Dodaj do ulubionych

O co chodzi narodowcom?

13.11.13, 08:40
Bo moze uda się spełnić ich pragnienia i wtedy przestaną zrywać bruk z chodników, podpalać samochody i inne publiczne i prywatne obiekty, rzucać w ludzi kamieniami. Niech tylko powiedzą o co innego, oprócz ogólnej dewastacji obiektów i bicia ludzi im chodzi i w jaki sposób mozna pomóc im w realizacji marzeń. wink Myślę, że jeżeli nie będą to zbyt roszczeniowe i wygórowane oczekiwania da się jakoś pomóc chłopakom wink
Obserwuj wątek
    • vilez Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 08:44
      Zawsze o to samo. O to, by zniknęła demokracja.
      Polityka ustępstw wobec nich jest bezproduktywna.
      • olena.s Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:03
        I zeby wprowadzic monokulture obyczajowo-spoleczna. Zgodna, oczywiście, z ich standartami.
        • vilez Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:15
          Dokładnie.
    • default Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 08:57
      atteilow napisała:

> Bo moze uda się spełnić ich pragnienia

No chyba nie bardzo, bo ich pragnienia to właśnie:

> zrywać bruk z chodników, podpalać samochody i inne publiczne i prywatne obiekty, rzucać w > ludzi kamieniami
      > niami.
      • e-kasia27 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:25
        O to!
        To samo waśnie maiłam napisać.

Bo gdyby chodziło im o coś innego niż wyładowywanie własnych frustracji na zupełnie niewinnych przedmiotach, to przecież można by o to "walczyć" innymi, bardziej ucywilizowanymi sposobami.
    • attiya Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:06
      droga Atteilow, czy Ty coś dziś piłaś? tongue_out
      co byś nie zrobiła, to zawsze byłoby za mało, nie tak, nie siak itd
      • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:15
        o Polskę silną gospodarczo.
        o świadomość historyczną-wiecie chyba jak wygląda program w nauczania historii w szkole jest okrojony i w dodatku na ogół kiepsko realizowany.
        o kraj w którym prawo jest stanowione pod potrzeby Polaków i w ich interesie.
        o kraj w którym prawo jest przestrzegane.
        • kropkacom Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:21
          A ci chłopcy pod tymi hasłami prawa nie uszanowali...
          • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:23
            a Ty jesteś absolutnie pewna ,że to byli narodowcy?
            bo ja nie.mój syn był tuż obok i niewiele brakowało ,zeby oberwał.
            • kropkacom Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:26
              Nie no, to była lewica przebrana. Spisek znaczy wink
            • olena.s Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:28
              A Ty naprawde sadzisz, ze nie?
        • atteilow Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:26
          O fajnie! Chce Polski silnej gospodarczo, więc wyrwę kostkę brukową i rzucę w tłum. No tak, to napedza koniunkturę w końcu ktos dostanie pracę, żeby to naprawić, a ktos inny za to zapłaci. Super prosty pomysł, na rozkręcenie gospodarki! Dzieci maja zdobywać świadomosć historyczną, zdobędą jak przeczytają na moim transparencie - Polska dla Polaków. Stanowienie prawa... to mówisz też o prawie cywilnym i obowiązku naprawienia szkody? Jak ktoś może żądać przestrzegania prawa, skoro jest doskonałym przykładem na jego łamanie?
          • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:28
            piszesz o chuliganach.wrzucasz wszystkich do jednego worka.to jest schematyczne myślenie.
            pisze na bazie wiedzy telewizyjnej,ja pisze o osobistym doświadczeniu.Ty uogólniasz ulegając wizji medialnej.
            Pozdrawiam
            • atteilow Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:34
              Jakoś tak sie dzieje, że tam gdzie pojawiaja się narodowcy są tez chuligani. Czyżby po to, żeby im opinię popsuć?
              • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:37
                wink jakoś tak się zawsze dzieje,że tam gdzie chuligani tam i policja))
                czyżby po to,żeby im opinie popsuć?????
                tam gdzie ludzie tam i czasem chuligani.naprawdę tak myślisz? czy zawodowo trollujesz?wink)))
                • atteilow Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:46
                  Nietrafiona analogia. Policja jest w kontrze do chuliganów. Natomiast chuligani w jednym szeregu z narodowcami, co jakiś czas się wychylają, żeby a to kamieniem rzucić, a to podpalić, a to komus morde obić, a potem cichcem chyc z powrotem do szeregu i udawanie głupa " ja z nimi grzecznie maszeruję, plyte chodnikowa wyrwali jacyś chuligani". Nie slychac również ze strony narodowców jednoznacznego odcięcia się potepienia aktow takiego chuligaństwa, wręcz przeciwnie chętnie ich przygarniaja pod swoje skrzydła.
                  • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:55
                    to jest Twoje spojrzenie moje jest inne.ja bazuje na opowieści naocznych świadków.
                    analogia jak najbardziej trafiona.zwłaszcza jeśli mówimy o marszu ubiegłorocznym.
                    wierzę synowi i paru jego znajomym.w ich odczuciu to co się działo w okolicach Przychodni było prowokacją.
                    A teraz pozwól żegnam się.czas do pracy.
                    • atteilow Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 10:17
                      cytat
                      wierzę synowi i paru jego znajomym.

Wiara nie wymaga dowodu, podobnie jak snucie własnych wyobrażeń.
                      • triss_merigold6 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 10:20
                        No dobra, wczoraj niektóre filmiki z zajść obejrzałam sobie dokładnie. Squat był cały oflagowany i oplakatowany, żeby przypadkiem go demonstrujący na przeoczyli, a panowie z Antyfi rzucali z dachu koktajlami Mołotowa. Rozumiem, że się bronili, ale te koktajle musieli przygotować wcześnie = znaczy, nastawiali się na zadymę i też się postarali żeby do zadymy doszło.
                        • chipsi Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 10:30
                          Tylko że im nie siadło bo chcieli se pociepać w policjantów a trafili na innych bandziorów big_grin
                        • araceli Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 12:34
                          triss_merigold6 napisała:
                          > No dobra, wczoraj niektóre filmiki z zajść obejrzałam sobie dokładnie. Squat był
                          > cały oflagowany i oplakatowany, żeby przypadkiem go demonstrujący na przeoczy

A co mieli zrobić? Zerwać wszystko i zabić okna deskami?
                    • bloopsar Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 17:02
                      > ja bazuje na opowieści naocznych świadków

A tym świadkom kominiarki aby widoku nieco nie przysłoniły? big_grin
                      • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 18:57
                        syn nie miał kominiarki.jest widoczny na zdjęciach bez kominiarki
        • apfelstrudel Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:42
          > o Polskę silną gospodarczo.
          Mnie się zawsze wydawało (ale może się mylę), że kraj staje się silny gospodarczo przede wszystkim dzięki ciężkiej pracy ludzi w nim mieszkających, wszystkich - od władz poczynając po szarych obywateli. Jak chcą mieć silne państwo to do roboty, fabryki zakładać, ziemniaki sadzić i takie tam. Od wyrywania płyt chodnikowych to nikt się silniejszy gospodarczo nie zrobił.
          > o świadomość historyczną-wiecie chyba jak wygląda program w nauczania historii
          > w szkole jest okrojony i w dodatku na ogół kiepsko realizowany.
          A jaki to miałby być program? Układany przez "narodowców" (nie przejdzie mi przez palce bez cudzysłowu, bo to bandyci są a nie żadni narodowcy). Jak się chce mieć silne gospodarczo państwo to trzeba się uczyć przede wszystkim przedmiotów ścisłych i przyrodniczych, bo to da chlebek i pozwoli przeżyć. Humany, owszem ważne, ale jako uzupełnienie, strawa dla duszy. No i warto wiedzieć co kiedyś się działo, żeby nie popełniać tych samych błędów, czyli np. pozwolić faszystom i bandytom na zastraszanie społeczeństwa.
          > o kraj w którym prawo jest stanowione pod potrzeby Polaków i w ich interesie.
          A o których Polaków chodzi? Bo zdaje się, że moje potrzeby prawne rozbiegają się nieco z potrzebami panów w kominiarkach.
          > o kraj w którym prawo jest przestrzegane.
          I to jest najlepszy dowcip. Na szczęście dla nich (a nieszczęście dla normalnych ludzi) nie jest, bo co niektórzy powinni zgnić w pierdlu, a tak zapłacą tylko grzywnę.
        • araceli Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 12:32
          marina2 napisała:
          > o kraj w którym prawo jest stanowione pod potrzeby Polaków i w ich interesie.

A co z potrzebami Polaków-ateistów, Polek-feministek, Polaków-gejów?
          • oqoq74 Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 12:56
            No co Ty, Polska tylko dla prawdziwych Polaków.

Tylko, żeby Ci niektórzy rodowici Polacy nie zdziwili się jak niejaki Cobb, walczący w Stanach o białą rasę. I się musiał nieźle zdziwić, gdy badanie, któremu się poddał, wykazało, że w części pochodzi od tych, którymi pogardza.

wyborcza.pl/1,75477,14949031,Najwiekszy_rasista_Ameryki____jest_potomkiem_niewolnikow.html
          • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 18:59
            a niech sobie walczą o swoje prawa.kto im broni?
            • araceli Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 19:19
              marina2 napisała:
              > a niech sobie walczą o swoje prawa.kto im broni?

A oni nie są Polakami? Bo ponoć prawica o potrzeby Polaków dba?
      • atteilow Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:17
        Czyli narodowiec to taka średniowiedząca o co właściwie jej chodzi klientka na strzyżeniu u fryzjera. "Chcę coś zmienić, ma być inaczej, lepiej, ale właściwie nie wiem jak i nie wiem czego konkretnie chcę, więc może pani sama coś wymyśli i zadecyduje" A na koniec i tak się okazuje, że efekt nie zadowala. Z jedna różnicą - to klientka pokrywa koszt zmiany.
    • bramstenga Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:44
      > Bo moze uda się spełnić ich pragnienia i wtedy przestaną zrywać bruk z chodnikó
      > w, podpalać samochody i inne publiczne i prywatne obiekty, rzucać w ludzi kamie
      > niami.

A czy przypadkiem nie podobne pragnienia mają skrajni lewacy (typu Antifa)?
      • triss_merigold6 Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 09:56
        Też chcą demontażu obecnego systemu w każdym jego wymiarze. Tylko nie bardzo kumam jaki mają pomysł na organizację przyszłości, obawiam się że upiornie utopijny.
      • redheadfreaq Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 11:12
        Każda skrajność wiąże się z bardzo ograniczonym myśleniem, dla mnie Antifa i ta bandyterka, która szalała w poniedziałek po ulicach to jedna chałastra gó...arzy, którzy nie mają pojęcia o gospodarce, a wzniosłymi hasłami usprawiedliwiają przemoc i demolkę.
    • mid.week Re: O co chodzi narodowcom? 13.11.13, 10:21
      Ja myślę, że temu tłumowi, który w obłędzie snuł się po mieście nie chodzi absolutnie o nic. Nieudacznicy, bez pracy, bez perspektyw na codzień raz na jakiś czas mają okazję pokazać swoją wartość, zaistnieć, zrobić coś co wg nich ma sens. Spora grupa traktuje te demonstracje jako zajefajną formę rozrywki.
      • marina2 Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 11:00
        www.youtube.com/watch?v=QAlnXe5vBbM&feature=c4-overview&list=UUZGrD2wCJ7mxgZ2ps2RNKoQ
        material długi
        wersja dla "nerwowych" minuta 8-11 i 27 do końca
        • ca.melia Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 11:49
          nazwijmy rzexczy po imieniu, to był Tusk i reszta PO , którzy się poprzebierali, by zniesławić patriotycznych narodowców.
          aaa i na pewno Żydzi, masoni, rozwiedzeni rodzice i środowiska homoseksualne.
        • paskudek1 Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 12:28
          no tak, wina PRL i sowieckiej okup;acji, że taką działkę dali Rosji na ambasadę i płot jest tki dlugfi. Nic dziwnego, im dluższy płot, tym bardziej atakuje i prowokuje, no to jak sie towarzystwo natknęło na budke strazniczą to po prostu MUSIELI odreagowac frustrację, tak ich te płoty sprowokowały. Na prawde cieszyć się należy, że (wg slow Bosaka, ja nie sprawdzalam) największa działaka na Mokotowie to ta ambasady Federacji Rosyjskiej. Bo co by bylo gdyby ten najdłuższy płot był przy ambasadzie USA? Oni mogliby to zinterpretować jako wypowiedzenie wojny smile
          nie pogrążajcie się, niestety ale od kilku lat masz "narodowców" marsz "niepodległości" jest synonimem rozróby, chliganstwa, bandyterki itp. Ja sie tak zastanawiam CO by mowili ci politycy od siedfmiu boleści gdyby na tym skuocie ktoś jednak zginąl? Tez by mówili ze sami zaatakowali/ Ta, bo pewnie poprzebierali się, poszli w marszu a potem zaatakowali sami siebie.
    • laquinta Znalazlam w sieci 14.11.13, 18:39
      Nie mam wlasnego zdania, bo od dziesiecioleci nie mieszkam w Polsce.

Pamietam Pietrzaka za komuny. Wtedy nie klamal, to moze i teraz nie klamie.

www.youtube.com/watch?v=NWkAfYevxtI
      • baltycki Re: Znalazlam w sieci 14.11.13, 19:16
        Żenada.
    • kadfael Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 19:44
      Rozumiem, że chodzi Ci o tę kulturalną inaczej młodzież w kominiarkach? Im chodzi o zrobienie zadymy. Trudno więc spełnić jakiekolwiek i postulaty. No chyba żeby im zorganizować jakieś ustawki? A może występy a la gladiatorskie na arenie? wink
      • laquinta Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 19:51
        Ponoc to prowokacja.
        • kadfael Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 19:55
          Ja nawet nie wnikam kto kogo dlaczego - jeśli prowokuje. Ci konkretni ludzie - obojętnie przez kogo sterowani - to po prostu zadymiarze. W dawnych czasach - wyżywali się na arenie, udając się na wojny, wojenki i wyprawy wszelakie po to, by się ponaparzać, zdobyć łup.
          • laquinta Re: O co chodzi narodowcom? 14.11.13, 20:00
            W tym wypadku nie chodzi chyba o wyzycie sie, ale o ukrecenie czegos dla tych, ktorzy steruja ta prowokacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka