Dodaj do ulubionych

Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem..

01.12.13, 18:29
W zasadzie nie robie dla siebie zakupów na allegro,chyba,że jest to rzecz,którą przymierzałam,znam itd.
Ale ten sweterek tak mi się spodobał! W dodatku cena 43zł juz z wysyłką,kupiłam,zapłaciłam..i dopiero weszłam w komentarze..
I są to generalnie-pół na pół,częsc ze sweterka zadowolona,fajnie lezy itd ,częśc daje neutrala-że wysyłka szybko,ale sweterek wygląda zupelnie inaczej niż na zdjęciu,że zupełnie inna rzecz uncertain
Ten sprzedający ma tez sporo negatywów-za rzeczy które kosztują 16-20zł-i tez to samo,że rzecz zupełnie inaczej wygląda niz na zdjęciu. Ale ma tez ponad 1000 pozytywów.
No i teraz mam zagwozdkę-poczekać na wysyłkę i ocenic(nie ma tam ponoć problemu ze zwrotami)czy od razu napisać ,że skoro tyle tych komentarzy na nie ,to ja rezygnuje?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 18:47
      To tylko 43 zł uncertain Zapłać, bo zawarłaś umowę ze sprzedawcą, kupując sweterek na jego aukcji. I następnym razem rozważniej licytuj.
      • neffi79 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 22:07
        wcale nie musi płacić, ma prawo do zwrotu lub rezygnacji z zakupu - bez podania przyczyny. Tu panują nieco inne zasady niż w handlu tradycyjnym
    • joann_80 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 18:47
      przede wszystkim komentarze czyta się najpierw. Poza tym gdybym ja opierała się tylko na opiniach ludzi to nigdy nic bym nie kupiła wink
      Nie wiesz czy te opinie maja poparcie w rzeczywistości dopóki sama nie zobaczysz tego co kupilaś. Według prawa masz mozliwość odstąpienia od umowy kupna - sprzedaży w ciagu 10 dni od daty zakupu bez podania przyczyny ijeśli dana rzecz nie była używana, a jesli sprzedawany towar rażąco rózni się od tego co jest prezentowane na zdjęciu lub mimo zapewnień sprzedającego jest słabej jakości to wtedy nazywa się to niezgodnościa towaru z umową. Niestety roszczenia na podstawie stwierdzenia, że jakaś rzecz źle leży nie muszą być przez sprzedawcę uznane o ile na aukcji podał dokładne wymiary swetra. Wszak to Ty najlepiej znasz swoje wymiary i raczej w ciemno byle jakiego rozmiaru nie brałaś prawda? suspicious
      Tak czy siak, nie panikuj tylko obejrzyj co kupiłaś smile
      Oby obawy okazały sie bezpodstawne.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 18:51
      Polecam rozważniej robić zakupy, to tak na przyszłość.
      Poczekaj, zobaczysz czy rzecz będzie zgodna z opisem, kiedy przyjdzie, zawsze możesz zwrócić.
      I koniecznie zapytaj Piranii, może coś doradzi.
      • lady-z-gaga Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 21:22
        > I koniecznie zapytaj Piranii, może coś doradzi.

big_grin
        • naomi19 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 22:12
          big_grin
          to jeszcze nic nie doradził? on się specjalizuje w sprawach tego kalibru
        • gazeta_mi_placi Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 02.12.13, 12:31
          Pirania jest na urlopie, zastępuje ją Pan K. Rokodyl.
    • totorotot Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 21:20
      A czego się spodziewalas po sweterku za 43 zł z przesyłką? Poczekaj aż przyjdzie i wtedy najwyżej odeslesz
    • neffi79 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 22:05
      nie musisz pisać powodu, napisz , ze rezygnujesz i prosisz o zwrot wpłaty
      lepiej szybko bo potem w razie zwrotu będzie kłopot, jak gość ma tyle negów to pewnie ciebie też oleje, za tak niewielką sumę, będzie zwlekał ze zwrotem kasy kilka tygodni albo wymysli, że oddałaś uszkodzony/uzyty towar i nie przyjmie zwrotu, a ciebie obciązy kosztami przesyłek.
    • kroliczyca80 Re: Kupiłam sweterek na all i teraz sama nie wiem 01.12.13, 22:22
      Pewnie kupiłaś sweterek z AliExpress, czyli koreanskiego/chińskiego mega-netoweg-bazarusmile Takie coś jak japan-style, na allegro tego masa. Mają piękne zdjęcia, ludzie się nabierają, a potem dostają szmaty. Mnie nabrali raz, na bawełnianą sukienkę big_grin No ale podobno są ludzie, którzy są zadowoleni z tych ciuchow. Może niektóre są lepsze, niż większość.
      Ale skoro już zapłaciłaś, to ja bym poczekała. A nuż będzie ok. Jak nie, to oddasz i po krzyku.
      • mamaemmy No i dostałam 06.12.13, 19:24
        Kupiłam ten sweterek z tej aukcji.
        Przyszła -może nie szmatka-ale cieniutki sweterek w zupelnie innym stylu niż na zdjęciach,odsyłam go w poniedziałek sad
        • naomi19 Re: No i dostałam 06.12.13, 19:54
          img101.imageshack.us/img101/8333/coolstorybrohousecoolst.jpg
        • gazeta_mi_placi Re: No i dostałam 06.12.13, 20:25
          Nawet na tych zdjęciach szkaradzieństwo.
          • kitka05 Re: No i dostałam 07.12.13, 00:13
            I znowu się z Tobą zgadzam.
            A na modelce inny, niż prezentowany obok.
            • oteczka Re: No i dostałam 07.12.13, 06:01
              w życiu u nich nic bym nie kupiła ,ja najpierw czytam komentarze a w ogóle te wszystkie japan style to badziewie nie ubrania.
        • ketra_a Re: No i dostałam 07.12.13, 15:13
          mamaemmy napisała:

> Kupiłam ten sweterek z tej aukcji.
          > Przyszła -może nie szmatka-ale cieniutki sweterek w zupelnie innym stylu niż n
          > a zdjęciach,odsyłam go w poniedziałek sad

Co to znaczy w zupełnie innym stylu ? Czy inny krój ? Kolor ? Ciekawa jestem
        • kropkaa Re: No i dostałam 07.12.13, 16:52
          Mamoemmy, jakbyś była nastolatką, to bym Ci wybaczyła naiwność, ale pierwsza młodość minęła i choć trochę życiowej mądrości powinnaś już nabyć wink Jak może być porządny sweterek za 3 dychy??? Cuda nawet na Mikołaja tylko w filmach... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka