Dodaj do ulubionych

bajka edukacyjna

20.08.13, 21:15
Do emam przedszkolaków i wczesnoszkolnych: jakie bajki najbardziej lubią czytać/słuchać wasze pociechy? Co sprawia że bajka przykuwa uwagę dziecka? Zagaduje tak bo napisałam kilka bajek ale nie mam opinii od grupy docelowej smile

www.stefka.blog.pl
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 21:37
      Moja jako wczesnoprzedszkolna uwielbiala bajkę o Lisku Sreberko, ktory nie sluchał mamy, zgubil sie noca w lesie, a potem odnalazl. Druga ukochana bajka to byla Krolewna Śnieżka (odgrywalysmy ją w kołko), trzecia, wymyslona przeze mnie, o tym jak dziadzio kupowal jej pluszowego misia.
    • maja.london888 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 22:31
      Moja córka lubi bajki, których się trochę boi np. Czerwony Kapturek czy Gruffalo (od kilku miesięcy muszę czytać codziennie tę samą bajkę). Sama też wymyślam i musi być w bajce coś strasznego (las, kojoty, pożar itp.).
    • 2bee3 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 22:42
      Moja (4 lata) lubi dużo bajek, ale nie mogą być zbyt długie, bo ją nudzą. A najbardziej lubi opowiadania z życia codziennego - o pójściu do lekarza, stomatologa, ubieraniu się, przedszkolu, szkole, pracy, zakupach, pójściu na pocztę, na zakupy itd. Mamy mało takich książeczek, bo większość takich to jedna historia w jednej książeczce, za mało tekstu, za dużo obrazków - chciałabym taką, gdzie w jednej książeczce będzie sporo niezbyt długich opowiadań.
    • daga.cichecka Re: bajka edukacyjna 13.10.14, 10:40
      Hej,

moja córeczka uwielbia świnkę Peppę I znalazłąm opowiadania, kóre mozna pobrać na tablet smile.
      Zaintersowanym podsyłam link; play.google.com/store/apps/details?id=com.msz.swinkapeppaand&hl=pl.

Pozdrawiam,
      Dagmara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka