Dodaj do ulubionych

Dobra,skorzana torebka

18.11.13, 12:20

Szukam torebki ze skory,prawdziwej skory i jakos nic nie moge znalezc.Wertowalam oferte znanych marek i jakos nie zauwazylam nic,gdzie powiedzialabym,tak to to.Myslalam o LV,ale na rynku jest tyle podrobek,niespecjalnie mam ochote miec torebke z ktora ganiaja tureckie malolatki.Longchamp,mniej popularny w wersji skorzanej wyglada porzadnie,spodobal mi sie Model au sultan,chlop twierdzi,ze jednak juz lepiej LV skoro tak czy siak zamierzamwydac krocie.
Patrzylam na MK ale tam sporo jest ze skory sztucznej,nie widzi mi sie wydac duzo na skaj.
Rzuccie jakimis firmami z galanteria skorzana,lepiej zagramanicznymi,bo te polskie raczej do De nie wysylaja,a moze?Najvhetniej torebka w stylu wlasnie au sultan albo speedy,to kroj ktory mi odpowiada.
Na Gucci mnie nie stactongue_out

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 12:28
      patrzyłaś na włoskie? Furla, Cocinelle, Biasia? IMO mają fajny dizajn, no i nie są tak oklepane.

• edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 12:58

Coccinelle jakos mi nie podchodzi.
        Furla Candy jest w mym stylu,ale to nie skora.
        Olimpia-bauletto jest fajna,no i cena przyjemniejsza niz longchampatongue_out

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
        • viviene12 Re: Dobra,skorzana torebka 13.02.15, 21:27
          Alez Furla ma kilka modeli ze skory podobnych do Candy
          • viviene12 Re: Dobra,skorzana torebka 13.02.15, 21:31
            viviene12 napisała:

> Alez Furla ma kilka modeli ze skory podobnych do Candy

chociazby D Light albo Dolly
            • viviene12 Re: Dobra,skorzana torebka 13.02.15, 21:37
              o kurde, ten watek to odgrzewane kotlety
    • lusitania2 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 12:32
      niestetywink popieram finansowo i noszę polskie:
      www.demehlem.com/kolekcje.php?body=page&name=kolekcje
      • gaskama Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 12:42
        Nigdy nie słyszałam o tej firmie. Ładne torby. Ja też lubię popierać produkcję "rodzimą".
        • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:00

• trampkoss Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:13
        Popieram. De Mehlem są rewelacyjne. Dodatkowo istnieje możliwość personalizacji, indywidualnego doboru koloru, rodzaju skóry, podszewki. Mam dwie - w obydwu robiłam zmiany w stosunku do pierwotnego projektu, to są najlepsze torebki jakie kiedykolwiek kupiłam.
        Jeszcze niezłe są Wojewodzica i Lamato.
    • neffi79 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:02
      edelstein napisała:

> Na Gucci mnie nie stactongue_out

dobre i tanie często się wyklucza, zalezy co znaczy dobre, dla jednego dobre to HM a dla innego tanie to 500złtongue_out

>
      > "Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du
      > grade fickst"
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:41

No coz mnie stac tylko na podstawowego LV,musze jakos z tym zyc.
    • dziewczyna_z_plazy Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:02
      Lancel. W Esprit tez pojawiły się skórzane torebki.
    • mamma_2012 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:08
      Lubie kupowac torebki, lubie włoskie marki, niekoniecznie topowe. Jak dluzej nie wyjezdzam do Wloch to kupuje w takim butiku w Warszawie niedaleko szpitala przy Litewskiej (maja sklep internetowy, wiec pewnie wysyłają i do De, a jak poszukasz to i u siebie moze znajdziesz). Super wygladaja i sa ładnie wykończone.
      A marki? Plina Visiona, Roberta Gandolfii, Renato Minelli i Luana.

• puza_666 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:16
      ja lubie Fossil, ale nie wiem czy dla Ciebie to nie "taniocha" dla biedaków :d
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:41
        Mam torebke fossila i jestem niezadowolona.Z pewnoscia juz nie kupie.
    • dziennik-niecodziennik Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 13:54
      jakbym juz miala wydac kupe pieniedzy na torebke to tylko Marca Jacobsa.
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 14:07

Stwierdzilam,ze sie starzejewinknigdy nie interesowaly mnie b.drogie torebki,a teraz stwierdzilam,ze chce miec cos ponadczasowego,eleganckiego.To chyba wizja zblizajacej sie 30big_grin
        • naomi19 Re: Dobra,skorzana torebka 29.03.15, 10:37
          2 lata temu zblizala sie 30-tka, a dzis sie juz nie zbliza, nadal dwodziestokilkulatka big_grin i do tego wszystkiego mozna miec kikuletnie dziecko, ktore nie urodzilo sie mlodo, zaraz po dwudziestce big_grin
          • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 29.03.15, 11:23
            Taaa miszczynio intelektu.Wyobraz sobie,ze mozna sie zblizac 30 przez uwaga,9latbig_grin nie wszyscy sa starymi prochnami jak ty.
            • naomi19 Re: Dobra,skorzana torebka 31.03.15, 17:19
              Tak, ty sie wlasnie zblizalas do 30-tki 9,5 roku. Przepraszam, czy liczba 9,5 nie jest za trudna?
    • viviene12 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 14:51
      zalezy ile ma kosztowacsmile

Jesli w stylu Furla Candy to
      wrzuc sobie w Google Bowlingtasche Leder i moze cos znajdziesz odpowiedniego.
      Cos mi sie Abro obilo ostatnio o oczy w miare oryginalnego
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:15

Ha,to bylo pierwsze co zrobilamwink jakos nie umiem sie zdecydowac,wiem ze na byc ze skory i Jako kroj,ale takiego wow,musze to miec nadal niet.Popatrze na wsio ci zu podano,moze znajde ma nowa milosc.
        Furla poki co na prowadzeniu.

Wczoraj caly wieczor moj chlop poswiecil na przeszukiwanie stron z torebkami,
        • moofka Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:56
          batyckiego ogladalas?
          mam od niego z bursztynkiem i bardzo ja lubie - chociaz na codzien nie nosze
          podobaja mi sie kolekcje ale nie pospolite - jest zawsze cos, co powoduje ze sa ciekawe
          proste fasony, solidne wykonanie
          moj ulubiony fason torebki to ogromny szoper
          i tam jest takich sporo smile
          na stronach next tez jest duzy wybor skorzanych torebek
    • tully.makker Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 14:59
      Ja mam Knomo i jestem juz od prawie 2 lat zadowolona:

www.knomobags.com/uk/
    • psiamama6 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 15:11
      W polskich torebek podobają mi się Lilou, a z włoskich w rozsądnej cenie Tous.
      • nikki30 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 15:18
        Tous nie jest włoskismileTo hiszpańska markasmile
        Torebki fajne. Rose należy do jednych z moich ulubionychsmile Druga ulubiona i bardzo trwała to nie " kraciasta" wersja torebki z Burberry, trzecia moja ulubiona marka to Batycki.
    • mytka82 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:32
      Się silisz na LV, obejrzyj Słonia Torbalskiego
    • jola-kotka Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:32
      Ile chcesz wydać na tą torebkę?Podobają ci się Versace?
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:55

Nie,Versace mnie zabijaja swoja stylistyka,taka droga wersja guessa.
        Wolalabym sie zmiescic w 700€.
        • goodnightmoon Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:01
          edelstein napisała:

> Wolalabym sie zmiescic w 700€.

Ojjjj, to te z mojego linka pewnie będą droższe sad
          • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:14

Nie przejmuj sie,sa zupelnie nie w mym stylu.
            • goodnightmoon Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:54
              O nieeeeee, a ja liczyłam, że wzbudzą ogólny zachwyt, szczególnie druga http://emots.yetihehe.com/2/placze.gif
        • jola-kotka Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 00:23
          A szkoda. Za dwa tysiące dolarów można kupić oryginalną nową z każdej kolekcji channel,versace i paru innych takich firm i ja wiem gdzie i od kogo. Prade kupisz już za 700 euro normalnie poniżej tysiąca nie schodzą. Dojście do butów też mam.
          • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 08:53

Jakos torebki Chanell czy Prady mnie nie porywaja.
    • mayaalex Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:38
      A Ralph Lauren? Zaleznie od linii masz i takie za 1.5-2 tysiace i takie za 500-600 euro. Duzo skorzanych, sa dobrej jakosci.
      Ze sredniej polki ale skorzane ma tez DKNY.
      Naprawde sporo fajnych skorzanych toreb ma tez Massimo Dutti - nie jest to LV ale torby sa ladne i wytrzymale, choc nie wiem, czy ten styl by Ci odpowiadal - to jest taki troche casual ale dobrej jakosci (zwlaszcza za taka cene).
      Ja tez mysle nad klasycznym LV ale troche mi szkoda tyle kasy a podobaja mi sie oczywiscie te drozsze modele wink
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:00

DKNY ogladalam,Ralph L. I Massimo D.totalnie nie w mym stylu.
        Mi kasy nie zal,ale co druga nastolatka chodzi tu z LV,z reguly podrabianym.Wolalabym cos co nie jest tak czesto podrabiane.

• goodnightmoon Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 16:49
      Może coś takiego? Są różne kolory:
      www.fendi.com/ii/en/collections/woman/fall-winter-2013-14/bags/8bh250-d7e-tnn
      I taka: www.fendi.com/ii/en/collections/woman/fall-winter-2013-14/bags/8bn247-ndu-qa1
    • neffi79 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:00
      idź tu: www.fashionette.de/?gclid=CN_r_uLM7roCFUtP3godrhsASQ
      , ja kupowałam w zeszłym roku kopertówkę do sukienki wieczorowej
      pewnie bedzie ci łatwiej bo ja zamawiałam przez siostrę, tzn ona do siebie i mi przywoziła.
      w wyprzedażach sa też ładne
      • neffi79 Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:02
        zresztą na zalando jest multum toreb lub na mybestbrands
        ceny troche przystepniejsze
    • misterni A Ochnik? 18.11.13, 17:25
      www.sklep.ochnik.com/category/torebki-damskie/3
      Dość różnorodne fasony o bardzo solidne wykonanie.
    • enatealie Re: Dobra,skorzana torebka 18.11.13, 17:25
      A Tommy Hilfiger? www.eobuwie.com.pl/product-pol-52702-Torebka-TOMMY-HILFIGER-Brooke-Duffle-BW56919397-279.html
      Przystępna cena i wygląd nawet-nawet.
    • kamelia04.08.2007 Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 09:04
      wyobraz sobie, ze LV produkuje tez torebki ze skory i bynajmniej nie wygladaja po imigrancku, pani imigrantko, tylko jak zwykle-niezwykle eleganckie skorzane torebki, kto ma nosa do wywachania bogactwa, to rozpozna. Chwalilas sie, ze luksus wyczujesz z kilometra.

Polecam tez Prade i Hermesa, jest spory wybor galanterii skorzanej, Burberry tez jest niezle, pod warunkiem, ze nie pierwsze najbardzej oklepane.
      Tansze, a dobre ma Cyrillus, tez macie w Niemczech te francuska marke.

A ten twoj Gucci, to ma bazarowe fasony, no ale skorotakie ci sie podobaja.
      • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 10:25

Dlaczego mnie nie dziwi,ze nie pojelas ani tekstu o Lv ani o Guccim.
        • kamelia04.08.2007 Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 10:46
          pojelam doskonale twoja pokrecona logike i znam dobrze twoje mozliwosci.
          Problem polega, ze skoro ty sama siebie nie rozumiesz, to tym bardziej nie rozumiesz tego, co ja pisze
          • edelstein Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 13:08

Jasne,jasne,palnalas Jak lysy grzywka o podloge.

• martalis30 Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 09:44
      tańsze LV (monogramy i szachownica) to nie skóra, ale są bardzo dobre i wytrzymałe, jak nie chcesz monogram canvas to weź damier azur canvas, bardzo dobrze się nosi, nie brudzi się i jest bardzo lekka.
    • sylwia1607 Re: Dobra,skorzana torebka 19.11.13, 16:48
      700€ to starczy Ci tylko na Speedy czy Eva, po za tym nie jest to skora, ale bardzo wytrzymaly canvas.
      The bridge ma skorzane z bardzo dobrej skory. MK tez ma wiele skorzanych modeli.
    • sel.avi speedy LV nie jest ze skóry 19.11.13, 17:23
      speedy LV nie jest ze skóry. skórzane ma tylko rączki i elementy przy zamku. reszta jest ze specjalnego tworzywa.
      • sylwia1607 Re: speedy LV nie jest ze skóry 19.11.13, 17:47
        Przeciez napisalam ze nie jest ze skorysmile , a to tworzywo to wlasnie canvas.
    • 7dosia Re: Dobra,skorzana torebka 07.01.15, 12:00
      Nie ma już dobrych skórzanych torebek, ostatnią kupiłam w 2008, ale jeszcze przed kryzysem finansowymsmile
      • graz3212 Re: Dobra,skorzana torebka 25.01.15, 17:39
        To co widać w sklepach, zwłaszcza sieciowych - zgodzę się, nie można nazwać dobrymi skórzanymi torebkami. Nawet "dobra" firma nie daje gwarancji starannego wykonania i prawdziwej skóry bo jaka większa firma nie produkuje swoich torebek w .. chinach!
        Więc znaleźć ciekawy fason, z prawdziwej skóry i dobrej jakości to prawdziwe wyzwanie. Można szukać w internecie... . I tu zdziwiłam się, bo w tej całej masie "torebek włoskich" prosto z kontenera trafiłam na polskiego producenta który zaskoczył mnie ofertą ale zwłaszcza jakością obsługi. Nie będę go reklamować bo jeszcze torebki nie kupiłam ale zaskoczyło mnie to, że wysłali mi gratisowe próbki skóry do wyboru. Zastanawiam się więc nad zakupem - niestety cena nie jest niska ale oferta ciekawa - no i jak dotykam próbki to czuję prawdziwą skórę .. więc pewnie się skuszę..
        • annagalas75 Re: Dobra,skorzana torebka 04.03.15, 10:52
          Nie wiem jakie to ceny ale tutaj znajdzie Pani polskiej produkcji (wyprodukowane w Polsce - nie w Chinach) bardzo przyzwoicie uszyte torebki . Zachęcam do wejścia i oglądnięcia. Póki co mały wybór ale sukcesywnie będzie on powiększany - tak mi odpisano po kontakcie ze sprzedającym. Tekst linka
        • czaszunia19 Re: Dobra,skorzana torebka 13.04.15, 13:59
          plentymore.pl/ prawdziwa skóra, świetna jakość wink
        • mariolka19760704 Re: Dobra,skorzana torebka 07.09.15, 02:34
          Zgadzam się, ja również znalazłam polskiego producenta. Ma on w ofercie torebki skórzane (z włoskich skór). Torebki szyte są u nas w kraju. Na razie nie mają sklepu jedynie internetowy: www.papillon4you.pl/kategoria/torebki
    • kitty4 Re: Dobra,skorzana torebka 25.01.15, 17:58
      ostatnio , kupiłam tę :

pl.dawanda.com/product/36548161-KONSTANCJA-COCO-ROSSO

bezpośrednio w butiku de mehlem. Jestem zachwycona pojemnością, wykonaniem, jakościa skóry , no i nie kosztowała 1200. Piękne te ich torebki, jeśli będę się jeszcze za jakąś rozglądac, na pewno wezmę ich pracownię pod uwagę.
      • lucerka Re: Dobra,skorzana torebka 29.03.15, 17:52
        Jak rozne moga byc gusta. Ta torebka jest dla mnie szkaradna...
        I nie mowie, ze masz zly gust!
    • jesienna.nuta Re: Dobra,skorzana torebka 13.02.15, 14:04
      Kup sobie porządna torbę z krokodyla. Jest niezniszczalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka