Dodaj do ulubionych

Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie.

• rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 21:19
      Lśnienie
      Prawo zemsty
      Pokłosie
      Połączenie
      Zaginiona
      Efekt motyla
      Arbitraż
      Władza
      Szósty zmysł
      Turysta
      • rafaleczka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 30.01.17, 11:53
        Siła strachu(2005) www.filmweb.pl/Sila.Strachu
        • rafaleczka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 05.02.17, 15:16
          www.filmweb.pl/film/Szepty-2011-587468
    • yenna_m Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 21:27
      "Tajemnica Szyfru Marabuta" wink
      klasyka wink
      kryminał wink
    • evee1 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 03:33
      "Drzwi obok". Ogladalam dwa razy i za kazdym razem robil wrazenie, ale trzeba miec mocne nerwy.
      www.filmweb.pl/film/Drzwi+obok-2005-247980
    • rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 12:02
      Ładunek 200
      Stary, radziecki jeszcze film, zdaje się z 1986 roku. Uprzedzam, że bardzo mocny, drastyczny wręcz, opowiadający o prawdziwej historii, która wydarzyła się kilka lat wcześniej.
      • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:25
        mellona napisała:

> Prisoners:

Dziwną datę postu masz - chciałem sprawdzić, jak bardzo mnie uprzedziłaś z tą propozycją... i się zadziwiłem (lata świetlne chyba!) wink
      • yoka1 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 10:14
        "Pojmani" z Ryanem Reynoldsem (można obejrzeć na Ale Kino+)
        www.filmweb.pl/film/Pojmani-2014-663735

i seriale belgijskie "Wróg publiczny" i "Intruz"
    • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 10:53
      Dzięki za polecenie The Tall Man, wczoraj obejrzeliśmy i podobał nam się! Niemal do samego końca nie wiadomo, o co chodzi.
      • rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:10
        Przeczucie z Sandrą Bullock polecam.
        • rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:21
          Tożsamość
          Safe House
          Człowiek na krawędzi
        • liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 20:42
          O, tak, rewelacyjny film. Dostałam do jakiejś gazety na płytce i był fajowy.
          • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 30.01.17, 20:53
            Uroczyście przysięgam, że nie wiem, o którym filmie piszesz...
      • tuya Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 14:05
        Tez się podłączam. Początek taki sobie (nie jestem fanka horrorów) ale dalej pomysł niezły!
    • puza_666 The Prestige 18.11.13, 11:16
      Super. Wlasnie sobie przypomnialam w weekend - i jaka obsadasmile smile
      • morgen_stern Re: The Prestige 18.11.13, 11:18
        Cudowny film, jeden z moich ulubionych.
    • methinks Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 14:36
      Orphan (po polsku chyba "Sierota") - bardzo dobry thriller
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 21:14
        primal fear
        • asiczek66 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 17:27
          Polecam tez "Przykuty ", " The call", " World war Z ", " Mama "

• vilez Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 18:17
      Wyspa tajemnic
      Gra
      • vilez Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 18:24
        I jeszcze Babycall z Noomi Rapace, genialne!
        • niutaki Labirynt 25.11.13, 15:42
          dzis obejrzalam, idzie sie poplakac ze zlosci, swietny film naprawde polecam, jest tajemnica.
    • loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 25.11.13, 15:55
      przypomniał mi się jeszcze Hard Candy...
      • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:20
        loola_kr napisała:

> przypomniał mi się jeszcze Hard Candy...

Ten tytuł zawsze będzie mi się kojarzył z Joy Ride (thrillerem drogi) smile
        "Hello, Candy Cane..."
    • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 12:18
      Wyciągam stary wątek na weekend. Może komuś się przyda. Jeśli pojawiło się temacie coś nowego, piszcie smile
      • danaide Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 12:52
        Z nowych: Powrót (The Daughter)
        www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t-2015-726770

Tajemnice rodzinne, znakomity Sam Neill i grany przez niego bohater...
        • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:07
          Zapisuje do obejrzenia smile Dzięki.
      • agua_de_coco Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 15:43
        Z bardzo starych, ale chyba tu nie widziałam - Lęk pierwotny (Primal fear), z nieco mniej starych Trylogia zemsty Chan-wooka, szczególnie Oldboy; z nowszych Wolny strzelec (Nightcrawler).
    • mmlublin336 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 13:23
      Boy A
      pokój
    • nathasha Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 13:28
      Piknik pod wiszaca skala? choc to nie thriller ani kryminal ale tajemnica jest smile
    • antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:20
      Ktoś niedawno przypomniał mi o tym filmie i odświeżylam go sobie po wielu latach. Znów przejechał mi po emocjach jak walec. Niesamowity klimat." Zniknięcie" w pierwotnej, francusko-holenderskiej wersji
      www.filmweb.pl/film/Znikni%C4%99cie-1988-87741

• antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:02
        I nie warto się zrażać, że niezbyt świeży, bez topowych aktorow i innych fajerwerków; atmosfera, napiecie sa takie, że amerykanskie hiciory mogą się schować wink
        • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:47
          antyideal napisała:

> I nie warto się zrażać, że niezbyt świeży, bez topowych aktorow i innych
          > fajerwerków; atmosfera, napiecie sa takie, że amerykanskie hiciory mogą
          > się schować wink

A... jak to tatuś noski córkom wyciera w samochodzie?
          Rzeczywiście powalający film - a szukałem tego tytułu bardzo długo!
          • antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 17:41
            Siedział mi pod skórą ponad 20 lat zanim udało mi się go ponownie namierzyć. Nadal robi ogromne wrażenie i wytraca z równowagi. Na szczęście przejściowo winkale nie można go wyrzucić z głowy.
      • yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 18:35
        O! Ten film widzialam po raz pierwszy i jedyny jak mialam jakies 13 czy 14 lat, bardzo dawno temu. I do tej pory pamietam! Nie wiem, czy chcialabym go obejrzec teraz po latach, bo przezylam juz kilka takich rozczarowan jesli chodzi o powroty do filmow, ktore wywarly na mnie wrazenie w mlodosci. Amerykanskiej wersji tez nie widzialam, ale nie sadze, ze moze byc lepsza od oryginalu.
        • antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 18:59
          Nie wiem jak oni to zrobiliwink, ale ten film jest "obsesjogenny", bo też bardzo mocno wrył mi się w podświadomość. Bo swiadomie pamiętałam go szczątkowo-po obejrzeniu ostatnio okazało się, że nawet osobę zaginiona zapamiętałam jako kogoś innego - ale ten jego klimat nie dawał mi spokoju przez wiele lat. I ani trochę mnie po ponownym obejrzeniu nie rozczarował, wręcz przeciwnie, myślę więc, że warto się z nim skonfrontować po latach smile
    • yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:35
      o, fajny watek wygrzebany tym razem!
      Lubie filmy z tajemnica. Sporo juz zostalo wymienionych, przeczytalam watek pobieznie, wiec moze cos powtorze.
      ''Memento'' - film z 2000 roku ale obejrzalam niedawno, polski tytul ''pamiec absolutna''
      Hiszpanski film ''Sierociniec'' - jest co prawda reklamowany jako horror, ale ja ten film odebralam bardziej jako dramat, z takim klasycznym horrorem ma niewiele wspolnego. Jest tajemnica, film bardzo dolujacy jak juz poznamy prawde.
      'Mechanik'' - troche przewidywalny, ale mozna obejrzec.
      Moze mi sie cos jeszcze przypomni.
      • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:23
        yaguarete napisała:

> ''Memento'' - film z 2000 roku

O - klasyk, o którym zapomniałem smile
      • yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 19:33
        Z kryminalow przypomnialy mi sie dwa:
        - ''Uznany za niewinnego'' z Harrisonem Fordem - dosc stary film, ogladalam bardzo dawno temu i wtedy mi sie podobal, tematyka filmu bardzo e-matkowa smile
        (temat czesto powracajacy w watkach na emamie)
        -''The Pledge'' z Jackiem Nicholsonem w roli detektywa, bardzo mroczny film, przygnebiajacy. Tajemnica jest, ale jakby tak nie do konca rozwiazana, przynajmniej tak to zinterpretowalam.
    • barbibarbi Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 15:17
      The others (inni) z Nicole Kidman.
      Ale pewnie już widziałaś. Jeśli nie, to cię zaskoczy ta tajemnica i trzyma w napięciu.
    • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:18
      kropkacom napisała:

> Bardzo dobry thriller, lub kryminał

Seriale:
      Breaking Bad
      Fortitude
      Lucifer (kryminalna komedia raczej: zagadki śmieszne, ale sama chemia między głównymi bohaterami, scenariusz i dialogi zayebiste) smile
      Sherlock (BBC - cztery 3-odcinkowe sezony)

Filmy (niektóre z lamusa, więc pod koniec):
      Prisoners (hardcore - ale warto wysiedzieć)
      Mr Holmes (spokojny)
      Inception
      Crash (dark taboo thriller, reż. David Cronenberg)
      La Haine (franc.)
      Devil (horrorowaty)
      Meet Joe Black
      American History X
      Primal Fear
      Fracture
      Identity
      Frailty
      Fight Club
      A Time to Kill
      The Jacket
      12 Monkeys (sci-fi)
      Gattaca (sci-fi)
      Impostor (sci-fi)

Albo scena brytyjska (w większości zaplątane kryminaly z elementami komedii):
      Snatch
      Lock, Stock and Two Smoking Barrels
      Lucky Number Slevin
      Revolver
      Mean Machine

i takie ogólne, (może niedocenione) Sci-Fi filozoficzne (mój ulubiony dylemat, który moim zdaniem przyjdzie rozstrzygać naszym dzieciom):
      Automata
      Chappie
      Ex-Machina
      The Thirteenth Floor (1999), który MSZ zainspirował teraźniejszy hit-serial Westworld

i skandynawski:
      Lars and the Real Girl (kom-dram. obycz.)
      • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 02:09
        Zapomniałem jeszcze (z zakręconych brytyjskich):
        "Layer Cake" z Danielem Craigiem
        Shoot'em Up z Clive Owenem
        Children of Men (do dziś mnie wizja totalitarnego państwa tam przedstawionego szokuje)

a do tego jeszcze:
        Requiem for a Dream (ogromnie trippowy film o narkotykach - wgniata jak Trainspotting)
        Inside Man
        Accountant (nowa akcja ale fajna)

i znów sci-fi:
        The Road
        V for Vendetta
        Source Code
        Vanilla Sky (z obłędnym soundtrackiem)
        Edge of Tomorrow (wg mnie najlepszy sci-fi 2014)
    • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:26
      Interstellar ktoś polecał? Niby sci-fi, ale jednak smile
      • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:31
        A dzisiaj po raz kolejny oglądam Prestiż...
      • wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:44
        kropkacom napisała:

> Interstellar ktoś polecał? Niby sci-fi, ale jednak smile

Dobre sci-fi nie jest złe smile a ten jest dobry smile
        Sunshine
        Eternal Sunshine of the Spotless Mind
        Truman Show
        The Adjustment Bureau

Man on the Moon
        Good Will Hunting
        The Beach (chyba ktoś już polecał)
        Trainspotting (o ile ktoś jeszcze nie widział wink hardcore!) - dwójka właśnie wyszła
        City of Angels (romansidło z afirmacją życia)
    • liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:47
      Fotograf. Zdecydowanie ten film.
    • kai_30 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 17:28
      Większość pozycji, które mogłabym polecić, już się tu pojawiło, więc dołożę tylko serial The Affair. Główny bohater strasznie mnie wkurzał, ale serial jest nakręcony genialnie.
    • gulcia77 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 20:17
      "Jagarna" i "Jagarna 2" ktoś już polecał. A widziałaś "Varesa"? "Kwietniowe dziewczęta" na przykład? Zakręcone jak kilo gwoździ i zupełnie nieoczywiste big_grin
      • ziazia17 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 09:06
        na mnie wiele lat temu ten zrobił ogromne wrażenie www.filmweb.pl/film/Sybil-1976-167780 (wersja z 2007 roku to zupełnie nie to), tylko nigdzie nie mogę go znaleźć.
    • liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 20:50
      Zainspirowana obejrzałam Człowieka... i zdałam sobie sprawę, że juz go widziałam. Z przyjemnością obejrzałam drugi raz.
    • mama303 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 21:12
      polecam "Konesera" z Geoffreyem Rushem
    • antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 31.01.17, 15:30
      Jeszcze jeden z serii" (trochę)stare ale jare" wink Może bez wielkiej tajemnicy, bo wiadomo o co chodzi-historia prawdziwa - ale klimat i gra aktorska znakomite.
      www.filmweb.pl/film/Obywatel+X-1995-4596

• kornelia_sowa Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 05.02.17, 15:54
      A moze Oszukana z A.Jolie. Ja na tym filmie sie zryczalam przeokrutnie.
      Podobal mi sie tez serial Belfer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka