Dodaj do ulubionych

Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpychają?

04.01.14, 16:01
Apropo wątku z typami niemęskich panów. Jakie zachowania, gesty itp według Was są mało męskie?

Ja nie lubię jak facet siada "noga na nogę", tzn kolano przy kolanie. Nie mówię o siadaniu na zasadzie stopa jednej nogi kładziona na kolano drugiej. U mnie od razu dyskwalifikacja.

Do tego zwracam dużą uwagę, gdy mężczyzna podaje mi dłoń. Nie mówię, że ma mi ją ścisnąć czy wykręcić, żeby pokazać, że jest typowym samcem alfa, ale nie lubię "rybek".

Nie lubię też jak mężczyzna spędza w łazience więcej czasu ode mnie oraz jest na maxa wygolony. Chodzi na solarium, przegląda się w oknach wystaw, nosi stringi.

Z drugiej strony nie lubię jednak mężczyzn, którzy plują na ulicy, używają wulgaryzmów na zasadzie przecinków, są typem chłopaków ławkowych oraz na każdego patrzą na zasadzie szukania awantury.
Obserwuj wątek
    • ida771 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 15:06
      długie paznokcie
      przesadne przeglądanie się w lustrze, strojenie się
      wyrażanie poczucia wyższości nad kobietą
      kreowanie się na cwaniaka
      leżenie na kanapie i zasypianie na kanapie przed tv
      granie w gry na komputerze
      agresja
      pewnie jest tego więcej.
      • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 21:03
        ida771 napisała:

> długie paznokcie

blee
        • anka_na_sankach Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 23:28
          Bleeee to są dopiero z żałobą pod tymi paznokciami smile
          • green.ginewra Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 14:18
            ja nie lubię gdy facet ma lepiej wydepilowane brwii niż ja, w sumie większość chłopaków w Niemczech wink
    • antyideal Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 15:15
      Przysylają słodkie do wyrzygania esemesiki
    • agaja5b Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 17:24
      Odpychające i niemęskie jest zachowywanie się jak pajac, nieodpowiednio do sytuacji i okoliczności, także w wydaniu " jaki to ja jestem macho", przesadne pacykowanie i strojenie się, żalenie się na świat i ludzi, opowiadanie ze szczegółami o swoich byłych, czy złe o nich wyrażanie się, czarnowidztwo i brak inicjatywy w życiu, strach przed tym co mamusia powie, nałogowe picie czy ćpanie czy granie. Dla mnie osobiście bardzo niemęskie jest zafiksowanie czy to na ideologii, czy posiadanie jakiegoś nieomylnego i podziwianego guru. Facet, żeby być męski musi stać samodzielnie światopoglądowo i ekonomicznie.
      • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 21:16
        U mnie jeszcze bekanie w towarzystwie, zbytnie przesiadywanie na ławce tzn typ chłopaka ławkowego, który żali się na swój los, a nie zrobi nic aby coś w życiu zmienić, coś osiągnąć. Zbyt duża ilość trunków alkoholowych i upijanie się prawie do nieprzytomności oraz ćpanie też dyskwalifikują na starcie.
        • anka_na_sankach Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 23:30
          > U mnie jeszcze bekanie w towarzystwie

Wow gdzie ty się szlajasz? smile
          • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 14:49
            anka_na_sankach napisała:

> Wow gdzie ty się szlajasz? smile

Ehh, różnych ludzi się w życiu poznawało wink Z dwojga złego lepiej w tę stronę jak mówił kiedyś jeden znajomy (cytat ze Shreka), swoją drogą fajny jako kumpel. W sumie trochę racji w tym jest, bo tej drugiej strony to jednak kompletnie bym nie zniosła w towarzystwie big_grin
    • wielkafuria Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 05.01.14, 23:24
      mnie odpycha jak "stary " facet pisze mi jakies dziwne sms z wierszami kt sam splodził i mysli ze to jest zabawne, albo romantyczne, fuj
    • anka_na_sankach przede wszystkim ***hipsterzy*** 05.01.14, 23:35
      męskie cioty a'la modnisie niedobrze mi się robi, ubiera się toto jak dziewczynka, żadnego męskiego tchnienia

szczególnie ten po prawej:

https://stilago.home.pl/autoinstalator/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/hipster.jpg

a tutaj jednoznaczne określenie tego ruchu:

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/09/613ac09a47c425f2a545896f88ad068f.jpeg?1347286936

big_grin big_grin
      • lech.boleslaw.w Ale panny na nich leca. 06.01.14, 01:45
        Kazda modnisia chce miec chlopaka hipstera. wink
      • alabama8 Re: przede wszystkim ***hipsterzy*** 06.01.14, 17:13
        Tak się zastanawiam - gość po lewej ma ładny płaszcz, białą koszulę, sweter, modny kapelutek i całkiem ładne okulary - co w nim nie męskiego?
        Czyżby brak spodni moro, kaszkietu z prowincji, krótkiej kurtałki z bazaru i sweterka w serek i zakopiański wzorek? Młodzi, zadbani chłopcy - będący przeciwieństwem macho-polaka który ubiera się bo nie wypada latać w gaciach, a zimą zimno.
        Gdybyś mogła podsumować styl ubierania twojego faceta to co być powiedziała? Ubiera się ze smakiem i gustem, czy też zakłada to co akurat czyste (bo żona uprała).
    • aga.r.72 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 01:57
      Nie znoszę mężczyzn, którym śmierdzą nogi ...
      • anka_na_sankach Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 02:12
        big_grin big_grin

zabilas mnie tym big_grin

dodajmyjeszcze smrod z geby, smierdzace pachy i zolte zeby

big_grin
        • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 13:35
          anka_na_sankach napisała:

> dodajmyjeszcze smrod z geby, smierdzace pachy i zolte zeby

albo gorzej czarne zęby lub braki w jedynkach big_grin
    • memphis90 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 10:20
      Facet w portkach obwisłych na tyłku. I nie mam na myśli niemodnych już gaci z krokiem na wysokości kolan, tylko najmodniejsze teraz hipstersie porcięta, zwisając smętnie w okolicy pośladków, za to opięte na udach. Fuj! Mam ochotę dopaść takiego jak jakiegoś trzylatka, podciągnąć mu toto stosownie i założyć pasek.
    • vilez Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 10:25
      Najbardziej niemęski jest maczyzm.
    • melmire Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 10:25
      Noszacy jakies takie dziwne obuwie, male (w stosunku do gabarytu faceta), miekkie i stawiajacy tak obute stopy do wewnatrz. Zazwyczaj skorelowane jest to z posiadaniem mamusi smile
    • mindtriper Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 10:49
      No wiesz, niepoprawne pytanie.
      Teraz wręcz nie wypada mężczyznom mieć męskich cech, muszą być podobni kobietom, łagodni, delikatni, wymuskani, z pomalowanym paznokietkami.
      Nadreprezentacja męskich cech (agresja, dominacja itd.) jest bardzo trudna w codziennym, pożyciu, owszem, ale jedyna dopuszczalna (oficjalnie) wersja "męskości" jest ta w wydaniu kobiecym.
      Wątki pt. "a jaki mężczyzna jest męski" zadają kłam oszołomkom, ze gender już jest, wystarczy się rozejrzeć. No właśnie, wystarczy się rozejrzeć, jakich mężczyzn szukają kobiety.
      Oczywiście tych z pomalowanymi paznokciami i lepszą niż moja torebką.
      • vilez Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 11:09
        > Oczywiście tych z pomalowanymi paznokciami i lepszą niż moja torebką.

W dziwnych środowiskach się obracasz, skoro gdy się rozejrzysz, widzisz takich mężczyzn wink
        Mój łagodny nad wyraz mężczyzna kupił sobie właśnie plecak wojskowy, a paznokcie ma rzeczywiście pomalowane ,,, ale bejcą, która za diabła nie chce mu zejść od ostatniej naprawy drewnianych donic balkonowych.
        • vilez Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 11:15
          Ps. Mój ojciec (dziś miałby 91 lat) zawsze miał wychuchane, wypolerowane do błysku paznokcie. I to on mi kupił pierwszy osobisty zestaw do manicure i mnie uczył co i jak. Pewno był niemęski. lol.
    • run_away83 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 14:43
      Z jednej strony:

- zaniedbania higieniczne, niechlujny ubiór
      - rzucanie wszystkiego pod siebie i czekanie aż kobieta (mamusia/żona/partnerka) posprząta
      - życiowe lenistwo, siedzenie w tzw. ciepłym ku...dołku, połączone z nieustannym narzekniem na otaczającą rzeczywistość
      - przeświadczenie że mężczyźni zajmujący się dziećmi czy potrafiący ogarnąć prace domowe to "cioty"
      - brak ogłady skutkujący zachowaniami godnymi troglodyty

Z drugiej:

- spędzanie połowy wolnego czasu w łaziencem solarium i klubie fittness
      - całkowite skupienie na sobie i nieustanne trąbienie o swoich osiągnięciach, zwykle połączone z brakiem umiejętnosci słuchania - tacy panowie nie potrafią rozmawiać a jedynie wygłaszać pełne samouwielbienia monologi
      - brak zdecydowania, zrzucanie odpowiedzialności za wszystkie ważne sprawy na partnerkę
      - nadmierne skupienie na konwenansach, bycie zawsze "ą,ę, bułkę przez bibułkę" i bezustanne zwracanie uwagi innym
      • lech.boleslaw.w Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:00
        A jak facet jest urzednikiem niezarabiajacym kokosow i woli to niz, dobrze platna robote fizyczna to jest niemeski? tongue_out
        • green.ginewra Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:10
          Nie. Ale niemęska jest taka "niepewność" i ciągła usilna potrzeba potwierdzania że dokonało się dobrego wyboru wink
        • run_away83 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:11
          Jeżeli jest ze swojego życia zadowolony, nudna praca nie jest calym jego życiem tylko źródłem utrzymania, a oprocz pracy dzieje się w jego życiu coś jeszcze, co daje mu satysfakcję - to jest jak najbardziej męski. Jeżeli jest malkontentem i jojczy jak mu źle, przy czym obwinia wszystkich tylko nie siebie - ma w sobie tyle męskości co osiołek kłapouchy.
          • lech.boleslaw.w Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:22
            To ja zdecydowanie ta opcja pierwsza. wink I zadna baba nie sprawi, ze wyjade sprzatac gruz w skandynawskich stoczniach, o! smile
    • redheadfreaq Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:03
      Miękki, łamiący się głosik, spodnie-rurki, a już na pewno spodnie-pielucha, "pieszczenie" słów, podawanie ręki miękkiej jak gotowany makaron, zdrabnianie, taki ogólny "brak jaj", wieczna niepewność we wszystkim. Automatycznie dużo męskości dla mnie traci każdy facet, który ostro wpadł pod pantofel, daje się poniewierać, ustawiać po kątach.
    • brak.polskich.liter Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:17
      Wszelkie zachowania, w ktorych manifestuje sie infantylizm i niedecyzyjnosc.
      Egzaltacja i czulostkowosc.
      Spychotechnika zamiast rozwiazywania problemow.
      Strach przed konfrontacja.
      Brak tzw. cywilnej odwagi.
      Niezrownowazenie, zmiennosc nastrojow jak u pokwitajacego malolata, brak opanowania.
      Paplanina i ogolna halasliwosc - nie tylko niemeskie, ale meczace jak cholera.
      • triss_merigold6 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 15:21
        Tak. W skrócie - ciotowatość.
        Emocjonalność, egzaltacja, przewrażliwienie.
        • brak.polskich.liter Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 20:28
          O tak, przewrazliwienie, fochowatosc i nieumiejetnosc znoszenia krytyki bez popadania w zly humor, wycofanie albo dla odmiany agreche.

Do listy dorzucilabym zachowania w stylu maczo-sraczo - "kozakowanie", przechwalki co to on by nie <tu wstaw dowolne> i szczeniackie popisywanie sie. Kiedy z czyms takim sie spotykam (rzadko, na szczescie), momentalnie wizualizuje sobie krotkiego ch..a.
    • laquinta Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 16:32
      agnieszka77_11 napisała:

Jakie zachowania, gesty itp według Was
      > są mało męskie?

Siedzenie na kobiecych forach.
      • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 17:42
        Czytanie babskich pisemek.
        • nolus Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 18:29
          Nachalnosc,nachalnosc i jeszcze raz nachalnosc.
      • lisciasty_pl Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 10.01.14, 12:43
        laquinta napisał(a):
        > Siedzenie na kobiecych forach.

Okufa, to chyba o mnie sad(
    • glupia.suka Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 06.01.14, 18:32
      Patriotyzm, tłuste włosy i chlanie na umór.
    • blond_w_pisowni Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 11:40
      Facet, który płacze to porażka. To takie niemęskie.
      • agnieszka77_11 Re: Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 12:00
        blond_w_pisowni napisała:

> Facet, który płacze to porażka. To takie niemęskie.

Absolutnie się z tym nie zgadzam. Oczywiście zależy w których momentach. Nie mówię o sytuacji, gdy np obleje egzamin na prawo jazdy. Ale są sytuacje, gdy facet ma prawo płakać i jest to objawem jego wrażliwości, a nie męskości - strata kogoś bliskiego, choroba dziecka itp
        • blond_w_pisowni Re: Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 12:08
          agnieszka77_11 napisała:

> blond_w_pisowni napisała:
          >
          > > Facet, który płacze to porażka. To takie niemęskie.
          >
          > Absolutnie się z tym nie zgadzam. Oczywiście zależy w których momentach. Nie mó
          > wię o sytuacji, gdy np obleje egzamin na prawo jazdy. Ale są sytuacje, gdy face
          > t ma prawo płakać i jest to objawem jego wrażliwości, a nie męskości - strata k
          > ogoś bliskiego, choroba dziecka itp

Nie ma znaczenia, czy płacze z powodu spóźnienia na autobus, plamy na koszuli czy jakiegoś innego. To takie ciapowate zachowanie. Jasne są ciężkie sytuacje w życiu, ale męski płacz im nie dodaje powagi ani ich nie naprawia.

Czy są tu jeszcze jakieś zdrowo myślące emamy?
          • miliwati Re: Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 12:51
            > Czy są tu jeszcze jakieś zdrowo myślące
            emamy?

Całkiem sporo. A co, chcesz się takiej zapytać jak to jest być kimś takim?
            • blond_w_pisowni Re: Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 12:57
              > Całkiem sporo. A co, chcesz się takiej zapytać jak to jest być kimś takim?

Kimś takim czyli płaczącym facetem, jego partnerką, czy kobietą która nie uznaje łez faceta? Możesz się określić?
              • miliwati Re: Męskie łzy... bleeee... 10.01.14, 13:58
                blond_w_pisowni napisała:
                > > Całkiem sporo. A co, chcesz się takiej
                zapytać jak to jest być kimś takim
                > ?
                >
                > Kimś takim czyli płaczącym facetem, jego
                partnerką, czy kobietą która nie uznaj
                > e łez faceta? Możesz się określić?

W takim razie zacznij od dowiedzenia się jak to jest rozumieć czytany tekst.
                • gumka_myszkaaaaa Re: Męskie łzy... fuu 10.01.14, 17:06
                  Też nie lubie. To jest coś tak ciotowatego, że glowa mala. A jak placze np. po smierci siostry czy ojca, to juz wo gole dla mnie jakis ciotek.
                  FACECI NIE PLACZA!!
                  never!
                  • agnieszka77_11 Re: Męskie łzy... fuu 10.01.14, 17:25
                    Nie mówię o płaczu wśród tłumu, ale np sytuacja gdy jesteście sami w domu. Twój mąż siedzi w łazience, nagle wychodzi i widzisz szklane oczy. Nie chodzi o jakiś głośny lament, ale takie zwykłe wzruszenie.

Ja osobiście nigdy nie widziałam łez mojego męża, ale gdybym je zobaczyła w takiej dość trudnej sytuacji nie uznałabym go za ciotę. Wiem, że to silny psychicznie mężczyzna, a ta sytuacja go kompletnie rozwaliła.

Nigdy nie widziałam też łez mojego ojca. Nawet na pogrzebie swoich rodziców.
                    • agnieszka77_11 Re: Męskie łzy... fuu 10.01.14, 17:28
                      Nie wiem czy widziałyście ten fragment Miasta Kobiet, kiedy Jarek Jakimowicz opowiadał o swoim synku? Nie przepadam za nim, ale te łzy nie skreśliły go jeszcze bardziej.

tvnplayer.pl/programy-online/miasto-kobiet-odcinki,33/odcinek-13,S03E13,488.html
                  • antyideal Re: Męskie łzy... fuu 10.01.14, 20:08
                    I jak im piła tarczowa obetnie łapę też nie, trza byc twardym a nie mietkim smile
    • hipinka Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 10.01.14, 13:43
      rączka "na czajnik" i spodnie rurki zwisające w kroku, jakby tam narobił...
      do tego spodnie opadające prawie na kolana, że aż gacie widać, tzw. "łonówki" uhhh
      strzelanie focha i dąsy
      duża d...a smile (tylko, że to nie zachowanie.....), dużo mięśni a mało mózgu
    • belgijska.czekolada Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 10.01.14, 19:54
      spodnie rurki!!!
      spodnie obwisłe w kroku
      obcisłe ubrania, zwłaszcza koszulki
      koszulka z głębokim dekoltem V
      kolorowe spodnie (zielone, pomarańczowe, żółte) i do tego kolorowe duże tenisówki
      "modna" fryzura na nażelowanego dandysa+ obcisła koszulka z dużym dekoltem i do tego rurki, bleee
      uścisk karpia
      przewracanie oczami i wzdychanie

oj dużo tego terazsmile)))
      • agnieszka77_11 Re: Mało męscy mężczyźni - jakie zachowania odpyc 10.01.14, 20:04
        U mnie też rurki, spodnie obwisłe w kroku, dorzucam jeszcze dresy i bluzy z wielkimi napisami, obcisłe koszulki, koszulki i sweterki w serek. Żel na włosach dyskwalifikuje na starcie, tłuste włosy też. I nienawidzę różowego koloru u facetów. Żadnych różowych koszulek, koszul. I innych pastelowych też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka