Dodaj do ulubionych

Świąteczny upominek dla niani

02.12.13, 15:10
Zastanawiam się czy lepszy kosmetyk (wiem, który lubi i używa na pewno) czy nieco skromniejszy kosmetyk i dodatkowy bilet NBP o równowartości 1 dniówki?
Obserwuj wątek
    • irima2 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:27
      My zawsze dajemy większą wypłatę. Sama też wolę dostać od pracodawcy pieniądze, ew. bony niż jakiś podarek.
      • alkamamma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:32
        Mój mąż tak samo mi doradza - w sensie, że kasa. Ja lubię kosmetyki i ogólnie niespodzianki ale dodatkowe pieniądze, zwłaszcza przed Świętami, to pewnie będzie to co młodej dziewczynie na studiach najbardziej się spodoba. Dzięki za radę!
        • naturella Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 15:47
          W zeszłym roku dałam niani bon podarunkowy do Rossmana. Ma małe dziecko, więc stwierdziłam, że zawsze się przyda, jeśli nie na kosmetyk jakiś dla niej to choćby na kilka paczek pieluch.
    • princy-mincy Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:11
      To chyba zależy od osoby, która ma zostać obdarowana.
      Np moja dawna niania wolałaby ten kos styk kupiony wlasnie dla niej, niz pieniądze.
      Ale wiem, ze wiele osób wolałaby gotówkę.
    • a1ma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:20
      Jak Wy wręczacie nianiom te prezenty, a zwłaszcza pieniądze?? Dla mnie byłoby to krępujące.
      • przystanek_tramwajowy Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:23
        A jak płacisz ty niani albo ekspedientce w sklepie? No chyba, że nie płacisz, bo to takie krępujące.
        • a1ma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:23
          Niani nie mam. Pani do sprzątania - przelewem.
          Jakoś tak głupio mi dawać jej kopertę z pieniędzmi...?
      • kikimora78 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 16:43
        Ja dawałam niani paczkę dobrych świątecznych cukierków i bon. Do tego kartka świąteczna wypisana i w kopercie razem z bonem - ty wlozysz tu kasę. I wręczana ze słowami ze to drobny upominek od podopiecznego wink tez mi było głupio tak do ręki dać - jak wypłatę, wiec wpakowalam w kartkę właśnie.
    • anorektycznazdzira Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 18:34
      Jestem zdania, że w stosunkach służbowych to w ogóle bilety NBP są jedynym właściwym prezentem.
      • olewka100procent Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:39
        kup jej kartę podarunkową do rossmana, sama sobie wybierze kosmetyki
    • alkamamma Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 19:59
      A więc wykrystalizowal mi się dzisiaj plan. Zakupilam formy do wypieku pierniczkow. Zaprosilam na weekend 2 zaprzyjaźnione ze spacerów mamy z synami oczywiście i nasza banda 15 miesieczniakow wypiecze i udekoruje pod nasza kuratela stosy pierniczkow. Wykorzystamy te pierniczki aby zrobić paczuszki prezentowe, dla niani bedą więc pierniczki i koperta z kasa. Reszta pierniczkow dla sąsiadów, których lubimy, dla pani dozorczyni która goni potencjalnych zlodziejaszkow naszego wózka parkujacego na parterze i na choinkę to co zostanie. Amen.
      • mysz1978 Re: Świąteczny upominek dla niani 02.12.13, 21:51
        ja dawalam premie pieniezne (ekstra 200zl) - nie bylo to krepujace, bo rozliczlam sie w systemie tygodniowym. Teraz sobie pluje w brode, bo babsko nie bylo warte zadnej dodatkowej zlotowki uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka