Dodaj do ulubionych

Czy interesuje was co robi wasz mąż?

• brak.polskich.liter Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:01
      No i lukier pekl.
      I cale rzyganie tecza na swietojebliwe, falszywe ematki wuj strzelil.
      • noemi123 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:08
        ja jestem szczera, spontaniczna i w życiu i w realu. Jestem sobą.
        Wy kolorujecie siebie, lukrujecie swoje życie na necie po skończonych godzinach na kasie/szczocie/ławce szkolnej.
        Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz.
        • misterni Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:25
          noemi123 napisał:

Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz.

Jane. Nawet nie masz na tyle jaj, żeby nie wykropkowywać wypowiedzi.
        • aandzia43 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 20:10

> ja jestem szczera, spontaniczna i w życiu i w realu. Jestem sobą.
          > Wy kolorujecie siebie, lukrujecie swoje życie na necie po skończonych godzinach
          > na kasie/szczocie/ławce szkolnej.
          > Tym się różnimy. Ja jestem prawdziwa. Ty grasz

Nie, jesteś maniakalna.
    • sanciasancia Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 21.11.13, 17:03
      > śm...ciem jesteś i śm..ciem zde...niesz jako
      >
      > świętojebliwa emamusia o kryształowej moralności i rozumku ameby.
      Lol, co za klasa, co za kultura!
      • triss_merigold6 How sweet 21.11.13, 17:37
        how sweet! Niech pani jeszcze opisze jak jej prawko za prowadzenie po pijanemu zabrali. smile
    • pe.tronela Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:01
      Wam sie to jedno z drugim zawsze pokrywa? Dla mnie wazne, bardzo wazne jest zachowanie moralne, sprawiedliwe, dobre. Ale legalne? Jako wartosc sama w sobie? Wciaz ten argument jest wyciagany. Coz... "Wilki ustalaja prawa, aby lepiej zjadac barany."
      • triss_merigold6 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:10
        Bo za nielegalne działania grozi odpowiedzialność karna. Skutki niefrasobliwości prawnej pana ponosi rodzina.
        • pe.tronela Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:17
          triss_merigold6 napisała:

> Bo za nielegalne działania grozi odpowiedzialność karna. Skutki niefrasobliwośc
          > i prawnej pana ponosi rodzina.

To jest naturalnie zrozumiale. Nie chcesz ryzykowac i juz. Mnie dziwil ile razy w tym watku pojawialy sie wypowiedzi wyrazajace, ze robienie czegos nielegalnego to dno moralne i w ogole, ze mamy takie zasady, ze my to nigdy... Jakby fakt zgodnosci z prawem oznaczal jakis cud madrosci, dobroci, sensu i moralnosci. Moze mowia to akurat ci, ktorzy malo o prawie wiedza...
          • triss_merigold6 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 18:20
            Kwestia wychowania.
            • noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 20:59
              Powiedz to w Koreii Pöłnocnej, prawo??? W kwestii moralności prawo tego państwa? Prawo ustala ten przy korycie, sam z tego koryta czerpiąc łapczywie.

Moralność i prawo nigdy nie szły i nie pójdã w parze a wychować to i pieska, małpkę można smile
              • triss_merigold6 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:09
                Ale po co mam mówić o systemie prawnym Korei Północnej, skoro jest to jedyne obecnie państwo z reżimem o wszystkich cechach reżimu totalitarnego?

Pisząc wychowanie, miałam na myśli wyniesione z domu przekonania o stosowności bądź niestosowności określonych zachowań, działań, kontaktów z ludźmi. Zadawanie się z alfonsem, celowe niepłacenie wynagrodzeń pracownikom, nelegalne interesy czy utrzymywanie świetnych kontaktów z przestępcami, uważam za niestosowne. Nie wypada. Przynajmniej w moim środowisku, ale dopuszczam info, że istnieją środowiska, w których wypada.
                • noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:24
                  Bo moralność i etyka to rzecz narzucona ludziom przez ludzi.

Co jest dla ciebie moralne i etyczne dla kogoś 2 km dalej już być nie musi i wynikać to może z röżnych powodów, nie wychowania czy złamania prawa.
                  Nie żyję wramach narzuconych norm i obyczajów bo nis znoszę zakazöw, nakazöw, obowiązków, tradycji... co nie znaczy, że łamię prawo, puszczam się, toleruję czynienie mi zła.
                  Ale tego dulszczyzna nie zrozumie.
                  • sanciasancia Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 21:58
                    > Bo moralność i etyka to rzecz narzucona ludziom przez ludzi.
                    Nie. To są normy, które zostały wypracowane przez pokolenia. Normy te ułatwiają funkcjonowanie w grupie/społeczeństwie. Również prowadzenie biznesu. Bardzo ładnie to widać porównując Polskę i kraje Europy Zachodniej, w których żyje się dużo łatwiej, m.in. dlatego, że ludzie mają do siebie więcej zaufania.
                    > Nie żyję wramach narzuconych norm i obyczajów bo nis znoszę zakazöw, nakazöw, o
                    > bowiązków, tradycji... co nie znaczy, że łamię prawo, puszczam się, toleruję cz
                    > ynienie mi zła.
                    Z twoich wypowiedzi wynika, że tolerujesz czynienie zła innym, nietolerując czynienia zła tobie, co odpowiada definicji dulszczyzny -
        • noemi123 Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 20:51
          Bzdura.
          Za uczynki męża żonie w żadnym stopniu nie grozi odpowiedzialność karno skarbowa.
          Może pogorszyć się stopa życiowa rodziny ale w żadnym stopniu paragrafów jej nie dowalã.
      • rhaenyra Re: Prawo i sprawiedliwosc 21.11.13, 19:44
        a jaki to ma zwiazek z tematem ?
        • a-ronka neffi = szelerka? 21.11.13, 21:05
          tak samo pierd.....
          • neffi79 Re: neffi = szelerka? 21.11.13, 21:12
            kto?big_grin
            napisz do moderatora, moze dostaniesz odpowiedx, po IP łatwo sprawdzić
            a-ronka - wtopa - przykro mi.
            • kropkacom Re: neffi = szelerka? 21.11.13, 22:18
              Moderator takich informacji nie udzieli. Bo niby jak??
          • kropkacom Re: neffi = szelerka? 21.11.13, 22:16
            No też tak myślę...
          • nutka07 Re: neffi = szelerka? 25.11.13, 00:26
            Tez obstawiam ze Neffi79 to Shellerka.

Mialam sie juz wczesniej wpisac, ale widze ze ktos juz na to wpadl wink
    • memphis90 Re: Czy interesuje was co robi wasz mąż? 24.11.13, 19:35
      Nie, w sumie to nie. Jesteśmy razem od jakichś 16 lat, ale właśnie sobie uświadomiłam, że zupełnie nie wiem, czym zajmuje się mój mąż od 8 do 16, po prostu wychodzi-wraca, kasę na stół rzuca. Kurczę, wiedziałam, że o coś zapomnialam go zapytać i że jest jakaś niewyjaśniona kwestia między nami... Już wiem, co mnie tak gryzło, niepokoiło, nie pozwalało zasnąć wieczorami. Dziękuję, Twój post i poruszona w nim problematyka na zawsze odmieniły moje życie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka