wuika 12.01.14, 19:14 A gdyby Wasza matka, albo babka, albo - jeszcze gorzej - teściowa, emeryturę / rentę / mieszkanie / połowę majątku w zębach zaniosła Owsiakowi, a nie Rydzykowi, to nadal by było ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:17 Dla niej na pewno nie byłoby ok. O ile kojarzę aż takich wyznawców Orkiestra nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:20 Właśnie w radiu pani licytująca coś tam powiedziała, że się nie przedstawi, ani nie poda szczegółów, bo potem rodzina na nią napada, że im (rodzinie) nie daje, tylko Owsiakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:28 Czego nie daje? No nie byłabym wniebowzięta gdyby mamusia miała problem z licytowaniem ponad to na co ją stać. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:30 Tych pieniędzy nie daje. Chodziło o kwoty rzędu kilka - kilkanaście tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:40 No, napisałam wyżej co myślę. Jeśli ją stać, a nie ma innych potrzeb, to niech sobie daje na co chce lub sobie garnki kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:20 Nie mam aż takich radykałów w bliskiej rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:29 Matka siedzi z tyłu a teściowa nie wie kto to Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:29 Z dwojga złego wolałabym by dała Owsiakowi, nie Rydzykowi. Tak czułabym się pokrzywdzona, ale to byłaby jej decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:37 Nie widzisz różnicy w działalności obu panów, ani tym, na co przeznaczają pozyskane fundusze? Nie wiem, czy byłabym zachwycona. Może nie, bo dostałabym mniej w ew. testamencie, a może tak, bo nie liczę na żaden spadek, gdyż moi przodkowie mają prawo do rozporządzania własnymi majątkami wedle własnej woli i rozumu, niekoniecznie licząc się z moimi potrzebami i zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:03 Widzę. Ale rodzina darczyńcy może mieć odchyły w każdą możliwę stronę. I przyjmuje się, że emerytura / spadek na Rydzyka to zaślepienie i ogłupienie biednych emerytów, a grube tysiące na Owsiaka (które w rodzinie darczyńcy może być postrzegany jak diabeł wcielony)? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:48 > I przyjmuje się, że emerytura / spadek na Rydzyka to zaślepienie i ogłupienie biednych > emerytów, Dotąd rozumiem, tak, zgadzam się, postrzegam to jako swego rodzaju zaślepienie i sama nie dałabym mu ani grosza, choć co zrobiłaby moja babcia/mama - ich wybór. > a grube tysiące na Owsiaka (które w rodzinie darczyńcy może być postrzegany jak diabeł wcielony)? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:47 prawdę mówiąc też nie wiem jak można nieroba z człowiekiem porównać Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:40 Różnych ma się krewnych. Mnie osobiście nic do tego, co moi krewni robią ze swoimi pieniędzmi i nigdy nic nikomu nie powiedziałam na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:43 Raczej WOŚP nie ma takiego kręgu odbiorców, więc mało prawdopodobne. Ale gdyby, to nie byłoby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 19:57 tak, byłoby to ok, bo ten sprzęt realnie widać w szpitalach na SOR-ach i OIOM-ach. A z tłustej, czerwonej gęby Rydzyka kto ma pożytek?Co dobrego robi dla chorych i potrzebujących? Proponuję,żeby przeciwnicy WOŚP protestowali(o ile maja dość honoru), gdy ich dzieci trafią do szpitalu przeciwko badaniu ich/leczeniu sprzętem ufundowanym przez WOŚP a poprzestali na tym, co Rydzyk zafundował, czyli odmówieniu zwyczajowej zdrowaśki. Macie tyle honoru, plujący na Owsiaka i Orkiestrę? Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta333 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:24 raczek47 taki sam argument dałam na fb, nikt z plujących na wośp nie odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:41 rozumiem, że "tłusta czerwona gęba" ma na celu wzmocnienie przekazu? można lubić rzeczonego Rydzyka lub wprost przeciwnie, ale takie argumenty pokazują że poziomem nad niego nie wyrastasz, ani nad tych co piszą o Owsiaku, że ma garbaty nos i zeza co najlepsze "tłustej czerwonej gęby" Rydzyk wcale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:55 wtopek napisał: co najlepsze "tłustej czerwonej gęby" Rydzyk wcale nie ma Ok, więc ma piękną, kremową cerę, dobrze wypielęgnowaną dobrymi kremami. a czerwona i tłustą ma Głódź, czy jaki tam inny pijak w biskupim ubranku. Wsio to samo barachło dla mnie, co dużo umie tylko gadać a do roboty się nie garnie W jakich pożytecznych akcjach biorą udział w/w?Pomagają powodzianom,niepełnosprawnym, chorym dzieciom?nie, oni tylko pięknie i merytorycznie wspierają duchowo.Jasne, kudy tam Owsiakowi jąkale do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:01 No jak to, wszak modlą się za nich! A nie jakieś tam pompy insulinowe i inne doczesne głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:25 Nie moja brocha, tak jak nie byłoby sprawą mojej babki, matki, teściowej co robię z własnym majątkiem... P.S. wuika Masz zajefajną sygnaturkę, dawno się tak nie uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:58 a gdyby tu było przedszkole w przyszłości i gdyby wasz synek w przyszłości....... (sprawdzić czy nie ksiądz) Matka? - Matka siedzi z tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 20:58 U mnie w rodzinie nikt na Rydzyka nie daje. Nie sadze tez, by ktokolwiek dał polowe swojego majątku na Owsiaka i WOŚP. Ew jakieś datki, to tak. Wiec problemu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_krycha Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:28 Tak, wolałabym żeby moja mama/teściowa przekazała pieniądze potrzebującym (wszystko jedno czy WOŚP, czy hospicjum, czy schronisku dla psów) niż Rydzykowi Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:31 Moja teściowa akurat nie na Rydzyka, ale daje na Kościół duże kwoty, jednak nikt się jej w to nie wpindala. Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 21:46 Niech robi, co chce - jej pieniadze. Uswiadomilabym,ze jak jej zabraknie na leki, nie dam ze swojego, bo nie mam. Pan Jerzy wypowiadal sie wielokrotnie w mediach, ze jest zwolennikiem eutanazji. Wynika z tego, że ten sprzet geriatryczny to jakas sciema. Mam 60 lat, z dwojga zlego dalabym n ks. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 23:16 Gdyby moi rodzice zapragnęli wspomóc jakąś organizację charytatywną dużą sumą pieniędzy, wtrąciłabym sie tylko, gdybym się obawiała, że w imię dobroczynnosci sami sobie od ust odejmują. Albo, gdybym podejrzewała że dali się zmanipulować i podjęli taką decyzję nie do końca rozumiejąc konsekwencje. Nigdy w takiej sytuacji nie byłam i raczej nie będę, bo są ludźmi trzeźwo myślącymi i z głową dysponują swoim majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: A gdyby Wasza matka 12.01.14, 23:30 To co moja matka,teściowa etc.robi ze swoimi pieniędzmi,domem,mieszkaniem to nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:03 Jola! I to jest normalna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:16 Nie moja sprawa co inni robią z własnymi pieniędzmi. Moją sprawą byłoby jakby matka, babka, teściowa zaczęły ode mnie pożyczać pieniądze, bo im na życie przestało starczać w związku ze swoim pomaganiem. Pewnie inaczej jest jeśli ktoś liczy, że babka, teściowa, matka będą ich wspierać finansowo. Mnie nikt nie wspiera finansowo i nie mam takich oczekiwań. Co jest czyjeś, to nie moje i nic mi do tego, każdy niech robi co chce ze swoimi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:28 Oczywiście. Jeszcze bym jej pomogła to wpłacić Za Tadzia natomiast dostała by ostrą naganę. I nie, od żadnej z nich niczego nie dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 09:45 tak, bo przynajmniej coś z tego byłoby a nie tylko kolejny kościół, dom modlitw i inne bzdury, które nikomu są niepotrzebne a już na pewno nie ratują życia kolejna pompa insulinowa, inkubator, specjalistyczne łóżko - powinnam to nazwać dobrem publicznym, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 10:37 W świetle tego jaki ma stosunek moja matka do Owsiaka ( jest bardzo pro RM) , uznałabym, że zwariowała Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 10:57 Gdyby to rzeczywiście połowa "majątku" była, to ok. Gorzej, jakby to była połowa "niczego". Czy to na Rydzyka, czy na Owsiaka, starsi ludzie bywają zbyt lekkomyślni, a zaraz mogą być im potrzebne ogromne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 11:03 Jeśli chodzi o moją matkę, babkę (już niestety nie mam) czy teściową, to jest mi zupełnie obojętne, czy dają rydzykowi czy owsiakowi, oczywiście dopóki dopóty nie dają moich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: A gdyby Wasza matka 15.01.14, 13:25 Co moja mama robi ze swoim majątkiem jest sprawą tylko i wyłącznie pomiędzy nią a moim tatą - mają wspólność majątkową miedzy sobą, a nie ze mną. Nie liczę na boku ile dostanę ze spadku, wolę żeby żyli i po 150 lat. A jeśli się dogadają, że na starość chcą oddać wszystko na warany z Komodo, to oddadzą, a jak im będzie brakowało na życie z emerytury, to im dołożę. Ale jakby dali na Owsiaka, to może nawet bym się ucieszyła, kto wie, może sprzęt z serduszkiem uratuje kiedyś życie ich wnukowi (choć nie życzę tego ani sobie, ani im). Odpowiedz Link Zgłoś