Dodaj do ulubionych

Miłość na bogato

11.09.13, 11:27
Gadali coś o tym, więc właśnie sobie obejrzałam jeden odcinek.

OJP

Stara jestem.
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:28
      Mi wystarczy czytanie komentarzy...
      • mx3_sp Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:32
        Wawa non stop jeszcze dorzucę, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak reality show ze scenariuszem, cofnęłam się do tyłu.
        • kietka Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:34
          ja zaś spadłam na dół smile
        • allatatevi1 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:38
          Obejrzałam sobie zwiastun i myślę że dawni oglądacze Magdy M. i plebs wszelaki będą zachwyceni.
    • allatatevi1 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:35
      Nie, nie jesteś stara, jesteś po prostu normalna.
      Nikt normalny nie przetrawi więcej niż 5 minut tej plebejady.

Mimo to wróżę serialowi wielki sukces. Nie zapominaj, że serial jest nadawany w kraju, gdzie furorę robiły takie plebejady jak Magda M., Teraz albo nigdy, książki Tomasza Lisa i blog Kominka.

Przykre to, ale taki jest poziom intelektualny wielu Polaków.
      • ilonka001988 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 14:58
        Hmm.. o co chodzi z tym Kominkiem? Już któryś raz przewinęła mi się ta nazwa, zaczęłam czytać jego bloga i zastanawiam się o co cho...
        • allatatevi1 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 16:18
          To dokładnie tak jak ja - usłyszałam o tym "słynnym" blogerze jedynie z artykułów w mainstreamowych mediach, w których to właśnie był wielokrotnie opisywany jako taki "popularny".
          Wypytałam kilku znajomych z Polski - wszyscy dowiedzieli się o nim w identyczny sposób.
          Żadne z nas nigdy przypadkowo nie trafiło na ten blog, dowiedzieliśmy się dopiero z mediów, że to niby taki popularny blog.
          Weszłam, przeczytałam kilka wpisów i ręce mi opadły.
          W polskim internecie jest tyle wartościowych blogów - prowadzonych od 10-12 lat.
          Pisanych przez Polaków żyjących w Sarajewie, Korei, Brazylii.
          Żaden z tych blogów nie dobija nawet do pierwszej 500 najpoczytniejszych polskich blogów.
          I tak się zastanawiam, czy Polacy to naprawdę takie prymitywne, bezmózgie barany czy poprostu media robią temu łysemu pokurczowi i wieloletniemu, zdesperowanemu onaniście (Kominkowi) taką darmową reklamę.
          • mantis_after_dinner allatevi, a rzucisz 11.09.13, 16:36
            linki do takich blogow?

Uwielbiam blogi pisane przez ludzi osiadlych w dosyc nietypowych (bo nie o egzotyke tu chodzi) krajach - zazwyczaj jest w ich mnostwo dosyc niebanalnych obserwacji, no i zaadniczo roznia sie od blogow podrozniczych typu 'bylem 2 tygodnie w Tajlandii i jadlem duriana'.
            • allatatevi1 Re: allatevi, a rzucisz 11.09.13, 16:41
              Bardzo chętnie:

mojesarajevo.blogspot.com/
              wkorei.blogspot.com/
              www.kolumbijsko.com/
              To tak z pamięci bo resztę mam w zakładkach, ale w komputerze domowym, a jestem w pracy.
              • ilonka001988 Re: allatevi, a rzucisz 11.09.13, 17:28
                Dziękuję, wszytskie trzy wrzucam do czytnika smile
                A kreacja Kominka mnie zbiła z tropu... jesu, gość który w każdym poście podkreśla ile ksiązek się naczytał i jak nisko upadli inni faceci sam reprezentuje zestaw najgorszych cech wielkomiejskich klimatów.
          • zdzisnadzis Re: Miłość na bogato 11.09.13, 18:21
            Tyle tylko, ze kominek kiedys był strawny. Mowie tu o czasach , kiedy moda na blogowanie dopiero sie rozpoczeła, nikt na tym kasy nie trzepał itd. A ze pozniej zadał sie z jakimiś miernotami od modowych blogow, to mu sie poprzestawialo w głowie i teraz liczy sie kasa, teraz tam opisuje i reklamuje wszystko byleby tylko kasa sie zgadzała.
    • ichi51e Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:38
      Zazdroscisz bo pijesz herbate tam gdzie normalny warszawiak saczy szampana.
      A i twoj facet nie jest bossem w klubie nocnym ;p
      • kietka Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:40
        plebejada smile
      • d.d.00 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 15:02
        ichi51e napisała:

> Zazdroscisz bo pijesz herbate tam gdzie normalny warszawiak saczy szampana.
        > A i twoj facet nie jest bossem w klubie nocnym ;p

o jaaaa, ale pojechałaś po rajtuzach tongue_out
    • thorgalla Re: Miłość na bogato 11.09.13, 11:40
      > OJP
      Dokładnie to samo powiedziałam po obejrzeniu pierwszego odcinka
    • karola1008 Re: Miłość na bogato 11.09.13, 16:04
      Też sobie obejrzałam jeden odcinek, akurat ten, w którym laska była "twarzą rajstop", a Warszawa miała wiele predyspozycji. Przez chwilę podejrzewałam, że to może jakaś artystyczna prowokacja, coś prześmiewczego, ale potem przeczytałam wywiad z twórcami tego dzieła. Naprawdę, mogliby się zabić spadając ze swojego ego na swoje IQ, jak to mówią mądrzy ludzie.
    • fomica Re: Miłość na bogato 11.09.13, 16:34
      Serial jest sławny, nie widziałam ale głośno o nim ostatnio smile. Mozna to gdzieś obejrzec w Internecie (nie w telewizorni)?
      • thorgalla Re: Miłość na bogato 11.09.13, 17:07
        1 odcinek
        www.viva-tv.pl/programy/1650-milosc-na-bogato/video/52751-milosc-na-bogato-sezon-1-odcinek-1-milosc-na-bogato-odc-1-wersja-online
        • fomica Re: Miłość na bogato 11.09.13, 18:05
          Wow, dzięki!
          Obejrzałam.
          1. serial sprawia jakby był kręcony bez scenariusza, dialogi jakby improwizowane (a może naprawdę tak było?)
          2. prawie wszyscy aktorzy maja wady wymowy! seplenią, bełkoczą, mamroczą, br...
          3. część aktorów sprawia wrażenie skrepowanych kamerą. Coś jakby na weselu kamerzysta prosił żeby powiedziec kilka słów do kamery i "aktorzy" chichocza, krygują się, próbują cos "grać" ale nie mają pomysłu co smile
          4. wszyscy są taaacy pięękni, swobodni, przebojowi, a jaaa...

Kto i po co to nakręcił ?!?
          • thorgalla Re: Miłość na bogato 11.09.13, 18:40
            > Kto i po co to nakręcił ?!?
            Widocznie jest zapotrzebowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka