Dodaj do ulubionych

Uzywany portfel

19.06.13, 00:46
Zakladamy oczywiscie, ze jest w b. dobrym stanie, ulubionej marki, nowego nie ma szans dostac, bo to jakas starsza kolekcja.
Nie jestem przesadna, w zabobony nie wierze, kupowalam juz uzywane torebki, ale przy portfelu jakos sie nie moge przemoc wink

A Wy jak? Kupilybyscie?
Obserwuj wątek
    • croyance Re: Uzywany portfel 19.06.13, 01:01
      Nie nosze portfela w ogole, ale nie bardzo rozumiem - sa jakies przesady odnosnie uzywanego portfela ..? Jakie ..?
    • asia_i_p Re: Uzywany portfel 19.06.13, 01:05
      Nie miałabym oporu, bo żadnego zwyczaju nie znam - możesz powiedzieć, jaki to zwyczaj?
    • antyideal Re: Uzywany portfel 19.06.13, 06:12
      Nie znam przesadu nt.portfela.
      Nie nosilabym, bo nie lubie uzywanych rzeczy
    • mytka82 Re: Uzywany portfel 19.06.13, 06:24
      Nie widzę powodu, by nie kupić.
    • gretchen184 Re: Uzywany portfel 19.06.13, 06:28
      bez problemu
    • mvszka Re: Uzywany portfel 19.06.13, 07:54
      oj nie - portfel obmacywany rękami ma dużo czyjejś energii jako przedmiot osobisty
      brzydzę się używanymi rzeczami, no chyba, że są po kimś bliskim i lubianym
    • morgen_stern Re: Uzywany portfel 19.06.13, 09:27
      Co to za przesądy? Ja mam używany portfel, z ciucholandu. W oryginalnym kolorze, idealnym stanie, z delikatnej skórki, bardzo go lubię.
      Pecha nie przyniósł, bo ostatnio to mi raczej przybywa, niż ubywa tongue_out
    • angazetka Re: Uzywany portfel 19.06.13, 10:50
      Nigdy nie przyszło mi do głowy, że mogłabym kupić uzywany portfel. Nie ze względu na zabobony (są jakieś?), tylko tak po prostu. Po co?
      • morgen_stern Re: Uzywany portfel 19.06.13, 10:51
        Po co? Żeby w nim nosić pieniądze smile
        Oglądałam ciuchy, wpadł mi w oko i go wzięłam za bezcen, co w tym do rozkminiania?
        • angazetka Re: Uzywany portfel 19.06.13, 12:36
          Przecież ja nie do ciebie, tylko ogólnie. Nie wpadłam na pomysł kupowania portfela w sh, tyle.
          • morgen_stern Re: Uzywany portfel 19.06.13, 15:28
            A ja odpowiadam na twoje pytanie "po co?" - z punktu widzenia kogoś, kto ma używany portfel.
    • gaga-sie Re: Uzywany portfel 19.06.13, 10:54
      Nie z powodu zabobonów,ale nie kupiłabym używanego portfela. Często dotykany, osobisty przedmiot, wydaje mi się to niehigieniczne. Ale ja nie kupuję używanych torebek, butów itp., chodzę do ciucholandów, ale kupuję wyłącznie rzeczy które można wyprać ( poza bielizną).
      • kerri31 Re: Uzywany portfel 19.06.13, 12:17
        gaga-sie napisała:
        ja nie kupuję używanych
        > torebek, butów itp., chodzę do ciucholandów

https://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif
        A ja nie jem słodyczy ale torta na kolację spróbuję.
        • angazetka Re: Uzywany portfel 19.06.13, 12:37
          Czego nie zrozumiałaś?
    • jowita771 Re: Uzywany portfel 19.06.13, 11:04
      Mam używany portfel, dostałam kiedyś od pewnej pani, która go dostała w prezencie, ale miała inny albo ten jej nie przypasował, nie pamiętam, w każdym razie tego "mojego" sobie nie poużywała.
    • lafiorka2 Re: Uzywany portfel 19.06.13, 15:19
      pewnie,że tak...nawet nie chcę czytac o co chodzi z tymi kupowanymi używanymi torebkami czy portfelami....
    • peggy_su Re: Uzywany portfel 19.06.13, 15:53
      Nie znam żadnych przesądów z tym związanych i nie robią mi różnicy. Ale używanych rzeczy nie lubię, no chyba że po mamie, siostrze, przyjaciółce to spoko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka