Dodaj do ulubionych

Rozruszać dress-code

14.11.13, 09:05
W mojej pracy obowiązuje dress-code, bardzo surowy (reguluje wysokość obcasa, liczbę elementów biżuterii i sposób jej rozmieszczenia, rodzaj rajstop etc.). Oczywiście, kiedy sytuacja tego wymaga, tzn. reprezentuję firmę na zewnątrz albo mam spotkanie z klientem, stosuję się do tych zasad bez szemrania. Ale na codzień mogę sobie pozwolić na odrobinę luzu i ekstrawagancji. Nie na tyle, żeby przyjść do pracy w dżinsach, ale np. mogę założyć jakieś odjechane korale, które da się szybko zdjąć "w razie czego".
Podpowiedzcie mi jakieś stylizacje, przełamujące garniturek...
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 09:09
      A po co Ci to?
      • ichi51e Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 09:13
        Ciocia przyjechala? ;/
        • iwles Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 11:43

big_grinbig_grinbig_grin
    • run_away83 Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 09:33
      A musisz mieć mundurek trzyczęsciowy typu spódnica+bluzka koszulowa+żakiet? Czy np. elegancki garnitur albo sukienka też może być? Kolory sztywno narzucone, czy możesz się swobodnie poruszać w obrębie jakiejś palety barw? Mnie się ogromnie podobają zestawy pt. ołówkowa spódnica + elegancki dzianinowy bliźniak, są fajne sukienki nadające się do biura (ostatnio gdzieś widziałam tweedowe princesski, po uzupełnieniu bluzką z kołnierzykiem - jak znalazł, może też być elegancka szmizjerka, dzianinowa sukienka uzupełniona prostym żakietem - tak sobie gdybam).

Z koralami fajny pomysł, możesz skorzystać też z innych dodatków, które w razie potrzeby możesz szybko zdjąć (apaszka, ciekawy zegarek-bransoletka, broszka wpięta w kołnierz żakietu).

Jeśli musi być mundurek, to może wolno trochę pokombinować z bluzkami (zamiast klasycznej koszulowej założyć pod żakiet dzianinowy półgolf, albo bluzkę z żabotem)?
    • joa66 Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 09:39
      Podpowiedzcie mi jakieś stylizacje, przełamujące garniturek...

Jeżeli muszisz miec możliwość w miarę szybkiej adaptacji do obowiązujacego u Was dress code, to pozostają tylko dodatki - biżuteria, apaszki, buty, torebki, itp.
    • puza_666 Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 09:53
      U mnie w pracy kilka lat temu obowiazywał business professional ale zniesli na szczescie.
      Teraz jest smart casual. Czyli ubieramy sie ładnie normalnie, jeansy moga byc byle bez dziury na doopie a t-shirty bez obrazliwych napisów.
      Ja zostalam przy tak tak zawanym business casual. Czyli taki wyluzowany styl business.
      Do prostych w maire eleganckich sukienek dopinam duże kolorowe kwiatki, z obcasów rezygnuje na rzecz fajnych balerinek. Dodaje nietypowe kolczyki (nie cierpie wiszących więc wyszukuje jakies mniejsze ale np w ksztalcie sowy etc)
      Aha! kolorowe rajstopy. Czasem "robią" cały strój
      Zamiast eleganckiej kurtki narzucam czarną skórzaną pilotkesmile
    • mid.week Re: Rozruszać dress-code 14.11.13, 13:26
      Nie na tyle, żeby prz
      > yjść do pracy w dżinsach, ale np. mogę założyć jakieś odjechane korale, które d
      > a się szybko zdjąć "w razie czego".

Legginsy zdejmuje się bardzo szybko, błyskawicznie wręcz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka