Dodaj do ulubionych

Który 4latek nie lubi duplo?

08.11.13, 18:09
Znajomy zadzwonił z pytaniem co kupić na urodziny 4 latkom? Chłopcu i dziewczynce. Chce wydać do 50 zł na każde, mało zna te dzieci, rzadko widuje i nie ma pomysłu. Doradziłam po komplecie duplo albo puzzli z naciskiem na duplo. Myslę że statystycznie więcej 4 latków bardziej lubi lego niż puzzle?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 18:13
      Moja. 4- latka wolałaby juz zestaw lego niz duplo.
    • jolinka102 Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 18:19
      Moje dziecko bawi sie i puzzlami i duplo. Czasami ma faze na puzzle i wtedy uklada je tygodniami, pozniej nadchodzi czas gdy nie chce tknac puzzli i wtedy bawi sie czyms innym. Duplo bawi sie chetnie, ale raczej za 50 zl to nie da sie poszalec w tym temacie. Jezeli te maluchy nie maja zadnych innych zestawow to tymi paroma klockami za 50 zl frajdy miec nie beda.
    • edelstein Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 18:20
      Moj.
    • aguar Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 18:22
      Mój lubi bardzo
    • asia06 Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 18:55
      Mój 4-latek. Duplo nigdy nie lubił. Klocki leżały niewykorzystane. Lego uwielbia mniej więcej od ukończenia 3.5 roku.
    • klimorka21 Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 19:09
      Mój syn ma już 7 lat a nigdy ani duplo ani "poważniejszymi" lego się nie chciał bawić. Za to jest zafiksowany na komunikacji miejskiej ale to raczej "odchył" niż normawink
    • lacitadelle Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 19:13
      Moi używają lego od drugich urodzin. Duplo dla czterolatka to nuda, szczególnie jeden ludzik i dwa klocki, które można kupić za 50 zł.
    • majenkir Re: 08.11.13, 19:28
      IMO 4 lata to wiek, kiedy wyrasta sie z Duplo. Co innego, jak dzieciak ma swoje stare klocki I jeszcze sie nimi bawi, ale kupowac nowe? Nie, nie, nie.
      • podkocem Re: 08.11.13, 19:48
        Założyłam, że mają już duplo i bedzie to kolejny zestaw do kompletu, a poza tym duplo można łączyć z lego. Nie wiem czy za starzy na duplo i gotowi na lego. Mojej jeszcze lego nie kupiłam z czysto egoistycznych powodów: chodzimy po domu na bosaka i nie mam ochoty nadepnąć na klocek lego: ałaaa!
        • mvszka Re: 08.11.13, 20:11
          poza tym
          > duplo można łączyć z lego.

chyba tylko klejem, duplo widziałaś kiedykolwiek?
          poza tym za 50 zł to będzie taki "zestaw" że naprawdę nie ma się czym bawić a puzzle w tej cenie można kupić wypasione
      • beliska Re: 08.11.13, 19:55
        Zgadzam się z Majenkir. Jak czterolatek ma duzo duplo, to pewnie bedzie się nimi bawic także za rok. . Zaczynanie przygody z duplo w wieku lat czterech jest bez sensu.
        Lego tez może byc nietrafione-kupiłam kiedys pięciolatkowi i niewypał, bo nie umial, były za male, nie miał wczesniej ani chyba do tej pory nikt mu lego nie kupuje-dziś ma 7lat.
        Polecam klocki clics. Odkrycie przedszkolne. Moja córka, która nigdy za klockami nie przepadała, ma przerózne, tymi uwielbia się bawić. Podobnie jak reszta dzieciaków z przedszkola. Świetne klocki i dla czterolatka idealne.
    • amarulla Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 19:42
      mój uwielbia puzzle ale duplo / lego leży i się kurzy, raz na jakiś czas wyciągane ale bez entuzjazmu
    • azomim Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 19:50
      Mój prawie czterolatek od roku jakoś woli zwykłe Lego od Duplo.
      • azomim Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 19:52
        O! Amarullasmile) cześć wink
    • helufpi Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 20:11
      Duplo to dla 2-latka, jeszcze się trochę pobawi. 4-latkowi lepiej już zwykłe konstrukcyjne lego.
    • pinkdot Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 20:16
      Mój syn w wieku 4 lat wolał Lego od Duplo.
    • neffi79 Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 20:18
      moja córka nie lubiła
      zarówno jako 4 latka i teraz jako 10 też nie
    • 18lipcowa3 Re: Który 34latek nie lubi duplo???????????? 08.11.13, 20:32
      Moja kocha duplo i tak już od początku chyba. 1 zestaw dostała na roczek, chyba małe zoo.
      Potem już zbierała te różowe hello kitty, teraz królewny. Budujemy z nich wszystko.
      Ja sama je kocham, bardzo lubię budowac z lego duplo.
    • aniaurszula Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 20:49
      moje dziewczyny wola puzle
    • run_away83 Re: Który 4latek nie lubi duplo? 08.11.13, 21:00
      Pierworodny jako trzylatek zaczął budować z lego, duplo poszły w kąt. Drugi dorwał się do lego, jak miał rok z hakiem, teraz (ma 2.5) lego i duplo użytkuje równolegle (duplo raczej sam, lego wspólnie z bratem, choć od jskiegoś czasu jest w stanie samodzielnie sklecić proste autko czy rakietę).

Podsumowując - duplo duplo niekoniecznie będzie trafionym prezentem dla czterolatków, jeśli mają już jakieś lego (co jest dość prawdopodobne), duplo będzie w ich oczach "zabawką dla dzidziusiów" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka