rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 21:19 Lśnienie Prawo zemsty Pokłosie Połączenie Zaginiona Efekt motyla Arbitraż Władza Szósty zmysł Turysta Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 30.01.17, 11:53 Siła strachu(2005) www.filmweb.pl/Sila.Strachu Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 05.02.17, 15:16 www.filmweb.pl/film/Szepty-2011-587468 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 21:27 "Tajemnica Szyfru Marabuta" klasyka kryminał Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 03:33 "Drzwi obok". Ogladalam dwa razy i za kazdym razem robil wrazenie, ale trzeba miec mocne nerwy. www.filmweb.pl/film/Drzwi+obok-2005-247980 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 12:02 Ładunek 200 Stary, radziecki jeszcze film, zdaje się z 1986 roku. Uprzedzam, że bardzo mocny, drastyczny wręcz, opowiadający o prawdziwej historii, która wydarzyła się kilka lat wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 16:44 Prisoners: Prisoners Official Trailer #1 (2013) - Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal Movie HD Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:25 mellona napisała: > Prisoners: Dziwną datę postu masz - chciałem sprawdzić, jak bardzo mnie uprzedziłaś z tą propozycją... i się zadziwiłem (lata świetlne chyba!) Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 10:14 "Pojmani" z Ryanem Reynoldsem (można obejrzeć na Ale Kino+) www.filmweb.pl/film/Pojmani-2014-663735 i seriale belgijskie "Wróg publiczny" i "Intruz" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 10:53 Dzięki za polecenie The Tall Man, wczoraj obejrzeliśmy i podobał nam się! Niemal do samego końca nie wiadomo, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:10 Przeczucie z Sandrą Bullock polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:21 Tożsamość Safe House Człowiek na krawędzi Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 20:42 O, tak, rewelacyjny film. Dostałam do jakiejś gazety na płytce i był fajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 30.01.17, 20:53 Uroczyście przysięgam, że nie wiem, o którym filmie piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 14:05 Tez się podłączam. Początek taki sobie (nie jestem fanka horrorów) ale dalej pomysł niezły! Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 The Prestige 18.11.13, 11:16 Super. Wlasnie sobie przypomnialam w weekend - i jaka obsada Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: The Prestige 18.11.13, 11:18 Cudowny film, jeden z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 14:36 Orphan (po polsku chyba "Sierota") - bardzo dobry thriller Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 21:14 primal fear Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek66 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 17:27 Polecam tez "Przykuty ", " The call", " World war Z ", " Mama " Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 18:17 Wyspa tajemnic Gra Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 18:24 I jeszcze Babycall z Noomi Rapace, genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Labirynt 25.11.13, 15:42 dzis obejrzalam, idzie sie poplakac ze zlosci, swietny film naprawde polecam, jest tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 25.11.13, 15:55 przypomniał mi się jeszcze Hard Candy... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:20 loola_kr napisała: > przypomniał mi się jeszcze Hard Candy... Ten tytuł zawsze będzie mi się kojarzył z Joy Ride (thrillerem drogi) "Hello, Candy Cane..." Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 12:18 Wyciągam stary wątek na weekend. Może komuś się przyda. Jeśli pojawiło się temacie coś nowego, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 12:52 Z nowych: Powrót (The Daughter) www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t-2015-726770 Tajemnice rodzinne, znakomity Sam Neill i grany przez niego bohater... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:07 Zapisuje do obejrzenia Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 15:43 Z bardzo starych, ale chyba tu nie widziałam - Lęk pierwotny (Primal fear), z nieco mniej starych Trylogia zemsty Chan-wooka, szczególnie Oldboy; z nowszych Wolny strzelec (Nightcrawler). Odpowiedz Link Zgłoś
mmlublin336 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 13:23 Boy A pokój Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 13:28 Piknik pod wiszaca skala? choc to nie thriller ani kryminal ale tajemnica jest Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:20 Ktoś niedawno przypomniał mi o tym filmie i odświeżylam go sobie po wielu latach. Znów przejechał mi po emocjach jak walec. Niesamowity klimat." Zniknięcie" w pierwotnej, francusko-holenderskiej wersji www.filmweb.pl/film/Znikni%C4%99cie-1988-87741 Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:02 I nie warto się zrażać, że niezbyt świeży, bez topowych aktorow i innych fajerwerków; atmosfera, napiecie sa takie, że amerykanskie hiciory mogą się schować Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:47 antyideal napisała: > I nie warto się zrażać, że niezbyt świeży, bez topowych aktorow i innych > fajerwerków; atmosfera, napiecie sa takie, że amerykanskie hiciory mogą > się schować A... jak to tatuś noski córkom wyciera w samochodzie? Rzeczywiście powalający film - a szukałem tego tytułu bardzo długo! Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 17:41 Siedział mi pod skórą ponad 20 lat zanim udało mi się go ponownie namierzyć. Nadal robi ogromne wrażenie i wytraca z równowagi. Na szczęście przejściowo ale nie można go wyrzucić z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 18:35 O! Ten film widzialam po raz pierwszy i jedyny jak mialam jakies 13 czy 14 lat, bardzo dawno temu. I do tej pory pamietam! Nie wiem, czy chcialabym go obejrzec teraz po latach, bo przezylam juz kilka takich rozczarowan jesli chodzi o powroty do filmow, ktore wywarly na mnie wrazenie w mlodosci. Amerykanskiej wersji tez nie widzialam, ale nie sadze, ze moze byc lepsza od oryginalu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 18:59 Nie wiem jak oni to zrobili, ale ten film jest "obsesjogenny", bo też bardzo mocno wrył mi się w podświadomość. Bo swiadomie pamiętałam go szczątkowo-po obejrzeniu ostatnio okazało się, że nawet osobę zaginiona zapamiętałam jako kogoś innego - ale ten jego klimat nie dawał mi spokoju przez wiele lat. I ani trochę mnie po ponownym obejrzeniu nie rozczarował, wręcz przeciwnie, myślę więc, że warto się z nim skonfrontować po latach Odpowiedz Link Zgłoś
yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 14:35 o, fajny watek wygrzebany tym razem! Lubie filmy z tajemnica. Sporo juz zostalo wymienionych, przeczytalam watek pobieznie, wiec moze cos powtorze. ''Memento'' - film z 2000 roku ale obejrzalam niedawno, polski tytul ''pamiec absolutna'' Hiszpanski film ''Sierociniec'' - jest co prawda reklamowany jako horror, ale ja ten film odebralam bardziej jako dramat, z takim klasycznym horrorem ma niewiele wspolnego. Jest tajemnica, film bardzo dolujacy jak juz poznamy prawde. 'Mechanik'' - troche przewidywalny, ale mozna obejrzec. Moze mi sie cos jeszcze przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:23 yaguarete napisała: > ''Memento'' - film z 2000 roku O - klasyk, o którym zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
yaguarete Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 19:33 Z kryminalow przypomnialy mi sie dwa: - ''Uznany za niewinnego'' z Harrisonem Fordem - dosc stary film, ogladalam bardzo dawno temu i wtedy mi sie podobal, tematyka filmu bardzo e-matkowa (temat czesto powracajacy w watkach na emamie) -''The Pledge'' z Jackiem Nicholsonem w roli detektywa, bardzo mroczny film, przygnebiajacy. Tajemnica jest, ale jakby tak nie do konca rozwiazana, przynajmniej tak to zinterpretowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 15:17 The others (inni) z Nicole Kidman. Ale pewnie już widziałaś. Jeśli nie, to cię zaskoczy ta tajemnica i trzyma w napięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:18 kropkacom napisała: > Bardzo dobry thriller, lub kryminał Seriale: Breaking Bad Fortitude Lucifer (kryminalna komedia raczej: zagadki śmieszne, ale sama chemia między głównymi bohaterami, scenariusz i dialogi zayebiste) Sherlock (BBC - cztery 3-odcinkowe sezony) Filmy (niektóre z lamusa, więc pod koniec): Prisoners (hardcore - ale warto wysiedzieć) Mr Holmes (spokojny) Inception Crash (dark taboo thriller, reż. David Cronenberg) La Haine (franc.) Devil (horrorowaty) Meet Joe Black American History X Primal Fear Fracture Identity Frailty Fight Club A Time to Kill The Jacket 12 Monkeys (sci-fi) Gattaca (sci-fi) Impostor (sci-fi) Albo scena brytyjska (w większości zaplątane kryminaly z elementami komedii): Snatch Lock, Stock and Two Smoking Barrels Lucky Number Slevin Revolver Mean Machine i takie ogólne, (może niedocenione) Sci-Fi filozoficzne (mój ulubiony dylemat, który moim zdaniem przyjdzie rozstrzygać naszym dzieciom): Automata Chappie Ex-Machina The Thirteenth Floor (1999), który MSZ zainspirował teraźniejszy hit-serial Westworld i skandynawski: Lars and the Real Girl (kom-dram. obycz.) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 02:09 Zapomniałem jeszcze (z zakręconych brytyjskich): "Layer Cake" z Danielem Craigiem Shoot'em Up z Clive Owenem Children of Men (do dziś mnie wizja totalitarnego państwa tam przedstawionego szokuje) a do tego jeszcze: Requiem for a Dream (ogromnie trippowy film o narkotykach - wgniata jak Trainspotting) Inside Man Accountant (nowa akcja ale fajna) i znów sci-fi: The Road V for Vendetta Source Code Vanilla Sky (z obłędnym soundtrackiem) Edge of Tomorrow (wg mnie najlepszy sci-fi 2014) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:26 Interstellar ktoś polecał? Niby sci-fi, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:31 A dzisiaj po raz kolejny oglądam Prestiż... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:44 kropkacom napisała: > Interstellar ktoś polecał? Niby sci-fi, ale jednak Dobre sci-fi nie jest złe a ten jest dobry Sunshine Eternal Sunshine of the Spotless Mind Truman Show The Adjustment Bureau Man on the Moon Good Will Hunting The Beach (chyba ktoś już polecał) Trainspotting (o ile ktoś jeszcze nie widział hardcore!) - dwójka właśnie wyszła City of Angels (romansidło z afirmacją życia) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 16:47 Fotograf. Zdecydowanie ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 17:28 Większość pozycji, które mogłabym polecić, już się tu pojawiło, więc dołożę tylko serial The Affair. Główny bohater strasznie mnie wkurzał, ale serial jest nakręcony genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 20:17 "Jagarna" i "Jagarna 2" ktoś już polecał. A widziałaś "Varesa"? "Kwietniowe dziewczęta" na przykład? Zakręcone jak kilo gwoździ i zupełnie nieoczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
ziazia17 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 09:06 na mnie wiele lat temu ten zrobił ogromne wrażenie www.filmweb.pl/film/Sybil-1976-167780 (wersja z 2007 roku to zupełnie nie to), tylko nigdzie nie mogę go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 20:50 Zainspirowana obejrzałam Człowieka... i zdałam sobie sprawę, że juz go widziałam. Z przyjemnością obejrzałam drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 21:12 polecam "Konesera" z Geoffreyem Rushem Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 31.01.17, 15:30 Jeszcze jeden z serii" (trochę)stare ale jare" Może bez wielkiej tajemnicy, bo wiadomo o co chodzi-historia prawdziwa - ale klimat i gra aktorska znakomite. www.filmweb.pl/film/Obywatel+X-1995-4596 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 05.02.17, 15:54 A moze Oszukana z A.Jolie. Ja na tym filmie sie zryczalam przeokrutnie. Podobal mi sie tez serial Belfer Odpowiedz Link Zgłoś