ichi51e2 27.06.13, 20:38 Jak co roku w wakacje trafiam na basen. I jak co roku myje sie przed tylko ja. Laski w recznikach przemykaja wstydliwie. Myjcie sie brudasy bo potem strach pojsc zeby czegos nie zlapac. Z buszu jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diodeo1 Re: Basen jak co roku 27.06.13, 20:40 nie strasz, bo zamierzam właśnie iść. ale może one wykąpciane dokładnie w domu i świeże do tej wody plusk? Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Basen jak co roku 27.06.13, 20:45 Co do mycia masz oczywiscie racje - ale mam wrazenie, ze przed tego rodzaju paskudztwami, ktore mozna zlapac prysznic (nosiciela) nie uchroni postronnych kapiacych sie? Grzybice spluczesz prysznicem? Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Basen jak co roku 27.06.13, 20:52 Powiedz to może bezpośrednio tym laskom które widzisz że się nie myją, a nie Bogu ducha winnym osobom na forum Odpowiedz Link Zgłoś
diodeo1 Re: Basen jak co roku 27.06.13, 20:54 też prawda, z ukrycia każdy odważny Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: Basen jak co roku 27.06.13, 21:29 Manifestuje dobrym przykladem! To malo?! :p Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Basen jak co roku 27.06.13, 22:26 A u mnie myją się przed i po Zwróć uwagę bezpośrednio tym niemyjącym a nie tu na forum. Ja dziś zwróciłam uwagę babce, która zaparkowała samochód na chodniku tak, że trzeba było przechodzić bokiem. A mogłam się nie odzywać i grzmieć teraz na forum "jak parkujecie?!?" Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Basen jak co roku 28.06.13, 01:20 jak co roku latem na baseny nie chadzam, wybieram darmowe jezioro. Basen zostawiam na okres jesienno-zimowo-wiosenny. Poniewaz codziennie biore w domu kapiel, nie zwyklam zarastac brudem i wnosic syfu na basen. Nie jestem ani brudna, ani smierdzaca, wiec przed wejsciem na plywalnie tylko oplukuje sie pod prysznicem. I wolalabym, zeby wlasnie tak robili inni, bo czasem jak sie jeaan pani z druga pania namydla pachnacymi zelami, to potem woda w basenie smakuje mydinami, co zdecydowanie uprzykrza plywanie innym osobom w basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Basen jak co roku 28.06.13, 01:31 > Jak co roku w wakacje trafiam na basen. I jak co roku myje sie przed tylko ja. Może one mają w domu prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Basen jak co roku 28.06.13, 11:04 ichi51e2 napisała: > Myjcie sie brudasy bo potem strach pojsc zeby czegos nie zlapac. Z buszu jestescie? Nie martw się, dodawany do wody chlor (czy tam dwutlenek chloru) bardzo dobrze dezynfekuje. Bardziej bym się martwiła o roznoszenie grzybicy, na to jednak mycie pod prysznicem nie pomaga, należy płukać stopy w specjalnym płynie, często dostępnym na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Basen jak co roku 28.06.13, 11:24 Przed basenem zawsze w domu włażę pod prysznic, myję się dokładnie, dogalam co trzeba i jadę samochodem na pływalnię. Na jednym basenie, na który chodziłam, woda w prysznicu była notorycznie lodowata. W Termach Maltańskich z kolei jest bardzo krótki czas przeznaczony na przebieranie się, więc wolę wejść w ostatniej chwili, rozebrać się i wejść na zajęcia. I znowu po wyjściu z wody opłukuje się pod prysznicem, ale porządnie kąpię się dopiero w domu. Nie dość, że właśnie albo woda zimna, albo w ogóle szatnia lodowata zimą (w pieruńsko drogich Termach zimą było nie do wytrzymania zimno w szatniach), to jeszcze gdybym chciała się porządnie umyć wraz z myciem głowy, to w życiu nie zdążyłabym jej dosuszyć w wyznaczonym czasie. Latem to nie problem, ale przy -15 na dworze ja jednak podziękuję. No i nie muszę wozić ze sobą żelu pod prysznic, szamponu i odżywki. I tak robi wiele moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Basen jak co roku 28.06.13, 14:35 ja rzadko chadzam na baseny, ale tez tak robię. co innego jakbym szła na basen po całym dniu niemycia sie, ale jak jade z domu to wole sie umyc tez w domu. Odpowiedz Link Zgłoś