Dodaj do ulubionych

Sterylka dla wariatek i innych odpadów

03.12.13, 14:15
Pojawiają się w różnych wątkach słuszne skądinąd opinie, że należałoby zabronić rozmnażania się tym wszystkim ChAD-owcom, depresjakom, wariatom wszelkiej maści, że rozwiązaniem byłaby przymusowa/obowiązkowa sterylizacja. No ja Wam powiem, że tak! Super myśl! Jaka oszczędność dla państwa naszego kochanego. Nie jest to co prawda nowy pomysł, ale czemu by znowu nie spróbować?
Budżet by się nam zaczął domykać...

wiadomosci.onet.pl/prasa/mord-w-imie-oszczednosci/v3ebt
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:21
      Ja nie jestem obiektywna. Obserwuję już któryś rok z rzędu taką znajomą z patologii- czynni alkoholicy, co rok nowe dziecko, zero pracy, coraz to nowe konflikty z prawem... Moje zdanie jest mało popularne, ale to odkąd poznałam taką rodzinę od środka. Uwierz, te dzieci niesamowicie cierpią. Ten środkowy wali głową w ścianę, starsza ma ataki histerii, czekam co będzie z trzecim dzieckiem...
      • totorotot Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:32
        Sądzisz, że jakby dostały zastrzyk luminalu, to by mniej cierpialy?

Przeczytaj proszę zalinkowany przeze mnie artykuł jak się kończy ingerencja w te strefę
        • naomi19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:30
          dzieci? uwierz, lepiej byloby, gdyby te akurat dzieci nie pojawily sie na świecie. Oby nie pojawily sie kolejne...
      • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:32
        Pracownica socjalna opowiadała mi o rodzinie totalnych pijaków z 10 dzieci, wszystkie dzieci zaraz po porodzie (rodzina była objęta kontrolą) były odbierane, matka pijana niemal codziennie.
        Każda ciąża to dzieci całkowicie kalekie, ociemniałe, przy ich wadach "tylko" ZD to tyle co nic.
        I co mają z takimi zrobić? Pić im wolno, uprawiać seks wolno, nie popełniają żadnego przestępstwa przecież tym bardziej, że o dzieci nigdy się nie biją i zgadzają z oddaniem, więc?
    • grave_digger Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:29
      Tak, jestem za.
    • atteilow Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:35
      Tym ze stresem pourazowym też? Wszystkie zaburzenia ujełaś w jedno, nazywając je wariactwem, co potwierdza Twoja ignorancję w tym temacie.
      • thea19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:44
        sterylizowac pijakow, narkomanow i wszystkich psychicznych w zakladach zamknietych, niedorozwinietych umyslowo, wielodzietna patologie oraz wiezniarzy skazanych za morderstwa, gwalty i inne ciezkie zbrodnie. obojga plci to dotyczy. jak zostane dyktatorem, to bedzie moje pierwsze zarzadzenie bez vacatio legis
        wprowadze tez kare smierci oraz chloste publiczna i obowiazek sprzatania terenow publicznych za wykroczenia i drobne przestepstwa
        wszystkim to wyjdzie na dobre bo kasa zamiast isc na wspieranie bandy pasozytow,pojdzie na pozyteczniejsze cele
        • gazdzinazdaleka Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:01
          Jestem za. A do tego jeszcze alergików, ludzi z obciążeniami genetycznymi, dzieci i wnuki komunistów (bo to pewnie też jest dziedziczne). I rudych, bo fałszywi. I blondynki, bo ponoć głupie. I leworęcznych, bo to patologia.
        • a1ma Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:26
          Hitler byłby z Ciebie dumny.
          • helufpi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:54
            Reductio ad Hitlerum już było w pierwszym pościesmile W zalinkowanym artykule. Myślałam, że wątek przez to się nie rozwinie, ale ematki są niezawodne.
            • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:57
              helufpi napisał(a):

> Reductio ad Hitlerum już było w pierwszym pościesmile W zalinkowanym artykule. My
              > ślałam, że wątek przez to się nie rozwinie, ale ematki są niezawodne.

Bo większość nie przeczytała tego artykułu.
          • thea19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 21:26
            nie wiem czy dumny bo ja ludzi nie klasyfikuje rasami i rownanie alergika z pijanym pasozytem jest dalece niestosowne. uwazam, ze rozmnazac nie powinni sie pijacy i narkomani, ale jak jestescie tak wolnosciowo nastawione do swiata, to zaadoptujcie dziecko w paroma chorobami narkomanki i pijaka, wtedy pogadamy
            • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 21:34
              Założycielka i pomysłodawczyni projektu sterylizacji dla narkomanów zaadoptowała czwórkę dzieci alkoholików i narkomanów.
              • thea19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 22:26
                a kolejne dzieci tez wezmie? przeciez ci narkomani moga sie dalej swobodnie rozmnazac. coz tego, ze wziela 4 jak na ich miejsce wskoczy nastepne 4?
                • rosapulchra-0 thea 03.12.13, 22:27
                  Przeczytaj sobie, o co gazeciarzowi chodziło:
                  wiadomosci.onet.pl/prasa/oczy-po-tacie-nalog-po-mamie/y04jq
                  • thea19 Re: thea 03.12.13, 23:12
                    i bardzo dobry pomysl - trzeba czyms zachecic a najlepsza jest kasa. tak sie tu lituja nad pijakami, zlodziejami a nad ich dziecmi to juz mniej. a to o DZIECI chodzi bo one cierpia juz od poczecia. beda kalekami dozywotnio, przekazujac dalej patologie.
                    wazektomia i antykoncepcja powinna byc bardzo powszechna bo inaczej jest to: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15069312,Dzieciobojstwo_z_Hipolitowa__Spowiedz_oskarzonej_przed.html#BoxWiadTxt

jak podwiazali jedna przypadkiem (bo pomysleli za babe, ktora byla ulomna umyslowo), to ich po sadach ciagaja a przeciez teraz moze sobie uzywac do woli i skutkow ubocznych z tego nie bedzie. gady zweszyly kase.
                    • rosapulchra-0 Re: thea 03.12.13, 23:24
                      Czyli nadal nie skumałaś, o co gazeciarzowi chodziło big_grin
                      • thea19 Re: thea 03.12.13, 23:37
                        przyznaje, artykul czytalam bardzo pobieznie bo nie chce mi sie wnikac w losy kazdego narkomana ale glowna tresc jest oczywista wiec twierdzenia gazety sa srednio wazne dla istoty problemu. zdaje sobie sprawe jednak, ze jestes fanka gazety i wnikliwie analizujesz kazdy wers jej/jego wypowiedzi.
                        oswoiec mnie zatem jaka to ukryta prawda znajduje sie w poscie gazety, ktorej nie moge pojac swym faszystowskim umyslem?
    • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:41
      Zależy czy zaburzenie dziedziczne czy nie, czy dana osoba ma normalnego odpowiedzialnego partnera czy jakiegoś menela albo "ojciec nieznany".
      Powinna być po porodzie dziecka pod kontrolą służb, jeżeli choroba przewlekła to do pełnoletności dziecka.
      Dziecko jest najważniejsze, a nie świr w głowie mamuśki.
    • vilez Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:43
      Brzydkich też sterylizować. I z rzadkimi włosami. I krzywymi nogami. Budżet będzie na plusie.
    • mag1982 Ktoś już miał takie pomysły 03.12.13, 14:46
      Skończyło się "ostatecznym rozwiązaniem kwestii żydowskiej"
    • lady-z-gaga Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:47
      to jest powazny temat i nie wystarczy postraszyc Hitlerem, żeby miec rację
      • totorotot Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:04
        Nie starsze Hitlerem tylko gatunkiem homo (rzekomo) sapiens
    • antyideal Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:50
      Depresjakom tez ? no to z jedna czwarta z nas, ematek, nie powinna byla sie rozmnozyc
    • neffi79 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 14:56
      totorotot napisała:
      należałoby zabronić
      > rozmnażania się tym wszystkim ChAD-owcom, depresjakom, wariatom wszelkiej maśc
      > i, że rozwiązaniem byłaby przymusowa/obowiązkowa sterylizacja.

troche przegięłaś albo jesteś wyjątkowo cynicznym laikiem
      • atteilow Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:00
        To tez reprezentantka jakiegoś psychicznego zaburzenia i powyższy postulat moze dotyczyc jej samej.
        • nanuk24 neffi i atteilow 04.12.13, 00:22
          wasza bystrosc umyslu az poraza.
      • lady-z-gaga Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:17
        Ty za to jestes bardzo prostolinijna
        tak bardzo, że sarkazmu nie zauważysz nawet, gdyby pie....nął Cię w czoło
    • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:19
      totorotot napisała:

> Pojawiają się w różnych wątkach słuszne skądinąd opinie, że należałoby zabronić
      > rozmnażania się tym wszystkim ChAD-owcom, depresjakom, wariatom wszelkiej maśc
      > i, że rozwiązaniem byłaby przymusowa/obowiązkowa sterylizacja. No ja Wam powiem
      > , że tak! Super myśl! Jaka oszczędność dla państwa naszego kochanego. Nie jest
      > to co prawda nowy pomysł, ale czemu by znowu nie spróbować?
      > Budżet by się nam zaczął domykać...
      >

Mam nadzieję, że z twojej strony to sarkazm. Bardzo swoisty, ale jednak sarkazm.
      • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:34
        Przeczytałam artykuł i cieszę się, że moje obawy okazały się płonne.

A paniom, które tak chętnie zajęłyby się cudzymi genitaliami, radzę dobrze się zająć własnymi, zamiast pisać faszystowskie opinie w tym temacie uncertain
    • guderianka Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:23
      no-a patologia ?
      alkoholicy i inni ? suspicious
      • totorotot Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:29
        Nie wiem, Guder.
        Może namawianie na darmową spiralę? Wytłumaczyć, powiedzieć jakie zalety, że się kobietę zawiezie, zajmie dziećmi w tm czasie i da stówkę jak sobie pozwoli założyć.
        • mag1982 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:44
          Myślę, że niejedna nawet na darmową sterylizację chętnie by poszła. Chyba, że "światopogląd" nie pozwala.
        • guderianka Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:57
          To miałoby sens gdyby system opieki działałby u nas inaczej-pozwoliloby to na kontrole co kilka lat (gdy będzie zmieniana spirala)-jeśli takowe panie by zechciały przyjść.
          Mój M z racji zawodu spędziłby trochę czasu na ulicy i opowiadał różne historie-i wg mnie sterylka bylaby najbardziej skuteczna i ekonomiczna
    • lelija05 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:34
      Tak się zastanawiam, czy taką samą decyzje podjęliby wobec własnej osoby, przecież różnie w życiu bywa, czy jednak chcieliby żyć i by ich leczono i obsługiwano.
      • basia_400 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:38
        Obowiązkowa sterylizacja dla upośledzonych umysłowo, chorych psychicznie (jakies bardzo ciężkie przypadki), i dla patologii typu narkomani, alkoholicy, skrajnie biedni (gdzie na wszystko brakuje, a dzieci robione są prawie rok w rok)
        OBOWIĄZKOWO.
        • lelija05 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:39
          Rezerwuj kolejkę.
          • basia_400 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:42
            Mnie żadne z powyższych nie dotyczy, ale blisko mnie mieszka rodzina biedaków, gdzie dzieci jest jak psów.
            • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:58
              Ależ dotyczy. Jesteś patologicznie chora umysłowo.
              • basia_400 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 16:02
                Potrafisz to udowodnić?
                • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 16:09
                  basia_400 napisał(a):

> Potrafisz to udowodnić?

Nie muszę. Sama to robisz.
            • atteilow Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 16:03
              basia_400 napisał(a):

> Mnie żadne z powyższych nie dotyczy, ale blisko mnie mieszka rodzina biedaków,
              > gdzie dzieci jest jak psów.

A skąd wiesz? Jesteś w stanie ocenic kondycje psychiczna innych, moze u Ciebie też się znajdzie jakaś nieprawidlowosc i nie wpasujesz się w kryteria.
            • nangaparbat3 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:31
              basia_400 napisał(a):

> Mnie żadne z powyższych nie dotyczy

Pamietam taka historię sprzed wielu lat: w jednej z klas rozmawiałam z rodzicami o narkotykach, i pewien ojciec zacząl krzyczeć, że nie ma co się zajmować narkomanami, ze to ich wybor, chcą, niech zdychają. ale nie za nasze pieniądze - i w ten deseń.
              Rok później okazało się, że wlaśnie jego syn bierze narkotyki.
              Greccy tragicy zajmowali się bardzo naszą nieznajomością własnej sytuacji. Mądrzy byli.
              • basia_400 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:55
                Nie mam dziecka. Ja sama z pewnością cpac nie zacznę
                Reszta z wymienionych przeze mnie wyżej patologii też mnie nie dotyczy.
                Więc? O co chodzi z opisaną przez Ciebie historią?
                • atteilow Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 21:29
                  Z pewnością to Kopernik nie żyje. Nie zrozumialaś analogii. Skąd wiesz, że Ciebie kiedyś nie dopadnie załamanie nerwowe, ktore ktoś zinterpretuje jako wariactwo.
                  • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 21:33
                    Basia_100 to troll, poprzednie nicki to:

słynna Grudniowa
                    i

jeszcze jeden, ale zapomniałam sad też trollowaty.
                    • ailia Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 04.12.13, 06:41
                      Basia to ta od prostytutek.
                  • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 22:12
                    No przeca ona już sama udowodniła i to nie raz, że jest walnięta i to zdrowo (nomen omen).
        • iwles Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 15:46

A nie lepiej matki i ojców potencjalnych wszystkich dzieci ? wiesz, tak będzie prościej, nigdy nie wiadomo, kogo się urodzi uncertain
        • rhaenyra Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:53
          a dla psychopatek co ?
    • edelstein Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:37

Ja widze stanowcza roznice miedzy zabijaniem,a sterylizacja.Tak,jestem za sterylizacja alkoholikow,narkomanow,osob uposledzonych oraz wszelkiej patologii co co rok ma kolejne dziecko,ktorego nie jest w stanie wyzywic.
      Wystarczy zaczac od ostatniego,by budzet zaczal sie domykac.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:48
        Powinno się zacząć od Afryki, tam to dopiero bieda, głód, choroby śmiertelne i zakaźne, a co dopiero jaka ruja i poróbstwo uncertain
        • naomi19 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 23:18
          Afrykę to się powinno zostawić samej sobie, a nie pompować wielką kasę,z która i tak nic sensownego nie zrobią.
      • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:55
        W Stanach jest jakaś fundacja która namawia narkomanki do sterylizacji, oferuje bezpłatny zabieg i nawet jakąś kasę dodatkowo jeżeli taka osoba zdecyduje się na ten zabieg.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:41
          kurcze gazeta nie sciemniasz? mialam cos takiego zaproponowac wlasnie? moze kasa by ich skusila. w dluzszym rozliczeniu to by bylo korzystne i kazdy by byl zadowolony tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:45
            Pewnie, że ściemnia, jakby prawdę pisał, to zaraz by się odpowiednim linkiem obstawił.
            • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:04
              A proszę, tak na szybko znalezione, ale nie o to mi chodziło, bo informacja którą ja czytałam na jednym z portali dotyczyła chyba Stanów, tej jeszcze nie znalazłam uczciwie piszę, ale znalazłam to:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,8527091,Pierwszy_narkoman_wysterylizowany__Dostal_200_funtow.html
              • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:10
                A tu więcej, w projekcie wzięli udział i Brytyjczycy i Amerykanie:

wiadomosci.onet.pl/prasa/oczy-po-tacie-nalog-po-mamie/y04jq
          • gazeta_mi_placi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:01
            Widziałam krótką wiadomość na którymś z portali, być może Interia.
            Co w tym złego? Sterylizacja chyba tam jest legalna, a jak coś jest legalnego to można do tego namawiać, prawda?
            • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:19
              A czy ja powiedziałam, że coś w tym złego?
              Ty jesteś nałogowym kłamcą, któremu nie można wierzyć w żadne twoje napisane słowo. Prawdę piszesz tylko wtedy, gdy się pomylisz.
              Nie powinno cię zatem dziwić moje (i nie tylko moje) stanowisko w kwestii twojej 'uczciwości' tongue_out
      • a1ma Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:42
        Sterylizacja nie jest niczym złym, ale nie przymusowa. Może zacznijmy od zalegalizowania sterylizacji w Polsce i włączeniu jej na listę zabiegów finansowanych przez nfz. Jeśli będzie darmowa i dostępna, to może się okazać, że całkiem sporo ludzi wybierze tę drogę z własnej, nieprzymuszonej woli.
    • rosapulchra-0 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 17:50
      totorotot, dziwię się, że jeszcze nie przyleciała wWC ze swoją opinią, że artykuły z onetu to jedno wielkie goowno i kto się na nich opiera ten ma musk wielkości łebka od szpilki..
    • lauren6 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:08
      Jakby sterylizować tych z depresją to z połowa tego forum by się załapała. Można sterylizować, czemu nie big_grin Tylko potem się nie dziwić, że nasze cudowne, normalne społeczeństwo zaleje masa przejezdnych z pełnym kompletem zaburzeń psychicznych big_grin
    • anika772 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 19:29
      Przyznaję że momentami jest to kusząca wizja. Ale wiesz przecież że niemożliwa.
    • ichi51e Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:36
      Potworne.uncertain
      • ichi51e Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 20:40
        Koszmarne.
    • taka_pani_jedna Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 22:09
      Tak, jestem za.
      Pisałam niedawno pracę o eugenice i sterylizacji eugenicznej.
      I wciąż jestem za. MOże to szokujące, ale są ludzie, którzy nie zasługują na bycie rodzicami. Którzy płodzą bez opamiętania, alkohol, narkotyki, znęcanie się nad dziećmi na porządku dziennym. Mówą ci coś takie nazwisko jak Amanda Hutton? A "rodzice" Daniela Pełki?
      Pewnie byś się zdziwiła, ilu lekarzy, reformatorów społecznych i działaczy było/jest zdania, że sterylizacja eugeniczna była/jest całkiem dobrym rozwiązaniem, stosowanym z umiarem w konkretnych przypadkach, nie motywowanych rasowo, ale ze względów społecznych.

Akcja T4, podobnie jak cały Holocaust i inne pomysły Niemców były hororem (BTW, wiesz, że pierwsza powieść Stanisława Lema była inspirowana akcją T4? Polecam "Szpital przemienienia" jak cię temat interesuje), ale sterylizacja niektórych "elementów" ze względów społecznych jest ok!
      • helufpi Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 03.12.13, 22:22
        > Pewnie byś się zdziwiła, ilu lekarzy, reformatorów społecznych i działaczy było
        > /jest zdania, że sterylizacja eugeniczna była/jest całkiem dobrym rozwiązaniem,
        Ja bym to chciała wiedzieć. Skoro robiłaś na ten temat badania, rzuć jakimiś nazwiskami żyjących osób publicznych, które są obecnie zwolennikami sterylizacji eugenicznej. Interesuje mnie Polska i UE.
        Bo coś mi się tak wydaje, że ściemniasz, ale może się mylę.
      • minerallna Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 04.12.13, 02:37
        Na tym forum nie znajdziesz zrozumienia.
        Opisałaś niewygodną dla ogółu prawdę. Tu tego nie lubią.
        Oby wątek został w całości.
    • lolinka2 Re: Sterylka dla wariatek i innych odpadów 04.12.13, 05:54
      Niechby kto tylko wpadł na ten pomysł - pierwsza polecę z kwitem od psychiatry. Chłop też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka