Dodaj do ulubionych

Jaki manicure macie?

20.11.13, 23:18
Chciałabym coś zrobić ze swoimi paznokciami. Ogólnie umiem o nie zadbać i pomalować, ale ostatnio mi się łamią nawet gdy nie są zbyt długie. Nie chcę żadnych tipsów, ale coś co będzie je trochę chroniło no i ładnie wyglądało.
Nie znam się na tym. Koleżanka ma położony żel na swojej długości paznokcia (bez przedłużania) i takie coś mi się chyba podoba. Ale czym się różnią paznokcie żelowe od akrylowych? Co lepsze?
A manicure hybrydowy? To jest tylko trwalej położony lakier, czy coś innego?
Doradźcie laski wink
Obserwuj wątek
    • brak.polskich.liter Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:33
      Mam hybryde i hucznie ja polecam.
      Dosc krotkie paznokcie i zywe, intensywne kolory lakieru.

> A manicure hybrydowy? To jest tylko trwalej położony lakier, czy coś innego?

Cos innego. To taki lakier utwardzalny UV i zmywalny acetonem (ew. frezarka i acetonem). Dobrze polozony wyglada bosko, a trzyma sie i 3 tygodnie i wiecej (sciagam i przemalowuje wtedy, kiedy odrost jest mocno widoczny).
      Nie odpryskuje i nie matowieje. Dla mnie - rewelacja.

Pisze to wszystko kobieta, ktora jeszcze rok temu paznokcie malowala raz na ruski rok - bo nawet najlepiej polozony lakier szlag trafial najdalej po 4 dniach.
      • martishia7 Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:38
        A jak się ma paznokieć pod tą hybrydą? Gdyby się jednak chciało nie kłaść non stop, tylko co jakiś czas.
        • brak.polskich.liter Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:41
          Normalny.
          Podczas wymiany lakieru mam okazje obejrzec paznokcie. Wygladaja jak wygladaly przed malowaniem, czyli przyzwoicie.
          Albo mam szczescie, albo swietna manikurzystke (fakt, jest rewelacyjna), albo nie taka hybryda straszna, jak ja - nomen omen - maluja.
      • peggy_su Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:45
        Czyli hybryda zmywa sie zmywaczem?

W tym zelu podoba mi sie ze moge sobie zrobic french ale potem i tak malowac z gory roznymi kolorami.
        A przy hybrydzie jak rozumiem nosze ten sam kolor 3 tygodnie?
      • lencia102011 Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:46
        Hybrydy noszę od 3 miesięcy. Wszystko zależy od płytki paznokcia. Dla mnie trzyma się 2-3 tygodnie, mojej mamie odpryskuje po kilku dniach... Zaznaczam,że robione lakierami tej samej firmy. Z doświadczenia wiem,że nie wszystkie lakiery UV schodzą acetonem, trzeba piłować. Jeśli chodzi o zniszczenia płytki naturalnej, żele UV i lakiery UV niszczą ją tak samo przynajmniej u mnie. Żele robiłam koło roku, teraz przerzuciłam się na hybrydy, wyglądają naturalniej. Akryle kiedyś też robiłam, nie widzę żadnej różnicy pomiędzy paznokciami akrylowymi a żelowymi, poza tym, że żelowe łatwiej wykonywać, szczególnie jeśli robię je sama sobie. Ogólnie szczerze polecam i żelowe i hybrydowe smile
      • mankencja Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 09:47
        > Pisze to wszystko kobieta, ktora jeszcze rok temu paznokcie malowala raz na rus
        > ki rok - bo nawet najlepiej polozony lakier szlag trafial najdalej po 4 dniach.

Po czterech dniach?! Jakby mi się jakiś lakier trzymał cztery dni na rękach, zachwalałabym jego trwałość na prawo i lewo!
        • brak.polskich.liter Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 11:02
          Doprecyzuje - 4 dni dociagnal wlasnie taki zrobiony w hiperprofesjonalnym salonie, jakims wypasnym lakierem, co to mial sie trzymac 7 dni albo dluzej.
          Reszte manikiurow szlag trafial wczesniej.

Ale to dobrze wiedzec, ze to nie tylko u mnie te lakiery trzymaly sie tak krotko. Prawde mowiac, przez jakis czas sadzilam, ze wszystkim naokolo tak sie ladnie trzymaja, tylko mi, cholera, nie.
        • ewbal Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:50
          Mi trzyma 4 dni od kiedy pod lakier kładę biogel z l-cysteina a na lakier utwardzacz seche vite. Wcześniej 2 dni. Lakier może być za 5 zeta. Polecam
        • salsadura Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 19:31
          Mnie rewelacyjnie trzyma się Quick Dry (Manhattan) położony na 8w1 Eveline. Ostatnio zmywałam po prawie tygodniu, bo wycierał się na końcach i robił się ogólnie nieświeży, ale nie odpryskiwał smile.
    • jematkajakichmalo Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:47
      Jakbym miala wybierac miedzy zelem a akrylem wybralabym zdecydowanie zel. NAjlepszy jednak ze wszystkich jest hybrydowy.
      Paznokciom nic sie nie dzieje, przynajmniej moim. Hybryde na rekach mam wlasnie od czasu do czasu, a na stopach non stop. Jedne i drugie paznokcie wygladaja super po "zdjeciu" (zmywam acetonem).
    • a1ma Re: Jaki manicure macie? 20.11.13, 23:49
      Hybrydowy.

> A manicure hybrydowy? To jest tylko trwalej położony lakier, czy coś innego?
      Dokładnie tak. Na własnych, krótkich paznokciach.
    • jola-kotka Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 01:25
      Mam akryl z przedłużeniem tak na centymetr,obecnie z kwiatami wtopionymi na frenchu.
      Akryl jest twardszy od żelu i bardziej podatny na pęknięcia itd.
      Przy zakładaniu nie potrzebna jest lampa. Zdejmuje się acetonem nie ma tyle pilnowania co przy żelu. Żel jakoś tak naturalniej wygląda ale ja wolę akryl. Hybryda nie jest dla każdego dużo zależy od paznokci u jednych trzyma się długo u innych nie ale ja jej nigdy nie miałam na naturalnym paznokciu to opinia moich koleżanek.
      • a1ma Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 11:33
        ola-kotka napisał(a):

> Mam akryl z przedłużeniem tak na centymetr

Na ile???
        Jak Ty funkcjonujesz z takimi szponami?
        • edelstein Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:42

Zartujesz?cm to nie sa szpony,nosilam takie wlasne.
          • a1ma Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 17:34
            Nie, nie żartuję. CENTYMETR? Cały paznokieć ma ile - 10-15 mm? Czyli przedłuzasz go o drugie tyle??
            Dla mnie to jakaś masakra. Jak mam paznocie dłuższe niż 2-3 mm, to już mnie denerwują i wydaje mi się, że wyglądam jak "tipsiara" (chociaż tipsów nigdy nie miałam wink ).
    • princy-mincy Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 06:17
      Akrylu ani żelu nie miałam nigdy i na pewno sobie nie zrobię, bo wg mnie to nie wyglada naturalnie.
      Zwyczajnie mi sie nie podoba.

Hybryde miałam 5 razy pod rząd, za kazdym razem trzymała ok 2 tygodni.
      Wiecej nie założe, bo strasznie mi to zniszczyło płytkę paznokcia.
      Moze mam za delikatna płytkę, nie wiem, bo kuzynka robi u tych samych dziewczyn, wszystko tak samo i jej płytka wyglada normalnie.
      A u mnie po 5-tym razie paznokcie były okropnie zniszczone, ciensze od papieru chyba i minęły ze 2 mce nim mi odrosly.
      Wróciłam wiec do klasycznego malowania klasycznym lakierem. Wybieram na codzień kolory jasne, jak do frencha, nawet jesli cos odprysnie nie widać od razu.
      Ale i tak co 3-4 dni trzeba robic na nowo.
    • solejrolia Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 07:44
      zawsze maluję dobrym lakierem i na to utwardzacz, przez kilka dni (5-7) wytrzymuje w b. dobrym stanie (o ile np. nie mam w między czasie gruntownego szorowania łazienki czy innych prac w wodzie z detergentami, bo prace w ogrodzie aż tak im nie szkodzą, zwłaszcza, ze staram się dłubać w rękawiczkach),no a po tym czasie zmywam, i maluję innym kolorem. stosuję różne kolory- nie lubię mieć długo tak samo.
      i to główny powód dlaczego nie zrobię sobie czegoś na dłużej niż na 5-7dniwink

na łamiące się paznokcie (teraz już jako profilaktyka) stosuję witaminę A+E -przebijam szpilką kapsułkę, wyciskam płyn na paznokcie i wsmarowuję dokładnie. pięknie natłuszcza, bardzo fajnie poprawia stan paznokci.
    • edelstein Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 08:30

Mam zel na naturalnych paznokciach.Prawidlowo sciagniety nie niszczy plytki.U mnie hybryda sie nie trzyma.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • joxanna Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 08:40
      Mam żel OPI. To jest mój 3 żel. I bardzo mi się podoba, ale dwa poprzednie już musiałam łatać po 4 dniach, po 6 zmywałam. dziś jest czwarty dzień mojego trzeciego żelu i na razie wyglądają ok, ale miałam 2 dni wyjazdu poza dom - bez zmywania, bez ogarniania prania, zabawek itp i pewnie dlatego jeszcze wyglądaja dobrze. No, jakoś na moich paznokciach i przy moim trybie zużywania paznokci (8 godzin przy kompie + detergenty w domu) schodzi szybko.

Zwykły manicure w sumie też mi się narusza po jakichś 3 dniach.

• emila.dudek Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 09:16
      Ja mam wypolerowane, a na to odżywka z drobinkami złota z Avonu.
    • morgen_stern Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 09:46
      Hybryda, trzyma mi jak na razie 2 tygodnie, po tym czasie zaraz zaczyna się coś dziać, choćby mały odprysk.
    • swiecaca Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 09:51
      hybrydowy jest super jeśli chodzi o trwałość ale robię go tylko na nogach bo na rękach za szybko rosną mi paznokcie - już po paru dniach widać odrost.
    • dziennik-niecodziennik Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 09:52
      mam żel na własne paznokcie.
      • zuzanna56 Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 12:32
        Manicure hybrydowy miałam dwa razy, drugi raz po 2,5 tygodnia po pierwszym. Minimalnie zniszczył mi płytkę (zmywanie go). U mnie trzyma się 7-8 dni, ale może to wina pani, która mi nakładała, kiedyś pójdę gdzie indziej ale teraz odczekam jeszcze z miesiąc malując odżywką.

A tak zwykle to maluje jasnym lakierem, czasem ciemnym i zmywam po 3 dniach, bo na tyle starcza.
    • gazeta_mi_placi Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 15:54
      Nie chcę być niemiła, ale na Twoim miejscu zaczęłabym od wagi, nie od paznokci.
      • peggy_su Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:05
        Myslisz ze lepiej byc grubym z brzydkimi połamanymi paznokciami i czuć się niefajnie, czy być grubym z ładnymi paznokciami, włosami i cerą i czuć się dobrze?
        • gazeta_mi_placi Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:39
          Najlepiej nie być grubym/ą Kochana, skup się na Twoim głównym problemie, nie rozmieniaj się na drobne, na to przyjdzie czas gdy schudniesz, trzymam za Ciebie mocno kciuki.
          • peggy_su Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:49
            tak, a do tego czasu będę fleją, dzięki za twe złote rady wink
            • gazeta_mi_placi Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 17:16
              Niestety tak będziesz postrzegana niezależnie od tego czy będziesz miała najbardziej wypasiony manicure na świecie czy paznokcie bez żadnych lakierów.
              Czy ktoś zwraca uwagę na to czy (przykładowo) ta Pani ma pomalowane tuszem rzęsy i zrobiony manicure albo markową bluzkę?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c82835ceb01.jpg
              • yenna_m Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 17:18
                zwraca, zwraca, uwierz mi
              • peggy_su Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 17:26
                Po pierwsze zwraca, po drugie wazne czy ja sama czuję się jak fleja czy nie, po trzecie nie wyglądam tak jak ta pani.
              • neffi79 Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 18:59
                gazeta, bo padnebig_grin
      • kruche_ciacho gazeta 21.11.13, 16:16
        ale chcesz byc niemila. I jestes.
        W sumie schudnac mozna zawsze ale zmadrzec niekoniecznie. Juz nie w tym wieku.
      • brak.polskich.liter Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:20
        Czy rozwazales juz depilacje odbytu?
    • yenna_m Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:27
      mam hybrydę na tipsie
      jesssstem tipssssssiara
      • peggy_su Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:44
        a tego tipsa masz zy czego, żel czy akryl?
        • yenna_m Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:46
          mam łosz end goł
          akrylożel
          ale mialam też żel
    • rhaenyra Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:40
      zaden
    • kkalipso Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:51
      Maluję dobrym firmowym lakierem-bez wydziwiania , mój ulubiony kolor (obecnie)to ten.
      Tak mam zazwyczaj.

https://cdn-s3-3.wanelo.com/product/image/3720787/original.jpg
    • kruche_ciacho Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 16:51
      lo matko, jakie Wy macie fajne rzeczy i oblatane jestescie
      ja se bezbarwnym maluje i sie ciesze jak znajde na to czas
      no czuje sie teraz jak paczesniara jakas uncertain
      • marzeka1 Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 17:54
        Pokochałam malowanie paznokci, odkąd kupiłam (dlaczego tak późno ???) osuszacz Sally Hansen: baza, 2 malowania + osuszacz= suche paznokcie po ok. 7 minutach maksymalnie i do tego lakier wytrzymuje spokojnie 5-6 dni. Noszę krótko obcięte paznokcie i takie maluję.
        • ponis1990 Re: Jaki manicure macie? 21.11.13, 18:56
          Miałam żel french, i tak czułam się jak tipsiara, teraz mam naturalne własne bezbarwnesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka