Dodaj do ulubionych

co macie teraz w zamrazarce ?

• aurinko Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 14:48
      Cała zamrażarka wypchana po brzegi. Owoce, warzywa, mięso, lód w kostkach, sorbety domowej roboty, zioła, rosół, grzyby... Mam nadzieję, że trochę ubędzie zanim pojawi kupię żurawinę na nalewkę bo gdzie ją wcisnę??
      • konwalka Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 15:57
        papuge
        • mia_siochi Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:03
          konwalka napisała:

> papuge

Aż się boje zapytać ...wink
    • wielkafuria Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 16:43
      pierś z kurczaka
      chleb
      mięso mielone
      truskawki
      masło
      bigos (musze wywalic juz bo ma chyba rok)
      boczek pieczony (jw)
      lód
      groszek z marchewką
    • drosetka Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:03
      Uspokoilam sie po przecztaniu tego watkusmile hehe myslalam ze to tylko ja jestem tak malo zapobiegliwa i malo gospodarna w przeciwienstwie do mojej tesciowej ktora ma zamrazarke wypelnona po brzegi roznyMi poporcjowanymi miesami, a piwnica peka w sZwach od przetworow i warzyw.ale wiekszosc z was ma podobnie jak ja,czyli lod i swiatlo, haha uff jestem normalna.
      • opium74 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:09
        Zapas mięsa, jarzyn, pieczywa, owoców i lodów dla pułku wojska jako zaopatrzenie na miesiąc...,
        Względnie kolacja dla połowy dużego miasta wink
    • na_pustyni Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:07
      kostki lodu, lody, szpinak, koperek w ilosci hurtowej
    • edelstein Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:09

-kaczke
      -mrozone warzywa
      -lody
      -zamrozone sosy w kostkach i bulion
      • ledzeppelin3 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:24
        Zwłoki. Kury.
    • nangaparbat3 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:28
      Nie wiem.
      • ida771 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:44
        piersi indyka, małże, lody, mrożonki warzywne.
    • nanuk24 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 17:41
      chleb, pomidory, grzyby, rosol, ciasto na won tony, kilka pierogow, filety rybne, cala rybe, kilka rodzajow miesa, jagody, truskawki, brzoskwinie, 2 kg masla, cukinie, brokuly, kalafior, groszek, kukurydze, lody, krewetki, koncentrat pomidorowy.
    • antyideal Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:07
      Lody, mrożonki, wode w formie lodu ze stawu w pobliskim parku, zabrana
      mam nadzieje zanim sie tam pare osób utopilo na wiosne surprised
    • jolunia01 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:08
      Kurki (grzyby), fasolkę szparagową, kostki lodu, muszle św. Jakuba, bób, masło, rosół.
    • jematkajakichmalo Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:15
      Mieso, baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo miesa: drob, cielecine, jagniecine (najwiecej chyba), wolowine (jakby mi wparowalo niezapowiedzianych 20-25 oso to na bank by wystarczylo wink ), krewetki, bulki i inne pieczywo (zamrazam wieksze ilosci,zeby codziennie nie latac do piekarni, wyciagam i po rozmrozeniu sa jak nowki), pierogi (wlasnie przywiezlismy z Pl prawie 10kg), pizze (4-5 szt), sporo zieleniny (gotowe mrozonki, warzywa, przyprawy), maslo, lody...
    • vidy Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:34
      4 rożne ryby, po 3 plastry cielęciny i wołowiny, królik, piersi kaczki, lody, ochladzacz na wino i zimny woreczek żelowy w razie wypadku. Właśnie wróciliśmy z zakupów.
    • coca-cola100 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:39
      Jak otworze to światło nic więcej od kilku lat.
    • peggy_su Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 18:49
      2 kg śliwek, poł kg jeżyn, paczka brokułów, koperek, troche kostek lodu.
    • panirogalik Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 19:09
      dwie mieszanki posiekanych warzyw
      jedna zblanszowana porcja warzyw na zupę
      bitki wołowe
      śliwki
      woreczek poszatkwanej kapusty
      nogę wieprzową
      ryby
      chleb, bułki
      zblenderowanego banana (miał być mocno schłodzony ale o nim zapomniałam i tak został)
      pierogi z owocami (awaryjne danie)
      kawałek skrzydła z indyka
    • butch_cassidy Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:11
      Jedna szuflada pełna grzybów. Druga - porcji rosołowych (pies).
      I puszka piwa big_grin
      • najma78 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:26
        Warzywa w woreczkach do mokrofali, ryz z warzywami tez w malych woreczkach do mokrofali - mam zawsze kupuje w wiekszych opakowaniach. Rozne warzywa w wiekszych workach, mieso, lody, lod w wiekszych workach no i gotow dania jak wwpomniany ryz, rozne wegetarianskie cakes np meksykanskie, jamajskie, chicken nugetts, dinosaurs, burgery itp. Ryby, frytki, yourkshire pudding, noodle z warzywami itp.peczywo glownie bulki. Ulatwiajace zycie w tgodniu gdy posilki przygotowuje sie szybko. Uzywam sporo mrozonek.
    • varna771 rulsanka 21.09.13, 20:33
      Czy masz jeszcze papuge w zamrażarce?
      • kremciapciulkowy Re: rulsanka 21.09.13, 20:43
        Aktualnie pięć piw do wykorzystania wieczorem, to już ostatnie w tym roku, bo robi się zimno. A jak zimno to przerzucam się na grzane wino.
    • kropkacom Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:46
      Męża. Żeby nie flirtował z innymi babami wink
    • mamaemmy Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:51
      Mam sporo,mamy dużą zamrażarkę i od kilku miesięcy robimy zakupy tylko raz na tydzień,raz na dwa tygodnie-dzięki czemu oszczędności są ok 500-700zł.Wczesniej chodzilismy codziennie i wydawalismy..masakra wink
      Więc mam w tym momencie-20 kotlecików mielonych,500gram mielonego,duża porcja buritto.
      Gulasz.4 nogi z kurczaka.Kilogram pałek z kurczaka,500 gram fileta z kurczaka.Cały amur,caly pstrąg i 4 jakies filety.zolądki dla kota-w 4 woreczkach.2 porcje rosołowe.Lody sztuk 2.Lod w kostkach.Maliny,czereśńie,wiśnie.Ruskie pierogi robione przez moja mamę .2 krokiety.Pół chleba pszennego.10 nalesników z serem.warzywa na patelnie-2 opakowania.Szpinak-jakieś 12 brykietów.1 caly brokuł.Posiekana pietruszka.Posiekany koperek.Opakowanie frytek.duuuzo grzybów.Jakies dwa zestawy na grilla z Lidla.
    • ga-ti Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 20:53
      Kostki lodu, kilka pierogów ruskich, kość na zupę, 2 piersi z kurczaka, 2 porcje ryby, pudełko paluszków rybnych, 2 pętka swojskiej kiełbasy, kawałek upieczonej szynki, napoczętą paczkę frytek, 2 woreczki grzybów, kostki dyni, zielona pietruszka, krewetki, jakieś napoczęte mrożonki warzywne: szpinak, brokuł, marchewka z groszkiem oraz coś niezidentyfikowanego, chyba mięso jakieś wink
    • scarlett74 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 21:13
      w pudełkach/torebkach-maliny, borówki, truskawki, koperek, pietruszkę, szczypiorek,maggi, lody, kostki lodowe, mrożonki leczo-2, piersi z kuraka-2
    • scarlett74 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 21:17
      cd, bo poszłam sprawdzić-porcja rosołowa,cuś z kością i jeszcze jeżyny wink
    • zuwka Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 21:47
      Zupę ogórkową, porcjowany chleb pytlowy w torebkach po 5 kromek, polędwiczki wieprzowe, żeberka, prawdziwą kurę ze wsi na na rosół, Koperek, pietruszkę, mintaja w kostkach (no właśnie jutro muszę go wywalić), mrożone warzywa, oraz lubelską cytrynówkę, której zaraz się napiję
    • blanus2202 Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 22:12
      Pierd.... dzika, który blokuje mi całą zamrażarkę, a i tak go nie zjem, bo jakoś nie mogę się przemóc....psychicznie ...
    • joxanna Re: co macie teraz w zamrazarce ? 21.09.13, 22:27
      obiady: zupy, mięsa, ryby. Duszoną cebulę w porcjach, bo zawsze zapominam kupić świeżą. Lody.
      Jakieś słoiczki, które dzieci sobie mrożą (samochodziki w wodzie, które potem sobie biorą do wanny).

Za chwilę nie będę już mieć lodówsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka