stefa007 20.08.13, 21:15 Do emam przedszkolaków i wczesnoszkolnych: jakie bajki najbardziej lubią czytać/słuchać wasze pociechy? Co sprawia że bajka przykuwa uwagę dziecka? Zagaduje tak bo napisałam kilka bajek ale nie mam opinii od grupy docelowej www.stefka.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 21:37 Moja jako wczesnoprzedszkolna uwielbiala bajkę o Lisku Sreberko, ktory nie sluchał mamy, zgubil sie noca w lesie, a potem odnalazl. Druga ukochana bajka to byla Krolewna Śnieżka (odgrywalysmy ją w kołko), trzecia, wymyslona przeze mnie, o tym jak dziadzio kupowal jej pluszowego misia. Odpowiedz Link Zgłoś
maja.london888 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 22:31 Moja córka lubi bajki, których się trochę boi np. Czerwony Kapturek czy Gruffalo (od kilku miesięcy muszę czytać codziennie tę samą bajkę). Sama też wymyślam i musi być w bajce coś strasznego (las, kojoty, pożar itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
2bee3 Re: bajka edukacyjna 20.08.13, 22:42 Moja (4 lata) lubi dużo bajek, ale nie mogą być zbyt długie, bo ją nudzą. A najbardziej lubi opowiadania z życia codziennego - o pójściu do lekarza, stomatologa, ubieraniu się, przedszkolu, szkole, pracy, zakupach, pójściu na pocztę, na zakupy itd. Mamy mało takich książeczek, bo większość takich to jedna historia w jednej książeczce, za mało tekstu, za dużo obrazków - chciałabym taką, gdzie w jednej książeczce będzie sporo niezbyt długich opowiadań. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir to moja ulubiona bajka edukacyjna 21.08.13, 03:14 Jak krecik odbierał poród :) Podobno bajka dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
daga.cichecka Re: bajka edukacyjna 13.10.14, 10:40 Hej, moja córeczka uwielbia świnkę Peppę I znalazłąm opowiadania, kóre mozna pobrać na tablet . Zaintersowanym podsyłam link; play.google.com/store/apps/details?id=com.msz.swinkapeppaand&hl=pl. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś