lilka69 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:02 co za watek!! prawie wszyscy zgadzaja sie ze soba. to ja tez nie bede stawac okoniem. u mnie kiepski. ale u mnie zawsze jest kiepsko poniewaz ja nigdy nie jestem zadowolona. po prostu kiepski charakter mam. Odpowiedz Link Zgłoś
elle_hivernale1 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:05 Było nieźle. Udało mi się zacząć coś nowego, co fajnie się rozkręca. Przyszły rok będzie dla mnie trochę wyzwaniem, gdyż to co robię wymaga autopromocji, a ta niestety u mnie ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:07 A jaką wolisz wersję ? Bardzo ciężki, Starsza miała dwie operacje, w tym jedną która ją unieruchomiła na długo- musiałam załatwiać nauczanie indywidualne, egzaminy do gimnazjum w domu, to wszystko z niemowlakiem u szyi (piersi).Relacje z moją mamą się pogorszyły, ja miałam atak groźnej choroby-tak naprawdę jeszcze nie zdiagnozowanej, dostałam wypowiedzenie z pracy (likwidacja oddziału), Mąż ciężko jak nigdy dotąd przechodził ataki jelita drażliwego Albo Mnóstwo zmian, Starsza dostała się do gimnazjum i bardzo się zmienila, wydoroślała, nie kłócimy się, Najmłodszy jest zdrowy, Mlodsza bez większych problemów odnajduje się w szkole, mieliśmy fantastyczne wakacje w Chorwacji, poznałam dzięki internetowi fajne dziewczyny-te znajomości są dla mnie bardzo cenne, Mąż awansował w pracy, ja znalazłam/odnowiłam dawne hobby sportowe, udało mi się po porodzie wypracować fajną wygląd-a to z kolei wpływa na samopoczucie, relacje z teściową w końcu są takie jak powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
alkamamma Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 15:06 Guderianka, chętnie przeczytałabym jak wypracowałaś fajny wygląd po porodzie - szukam inspiracji w tym temacie. Z góry dzięki jak najdziesz na to chwilkę. Alkamamma. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 16:14 Ja Ci powiem bo to żadna tajemnica - mało żarcia, dużo ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 17:17 Alkamama-żadna w sumie moc tajemna - 2 (czasem 3)razy w tygodniu siłownia, potem przerwa w siłowni i bieganie ( 30-50 km tygodniowo) Odpowiedz Link Zgłoś
alkamamma Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 19:41 Dzięki za odpowiedź. Z siłownią daje radę, bieganie niekoniecznie dla mnie ale dodatkowo ograniczylam teraz kalorie do 1500 więc liczę na efekty na wiosnę. No i gratuluje, bo w realu nie jest wcale łatwo figurę odzyskać po ciąży. Może to tez trochę od wieku zależy, ja urodziłam raczej późno niż wcześnie i jest mi dosyć cieżko odzyskać płaski brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 21:26 Wiesz co-nie było mi ciężko. Sport uprawiałam całe życie w zasadzie-wiec miałam ruch we krwi. A po 1 porodzie coś mi się pozajączkowało i uzyskałam wagę jakiej nie mogłam osiągnąć dietami i sratami tratami Po każdej ciązy niczym jojo wracałam do swojej wagi ale po ostatniej starałam się w dwójnasób bo po cesarce było mi ciężko uzyskać jędrne ciało i dojść ogolnie do formy, cierpiałam bo nie mogłam ćwiczyć -ciężko przeszłam i operację i połóg i czas 6 mcy po porodzie. Brzucha płaskiego nigdy nie miałam i mieć nie będę-nawet w czasach nastoletnich dając czadu na siłowni robiąc po 700 różnych powtórzeń na brzuch-przegrałam zakład i nie osiągnęłam kaloryfera Nie jestem jednak rozlazła-tylko "zwarta" jeśli wiesz o co mi chodzi-aczkolwiek od października nie robię w zasadzie nic (choroba) i strasznie mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dodam od siebie 09.12.13, 19:49 Karmilam piersia pol roku,ruch mialam w pracy owszem,ale zadnego sportu,zmienilam jadlospis stawiajac na kasze i ogolnie wege i mam figure jak szesnastka- rok po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:10 Najlepszy od długiego czasu. Udało mi się naprawic większość błędów, jakie ostatnimi czasy popełniłam, zacząć się spełniać zawodowo, robić to, co zawsze chciałam, poznać kogoś, z kim chcę spędzić resztę życia i odnowić stare, niepotrzebnie zdechłe przyjaźnie. Tylko zdrowie cokolwiek szwankuje, ale ni dziwota zważywszy w jakim potwornym stresie spędziłam rok 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:12 Tak zwyczajnie, po prostu dobry, choć wrażeń sporo. Mam jednak nadzieję, że następny będzie jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:16 W normie - trochę dobrego, trochę gorszego. Ogólnie niezły Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 12:57 Ja ostatnio stwierdziłam że kilka lat temu byłam jakas bardziej wyluzowana a aktualnie stresują mnie nawet pierdoły, drobiazgi i bzdury co sprawia że funkcjonuje mi się gorzej, ktoś tak ma? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 13:39 Ciągle coś się działo. Straciłam pracę i nadal szukam. Zawirowania straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 14:30 fatalny! FATALNY... czekam na nowy z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 14:42 Finansowo i pracowo kanał, kanał i jeszcze raz kanał. Budowa domu wykończyła nas z kasy do cna. Niby dom stoi ale teraz babole wychodzą...brr Liczyłam się z drobiazgami, a nie ze skaszanioną wentylacją czy ogrzewaniem. Z wprowadzeniem się do domu przed świętami będzie lipa, do tego nerwy udzielają się związkowi. Ostatnio chłop się na mnie wydarł, pierwszy raz od 7 czy tam 8 lat. W pracy też kiepsko finansowo, a to przekłada się na resztę. Do tego na Mikołaja mamy kontrolę US, pani już się zapowiedziała też na przyszły rok Zdrowotnie ok nic nam nie dolega poza drobnymi kontuzjami. Czekam na wiosnę i nie dam się kukułce okukać, bo w tym roku sierota się dałam Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 14:58 Najgorszy w życiu. Śmierć mamy, moja choroba, koniec studiów i czarna d.pa. Ten na pewno będzie lepszy, bo gorzej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 16:01 Bardzo dobrze było. W pracy super, perspektywy zawodowe na 2014 jeszcze lepsze. Dziecko odchowane i zdrowe. Przymierzamy się do kupna domu. Nie pakuje się w kolejne ciąże i dzieci a więc odżywam, odżywam Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 16:20 Nie byl latwy, ale w sumie dobry. Urodzil nam sie synek, wiec to jednak przewaza na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 16:28 Beznadziejny. Moja choroba przewróciła wszystko do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 16:31 Zawodowo- nie najgorzej, duży przełom. Rzuciłam po koniec grudnia pracę, której nie znosiłam. Po jakimś czasie zaczęłam współpracować z koleżanką, pracuję na własny rachunek- większa odpowiedzialność, ryzyko, ale i większa satysfakcja. Pracuję 3 razy krócej, a zarbiam tyle samo. W domu spokojnie. Skończyłam terapię, z cudownym 'wynikiem' tzn bardzo wzmocniona, bardzo się zmieniłam. Wzięłam psa ze schroniska, tu się nie wypowiem, bo to co dziś zrobił przeszło wszelkie pojęcia i nawet zaświtała myśl... żeby go oddać!!!! ale już się pomału uspokajam... dziecko zdrowe, same dobre opinie w przedszkolu co do niej. Edukacyjnie klapa, bo mała chodzi do kiepskiego przedszkola, do tego pierwszy rok bez religii- tragedia. Cieszę się, że już kończy 'edukację' w tym miejscu i idzie do szkoły. W związku tak dobrze jak nigdy dotąd... tfu tfu... żeby nie zapeszyć. Zyskałam 3 przyjaciółki, a po weryfikacji zostały 2. Ale to dla mnie i tak niezły wynik. Plus 3 bardzo dobra koleżanka. Jak dla mnie rok chyba na plus. Wielu rzeczy nie zrobiłam z lenistwa. Szkoda. Może w przyszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 18:15 Jeden z gorszych w moim życiu. Niby nic strasznego się nie podziało(póki co... )to jednak w kazdym dniu..było coś nie tak Na palcach mogę policzyć CAŁE szczęsliwe dni,od rana do wieczora. A tak-"zawsze coś",codziennie jakieś gó...,jak w dniu świra.. Trudny,ciężki rok. Odpowiedz Link Zgłoś
odi507 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 18:26 Beznadziejny ale nie tragiczny. W pracy dalej to samo,bez umowy,coraz wiecej obowiazkow,te same male pieniadze. Z bratem byly niemale problemy,tyle nerwow ale mysle,ze dostal nauczke od zycia i juz wychodzi na prostą. Studia podyplomowe-nie rozpoczely sie bo za malo studentow,do dzis prosze sie o oddanie kasy za tzw.wpisowe. Auta nie kupilam-nie zdecydowalam sie. Łozka nowego nie kupilam-nie zdecydowana dalej jestem,spie na starym,kregoslup mnie od niego boli. Nie schudlam choc sobie tak obiecywalam az rok przelecial. Wygralam proces z bylym pracodawca niemeickim ale kasy nie otrzymalam,tej swojej wygranej-walczylam z Niemcem 1,5roku Kolejny proces z pracodawcą polskim idzie jak krew z nosa.(kasy za dojazd tez nie otrzymalam chociaz mi sie nalezy). Faceta brak juz 2 lata minelo(i tak bardzo mi sie chce sexu ale ja nie z tych,co rzucaja sie na pierwszego lepszego). Pomyslu na biznes nie mam. Na plus-urodzil sie nam bratanek Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 18:43 Lepszy od 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 18:46 dość stresujący w porównaniu z poprzednimi finansowo - masakra w dodatku strasznie szybko minął Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 18:54 hmmm... chyba nie najgorszy... choć do tej pory tak o nim nie myślałam. - nowa praca - może nie wymarzona, ale też nie najgorsza. ma dużo plusów. - zakończyłam ważny etap życia, a raczej ważną sprawę, która ciągnęła się baaardzo długo. zakończyłam z można powiedzieć sukcesem. nie jakoś wow!, ale całkiem zadowalająco. - złapałam równowagę na poziomie - dom/praca/związek/JA - i w końcu odnalazłam w tym wszystkim równowagę i spełnienie. - spełniło sie moje marzenie, że jadąc do pracy śpiewam i jestem pełna energii, a wracając z niej nie płaczę, tylko śpiewam nieco głosniej i wiem, że jeszcze paaarę dobrych godzin do pójścia do łóżka przede mną (pozytywnych parę godzin, a nie że ja chcę iść spać, ale jeszcze tyle do zrobienia) - poczyściłam sporo relacji - zrozumiałam parę relacji, sytuacji i spojrzałam na wszystko świeżym okiem, przewartościowując niektóre znajomości i zdarzenia. - zrozumiałam parę rzeczy - stałam się dojrzalsza, SPOKOJNIEJSZA, opanowana - zaskoczyłam siebie samą parę razy - pozytywnie wszyscy zdrowi poza tym, nikt nie ma komornika nad głową, żadnych rozwodów, wyjazdów... może być tylko lepiej! a to dopiero pierwszy rok z 7 lat tłustych, a właściwie ostatni z 7 lat chudych Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 19:00 Zły, bardzo zły. A zapowiadał się świetnie. Pocieszam się, że dużo gorzej już być nie może, więc jest szansa na odbicie. Chociaż już się zapowiada, że w nowym roku obetną mi pensję Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 19:18 Cudowny W styczniu znalazlam nową, cudna pracę. Bylismy kilka razy na wakacjach rodzinnie (pierwszy raz wykorzystam cały urlop). Przede mną nowe, ekscytujace zmiany, Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 20:10 Witam Był bardzo dziwny. Rozumem tego nie skruszysz, bo zęby wypadną;-D Odpukać - mąż, córa, rodzice, rodzeństwo, domy i samochody cali i zdrowi. Aaaa... o sobie zapomniałam;-P Ja też zdrowa, tylko nóż mi z pleców wystaje. To z pracy. Taki gratis. Na Boże Narodzenie, ma się rozumieć;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 21:45 Zdecydowanie najlepszy w życiu. Mój mąż okazał się być nie tylko moją drugą połową, ale wielkim wsparciem i najlepszym przyjacielem, w związku układa nam się świetnie. W lutym urodził nam się wspaniały synek, ciąża mało męcząca, dzień jego narodzenia zgodnie z moim wyobrażeniem i wyborem to jedno z piękniejszych przeżyć, jakie było nam dane doświadczyć. Dziecko jest promocyjne, przekochane i grzeczne, no i przede wszystkim zdrowe i dobrze się rozwija. Udało mi się bez przeszkód wrócić do pracy i rozwiązać sprawę opieki nad synkiem bez posyłania go do żłobka. Poza tym nie spotkały nas żadne tragiczne ani traumatyczne rzeczy, było za to wiele radosnych chwil i dni. Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Jaki był dla Was mijający rok? 09.12.13, 22:04 Dobry. Przyniósł nam trzecie dziecko (wymarzone a nieplanowane) i znaczną poprawę warunków życiowych (z bardzo dobrych na rewelacyjne). Było sporo stresów po drodze i wiele spraw, które kosztowały nas mnóstwo wysiłku i samozaparcia. Ale ostatecznie prawie wszystko potoczyło się po naszej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś