Dodaj do ulubionych

ślub ZA i przeciw

04.01.14, 21:09
z doświadczenia swego przestałam wierzyć w instytucje małżenstwa, dlatego juz wiecej niepalnuje, ale kto wie, roznie bywa, wychodzac z załozenia gdyby sie pojawiło dziecko to w razie rozejscia sie z partnerem \(czego niezakładamy) dziecku nalezy sie to samo to przy ew rozwodzie, dziedziczy spadek po ojcu , dla mnie by jedynie była ew emerytura po mezu ale czy my wogole jej dozyjemy ....polise na zycie mozna zapisac na konkretna osobe, a wg was jakie sa za i przeciw???
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:15
      Po prawie 25 latach małżeństwa i nieżałowaniu tego kroku nigdy- nie widzę minusów.
    • demonii.larua Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:21
      A co Ci po naszych za i przeciw, skoro to Ty masz brać ewentualny ślub ? smile
      Osobiście mam drugiego męża i nie widzę minusów, ale decydując się na małżeństwo nie miałam rozterek tego typu po prostu.
      • buzka25 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:27
        bardziej chodzi mi "skutki" prawne, finansowe itp, na chwile obecna wiem ze jesli podejme ten krok strace troche kasy a mam pierwsze dziecko niepelnosprane na kotre wydaje dosc duzo kasy, po slubie nam dochod sie troche zwiekszy ale napewno nie o tyle ile strace,
        • stacie_o Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:29
          Jesteś zwykłą cwaniarą i kombinatorką.
        • marzeka1 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:34
          Za dużo kombinowania.
          • buzka25 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:37
            nie zycze Wam opieki nad niepełnosprawnym i realii naszej polskiej słuzby zdrowia....
            • purpurowa_komnata Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:47
              Oj dziewczyno.
              Dorosła jesteś, a pytasz się jak nastolatka.
              Zapytaj kandydata na męża jak on to widzi i zmień forum. Znam Twoją historię i nie zazdroszczę przeżyć. Tutaj nikt Cię nie utwierdzi w tym,że nie warto wychodzić za mąż.
              Ocenią Cię tylko negatywnie i tyle.
              Poza tym jeśli jest miłość to nie ma takich rozterek.
              • ichi51e Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:50
                Sle po co ktos kto ma watpliwosci i potrzebuje argumentow za/przeciw mialby wychodzic za maz? Plusy tylko rozliczanie wspolne (jesli potrzebne?) renta po mezu i dziedziczenie bez podatku jesli ci zalezy.
        • sanciasancia Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:03
          No, to masz odpowiedź na swoje dylematy.
        • demonii.larua Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:23
          A to trochę inna para kaloszy. Moim zdaniem powinniście w takim razie pogadać szczerze i omówić wszystko dokładnie, zanim podejmiecie decyzje. Przynajmniej ja tak bym zrobiła.
    • mamma_2012 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:48
      Nie widze większych zalet instytucji małżeństwa, o ile nie masz na oku jakiegoś milionera, ktory nie chce intercyzywink
      Jakies plusy to np. informowanie o stanie zdrowia w szpitalu bez specjalnych pozwoleń, moze ułatwienia przy kredytach (nie wiem, bo na szczescie nie brałam)
    • jak_matrioszka Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 21:57
      Przy wyjezdzie za granice jest latwiej zalatwiac pozwolenie dla rodzin (malzenstw) niz dla partnerow. Mam na mysli wyjazd na dluzej, a nie na wakacje.
      • ichi51e Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:51
        Zalezy gdzie i nie jest to problem nie do przebycia
    • d.d.00 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:33
      Zapytaj się pana kandydata na męża.
      Jak się człowiek zakocha to się hajta bez zastanowienia, po pewnym czasie zaczyna się kalkulacja.
    • kk345 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:39
      Tu
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,148771855,148771855,Po_co_slub_.html
      masz wątasek na ten sam temat...
      Enjoy.
      • d.d.00 Re: ślub ZA i przeciw 04.01.14, 22:40
        i używaj funkcji "szukaj" tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka