Dodaj do ulubionych

Pytanie o nianię

15.08.13, 11:42
Mam pytanie o nianię.
Jeśli niania opiekuje się dwojgiem dzieci na raz, to jak powinna być cena za opiekę?
Powiedzmy, że za opiekę nad jednym dzieckiem, jeśli jest ono u niej jako jedyne, bierze 1200 zł.
Czy jeśli przyjmuje drugie, to również powinna brać za nie 1200 zł?
Dzieci 10 i 8 miesięcy.
Obserwuj wątek
    • sabimoto Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 11:51
      A nie mogłaby niania jakiejś promocji zaproponować? Może tak np półtorej tej stawki? w końcu ma dwójkę w pakiecie smile

a tak na poważnie - u znajomej też dziewczyna życzyła sobie podwójną stawkę za zajmowanie się dwójką dzieci - bo przychodziły ze szkoły w różnych porach, odrabiała też z nimi zadanie domowe (każde miało swoje oczywiście).
      • nini6 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 12:06
        Biorąc z punktu widzenia rodzica: po co mam płacić pełną stawkę za opiekę dzieloną na pół z innym dzieckiem? Skoro mogę znaleźć ze te 1200 nianię, która 100% uwagi poświęci mojemu dziecku?
        Nie chodzi mi stricte o uwagę na zabawę itp. ale choćby wyjście z domu (zwłaszcza w zimie) z dwójką takich maluchów jest o wiele trudniejsze niż z jednym, co może wpływać na częstotliwość wychodzenia na spacer.
        • jamesonwhiskey Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 12:09
          0 nianię, która 100%
          > uwagi poświęci mojemu dziecku?

nie przesadzaj z ta uwaga
          wlacza telewizor i siedzi na dupie i tyle z tej 100% uwagi
        • slonko1335 Re: Pytanie o nianię 16.08.13, 13:20
          Biorąc z punktu widzenia rodzica: po co mam płacić pełną stawkę za opiekę dziel
          > oną na pół z innym dzieckiem? Skoro mogę znaleźć ze te 1200 nianię, która 100%
          > uwagi poświęci mojemu dziecku?
          zgadzam się. Jeżeli niania miałaby zajmować się nie tylko moim dzieckiem oczekiwałabym, że będzie to kosztowało mnie mniej niż gdyby było tylko ono pod jej opieką.
    • heca7 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 12:13
      Zaraz, ale te dzieci 10 i 8 miesięcy chyba nie są z jednej matki? wink Skoro mają innych rodziców to ci drudzy mają jakoś mniej płacić?
      Raczej należałoby się zastanowić czy nie obniżyć tym pierwszym opłaty. Ostatecznie teraz czas będzie dzieliła na dwoje smile No nie wiem- może 1tys od każdego?
      • nini6 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 12:18
        Nie dopisałam - tak, to dwoje zupełnie obcych sobie dzieci, nie rodzeństwo.
    • kikimora78 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 12:51
      myślę, że mniej niż 1200 a więcej niż 600. tak z 800 za dziecko byloby chyba ok.
    • kol.3 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 14:21
      Nie sądzę aby ten pomysł był dobry z taką dwójką. Dzieci są w tym wieku że zaraz zaczną chodzić, czyli niania musi zacząć je prowadzać, z dwójka nie da rady. Rozumiem, ze rodzice chcą zaoszczędzić, niestety bez wyobraźni, ale chyba się nie da.
      • naturella Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 17:14
        Rodzice bliźniaków dają sobie radę, niania tez sobie da. Zwyczajowo za drugie dziecko płaci sie 50% stawki za pierwsze.
        • kol.3 Re: Pytanie o nianię 18.08.13, 22:53
          Rodzice (liczba mnoga) jak słusznie zauważylaś dają sobie radę. Jednej niani będzie trudno dopilnować dwójkę dzieci w jednakowym wieku.
          • wuika Re: Pytanie o nianię 18.08.13, 22:56
            Zapewniam Cię, że nie rodzice dostają macierzyński i wychowawczy, ale najczęściej jedna osoba suspicious Wszystkie znane mi bliźniaki przeżyły zajmowanie się nimi przez jedną osobę.
    • jamesonwhiskey Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 14:45
      byl tu juz taki debilny watek gdzie baba za plecami swojego pierwszego pracodawcy wziela sobie drugiego dzieciaka zdaje sie za pol ceny

> Powiedzmy, że za opiekę nad jednym dzieckiem, jeśli jest ono u niej jako jedyne
      > , bierze 1200 zł.
      > Czy jeśli przyjmuje drugie, to również powinna brać za nie 1200 zł?

pytasz sie swojego chlebodawcy co on na to czy chce zeby byl ktos jeszcze
      a do ceny sie dogadujecie
      zreszta zamawiasz ciastko placisz pelna cene a dostajesz polowe
      jestes zadowolona ?

• nini6 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 21:05
        Pudło, misiu.
        To ja miałabym być chlebodawcą.
        I nie, nie mam ochoty na pół ciastka smile
    • saszanasza Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 21:27
      ja uważam że powinna wziąć taką samą stawkę. w końcu dzieci są w takim wieku że wszystko musi robić dosłownie "podwójnie".
    • lafiorka2 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 23:03
      ostatnio Pani się oburzyła,bo stwierdziła,że chyba moją przyjaciółkę powaliło mówiąc,że za dwójkę dzieci 1600 zł .

Podrzuć marzenia swoim wrogom, moze zgina przy ich realizacji.
      • lafiorka2 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 23:03
        w sensie moja przyjaciółka odpowiedziała na anons tej pani,że poszukuje opiekunki do 2ki dzieci.
    • miss10 Re: Pytanie o nianię 15.08.13, 23:33
      też będę wkrótce się nad tym zastanawiać...
    • barefoot_duck Re: Pytanie o nianię 19.08.13, 10:19
      Gdyby niania miała się zajmować dwójką takich, jak moja młoda, to chyba by poczwórną stawkę zażądała i nielimitowany dostęp do sznura, coby się w razie kryzysu powiesić wink
      W twojej sytuacji natomiast uważam, że niania w żadnym wypadku nie powinna żądać pełnej stawki za każde z dzieci. Jeżeli normalnie za jedno dziecko jest 1200, to w takiej sytuacji powinno być 800 zł za każde. No sorry, nie oszukujmy się, płacisz powiedzmy 1200 zł za 8 godzin jej czasu dla TWOJEGO dziecka, a jeżeli jest dwoje, to tego czasu i uwagi dziecko dostaje mniej. Krótka piłka. W życiu nie zgodziłabym się na pełną stawkę. W sumie w życiu nie zgodziłabym się na opiekę nad drugim dzieckiem przez naszą nianię - po to ją mamy, żeby poświęciła maksimum uwagi mojemu dziecku i tylko mojemu dziecku. Gdybym była gotowa, żeby moim dzieckiem zajmowano się na spółkę z innymi dziećmi, to posłałabym ją do żłobka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka