Dodaj do ulubionych

do posiadaczej konta w mbanku

13.10.13, 20:45
Jak Wam się podoba nowa strona? Moim zdaniem jest nieczytelna, trudniejsza w obsłudze, skomplikowana (te wykresy zamiast normalnej listy operacji...). Wygląda na to, że ktoś chciał uszczęśliwić nas na siłę. Muszę chyba poszukać innego banku...
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: do posiadaczej konta w mbanku 13.10.13, 20:49
      Ja korzystam poki co ze starego serwisu, ale nie wiem jak dlugo jeszcze bedzie udostepniony.
    • feel_good_inc Bzdura 13.10.13, 20:56
      eilian napisała:
      > Jak Wam się podoba nowa strona? Moim zdaniem jest nieczytelna, trudniejsza w ob
      > słudze, skomplikowana (te wykresy zamiast normalnej listy operacji...). Wygląda
      > na to, że ktoś chciał uszczęśliwić nas na siłę. Muszę chyba poszukać innego ba
      > nku...

Nowa strona jest równie nieczytelna jak i stara, po prostu do starej się przez te 10 lat przyzwyczaiłaś.
      Jak już się przełamiesz, to okazuje się, że jest nawet lepsza od starej wersji.
      • eilian Re: Bzdura 13.10.13, 21:07
        To nie jest tylko kwestia przyzwyczajenia, bo te wykresy są okropne, mnóstwo jakichś dziwnych zakładek, z których w ogóle nie mam ochoty korzystać a tylko zaśmiecają stronę. Mam dwa konta i zawsze widziałam je jednocześnie a teraz muszę klikać między jednym a drugim, nie pokazuje mi sumy środków na obu kontach.
        • z_lasu Re: Bzdura 14.10.13, 06:31
          > Mam dwa konta i zawsze widziałam je jednocześnie a teraz muszę
          > klikać między jednym a drugim, nie pokazuje mi sumy środków na obu kontach.

O, właśnie. Mam to samo zastrzeżenie. Jeszcze dokładnie nie analizowałam tego nowego interfejsu, ale sam fakt, że nie mogę zobaczyć sumy już go dyskwalifikuje.
        • feel_good_inc Re: Bzdura 14.10.13, 08:04
          eilian napisała:
          > To nie jest tylko kwestia przyzwyczajenia, bo te wykresy są okropne, mnóstwo ja
          > kichś dziwnych zakładek, z których w ogóle nie mam ochoty korzystać a tylko zaś
          > miecają stronę.

W starej wersji też było mnóstwo zakładek z których nie korzystałaś, tylko były w menu po lewej stronie. Dla mnie też jest zbyt plastikowo i kolorowo, ale ja jestem twardym utylitarystą.

> Mam dwa konta i zawsze widziałam je jednocześnie a teraz muszę
          > klikać między jednym a drugim, nie pokazuje mi sumy środków na obu kontach.

No proszę, a mi pokazuje.
          • z_lasu Re: Bzdura 14.10.13, 08:27
            > No proszę, a mi pokazuje.

Bo masz oba prywatne, a eilian ma jedno prywatne, a jedno firmowe big_grin Zgadłam?
            • feel_good_inc Re: Bzdura 14.10.13, 08:36
              z_lasu napisała:
              > > No proszę, a mi pokazuje.
              >
              > Bo masz oba prywatne, a eilian ma jedno prywatne, a jedno firmowe big_grin Zgadłam?

Być może, nie prowadzę DG, więc nie mam takiego.
    • tonik777 Re: do posiadaczej konta w mbanku 14.10.13, 07:47
      Pisząc nowy masz na myśli ten, który wszedł kilka miesięcy temu?
      Mi się nie podobają wszechobecne reklamy. Na przykład robię przelew z energię elektryczną do Tauronu, a system proponuje mi zlecenie stałe do RWE. Robię przelew za opłaty za mieszkanie, a system proponuje mi kredyt. A szczytem jest komunikat "właśnie wydałeś X zł" przy przelewach wewnętrznych.
      Ponadto podział funkcjonalności jest dla mnie dziwny. Osobno płatności, historia, a osobno rachunki. W starej wersji wchodziłem na rachunek i z stamtąd wykonywałem przelewy. A po nowemu trzeba wejść do płatności i może gdzieś tam jest napisane, z którego rachunku pójdzie ten przelew, ale ta informacja jest nierzucająca się w oczy.
      Niektóre funkcje są też dziwnie pochowane i początkowo nie wiadomo jak do nich dotrzeć.
    • carmela_soprano Re: do posiadaczej konta w mbanku 14.10.13, 08:57
      Mi się bardzo podoba, wreszcie bez jakichś idiotycznych buchalterii w excelu mam czarno (no, kolorowo) na białym, ile pieniędzy idzie na jakie rzeczy. Bardzo przydatne.
      Małżon marudzi, ale stawiam, że się szybko przyzwyczai.
    • merit_p Re: do posiadaczej konta w mbanku 14.10.13, 09:44
      Przejrzałam, nie podoba mi się, korzystam ze starego systemu. Nie będę korzystała ze statystyk, reklamy i sugestie podczas przelewów by mnie przyprawiały o szewską pasję.
    • paskudek1 Re: do posiadaczej konta w mbanku 14.10.13, 10:06
      A ja się przyznam, że nie analizuję. Loguję się, korzystam a na dodatki specjalnie nie zwracam uwagi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka