18.01.14, 12:04
Rady potrzebuję !

Kupiłam sobie wczoraj takie "coś" i teraz sama nie wiem . Wypada to założyć z samymi rajstopami a dokupiłam takie czy koniecznie z leginsami ? Mężowi podoba się bardzo wersja pierwsza , przymierzałam wczoraj . Ja nie jestem pewna . Z butami też dylemat ale to może później. Idziemy na trochę sztywne spotkanie .

Mogę to jeszcze oddać jakby co smile To jak ?

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/45/89/10/012b4cdff0.jpg

Rajstopy trochę grubsze z wyraźniejszym wzorem , ladniejsze.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFEj-dYE2kzw6_nT5dRSTVTWfXtxbduxsBbH-5NU6sdhYqshb4XA
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:06
      Z samymi rajstopami jest OK. Ale nie jedź w tym do Indii.
      • tanebo Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:07
        Postscriptum - nogi musisz mieć takie jak na zdjęciu.
        • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:10
          Nie narzekam.
    • jematkajakichmalo Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:14
      Moim zdaniem nie, tym bardziej na sztywne spotkanie. W tej wersji wyglada tandetnie. Widac, ze to tunika a nie suknia.
      Ale kazdy zaklada co lubi wink
    • lady-z-gaga Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:14
      Wygląda na przezroczyste. Jesli tak jest, same rajstopy odpadają.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:21
        Tylko rękawy i ta falbanka na dole .
    • vilez Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:15
      Jaki to materiał? Coś z jedwabiem i bawełną?

Srednio mi się podoba, wydaje mi się, że średnio będzie wyglądało ze względu na te gumkowe ściągacze. Nie kupiłabym.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:25
        Cały środek jest dosyć gruby i ciężki.

Na te ściągacze to już sobie pomyślałam , że taki jeden fajny pasek bym założyła , ale muszę przymierzyć.
    • beliska Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:17
      Na pewno nie z samymi rajstopami.
      • tanebo Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:19
        Dlaczego? + dłuuuuugie nogi + wysokie obcasy i konkurentki na party padną trupem po minucie.
        • vilez Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:22
          Ale wiesz, Kkalipso chyba chodzi jednak o coś innego, niż taki tandetne porażenie.
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:34
            Widocznie mamy inny gust , nie szkodzi.

O dziwo w porządnym sklepie te tandety sprzedają i proponują tak nosić , pewnie się mylą sad
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:40
              Zawsze mi się wydawało, że masz dobry gust, ale chyba się pomyliłam.
              Na pewno masz coś porządnego w szafie, nie chcesz chyba wyglądać jak mieszkanka komunałki z Nowej Huty.
      • pulcino3 Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:21
        ja gdybym nie miała nic innego w szafie to ubrałabym to, plus:
        bokserka,
        legginsy,
        długie kozaki

w stylu - na codzień smile
        • tender-love Re: Ujdzie? 18.01.14, 18:31
          a w co byś to ubrała? w rajstopy, w legginsy?
    • agrypina6 Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:22
      Idź koniecznie z samymi rajstopami. Szczególnie na sztywne spotkanie, he hesmile.
      • pulcino3 Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:25
        big_grin
    • gaga-sie Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:24
      Jak dla mnie, modelka wygląda, jakby była niekompletnie odziana. Ja bym nie założyła, nawet na luźniejsze spotkanie.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:26
        Ta modelka pokazuje tylko rajstopy , sama bym tak nie wyszła .

To moje sięga prawie do kolan smile
        • tanebo Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:28
          To odpada. Za długie.
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:30
            No tak!
        • gaga-sie Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:31
          Jak do kolan, to lepiej. Tylko nadal mam wątpliwości, czy na sztywne spotkanie pasuje.
          • gaga-sie Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:34
            Uściślam: lepiej,że dłuższe, bo się tyłkiem nie świeci, ale z kolei może zniekształcać sylwetkę, trochę "trudna" na tunika.
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:03
            Nie jest , aż takie sztywne ale jednak.
    • pulcino3 Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:29
      Moim zdaniem tego typu ubranie ze ściągaczem w obniżonym stanie i rozkloszowany dół będzie jedynie praktyczny dla ciężarnych, żeby brzuch zatuszować, no i za zasadzie na codzień bez szału. Ale żeby na sztywne spotkanie to nie widzę się w czymś takim.
      • niutaki Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:38
        Na sztywne spotkanie to nie, ani z rajstopami, ani z legginsami, ale na jakas luzna okazje, jesli masz szczuple nogi to lec smialosmile
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:37
      Oddaj.
    • dantonka Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:44
      Dołączam do opcji "nie dla samych rajstop"
    • fomica Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:44
      No nie wiem, tunika w grochy i wzorzyste rajstopy? Nie za dużo tych wzorków? Jak już to tylko gładkie, czarne kryjące rajstopy. Ten deseń w kropki tez nie w moim guście, ja bym nie założyła.
    • mvszka Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:46
      dla mnie to taka fajna podfruwajka do której pasują gładkie nieprzezroczyste rajstopy i ciężkie buty ale na pewno nie na sztywne spotkanie
    • totorotot Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:48
      zalezy jakie masz nogi.Jesli takie jak Baribari czy jakos tak, to pewnie ze tak, ale rajstopy wtedy gładkie raczej
      • przystanek_tramwajowy Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:51
        Jeśli masz towarzyszyć mężowi na oficjalnym spotkaniu w pracy a mąż jest dyrektorem w burd..., przepraszam agencji towarzyskiej, to strój bardzo odpowiedni.

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:52
          Tak samo sobie pomyślałam. Strój dla blachary, za przeproszeniem.
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:59
            Nie wiedziałam , że tak blachary chodzą ubrane .

Oświeciłaś mnie
            • mvszka Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:31
              tak nie chodzą, one nie widziały blachar
        • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:09
          Kiedy ty ostatnio po sklepach chodziłaś , wiesz w ogóle co sprzedają i co się nosi i jak się nosi?

A może nie odpowiadaj , lepiej będzie!
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:24
            Kkalipso, a tak się kreowałaś na znawczynię mody i bieżących trendów smile
            Forumowa kreacja swoje, a życie swoje. Wsypałaś się tym wątkiem. big_grin
            • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:36
              Przestań , na nic się nie kreuje , jak się nudzę to wymyślam , nic ponad to ...
    • gryzelda71 Re: Ujdzie? 18.01.14, 12:51
      Jak same rajstopy to bez wzoru.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:01
        Ja się upieram jak już przy wzorze , w zwykłych gładkich ciotowato to wyglada.
        • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:01
          Ciotkowato.
        • gryzelda71 Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:04
          To załóż te co kupiłaś.
        • b.bujak Re: Ujdzie? 18.01.14, 17:58
          kkalipso napisała:

> Ja się upieram jak już przy wzorze , w zwykłych gładkich ciotowato to wyglada.

to załóż gładkie kolorowe
    • komyszka Na sztywne spotkanie-zdecydowanie nie. 18.01.14, 13:16
      Na "trochę sztywne"-od biedy, z dopasowanymi czarnymi legginso-spodniami, jakąś dobrze skrojoną marynarką/dobrym gatunkowo, stonowanym kolorystycznie rozpinanym swetrem. Chociaz i tak nie kupuję kompletnie opcji Twojej sukienki (?) na takie wyjście. A juz z rajstopami- to dla mnie zart.
      • kkalipso Re: Na sztywne spotkanie-zdecydowanie nie. 18.01.14, 13:41
        O marynareczce też pomyślałam a mam taką fajną "kusą" .
    • ledzeppelin3 Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:18
      Ty masz niezłe nogi z tego co kojarzę wink, więc jak najbardzije rajstopy i szpilki.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:45
        smile
    • kroliczyca80 Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:21
      Troczki, falbanki, ściągacze, przezroczystości + jeszcze wzorzyste rajstopy = nie. Ani na oficjalne, ani na nieoficjalne spotkanie. Gdyby to chociaż do polowy uda było, można założyć do tego kryjące legginsy, cięższe buty i jest git na bieganie po mieście wiosną.
      Mój głos więc na nie.
    • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:35
      O znalazłam fotki na stronie sklepu , tu lepiej widać.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/85/89/10/0126414c27.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/84/89/10/019d0a4147.jpg
      • ledzeppelin3 Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:38
        Super z rajstopami
      • a.nancy Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:52
        mam coś bardzo podobnego, tylko w innym kolorze. w dodatku ma większy dekolt sad i też mam dylematy, noszę z rajstopami ale... tylko po domu. no jakoś nie mogę się przełamać, żeby się ludziom pokazać smile a ciuch mi się podoba, mężowi też tongue_out
      • asia_i_p Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:20
        Tu widać wyraźniej wzór i się robi ciężka sprawa.

Legginsy na pewno nie, bo wyjdzie casual, prawie sportowo.
        Takie a la kabaretki + szpilki - bardzo prowokacyjnie, ale rzeczywiście imprezowo.
        Z gładkimi rajstopami - zrobi się bardziej elegancko, ale też bardziej codziennie.

Ta sukienka się zwyczajnie nie nadaje do stworzenia formalnej kreacji - da się imprezowo, ale na bardziej luzacką imprezę. Wszelkie grzeczne stylizacje tracą w ogóle imprezowy charakter, robi się herbatka u cioci.
        • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:35
          10/10
          Nic dodać nic ująć .
          • moofka Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:48
            z tego co pamietam jestes drobna i szczupla - mozesz sobie pozwolic smile
            rajstopy ja zalozylabym gladkie
            ale to ale to ja - lubie tylko jeden wzorzysty akcent a reszta robi tlo
            na stronie mango jest bardzo duzo takich tuniko-sukienek modne widac w tym sezonie
            i noszone wlasnie do botkow albo masywniejszych butow
            do leginsow bedzie bezpiecznie ale nudno smile
            trudno jednak cos powiedziec kiedy nie widac jak lezy po prostu i jaka dlugosc jest na Tobie
            ematki jako doradczynie mody powoduja opad ręk jak zawsze
            • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:53
              Dzięki !

Dokładnie taka długość jak na manekinie .
              • kadfael Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:57
                No ale Ty nie jesteś manekinem i się ruszasz. Ta gumka się nie utrzyma w tym miejscu.
                Ale cóż - widzę, ze w Ciebie wstąpiła przekora, by się sprzeciwić emamie i właśnie ją założyć i już wink
                • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 15:04
                  Dlaczego tak mówisz ?
                  Żadna przekora . Jak coś co sięga prawie kolan może się podnieść , że tyłek będzie widać , chodziłam w tym co do długości jest ok i radzę sobie z poprawianiem jakby co .

Dziwi mnie trochę pruderyjność emam .
                  • kadfael Re: Ujdzie? 18.01.14, 15:16
                    Bo mam coś w ten deseń, na gumkę (tylko nie tak nisko ta gumka). W sensie tunikę - jak ją kupowałam też myślałam, że będzie ją można nosić samą. Otóż nie da się. Ja tam pruderyjna specjalnie nie jestem, ale niekoniecznie chcę świecić desusami w sytuacjach oficjalnych.
                    A poza tym ta tunika jest po prostu smętna. Długość rękawów taka nijaka, gumka na biodrach - pogrubia - spójrz obiektywnie na tego manekina - no nie wygląda to dobrze. Pomysł założenia czegoś lżejszego do ciężkich butów, grubych rajstop i marynarki mnie przekonuje, ale ta tunika nie zachwyca mnie...
                    • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 15:29
                      I o to chodzi ma być smętna właśnie dokładnie TAK , co innego byś dopingowała kolorowe jarmarki , taka jest obecnie moda , i co do kształtu i co do akcentów i ja to lubię ...
      • agnewo Re: Ujdzie? 18.01.14, 23:06
        Pewnie, ze ujdzie smile Bedzie to wygladac dobrze z czarnymi kryjacymi rajstopami - raczej postawilabym na gladkie i czarne szpilki badz czarne botki do kostki na cienkiej szpilce . Na zgrabnej sylwetce wiele kreacji sie broni samych , a z tego co pisza dziewczyny i ty sama nogi masz zgrabne wiec bym sie nie zastanawiala .
    • jola-kotka Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:45
      Do szpilek i rajstop ok,tylko może rajstopy gładkie,koniecznie szpilki. Nikt nigdzie nie powiedział,że na sztywne spotkanie to tylko garnitur lub garsonka,które są dobre dla starszej pani. Termin sztywne spotkanie dla każdego znaczy co innego.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:53
        Wiesz przymierzałam to razem i rajstopy wyglądają świetnie , może i trudno sobie wyobrazić ale tak jest. W gładkich bym wyglądała jak cnotkatongue_out

Jednak jeśli założę szpilki chociaż na niższym obcasie to i może się przekonam do grubych gładkich , jak cięższe buty to tylko te wzorzyste.
        • vilez Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:02
          Ja tego nie widzę ze szpilami. Banał. Dla mnie ta kieca się "usprawiedliwia" tylko przy ciężkich butach typu: martensy. Na zasadzie kontrastu. Bez tego, to mdłe, mdłe.
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:27
            No i tak ma być , banalnie .Znudziły mi się już dawno cukierkowe sukieneczki.
            Chcę wyglądać inaczej .

I mam zamiar założyć te rajstopy , ciężkie buty , przykusą marynareczkę i wyglądać świetnie.

Buty coś takiego ale zgrabniejsze , ładniejszy obcas .

https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/wizaz.pl/moda/galeria-mody/botki-na-slupku-jesien-2013-foto/botki-na-slupku-baldowski-440zl/850410-1-pol-PL/botki-na-slupku-Baldowski-440zl_gallery_image.jpg
            • kadfael Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:38
              Rajstopy, ciężkie buty, przykusa marynareczka - wszystko OK. Tylko nie do tej tuniki. Pomijając wszystko inne - takie tuniki na gumce nie trzymają się na miejscu, lubią się "podciągać" w górę. Będziesz w tym wyglądała jakbyś zapomniała spódniczki.
            • vilez Re: Ujdzie? 18.01.14, 15:21
              A to tak, te buty mogą być.
        • jola-kotka Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:05
          No to ok ty widzisz jak to wygląda w realu,zakładaj z tymi rajstopami i ja bym została przy szpilkach,a kiecka jest fajna oryginalna.
        • nowel1 Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:14
          To wszystko może być naprawdę fajne, ale w żaden sposób, NIJAK nie gra z "dość sztywnym spotkaniem".
    • kota_marcowa Re: Ujdzie? 18.01.14, 13:56
      >
      > Mogę to jeszcze oddać jakby co smile To jak ?
      >

Oddaj.
      • jola-kotka Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:06
        • jola-kotka Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:09
          Ja szukam w necie gdzie ona to kupiła a tu oddaj,nie oddawj to jest super.
          • bloopsar Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:21
            > Ja szukam w necie gdzie ona to kupiła

Poproś, może ci po spotkaniu paczką wyśle big_grin
          • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:32
            Jak chcesz to ci oddam po dzisiejszym pochodzeniu w tym , wypiorę obiecuję smile
    • neffi79 Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:11
      oddaj bo nie wiadomo co to w sumie jestwink Może podomka?
      (bez urazy)
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:31
        Skąd ja nie z tych ....
    • annajustyna Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:11
      A ile kosztowalo?
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:30
        Nie dużo smile
    • asia_i_p Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:16
      Co to znaczy - trochę sztywne?
      Wśród znajomych zaryzykowałabym, gdyby pracowe - próbowałabym upolować zdjęcia z analogicznych imprez sprzed roku/ dwóch i usiłowała się dostosować.

Bo to jest ładne, ale bardzo śmiałe, i jak się w tym zjawisz wśród małych czarnych i małych beżowych nad kolanko, będziesz główną atrakcją przyjęcia. Chyba że dobrze się czujesz w takiej roli.
      • kkalipso Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:30
        Tak wśród znajomych , czy sztywne to znaczy od razu , że związane z pracą - albo najlepszej restauracji z panami w podeszłym wieku pod krawatem .
    • maggi9 Re: Ujdzie? 18.01.14, 14:22
      Nie da się poradzić. To coś póki co wygląda na kawałek smętnej szmaty i nawet nie za bardzo się orientuje jak to może na kimś wyglądać. Moze dobrze a może tragicznie. Wrzuć fotkę w tym czymś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka