Dodaj do ulubionych

Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)?

21.11.13, 22:41
Szacunkowo. Mój od 8-16 w terenie (budowa lub biuro) potem od 20 do 24 gdzieś odbywa swój home office. Na moje sugestie, że to przesada i żeby się sprężył w pracy, nie wysyłał maili z domu, nie odbierał telefonów po 16 puka się w głowę i mówi, że taka specyfika branży i nie ma szans się zmieścić w 8 h. Ktoś może powiedzieć, że pewnie pensja rekompensuje brak czasu, ale nie, w branży kryzys, poza tym zamiast kasy wolałabym święty spokój przy obiedzie i męża tylko dla siebie. Aha, jest inspektorem budowlanym.
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:45
      Obawiam się, ze czasy pracy 8-16 minęły bezpowrotnie big_grin Trzeba się przyzwyczaić. A już jako inspektor budowlany, to po prostu nie da rady inaczej. Mój jeździ tyle, ile go wysyłam. Też bym wolała, żeby był częściej w domu, ale chcenie, a rachunki to dwie zupełnie różne sprawy. Ja też pracuję zresztą bardzo dużo.
    • neffi79 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:46
      w czasie budowy domu wyjeżdzał koło 8:00 i wracał koło 18:00 (w miedzyczasie firma)
      potem do póznego wieczora biuro, telefony, papierologia
      po ukonczeniu budowy troche mniej
      weekend rekompensuje troszeczkę ale w niedziele popołudniu zaczyna sie
      • solange123 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:50
        9-17, czasem cos poczyta/popisze w domu
    • run_away83 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:51
      Od dwóch tygodni pracuje w biurze firmy, od 9 do 18, z godzinną przerwą na lunch. Wcześniej, jak pracował w domu to podobnie, tylko godziny pracy się czasem trochę przesuwały. Czasami jak wypadnie coś nagłego (coś się gdzieś schrzani i na gwałtu rety trzeba naprawić) to bywa że zostaje dłużej albo siada przed monitorem jak dzieci zasną i siedzi do późna, ale to się zdarza raz na jakiś czas. Czasami ma wideokonferencje z klientami o najdziwniejszych porach, bo część klientów jest na drugiej półkuli, ale to też raczej nie reguła, tylko wyjątkowe sytuacje. I też mówi że to taka specyfika branży smile
    • slonko1335 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:51
      Taka branża. Mój był inspektorem zanim dorobilismy się dzieci, potem stwierdziliśmy, ze to nie jest dobra praca jak się chce zakładać rodzinę i zmienił na mniej platna ale i mniej stresująca, mniej odpowiedzialną i mniej czasu wymagającą. Może kiedyś wróci na budowę, zobaczymy, na pewno dzieci musza być starsze i bardziej samodzielne....
      • szafa.gdanska Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:55
        Można podpytać na jaką? Jak sugeruję zmianę, słyszę, że musiałby się dokształcić i kolejny czas poświęcony rodzinie by się poszedł gonić.
        • slonko1335 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 23:07
          Jest kierownikiem projektu w dużej hurtowni budowlanej-obsługuje głównie duże inwestycje i klientów zagranicznych.
    • tosterowa Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 22:54
      Podobnie, branża pokrewna. Czasem i do 3 w nocy siedzi przy biurku, ale miewa też dni wolne w tygodniu.
      W ciągu tygodnia nie przeszkadza mi to, zwłaszcza, że ja też o 21 swoje papiery otwieram.
      To, czego nienawidzę, to praca w weekendy. Nienawidzę po prostu.
      • jola-kotka Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 23:11
        Praktycznie cały dzień czasami do 2-3 w nocy,ale z przerwami w ciągu dnia bo połowa tego czasu to jakieś spotkania,kawki,kolacje. Co robi nie powiem bo wiecie gdzie mieszkam a firma,którą ma jest jedyną taką w mieście i okolicach więc byście mnie szybko dzięki netowi zdemaskowały. A po co.
    • pearlinee Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 23:14

mój w pracy od 8 do 21 ostatnio. Też w branży budowlanej - projektuje deskowania i rusztowania. Siedzi w biurze i na budowie, w domu i w weekendy ciągle pod tel. Nie zaobserwowałam kryzysu, roboty mają nie do przerobienia. Pensje rekompensują ten napięty okres, to fakt
      • ivaz Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 23:16
        od 6.30 do 15.30
        • bei Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 21.11.13, 23:38
          Od 9 do 17 z godzinną przerwą godzinną. Kolacje rzadko, od 20 najdłuzej do 23.30
          Weekendy wolne.
        • ivaz Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 00:05
          źle napisałam pracuje do 14.30, a o 15.30 jest w domu, w weekendy nie pracuje
    • dag_dag Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 00:33
      od 9 do 17, w tym czasie jest godzina przerwy na lunch (londyn). weekendy i "święta" wolne.
    • damajah Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 01:01
      Mój mąż jakieś 2-3 dni w tyg. ma home office - wtedy pracuje jakieś 6h na serio a resztę to obijanie się nieco...robi duże zakupy, odwozi dzieciaki na zajęcia/odbiera ze szkoły. Jeśli pracuje w biurze te 2 lub trzy dni - to niestety siedzi do 18-19, czasem 20 z dojazdem licząc (od 09 rano) On sam woli home office bo nie traci czasu na dojazdy i...pogaduszki i kawki smile Po prosty się spręża i pracuje ciągiem te 6h i robi więcej niż przez 8-10h w pracy. Rozumiem to doskonale, sama pracując w biurze marnowałam ze 3h na kawy, obiady, dojazd i rozmówki...

Pensja u mojego m dobra, czas pracy nienormowany...

Jest managerem w dużej korporacji

Niestety chyba będzie pracę zmieniał z wielu powodów, mam nadzieję że na równie komfortową smile
    • evee1 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 02:34
      Maz i ja pracujemy w IT od 20 lat, poza Polska. Prawie nigdy nie zdarzylo sie, zebysmy pracowali sie od 9-17. Na ogol praca jest od 8-8:30 do 5:30-6:00 z przerwa na lunch. Praca poza Polska.
    • princy-mincy Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 04:23
      Moj różnie- zależy od sezonu i zamówień.
      Jesli ma duzo zamówień, pracuje od ok 9-9.30 do 17-17.30
      Jesli mało- albo sobie w necie dlubie albo sie obija.
      Od kwietnia do października ma tez sezon na usługi, wtedy nie ma go w domu w każda sobotę, czasami tez piątek lub niedziele i zdarza sie, ze pracuje tez wtedy wieczorami (ale nie kazdy wieczór).
      Ma dg, wiec ilośc pracy przekłada sie wprost na ilośc pieniędzy, ktore zarobi.
      Bywa to dla mnie uciążliwe, zwłaszcza wszystkie soboty od kwietnia do jesieni, ale cóż, zarabia na tym bardzo dobrze.
    • lolinka2 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 06:49
      Zależnie od potrzeb - self-employment czy jak to ładnie nazywają + prowadzenie domu, czasem ma mniej, czasem więcej pracy; nieraz zasuwamy oboje dzień i noc, czasem tylko ja noc, czasem ja się obijam w dzień, a on pracuje etc. etc.
    • eo_n Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 07:15
      10-15/16 na uczelni.
      W domu wg potrzeb - czasem nocami pisze publikacje, albo popołudniami przygotowuje się do zajęć. Są okresy, kiedy dużo tego, są takie, kiedy mało.
      • naturella Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 07:26
        Moj maz - z zawodu jest dyrektoremsmile - jest poza domem od 8 do 18-19-20. Wszystko zależy od dnia tygodnia, pory roku nawet. Zdarzają sie telefony czy maile w domu.
    • jematkajakichmalo Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 07:30
      2 x w tygodniu usrednijmy, ze po 6 h, reszta w domu, ale bez przesady. Od stycznia bedzie pracowal tylko w domu.
    • guderianka Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 07:42
      zazwyczaj 7.30-15.30 albo 12-20 ale są sytuacje że coś wypada i zostaje po godzinach (może raz-dwa w miesiącu)
    • melancho_lia Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 07:59
      Mój zwykle od 9 jest w pracy (sąd/kancelaria/spotkania), wraca około 17-18, często jeszcze wieczorami pracuje w domu.
      Ale też zalety są takie, ze np. o 14 może dzieciaki odebrać ze szkoły/przedszkola, spędzić z nimi czas czy pójść do kina, a potem znowu wraca do roboty.
      Bywa, ze weekendy też pracuje, ale sporadycznie.
    • k1k2 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 08:07
      9-20, czasem 21. Na szczęście ma raptem 15 min do pracy.
    • ziarenko-piasku Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 08:10
      W firmie 7.30-15.30 i ani minuty dłużej, ale potem często w domu projekty na zlecenie...więc różnie bywa, zależy od potrzeb klienta smile
    • blond_w_pisowni Pracują 8h. 22.11.13, 08:56
      Mój facet 8.30-16.30, architekt systemowy w telekomie. Po pracy już nie ma pracy. Płaca bardzo godziwa, ale pracodawca to potentat na rynku. Jak widać można mieć normalne godziny pracy na pewnych stanowiskach.
      • blond_w_pisowni Re: Pracują 8h. 22.11.13, 08:58
        blond_w_pisowni napisała:

> Mój facet 8.30-16.30, architekt systemowy w telekomie. Po pracy już nie ma prac
        > y. Płaca bardzo godziwa, ale pracodawca to potentat na rynku. Jak widać można m
        > ieć normalne godziny pracy na pewnych stanowiskach.

I telefonu służbowego używa tylko w pracy, wieczory i weekendy tak jak powinno być czyli "bezrobotny".
    • default Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 09:11
      Zależy od tego, jaki ma akurat ruch w interesie oraz od tego na ile mu się chce smile Zdarzają się dni zajęte od rana (ca 8-9 ) do późnego wieczora (22-23), bo najpierw siedzi w hurtowni, a potem jeździ z towarem do klientów. Czasem tylko posiedzi w hurtowni (9-15). Czasem tylko pojedzie do klienta (parę godzin rano lub po południu). A zdarza się, że robi sobie wolne i w ogóle nie idzie do roboty (w hurtowni dyżuruje tylko magazynier).
    • ashraf Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 09:13
      Od 13-15 do 19-20 + 2 godz dziennie cwiczenia (taki zawod) + proby i koncerty (czasami rano, jesli w teatrze, najczesciej wieczorami lub w weekendy) + praca w studio pare h w tygodniu + jakas robota biurowa (nie ma jej zbyt wiele). Moglby wiecej, ale nie chce, bo dzieki takiemu trybowi pracy ma czas dla rodziny, rano zajmuje sie synkiem, je z nim obiad itd.
      • lucadimontezemolo Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 09:22
        40 h tygodniowo. Od 8 do 16, czasami 9-17.
    • kikimora78 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 09:38
      Od 7:30 do 15:30 z polgodzinna przerwa na lunch - godziny ma ruchome, ale mamy uklad, ze on idzie do pracy bladym switem i wychodzi wczesniej dziecko odebrac. Ja ide pozniej, bo ja rano prowadze mala i pracuje 9-16 z przerwa polgodzinna na luch.

Obdwoje mozemy brac prace z domu (on wiecej, ja mniej - bo ja, jednak jako "sluzba administracyjna" mam sporo zajec takich, ze musze byc fizycznie w biurze) jesli jest potrzeba.

On baaaaaaardzo zadko ma telco ze stanami i siedzi i gada pol nocy, ale za to odbiera sobie to w dzien (nie idzie do pracy w ogole, albo tylko na pare godzinek)
    • wtopek home office? 22.11.13, 11:06
      pracuje w UK lub innym kraju anglojęzycznym?
    • 18lipcowa3 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 11:26
      8-16, czasem dłuzej ale ogolnie nie pozwalam sobie na wychowywanie dzieci samotnie
      • tabakierka2 Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 11:30
        do pracy dojeżdża coś koło 8:30, w domu jest po 16, czasami bliżej 17stej. Raz na jakiś czas ma zebranie jeszcze po pracy, ale to wypada dosłownie raz w miesiącu, czasami raz na 2-3miesiące.
    • murwa.kac Re: Ile pracują wasi mężowie (partnerzy)? 22.11.13, 11:29
      4 - 12.
      2 x w miesiacu w soboty, najdluzej do 10 rano.
      czasem tez w niedziele (jesli w tygodniu byl czerwony dzien w kalendarzu) tez do 10 maksymalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka