19.07.13, 09:25
Podpowiedzcie mi kobiety światowe, bo sama nie wiem. Mój 10-latek jedzie na kolonie zuchowe do Niemiec na 10 dni . Ile dać mu kasy? Na miejscu będą z dala od sklepów, ale jakieś wycieczki będą mieli. Jakiś słodycz, napój będzie chciał sobie kupić. Dziecko raczej z tych skąpych niż rozrzutnych. Ile euro byście dały?
Obserwuj wątek
    • erdbeere40 Re: ile kasy? 19.07.13, 09:31
      Jak ma wszystko opłacone, to chyba tak z 50 Euro. Tak, żeby nie zabrakło, ale i nie za dużo. % Euro dziennie.No dobra 60 Euro. W tym przedziale.
    • moguer Re: ile kasy? 19.07.13, 12:35
      100 euro to moim zdaniem minimum - na 1 dzień to wychodzi po 10 euro , to nie jest duzo , ale na jakiegos loda, picie powinno starczyc do tego pamiątka.
    • asia_i_p Re: ile kasy? 19.07.13, 13:42
      Mój ojciec stosował taką metodę, że dawał mi na wycieczki pieniądze do wydania i "awaryjne". Do wydania były do wydania właśnie na pierdoły i moja sprawa, co z tym zrobię - "awaryjne" były na wypadek, gdyby coś się stało - zgubiłabym coś z ubrania i musiała dokupić, trzeba by było kupić leki, coś nawaliło z transportem, itp. itd.
      Dałabym z 50-60 euro kasy do wydania i z 50 euro awaryjnych.
      • kerri31 Re: ile kasy? 19.07.13, 13:52
        asia_i_p napisała:

> Mój ojciec stosował taką metodę, że dawał mi na wycieczki pieniądze do wydania
        > i "awaryjne". Do wydania były do wydania właśnie na pierdoły i moja sprawa, co
        > z tym zrobię - "awaryjne" były na wypadek, gdyby coś się stało - zgubiłabym coś
        > z ubrania i musiała dokupić, trzeba by było kupić leki, coś nawaliło z transpo
        > rtem, itp. itd.
        > Dałabym z 50-60 euro kasy do wydania i z 50 euro awaryjnych.

Ja z pewnością te awaryjne zawsze miałabym potrzebę wydać...awarię jakąś znalazłoby się zawsze wink big_grin
        • fasol-inka Re: ile kasy? 19.07.13, 14:05
          moi rodzice mieli podobny sposób; i dlatego też te "awaryjne" dawali opiekunowi w depozyt, ja ich do ręki nie dostawałam nigdy
      • erdbeere40 Re: ile kasy? 19.07.13, 13:52
        Fajne rozwiązanie.
        Napisałam 50-60 Euro, bo to obóz zuchowy. Zazwyczaj na tego typu obozach się dużo nie wydaje, bo nie ma okazji.
        • misterni Re: ile kasy? 19.07.13, 14:08
          Ależ okazje są, chociażby na wycieczce.
    • ewa_mama_jasia Re: ile kasy? 19.07.13, 13:45
      Zapytaj organizatora. Najlepiej powinien wiedziec. Zawsze zdumiewa mnie, jeśli ktoś może zasięgnąć informacji u źródła, a pyta obce niezorientowane w danym temacie (miejsce, program itp) osoby.
      • barabelka Re: ile kasy? 19.07.13, 14:06
        Niestety u źródła ciężko się coś dowiedzieć, gdyż jest to pierwszy obóz zagraniczny , program znamy "mniej więcej", bo wszysko organizuje strona niemiecka, to taka wakacyjna rewizyta u zaprzyjaźnionego niemieckiego hufca. A pytam tu, bo są tu osoby, które wiedzą, ile w Niemczech dziecko moze wydać na loda, napój czipsy. Ja tych cen nie znam.
    • loola_kr Re: ile kasy? 19.07.13, 13:50
      100 euro + drobne na drogę.
    • misterni Re: ile kasy? 19.07.13, 14:10
      Dałabym 100 euro - 50 do ręki, 50 do depozytu na wypadek gdyby przy okazji wycieczek dziecko zechciało trochę bardziej zaszaleć.
      • jematkajakichmalo Re: ile kasy? 19.07.13, 14:32
        Ja podobnie: 50-60 na wydatki, 50 do depozytu.
        Jesli chodzi o ceny (w przybloizeniu oczywiscie) rzeczy, ktore takie dzieci interesuja to: lody ok 1-1,50 EUR (galka loda kilkadziesiac centow), cola czy inny napoj 0,5 litra tez ok. 1 EUR, jakies slodycze typu wafelki, czekolada, zelki tez od kilkudziesieciu centow do ponad 1 eurasa smile
    • heca7 Re: ile kasy? 19.07.13, 14:30
      60 euro. Ale moje są takie, że mało kupują i jeszcze do domu przywiozą resztę wink Oczywiście wtedy reszta dla nich.
    • barabelka Re: ile kasy? 19.07.13, 14:53
      Dzięki za podpowiedzi, przynajmniej wiem, że szłam w dobrą stronę smile.
    • jamesonwhiskey Re: ile kasy? 19.07.13, 15:08
      z 10 na dzien , tez dajecie na wyjazd w polsce na dzien pinc zloty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka