Dodaj do ulubionych

Patrzą się

08.10.13, 12:24
na przykładzie pewnej starszej pani opisanej na forum ale etz wiem że dotyczy to duzej czesci kobiet w każdym wieku. A mianowicie skąd przekonanie że jak sie ktos na was patrzy to tylko i wyłacznie w związku z pozytywna reakcja na wasza osobe, podobacie sie, ktos ma ochote, jestescie takie fajne? Przeciez to jest bzdura sama mijam codziennie przynajmniej jedna ktora wygląda dziwnie, inaczej widze dziwacznych facetow w mikro spodniach wiec sie patrze co nie znaczy ze mam na takiego ochote big_grin
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Patrzą się 08.10.13, 12:27
      no na Ciebie się patrzą wyłącznie z niechęcią, wiec dla równowagi na nas sie patrzą z chęcią big_grin
      • leokadiaxx Re: Patrzą się 08.10.13, 12:32
        Tak na te stare babki z cyckami pomarszczonymi zieciowie sie z pewnością slinia patrza i mysla jakby tu babke przetrzepac? Wybacz ale trzeba miec zdrowe podejscie do zycia. Nie obserwuje min ludzi na ulicy ale czasami zdarza mi sie owszem zauwazyc jakas reakcje natomiast wydaje mi sie ze zdrowo i trzezwo je odczytuje i daleka bym była od myslenia że kazdy kto sie patrzy robi to bo jestem super.
        • aurita Re: Patrzą się 08.10.13, 12:36
          pomarszczonymi cyckami?? cycki to chyba akurat sie nie marszcza smile)))))))
          • leokadiaxx Re: Patrzą się 08.10.13, 12:37
            nie wiem jak cycki ale dekolt pomarszczony wink
    • chipsi Re: Patrzą się 08.10.13, 12:36
      Dobre pytanie. Ja częściej spotykam osoby mniej pewne siebie, odbierające każde spojrzenie jako pewną krytykę. Jedni mają kompleksy, inni reagują agresywnie. Takich z zawyżonym mniemaniem tez znam i Ci mnie naprawdę bawią ale i irytują. Miałam koleżankę, która każde spojrzenie odbierała jako podziw, kobiety jej zazdrościły wyglądu a każdy facet był zakochany. W jej mniemaniu oczywiście. Była w stanie opinkolić gościa w autobusie że za nią łazi - biedak po prostu co dzień jeździł do pracy, jak ona. Mojemu kumplowi wygarnęła żeby się do niej nie ślinił bo ma chłopaka (a on się do mnie uśmiechał bo "cześć" chciał powiedzieć, nie zdążył).
      Skąd przekonanie że tak jest? Ano wysoka samoocena potwierdzana brakiem zaprzeczenia ze strony "podziwiających". Facetów zazwyczaj zamurowywało a i pewnie nie potrafili jej zabić śmiechem. Uwagi koleżanek odbierała jako przejawy zawiści.
    • ichi51e Re: Patrzą się 08.10.13, 12:36
      Nie wiem. Po prostu jakos tak patrza z zazdroscia i podziwem a budowlancy gwidza - coz poradzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka