ja mam inne zdanie o DF, kiepsko wyprofilowane, nieszczególnie odszyte i wykończone. A moze po prostu niekompatybilne z moją figurą.
      • morgen_stern Re: sukienki na co dzień, gdzie? 19.06.13, 09:22
        To jednak nie to, krój w miarę (choć falbaneczki już nie bardzo), ale nie podobają mi się wzory i kolorystyka.
    • lilly_about Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 21:02
      W dan-henie kupuję
    • sajgonetka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 21:28
      Pretty Girl ma fajne sukienki, ceny wydają mi się bardzo w porządku, można upolować coś na wyprzedażach (z tego co widzę na stronie, to do wczoraj było -20%),
      w Orsay też ma nieco sukienek, takich raczej casual..
      i jeszcze Butki ma takie raczej sukieneczki, ale może coś ci się spodoba..
      • olinka20 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 22:06
        I jeszcze Camaieu i Top Secret moze?
      • nuka_2 Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 23:07
        Ja tez polecam pretty girl, duzy wybor, sukienki fajnie leżą, przystepne ceny, choc jakosc rozna.
    • adwarp f&f 18.06.13, 22:22
      www.ffmoda.com/pl/products/lato-2013/dla-niej/sukienki/
    • jak_matrioszka Re: sukienki na co dzień, gdzie? 18.06.13, 22:29
      A taka? Dopasowana, z talia, da sie w tym na codzien, a kosztuje jakies 80zl.
      https://www.ffmoda.com/media/846865/WR22200352_md.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka