mnb0 25.11.13, 12:37 kiedy idziecie do urzedu? (Tak mnie natchnal watek o dresach w szkole hi hi) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretchen184 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 12:40 he he- ja codziennie chodzę do urzędu bo tam pracuję najczęściej mam na sobie dżinsy i wygodną bluzkę, czasem spódnicę-ale nie może być zbyt krótka ani za długa (nikt nie zabrania, taka specyfika pracy). i koniecznie wygodne buty bez obcasów, latem mogą być japonki Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:48 Japonki?? ten urzad to na plaży jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:41 do sądu jak szłam na sprawę, która mnie dotyczyła to elegancko, a kiedy byłam świadkiem to już tak bardziej casual bo chyba nie chodziło ci o ZUS albo UP ?? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:45 Specjalnie i wyjątkowo ubrałam się do urzędu dwa razy w życiu (wiadomo z jakiej okazji ) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:50 default napisała: > (wiadomo z jakiej okazji ) Slub I rozwod? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:14 Dwa śluby. Na rozwód to się całkiem zwyczajnie ubrałam Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:49 Jedyny urzad jaki odwiedzam, to poczta. Ide tak jak stoje, no chyba, ze mam pidzame, to wtedy faktycznie sie przebieram. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:51 ubieram sie wyjściowo, koszula, sweterek, zakiet, pantofle - tak codziennie do pracy i wszedzie, bo po pracy zawsze ide gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:58 Wciskasz się w koszule i żakiet żeby wysłać pocztówkę do babci i bułki kupić na śniadanie? No ale tego pewnie wymaga okolica, gdzie w szkole zachowanie ocenia się po ilości dostarczonego proszku do prania Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:20 chipsi napisała: > Wciskasz się w koszule i żakiet żeby wysłać pocztówkę do babci i bułki kupić na > śniadanie? No ale tego pewnie wymaga okolica, gdzie w szkole zachowanie ocenia > się po ilości dostarczonego proszku do prania do mnie to mówisz? ja sie nie wciskam w nic specjalnie. Ja się ubieram codziennie elegancko do pracy, a że po pracy jade coś zalatwic, może to być poczta, sklep, bazar, to co, mam jechac do domu 20km się przebrac? w dres? ja zawsze chodze elegancko. Tylko po pracy załatwiam sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:24 A to sorki, podpisałaś się po postem Majenkir o poczcie i źle odebrałam Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:21 Oj tam czepiasz się. laska ma dress code w pracy to w mundurku popyla. Do urzędu się nie stroi specjalnie. Ja do pracy przychodzę ubrana jak chcę i tak samo funkcjonuję po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:55 No jak to jak, wymogi przeca większe niż do świątyni - najlepiej w burce, co by odsłoniętych stóp nie mieć (w tamtym wątku pało że nie wypada w klapkach), golizna nie świecić (było tez oburzenie stringami)... Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:56 W to co mam na sobie tego dnia akurat. Nie stroję się specjalnie. Bywałam w dresach, w garsonce, w dżinsach, letniej zwiewnej kiecce, ciążowej tunice. Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 13:59 ja najczesciej w ubranie. ale! kilka dni temu przydarzyła mi sie przygodna niegodna ematki. otoz podarly mi sie ukochane jeansy w kroku a ze jestem w szyciu, przyszywaniu straszna lebiega to kupilam sobie laty wprasowywane. i jak juz je zaprasowalam w odpowiednim miejscu to sie w nie wystroilam i poszlam do zusu zalatwic jakis papierek. jako zem patologia podrozowalam autobusem i w drodze poczulam ze cos mnie laskocze po udach-dynda mi i dynda. najpierw pomyslalam ze to macica mi wypada ale w sumie troche za wczesnie sprawdzic co to za narzad sie opuścił nie mialam jak [bo to srodmiescie] w koncu nie wytrzymalam , zaszylam sie w ciemnym kacie i wsadzilam glowe miedzy uda-okazalo sie ze to moje nowe super łaty sie odkleily i powychodzily na zewnatrz. ale sprawe zalatwilam, nawet pożartowałam z pania w okienku, wrocilam do domu, zdjelam spodnie i ze lzami w oczach wywalilam je do smietnika. wiec jak? jestem gorsza od nastoletnich dresiarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 25.11.13, 14:24 mearuless napisała: > jako zem patologia podrozowalam autobusem i w drodze poczulam ze cos mnie lasko > cze po udach-dynda mi i dynda. najpierw pomyslalam ze to macica mi wypada O rany!Tego mi bylo potrzeba z rana Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:08 Nie chodzę do urzędów, tralalala. Ale, gdybym chodziła, to ubrana "na codzienno". Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:13 Choć, gdy pewnego razu zostałam wezwana do skarbówki, gdzie miałam się dowiedzieć, co mi grozi za błędy w wystawionych przez mnie fakturach (hehehehe, pewnikiem gilotyna), to intuicja mi podpowiedziała się odstrzelić kobieco. Udało się, zostałam tylko pouczona oraz pochwalona za inwencję w tych błędach, bo ponoć każdy błąd był inny A męża, gdy szedł się tłumaczyć z wypełnionego przez mnie PIT-u (pierwszy rok tego dziadostwa), to ubrałam w...dziecko, i tak poleciłam maszerować między baby skarbówkowe. Udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:17 Ubranie chłopa w małe dziecko działa- zwłaszcza jak dziewczynka to moze być i ciut starsza.Od razu panie w urzędach milsze są. Dla kobiety z dzieckiem niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 16:17 U nas maly chlopiec tez dziala (zwlaszcza w nosidelku)... Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:21 poczta - jakkolwiek US i tym podobne - zawsze elegancko. Zupełnie inaczej rozmawiają z nieumalowaną, pachnącą schabowym w dresie, czy wyciągnietej kurcie a inaczej z osobą odstawioną na tip top i przekonałam sie o tym wiele razy, nie tylko urzędy ale lekarze, szkoła, itd Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:22 Swoją drogą w urzędzie to najlepiej udawać biednego zagubionego człowieczka- urzędniczki czują się te mądrzejsze i od razu łatwiej coś załatwić. Zbyt elegancki strój może taką intrygę przekreślić Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:29 róznie to bywa i zalezy w jakiej sprawie. Gdy wiesz, że idziesz jako przegrana to może i lepiej ubrać się w worek i próbować budzić litośc i współczucie ale w innych niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:35 neffi79 napisał(a): > poczta - jakkolwiek > US i tym podobne - zawsze elegancko. Zupełnie inaczej rozmawiają z nieumalowaną > , pachnącą schabowym w dresie, czy wyciągnietej kurcie a inaczej z osobą odstaw > ioną na tip top > i przekonałam sie o tym wiele razy, nie tylko urzędy ale lekarze, szkoła, itd Do lekarza czy do szkoły owszem, zgadzam się. Zwykłe sprawy urzędowe można załatwić dokładnie pachnąc schabowym. A jak widzę w urzędzie za biurkiem babkę, która traktuje mnie z góry, odpowiednio się do niej odnoszę - głośno, wyraźnie, z ogromną pewnością siebie, zwracając szczególną uwagę aby po mojej wypowiedzi owa Pani była pewna, że nie może mnie zlekceważyć. I w 99 % działa. Druga sprawa w ciągu ostatnich kilku lat te kobiety w urzędach są bardzo miłe. Albo mnie tak lubią Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:44 ladnyusmiech napisała: zwracając szczególną uwagę aby po mojej wypowiedzi ow > a Pani była pewna, że nie może mnie zlekceważyć. I w 99 % działa. Ubierz sie jeszcze jak człowiek i będzie 100% > Druga sprawa w ciągu ostatnich kilku lat te kobiety w urzędach są bardzo miłe. > Albo mnie tak lubią Miłe są zwykle wtedy gdy Ty jesteś miła. najbardziej smiesza mnie żale typu "ide kurde do urzedu a baba chamska" i żali się taki bidul, który ma skwaszoną minę i idzie z przekonaniem "klient nasz pan" (mowa tu o petencie oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:28 To do urzędu trzeba mieć "swój zestaw" Jak mam po drodze przed kawą u koleżanki to całkiem fajnie. A jak muszę wyskoczyć na chwilkę jedynie coś tam załatwić to w dresie bez makijażu. Czyli nie ubieram się specjalnie do urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:31 Ja swój urząd mam w budynku obok domu- tak zdarzało mi się tam być w stroju "domowym" zwłaszcza jak wpadałam sprawdzić czy nie ma kolejki, jak była to z powrotem do domu szłam. Nie chciało mi się parę razy przebierać. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 14:40 Do urzędu chodzę raz na ruski rok, na szczęście. A mam dwa rodzaje ubrań : do pracy - eleganckie bluzki, spódnice, szmizjerki i princeski. Po domu - dresik i bawełniane bluzki. Dżinsów nie posiadam, chociaż nie ... mam jedne spadkowe po córce, ubieram je czasami na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: W co sie ubieracie 25.11.13, 16:27 tak jak na codzien natomiast dresy w szkole to moze nosic wuefista, uczen jak nosi to wiocha zwykła Odpowiedz Link Zgłoś