brak.polskich.liter Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:01 No i lukier pekl. I cale rzyganie tecza na swietojebliwe, falszywe ematki wuj strzelil. Odpowiedz Link Zgłoś
noemi123 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:08 ja jestem szczera, spontaniczna i w życiu i w realu. Jestem sobą. Wy kolorujecie siebie, lukrujecie swoje życie na necie po skończonych godzinach na kasie/szczocie/ławce szkolnej. Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:25 noemi123 napisał: Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz. Jane. Nawet nie masz na tyle jaj, żeby nie wykropkowywać wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 20:10 > ja jestem szczera, spontaniczna i w życiu i w realu. Jestem sobą. > Wy kolorujecie siebie, lukrujecie swoje życie na necie po skończonych godzinach > na kasie/szczocie/ławce szkolnej. > Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz Nie, jesteś maniakalna. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:03 > śm...ciem jesteś i śm..ciem zde...niesz jako > > świętojebliwa emamusia o kryształowej moralności i rozumku ameby. Lol, co za klasa, co za kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 How sweet 21.11.13, 17:37 how sweet! Niech pani jeszcze opisze jak jej prawko za prowadzenie po pijanemu zabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
pe.tronela Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:01 Wam sie to jedno z drugim zawsze pokrywa? Dla mnie wazne, bardzo wazne jest zachowanie moralne, sprawiedliwe, dobre. Ale legalne? Jako wartosc sama w sobie? Wciaz ten argument jest wyciagany. Coz... "Wilki ustalaja prawa, aby lepiej zjadac barany." Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:10 Bo za nielegalne działania grozi odpowiedzialność karna. Skutki niefrasobliwości prawnej pana ponosi rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
pe.tronela Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:17 triss_merigold6 napisała: > Bo za nielegalne działania grozi odpowiedzialność karna. Skutki niefrasobliwośc > i prawnej pana ponosi rodzina. To jest naturalnie zrozumiale. Nie chcesz ryzykowac i juz. Mnie dziwil ile razy w tym watku pojawialy sie wypowiedzi wyrazajace, ze robienie czegos nielegalnego to dno moralne i w ogole, ze mamy takie zasady, ze my to nigdy... Jakby fakt zgodnosci z prawem oznaczal jakis cud madrosci, dobroci, sensu i moralnosci. Moze mowia to akurat ci, ktorzy malo o prawie wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 20:59 Powiedz to w Koreii Pöłnocnej, prawo??? W kwestii moralności prawo tego państwa? Prawo ustala ten przy korycie, sam z tego koryta czerpiąc łapczywie. Moralność i prawo nigdy nie szły i nie pójdã w parze a wychować to i pieska, małpkę można Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:09 Ale po co mam mówić o systemie prawnym Korei Północnej, skoro jest to jedyne obecnie państwo z reżimem o wszystkich cechach reżimu totalitarnego? Pisząc wychowanie, miałam na myśli wyniesione z domu przekonania o stosowności bądź niestosowności określonych zachowań, działań, kontaktów z ludźmi. Zadawanie się z alfonsem, celowe niepłacenie wynagrodzeń pracownikom, nelegalne interesy czy utrzymywanie świetnych kontaktów z przestępcami, uważam za niestosowne. Nie wypada. Przynajmniej w moim środowisku, ale dopuszczam info, że istnieją środowiska, w których wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:24 Bo moralność i etyka to rzecz narzucona ludziom przez ludzi. Co jest dla ciebie moralne i etyczne dla kogoś 2 km dalej już być nie musi i wynikać to może z röżnych powodów, nie wychowania czy złamania prawa. Nie żyję wramach narzuconych norm i obyczajów bo nis znoszę zakazöw, nakazöw, obowiązków, tradycji... co nie znaczy, że łamię prawo, puszczam się, toleruję czynienie mi zła. Ale tego dulszczyzna nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:58 > Bo moralność i etyka to rzecz narzucona ludziom przez ludzi. Nie. To są normy, które zostały wypracowane przez pokolenia. Normy te ułatwiają funkcjonowanie w grupie/społeczeństwie. Również prowadzenie biznesu. Bardzo ładnie to widać porównując Polskę i kraje Europy Zachodniej, w których żyje się dużo łatwiej, m.in. dlatego, że ludzie mają do siebie więcej zaufania. > Nie żyję wramach narzuconych norm i obyczajów bo nis znoszę zakazöw, nakazöw, o > bowiązków, tradycji... co nie znaczy, że łamię prawo, puszczam się, toleruję cz > ynienie mi zła. Z twoich wypowiedzi wynika, że tolerujesz czynienie zła innym, nietolerując czynienia zła tobie, co odpowiada definicji dulszczyzny - Odpowiedz Link Zgłoś
noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 20:51 Bzdura. Za uczynki męża żonie w żadnym stopniu nie grozi odpowiedzialność karno skarbowa. Może pogorszyć się stopa życiowa rodziny ale w żadnym stopniu paragrafów jej nie dowalã. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 19:44 a jaki to ma zwiazek z tematem ? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: neffi = szelerka? 21.11.13, 21:12 kto? napisz do moderatora, moze dostaniesz odpowiedx, po IP łatwo sprawdzić a-ronka - wtopa - przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: neffi = szelerka? 21.11.13, 22:18 Moderator takich informacji nie udzieli. Bo niby jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: neffi = szelerka? 25.11.13, 00:26 Tez obstawiam ze Neffi79 to Shellerka. Mialam sie juz wczesniej wpisac, ale widze ze ktos juz na to wpadl Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 24.11.13, 19:35 Nie, w sumie to nie. Jesteśmy razem od jakichś 16 lat, ale właśnie sobie uświadomiłam, że zupełnie nie wiem, czym zajmuje się mój mąż od 8 do 16, po prostu wychodzi-wraca, kasę na stół rzuca. Kurczę, wiedziałam, że o coś zapomnialam go zapytać i że jest jakaś niewyjaśniona kwestia między nami... Już wiem, co mnie tak gryzło, niepokoiło, nie pozwalało zasnąć wieczorami. Dziękuję, Twój post i poruszona w nim problematyka na zawsze odmieniły moje życie! Odpowiedz Link Zgłoś