Dodaj do ulubionych

A gdyby Wasza matka

12.01.14, 19:14
A gdyby Wasza matka, albo babka, albo - jeszcze gorzej - teściowa, emeryturę / rentę / mieszkanie / połowę majątku w zębach zaniosła Owsiakowi, a nie Rydzykowi, to nadal by było ok? suspicious
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:17
      Dla niej na pewno nie byłoby ok. O ile kojarzę aż takich wyznawców Orkiestra nie ma.
      • wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:20
        Właśnie w radiu pani licytująca coś tam powiedziała, że się nie przedstawi, ani nie poda szczegółów, bo potem rodzina na nią napada, że im (rodzinie) nie daje, tylko Owsiakowi...
        • kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:28
          Czego nie daje? big_grin

No nie byłabym wniebowzięta gdyby mamusia miała problem z licytowaniem ponad to na co ją stać.
          • wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:30
            Tych pieniędzy nie daje. Chodziło o kwoty rzędu kilka - kilkanaście tysięcy.
            • kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:40
              No, napisałam wyżej co myślę. Jeśli ją stać, a nie ma innych potrzeb, to niech sobie daje na co chce lub sobie garnki kupuje.
    • demonii.larua Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:20
      Nie mam aż takich radykałów w bliskiej rodzinie big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:23
      Matka siedzi z tyłu.
    • podkocem Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:29
      Matka siedzi z tyłu a teściowa nie wie kto to Owsiak smile
    • saszanasza Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:29
      Z dwojga złego wolałabym by dała Owsiakowi, nie Rydzykowi. Tak czułabym się pokrzywdzona, ale to byłaby jej decyzja.
    • zona_mi Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:37
      Nie widzisz różnicy w działalności obu panów, ani tym, na co przeznaczają pozyskane fundusze?

Nie wiem, czy byłabym zachwycona. Może nie, bo dostałabym mniej w ew. testamencie, a może tak, bo nie liczę na żaden spadek, gdyż moi przodkowie mają prawo do rozporządzania własnymi majątkami wedle własnej woli i rozumu, niekoniecznie licząc się z moimi potrzebami i zdaniem.
      • wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:03
        Widzę. Ale rodzina darczyńcy może mieć odchyły w każdą możliwę stronę. I przyjmuje się, że emerytura / spadek na Rydzyka to zaślepienie i ogłupienie biednych emerytów, a grube tysiące na Owsiaka (które w rodzinie darczyńcy może być postrzegany jak diabeł wcielony)?
        • zona_mi Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:48
          > I przyjmuje się, że emerytura / spadek na Rydzyka to zaślepienie i ogłupienie biednych
          > emerytów,

Dotąd rozumiem, tak, zgadzam się, postrzegam to jako swego rodzaju zaślepienie i sama nie dałabym mu ani grosza, choć co zrobiłaby moja babcia/mama - ich wybór.

> a grube tysiące na Owsiaka (które w rodzinie darczyńcy może być postrzegany jak diabeł wcielony)?

Hę?
      • attiya Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:47
        prawdę mówiąc też nie wiem jak można nieroba z człowiekiem porównać suspicious
    • klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:40
      Różnych ma się krewnych. Mnie osobiście nic do tego, co moi krewni robią ze swoimi pieniędzmi i nigdy nic nikomu nie powiedziałam na ten temat.
    • vilez Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:43
      Raczej WOŚP nie ma takiego kręgu odbiorców, więc mało prawdopodobne. Ale gdyby, to nie byłoby ok.
      • raczek47 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:57
        tak, byłoby to ok, bo ten sprzęt realnie widać w szpitalach na SOR-ach i OIOM-ach.
        A z tłustej, czerwonej gęby Rydzyka kto ma pożytek?Co dobrego robi dla chorych i potrzebujących?
        Proponuję,żeby przeciwnicy WOŚP protestowali(o ile maja dość honoru), gdy ich dzieci trafią do szpitalu przeciwko badaniu ich/leczeniu sprzętem ufundowanym przez WOŚP a poprzestali na tym, co Rydzyk zafundował, czyli odmówieniu zwyczajowej zdrowaśki.
        Macie tyle honoru, plujący na Owsiaka i Orkiestrę?
        • capa_negra Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:16
          10/10
        • hiacynta333 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:24
          raczek47
          taki sam argument dałam na fb, nikt z plujących na wośp nie odpowiedział.
          • wtopek Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:41
            rozumiem, że "tłusta czerwona gęba" ma na celu wzmocnienie przekazu?

można lubić rzeczonego Rydzyka lub wprost przeciwnie, ale takie argumenty pokazują że poziomem nad niego nie wyrastasz, ani nad tych co piszą o Owsiaku, że ma garbaty nos i zeza

co najlepsze "tłustej czerwonej gęby" Rydzyk wcale nie ma
            • raczek47 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:55
              wtopek napisał:

co najlepsze "tłustej czerwonej gęby" Rydzyk wcale nie ma

Ok, więc ma piękną, kremową cerę, dobrze wypielęgnowaną dobrymi kremami.
              a czerwona i tłustą ma Głódź, czy jaki tam inny pijak w biskupim ubranku.
              Wsio to samo barachło dla mnie, co dużo umie tylko gadać a do roboty się nie garnie
              W jakich pożytecznych akcjach biorą udział w/w?Pomagają powodzianom,niepełnosprawnym, chorym dzieciom?nie, oni tylko pięknie i merytorycznie wspierają duchowo.Jasne, kudy tam Owsiakowi jąkale do nich.
              • klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:01
                No jak to, wszak modlą się za nich! A nie jakieś tam pompy insulinowe i inne doczesne głupoty wink
    • kerri31 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:25
      Nie moja brocha, tak jak nie byłoby sprawą mojej babki, matki, teściowej co robię z własnym majątkiem...

P.S. wuika Masz zajefajną sygnaturkę, dawno się tak nie uśmiałam big_grinbig_grin
      • wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:32
        Na zdrowie smile
    • hipinka Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:58
      a gdyby tu było przedszkole w przyszłości i gdyby wasz synek w przyszłości....... (sprawdzić czy nie ksiądz)
      Matka? - Matka siedzi z tyłu smile
    • princy-mincy Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:58
      U mnie w rodzinie nikt na Rydzyka nie daje.
      Nie sadze tez, by ktokolwiek dał polowe swojego majątku na Owsiaka i WOŚP.
      Ew jakieś datki, to tak. Wiec problemu nie ma.
    • szalona_krycha Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:28
      Tak, wolałabym żeby moja mama/teściowa przekazała pieniądze potrzebującym (wszystko jedno czy WOŚP, czy hospicjum, czy schronisku dla psów) niż Rydzykowi
      • klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:31
        Moja teściowa akurat nie na Rydzyka, ale daje na Kościół duże kwoty, jednak nikt się jej w to nie wpindala.
    • nowabiala1 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:46
      Niech robi, co chce - jej pieniadze.
      Uswiadomilabym,ze jak jej zabraknie na leki, nie dam ze swojego, bo nie mam.

Pan Jerzy wypowiadal sie wielokrotnie w mediach, ze jest zwolennikiem eutanazji. Wynika z tego, że ten sprzet geriatryczny to jakas sciema.

Mam 60 lat, z dwojga zlego dalabym n ks. Rydzyka.

• run_away83 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 23:16
      Gdyby moi rodzice zapragnęli wspomóc jakąś organizację charytatywną dużą sumą pieniędzy, wtrąciłabym sie tylko, gdybym się obawiała, że w imię dobroczynnosci sami sobie od ust odejmują. Albo, gdybym podejrzewała że dali się zmanipulować i podjęli taką decyzję nie do końca rozumiejąc konsekwencje. Nigdy w takiej sytuacji nie byłam i raczej nie będę, bo są ludźmi trzeźwo myślącymi i z głową dysponują swoim majątkiem.
    • jola-kotka Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 23:30
      To co moja matka,teściowa etc.robi ze swoimi pieniędzmi,domem,mieszkaniem to nie moja sprawa.
      • asia06 Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:03
        Jola! I to jest normalna odpowiedź.
    • koza_w_rajtuzach Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:16
      Nie moja sprawa co inni robią z własnymi pieniędzmi.
      Moją sprawą byłoby jakby matka, babka, teściowa zaczęły ode mnie pożyczać pieniądze, bo im na życie przestało starczać w związku ze swoim pomaganiem.
      Pewnie inaczej jest jeśli ktoś liczy, że babka, teściowa, matka będą ich wspierać finansowo. Mnie nikt nie wspiera finansowo i nie mam takich oczekiwań. Co jest czyjeś, to nie moje i nic mi do tego, każdy niech robi co chce ze swoimi pieniędzmi.
    • chipsi Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:28
      Oczywiście. Jeszcze bym jej pomogła to wpłacić smile
      Za Tadzia natomiast dostała by ostrą naganę. I nie, od żadnej z nich niczego nie dostaję.
    • attiya Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:45
      tak, bo przynajmniej coś z tego byłoby a nie tylko kolejny kościół, dom modlitw i inne bzdury, które nikomu są niepotrzebne a już na pewno nie ratują życia
      kolejna pompa insulinowa, inkubator, specjalistyczne łóżko - powinnam to nazwać dobrem publicznym, nieprawdaż?
    • heca7 Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 10:37
      W świetle tego jaki ma stosunek moja matka do Owsiaka ( jest bardzo pro RM) , uznałabym, że zwariowała wink
    • mary_lu Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 10:57
      Gdyby to rzeczywiście połowa "majątku" była, to ok.

Gorzej, jakby to była połowa "niczego".

Czy to na Rydzyka, czy na Owsiaka, starsi ludzie bywają zbyt lekkomyślni, a zaraz mogą być im potrzebne ogromne pieniądze.
    • gaskama Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 11:03
      Jeśli chodzi o moją matkę, babkę (już niestety nie mam) czy teściową, to jest mi zupełnie obojętne, czy dają rydzykowi czy owsiakowi, oczywiście dopóki dopóty nie dają moich pieniędzy.
    • antychreza Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 13:25
      Co moja mama robi ze swoim majątkiem jest sprawą tylko i wyłącznie pomiędzy nią a moim tatą - mają wspólność majątkową miedzy sobą, a nie ze mną. Nie liczę na boku ile dostanę ze spadku, wolę żeby żyli i po 150 lat. A jeśli się dogadają, że na starość chcą oddać wszystko na warany z Komodo, to oddadzą, a jak im będzie brakowało na życie z emerytury, to im dołożę. Ale jakby dali na Owsiaka, to może nawet bym się ucieszyła, kto wie, może sprzęt z serduszkiem uratuje kiedyś życie ich wnukowi (choć nie życzę tego ani sobie, ani im).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka