Dodaj do ulubionych

Obraza majestatu

22.11.13, 11:34
Wczoraj mój ojciec miał imieniny.
Po południu położył się na drzemkę, bo źle się czuł i poza tym przejmował moją mamą, która dzisiaj miała operację.
Kręcę się po domu i słyszę dzwonek do drzwi. Nie zdążyłam otworzyć. Ciotka poradziła sobie sama (nie były zamknięte na klucz) i kieruje się w stronę pokoju m.in. ojca. Stanęłam jej na drodze i mówię, że ojciec śpi, bo zmęczony i źle się czuje i go nie obudzę. Ale ona chce mu złożyć życzenia. A ja twardo ciągnąc ją w drugi koniec domu, czyli do kuchni, mówię, że trudno i przepraszam, ale nie obudzę i już. Mogę zrobić kawę, możemy posiedzieć pogadać, ale ojca budzić nie będę.
Nastąpił foch. Ciotka się zabrała i.... zadzwoniła poskarżyć się na mnie mojej mamie, która leży w szpitalu.
Kiedy już wiadomości pokrążyły pomiędzy wszystkimi zainteresowanymi stwierdziłam, że drugi raz postąpiłabym tak samo. Ważniejsze dla mnie było zdrowie i dobre samopoczucie mojego ojca niż fochy ciotki (z którą rodzice widują się przynajmniej raz w tygodniu a czasami częściej. A znają się od dzieciństwa i szkolnej ławki)
Ojciec cała "aferę" skwitował "się przejmujesz".
Nadal twierdzę, że zrobiłam dobrze, ale może się mylę?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:35
      Posłuchaj ojca i olej niewychowaną babę.
    • paskudek1 Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:38
      bardzo dobrze zrobiłaś
    • viviene12 Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:39
      nieodmiennie nie moge wyjsc z podziwu, skad Wy te wszystkie "ciotki" bierzecie...
      Nie znam nikogo, kto wpadlby na pomysl, zeby tak sie zachowywac.

Oczywiscie, ze postapilas dobrze - a juz szczytem wszystkiego jest zawracanie tylka komus po operacji takimi rzeczami.
      • wtopek Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:44
        co więcej, te buraki to zawsze ciotki, rozmaici wujkowie, szwagierki i inne kuzynki

za to co jedna na forum idealnie wychowana, z idealnym charakterem i nigdy nie dająca innym powodów, aby się na nią wkurzać big_grin
        • maanki Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:50
          Nieprawda.
          Opisałam wczorajszą sytuację. Przedstawiłam fakty. Nigdzie nie napisałam, że ciotka to burak i chamka.
          Opisałam zdarzenie i w sumie poprosiłam o ocenę sytuacji, bo być może to jednak ja się źle zachowałam i to ja jestem burak.
        • morgen_stern Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:55
          Cóż, wielokrotnie widziałam tu wątki, gdzie ktoś opisywał jakąś sytuację, w której brał udział i został nazwany / oceniony jako cham czy burak, trudno, żeby ludzie pisali tak o sobie w pierwszej osobie. Wtopek jak zwykle dryfuje w alternatywnej rzeczywistości, którą sobie sam wymyślił.
      • maanki Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:46
        Ona ma taki styl bycia. Musi wszystko wiedzieć i widzieć oraz skomentować.
        Potrafiła u mnie mimo mojego sprzeciwu władować się do pokoju Młodego, zrobić inspekcję i skwitować jaki to on ma bałagan, albo wpaść do Młodej i "za dużo zabawek ma, powyrzucałabym to, to i to".
        Na szczęście bardzo rzadko mnie wizytuje ;o)
    • anna.1112 Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:46
      Eee... mój ojciec to by się na mnie obraził gdybym go nie obudziławink Ale on gości bardzo lubiwink
      Skoro Twój ojciec mówi nie przejmuj się to się nie przejmujwink Dobrze zrobiłaśwink
    • oqoq74 Re: Obraza majestatu 22.11.13, 11:54
      Nie przejmuj się.

Swego czasu moja babcia skarżyła się wszystkim wokół, że nie złożyłam jej życzeń imieninowych, w sytuacji, kiedy moja Mama, a jej córka, leżała w szpitalu po wylewie.
    • jola-kotka Re: Obraza majestatu 22.11.13, 14:10
      Dobrze zrobiłaś.
    • zurekgirl Re: Obraza majestatu 22.11.13, 14:14
      Dobrze zrobilas. Robie tak samo, nie budze nikogo, szczegolnie chorego, o ile sie nie pali.
    • z_lasu Re: Obraza majestatu 22.11.13, 14:45
      Bardzo dobrze zrobiłaś.
    • ichi51e Re: Obraza majestatu 22.11.13, 17:06
      Dobrze zrobilas. Tylko ze ojciec ma racje - nie ma sie czym teraz przejmowac.
    • 18lipcowa3 Re: Obraza majestatu 22.11.13, 17:20
      ojciec ma racje '' sie przemujesz''

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka