Dodaj do ulubionych

problem z nowymi pigułkami- pomocy

16.12.13, 22:25
przyjmuję pigułki od ponad 20 lat. do tej pory bezproblemowo.
w tym czasie kilka razy zmieniałam-też bezproblemowo. do dziś.
od kilku m-cy przyjmowałam vibin mini z zaw. estradiolu 0,02mg. musiałam zmienić na coś z większą zaw.estradiolu- wybór padł na vibin 0,03mg.
biorę je od 7 dni.i od 7 dni mam wielkie, nabrzmiałe i bolesne piersi.
nigdy nie miałam takich objawów i nie wiem czy przeczekać czy też od razu odstawić i wrócić do vibin mini,przy których czułam się idealnie pod każdym względem.
wiem,powinnam do lekarza-ale nie jest to takie proste, a na pewno nie uda mi się przed świętami. zresztą lekarz przepisał 2 opakowania na próbę.
co robić?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 16.12.13, 22:27
      Poczekać. Organizm ma prawo trochę poszaleć w okresie przystosowawczym.
      • bominka Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 16.12.13, 22:34
        Wg mojej gin profesorki to najgorsze co moze byc to odstawic pigulki w trakcie cyklu.
        • sstrusiowa Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 17.12.13, 06:19
          no nie- dotrwałabym do końca opakowania a potem zmieniła. tylko czy jest sens i potrzeba?
          • ruscello Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 17.12.13, 06:56
            Moj gin twierdzi, ze dopiero 2-3 opakowania daja obraz reakcji organizmu na dane tabsy. Oczywiscie nie dotyczy to problemow z przeplywem krwi, tylko wlasnie niedogodnosci w stylu nabrzmiale piersi.
            Organizm musi sie przystosowac, wiec z decyzja poczekaj chociaz do przerwy na krwawienie, bo wtedy mozesz sie czuc inaczej.
            • sstrusiowa Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 17.12.13, 07:01
              dzięki serdeczne smile
    • gazeta_mi_placi Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 17.12.13, 09:23
      Pigułki od 20 lat zażywasz? Musisz mieć wątrobę jak stary alkoholi i żylaki jak u Pani po 60 tce.
      • sstrusiowa Re: problem z nowymi pigułkami- pomocy 17.12.13, 17:00
        gazeta_mi_placi napisała:

> Pigułki od 20 lat zażywasz? Musisz mieć wątrobę jak stary alkoholi i żylaki jak
        > u Pani po 60 tce.

i tu cię zapewne zmartwię bo wątrobę badam co roku i jest ok ,żylaków na razie nie mam, włosy na plecach mi nie rosną, głos mam kobiecy.
        zawiedziona gazeciu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka