Dodaj do ulubionych

Pierniczki

23.11.13, 09:57
Napiszcie, że są ładne, proszę... smile Całe popołudnie wczoraj siedziałam. Oczywiście jest ich więcej niż na obrazku smile Część dekorował samodzielnie 5,5-letni syn.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/01/45/09/0107ad9294.jpg
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Pierniczki 23.11.13, 09:59
      Piekne. smile zwlasza te z kwiatkami smile
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 10:02
        Te kwiatki to w zamierzeniu producenta miały być śnieżynki big_grin

• anika772 Re: Pierniczki 23.11.13, 10:00
      Są ładnesmile Jednak dla mnie całkowicie niejadalne, nie znoszę tych lukrów, posypek srypek. Psują szlachetność piernika.
      Oczywiście ozdabiam kilkanaście sztuk do powieszenia na choince, reszta jest saute.
      • ichi51e Re: Pierniczki 23.11.13, 10:05
        Co ty! Najpierw objada sie dekoracje a potem piernik saute suspicious
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 10:06
        Reszta saute została zjedzona już dawno big_grin Jakieś 2/3 całości. Zastanawiam się nad upieczeniem następnej partii (niezależnie od tego, że na święta będzie cały duży piernik - bez dekoracji wink ). A dekorowanie to oczywiście zabawa dla dziecka - jak wyrośnie odetchnę z ulgą smile
    • twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 10:10
      Świetne! To teraz zapraszam do siebie, ja takich potrzebuję na całą choinkę wink
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 10:50
        O nie! Dla mnie to kara. Dlatego taka łasa jestem na pochwały. Jak mi coś sprawia przyjemność to mi zwisa czy komuś się efekt podoba czy nie big_grin A pierniczki to jest dla mnie droga przez mękę, więc niech przynajmniej ktoś efekt pochwali... big_grin
        • twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 10:57
          Ależ my Cię jesteśmy gotowi chwalić gremialnie, nakarmimy Cię, napoimy, mąż może Ci pograć na gitarze, syn na ukulele big_grin Tylko zrób nam takie pierniczki wink Ja się do nich przymierzam jak pies do jeża wink W ramach przymiarek robię właśnie ser podpuszczkowy big_grin na zasadzie - róbmy cokolwiek byle nie zająć się właściwą pracą big_grin
          • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 11:13
            Ej, no, na domowy ser to mogłabym się wymienić big_grin
            • twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 11:21
              No widzisz smile kwestia motywacji big_grin Właśnie obcieka na sitku smile Ciekawe czy wyjdą dziury smile bo jak dotąd mi się ta sztuka nie udała, ale dziś jest bardzo mało serwatki, więc jest spora szansa, że bakterie się postarały big_grin
              • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 12:23
                Anioł, napisz, proszę, do mnie na gazetowego (bo widzę, że Ty nie masz konta). Nie żebym się rwała do kolejnych pierniczków, ale ten ser mnie mocno zainteresował.

• twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 15:43
                  Wysłałam smile
          • beata985 Re: Pierniczki 23.11.13, 12:52
            twoj_aniol_stroz napisała:

Ja
            > się do nich przymierzam jak pies do jeża wink W ramach przymiarek robię właśnie
            > ser podpuszczkowy big_grin na zasadzie - róbmy cokolwiek byle nie zająć się właściwą
            > pracą big_grin

big_grinbig_grinbig_grin dobrebig_grin
            ja właśnie idąc Twoim pomysłem siedzę na forum zamiast......całej reszty
            • twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 14:58
              big_grin a to też, ser się niejako robi sam smile Teraz obcieka, zaraz zostanie obrócony do góry nogami, żeby obciekł z drugiej strony, potem jeszcze po razie na każdą stronę i jutro wsadzę go do solanki i gotowe smile A przyszło mi jeszcze do głowy, żeby część uwędzić - zobaczymy czy będzie jadalne smile
              Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że zakupiłam landrynki do witrażyków w pierniczkach big_grin
              • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 19:11
                > Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że zakupiłam landrynki do witrażyków w pierniczkach

Łomatko! Żeby tylko moje dziecko gdzieś tego nie zobaczyło, bo też będę musiała się nauczyć big_grin
                Masz odp. na priv smile
                • twoj_aniol_stroz Re: Pierniczki 23.11.13, 19:20
                  To, że mam landrynki, to jeszcze nie znaczy, że je wykorzystam, a jak nawet je wykorzystam to jeszcze nie oznacza, że to wyjdzie big_grin Droga bardzo daleka big_grin
    • mid.week Re: Pierniczki 23.11.13, 10:11
      Cudne smile Ale się świątecznie zrobiło. Do kompletu Polsat puszcza dziś Kevina big_grin
      • anika772 Re: Pierniczki 23.11.13, 12:58
        Aaaa, Kevin. Moje dziatki mają dziś debiut kevinowysmile
    • mayaalex Re: Pierniczki 23.11.13, 10:25
      Piekne! Chyba dzis tez cos upieke smile
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 10:47
        A właśnie! Przypomniałaś mi. Lukru wczoraj zrobiłam jakbym chciała wielką fabrykę pierniczków otwierać big_grin Szkoda mi było wyrzucić, wstawiłam do lodówki, spróbuję coś dzisiaj z tego upiec.
    • naomi19 Re: Pierniczki 23.11.13, 10:53
      to te ze świńskim łojem? big_grin

jak smakują?
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 11:16
        Ty bardzo obraziłeś moja matka angry Ja nie jadać przyjaciół. big_grin

• naomi19 Re: Pierniczki 23.11.13, 19:22
          całe szczęście
    • vilez Re: Pierniczki 23.11.13, 12:44
      Piękne! smile ( Poza moimi możliwościami)
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 13:02
        > ( Poza moimi możliwościami)

Też byłam tego pewna. Ale mając małe nadaktywne dziecko na stanie przekonałam się, że nie takich rzeczy jestem w stanie się nauczyć.
    • beata985 Re: Pierniczki 23.11.13, 12:49
      ładne wizualnie ale dla mniechyba za słodkie by były.....chociaż lubię słodkie to jednak ilość lukru jest duża....no i dobrze dziewczyny piszą te kuleczki, posypki cholernie twarde są....
      w tym roku ograniczę ilość dekoracji na moich piernikach.....szkoda, że nie można obsypać ich cukrem pudrem///
      • z_lasu Re: Pierniczki 23.11.13, 13:06
        Nie są aż takie słodkie, ciasto mało słodkie jest. Ale dekoracje faktycznie koszmarnie twarde. Marzy mi się zrobienie z naturalnymi dekoracjami (wiórki kokosowe, płatki migdałów, sezam itp.), ale póki dziecko małe to wiadomo - im bardziej słodko i pstrokato tym lepiej. No, a w końcu dla kogo ten cały cyrk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka