Dodaj do ulubionych

PROG NA CM UMK

20.05.06, 12:12
Siemka! Maam pytanie, czy prog na Bydgoskiej AM bedzie wyzszy czy nizszy od
zeszlorocznego?!Bardzo mnie to ciekawi...W zeszlym roku bylo 169 z testem,
matura z biologii byla trudniejsza od zeszlorocznej, wiec teoretycznie prog
bedzie nizszy...Ale nie wiem, czy dobrze przypuszczam...Odpiszcie..
Obserwuj wątek
    • Gość: paulinka Re: PROG NA CM UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:38
      wg mnie progi beda nizsze nie tylko dlatego ze nie ma testow predyspozycji w tym
      roku, a wiec pare pktow prog pojdzie w dół, ale przede wszystkim dlatego ze w
      mniemaniu ogółu biologia i chemia byly trudniejsze w tym roku, a fizyka jak to
      fizyka tez byla trudna!poza tym w zeszlym roku w wiekszosci dostali sie starzy
      maturzysci ktorzy pisali test na uczelni i ten test rzeczywiscie sprawdzal
      wiedze i jak ktos sie uczyl to byl w stanie dobrze napisac a nie tak jak w
      przypadku naszej matury ktora raczej sprawdza umiejetnosc wpasowania sie w klucz
      a nie wiedze!a jesli chodzi o maturzystow zeszlorocznych to tez nie uwazam zeby
      poprawili jakos super, chociaz sa napewno i tacy ktorzy maja bardzo dobry wynik!
      takze ja mysle ze progi zmaleja gdzie o okolo 20 pktow, czyli jak w Bydgoszczy
      bylo 169 to mysle ze w tym roku bedzie okolo 150, no ale to sa takie gdybania,
      nikt nie jest w stanie powiedziec jak progi sie zmienia!
      • wawawa10 Re: PROG NA CM UMK 20.05.06, 12:58
        hehe, nie, no mysle, ze 150 to chyba mimo wszystko za malo... Ciagle sie nad
        tym zastanawiam:(
      • wawawa10 Re: PROG NA CM UMK 20.05.06, 13:00
        zastanawiam sie, czt troszke powyzej 170 pkt starczy...:(
        • Gość: Paulinka Re: PROG NA CM UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:52
          te progi to zaleza prawie wyłącznie od tego jak maturzysci napisali mature, a
          slyszalam od nauczycieli ze matura byla trudniejsza wiec progi moga sie obnizyc
          no moze z tym 150 przesadzilam ale kto wie, mysle ze 170 powinno Ci wystarczyc
          bo nie sadze zeby nagle progi poszly bardzo w góre, no ale to nasze niepotrzebne
          rozmyslania, zamiast cieszyc sie wakacjami i korzystac z wolnego czasu to my sie
          zamartwiamy!wawawa a Ty napewno masz te 170 pktow?
          • wawawa10 Re: PROG NA CM UMK 20.05.06, 15:01
            miedzy 170 a 180, zalezy, czy niektore odp uznaja...
            • Gość: gonextgo Re: PROG NA CM UMK IP: *.chello.pl 20.05.06, 18:51
              Wg mnie próg powinien być troszke niższy niż w zeszłym roku, zresztą matury nie
              wypadna chyba zbyt rewelacyjnie więc myśle, ze 170 pkt powinno wystarczyć, żeby
              się dostać na CM UMK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka