alkamamma 02.12.13, 15:10 Zastanawiam się czy lepszy kosmetyk (wiem, który lubi i używa na pewno) czy nieco skromniejszy kosmetyk i dodatkowy bilet NBP o równowartości 1 dniówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irima2 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:27 My zawsze dajemy większą wypłatę. Sama też wolę dostać od pracodawcy pieniądze, ew. bony niż jakiś podarek. Odpowiedz Link Zgłoś
alkamamma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:32 Mój mąż tak samo mi doradza - w sensie, że kasa. Ja lubię kosmetyki i ogólnie niespodzianki ale dodatkowe pieniądze, zwłaszcza przed Świętami, to pewnie będzie to co młodej dziewczynie na studiach najbardziej się spodoba. Dzięki za radę! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:47 W zeszłym roku dałam niani bon podarunkowy do Rossmana. Ma małe dziecko, więc stwierdziłam, że zawsze się przyda, jeśli nie na kosmetyk jakiś dla niej to choćby na kilka paczek pieluch. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:11 To chyba zależy od osoby, która ma zostać obdarowana. Np moja dawna niania wolałaby ten kos styk kupiony wlasnie dla niej, niz pieniądze. Ale wiem, ze wiele osób wolałaby gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:20 Jak Wy wręczacie nianiom te prezenty, a zwłaszcza pieniądze?? Dla mnie byłoby to krępujące. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:23 A jak płacisz ty niani albo ekspedientce w sklepie? No chyba, że nie płacisz, bo to takie krępujące. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:23 Niani nie mam. Pani do sprzątania - przelewem. Jakoś tak głupio mi dawać jej kopertę z pieniędzmi...? Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:43 Ja dawałam niani paczkę dobrych świątecznych cukierków i bon. Do tego kartka świąteczna wypisana i w kopercie razem z bonem - ty wlozysz tu kasę. I wręczana ze słowami ze to drobny upominek od podopiecznego tez mi było głupio tak do ręki dać - jak wypłatę, wiec wpakowalam w kartkę właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 18:34 Jestem zdania, że w stosunkach służbowych to w ogóle bilety NBP są jedynym właściwym prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:39 kup jej kartę podarunkową do rossmana, sama sobie wybierze kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
alkamamma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:59 A więc wykrystalizowal mi się dzisiaj plan. Zakupilam formy do wypieku pierniczkow. Zaprosilam na weekend 2 zaprzyjaźnione ze spacerów mamy z synami oczywiście i nasza banda 15 miesieczniakow wypiecze i udekoruje pod nasza kuratela stosy pierniczkow. Wykorzystamy te pierniczki aby zrobić paczuszki prezentowe, dla niani bedą więc pierniczki i koperta z kasa. Reszta pierniczkow dla sąsiadów, których lubimy, dla pani dozorczyni która goni potencjalnych zlodziejaszkow naszego wózka parkujacego na parterze i na choinkę to co zostanie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 21:51 ja dawalam premie pieniezne (ekstra 200zl) - nie bylo to krepujace, bo rozliczlam sie w systemie tygodniowym. Teraz sobie pluje w brode, bo babsko nie bylo warte zadnej dodatkowej zlotowki Odpowiedz Link Zgłoś