Dodaj do ulubionych

Obrzydzają Was baseny?

22.01.14, 21:55
Mnie tak. I nie lubię chodzić.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 21:57
      No popatrz, a psia kupa Cię nie brzydzi...
      • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 21:59
        Kupę wystarczy ominąć.
        • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:11
          W wodzie też big_grin
          • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:14
            Ale taplanie się w sikach to już mniejsza przyjemność.
            • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:18
              Chcesz napisać,ze nie wchodziSZ do JEZIORA I MORZA?
              • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:27
                mieszkam nad morzem, do pięknej plaży nad otwartym morzem mam kawałeczek drogi ale to jednak cos innego niż mały zamknięty akwen z przewijającą sie duzą ilością ludzi. Ja mam tutaj w sumie tylko Sopot ( z tych wiekszych)
                • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:29
                  Ała
                  Morze, ścieki, ludzie sikający bleeeeeeeeeeeeeee i zero UZDATNIANIA.
                  • afro.ninja Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 09:14
                    Wole morze ze sciekami, niz basen z sikami. big_grin
                    Szkoda, ze mam w sobie to obrzydzenie, bo plywac bardzo lubie. Najgorsze, ze to przyszlo z wiekiem, jako dziecko i mloda kobita, mialam to gleboko gdzies, nawet sie nad tym nie zastanawialam.
        • attiya Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 07:57
          u mnie w domu nie ma ani psich ani innych kup
          to samo powinno być na zewnątrz a nie jest tak
      • misiowamama-2 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:07
        big_grin big_grin big_grin
    • wuika Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 21:59
      Mnie bardzo rzadko, np. takie ewidentnie brudne, zarośnięte, etc.
      Przy czym ja mało obrzydliwa jestem wink I czasem bardziej dla zasady, że ma być czysto, niż "choćbym nie wiem co, to nie skorzytam".
    • kerri31 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:00
      Mnie również, dlatego nie rozumiem kobiet w ciąży , namiętnie chodzących na basen ,które myślą ze robią coś dobrego. To siedliska bakterii, grzybów i wydzielin w jednej 'wannie'. Te wszystkie jacuzi i brodziki, wtórnie przelewajace wodę. Może mam schizę i obsesję na tym punkcie ale jedyne co widzę w basenach to brud i bakterie. Brzydzę się zwyczajnie.

• platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:08
        o tak, te wszystkie jaccuzi , z podgrzaną wodą, w środku tłum ludzi - obrzydliwe.
      • franczii Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 12:07
        Ja w ciazy akurat nie moglam chodzic a szkoda ale zadna moja ciezarna kolezanka nigdy niczego nie zlapala w basenie. Chodzilam za to z niemowlakami 3miesiecznymi jak zreszta prawie wszyscy dzieciaci i tez zadne zadnego chorobska nie przywloklo.
    • kkalipso Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:04
      Z roku na rok coraz bardziej .
      Najbardziej lubię jak jest mało ludzi , choć to o czystości nie świadczy , to zawsze coś .
    • misiowamama-2 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:08
      tak, obrzydzają, dlatego nie korzystam,
    • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:08
      Mnie nie. Nie pije wody z basenu, a na co dzień w powietrzu i pozywieniu tyle syfu....
      • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:17
        No niby nie,
        moje dzieci uwielbiają się taplać w basenie i chodze ze względu na nie
        niby zdeznfekowana ta woda ale.... jakos mnie brzydzi
        • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:20
          Weszłaś choc raz do basenu? Jakie miałas potem choroby?
          • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:25
            gryzelda71 napisała:

> Weszłaś choc raz do basenu? Jakie miałas potem choroby?

No ciągle korzystam, wyjezdzamy do miejsc gdzie w hotelach są fajne baseny więc korzystamy.Ale tego nie lubię, chodz dzieci bawią się świetnie.
            Ja nigdy nic nie miałam, ale moja córka chodząc regularnie miała grzybice ucha środkowego, zlapaną na basenie.Wyleczona szybko , dalej chodzi ale jestem ostrozniejsza.
            • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:30
              Złapała na basenie? Pobrałaś próbki wody, ze wiesz?
              • platki_sniadaniowe Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:37
                A po co? Najprawdopodniej z basenu, tak mówil lekarz. Ale moze tylko zbieg okoliczności.
                Ale i tak mnie basen obrzydza.
                • gryzelda71 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:40
                  Najprawdopodobniej......
                  Mnie kąpieliska bardziej obrzydzają...O filtracji
    • hipinka Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:18
      OHYDA
      nie weszłabym do basenu za nic w świecie
      niedawno koleżanka wróciła z basenu z niespodzianką..... sad
      • hipinka Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:19
        aha, i mamy znajomego który prowadzi kursy pływania
        jego historie są wprost niewiarygodne
      • baltycki Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:15
        hipinka napisała:

> niedawno koleżanka wróciła z basenu z niespodzianką..... sad

ciązą?
      • jolunia01 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:15
        hipinka napisała:

> niedawno koleżanka wróciła z basenu z niespodzianką..... sad

Jakiej płci?
        • hipinka Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:27
          dobre smile
          ale rozczaruję was - od tego nie powiekszyła jej się rodzina, a wręcz przeciwnie - na pewien czas ta możliwość została wykluczona smile
          • memphis90 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 18:54
            Tjaaaaa, od basenu... big_grin Ja bym raczej prześwietliła partnera, bo STD biorą się nie z basenu, a z seksu z byle kim...
    • mruwa9 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:22
      to w ogole nigdy nigdzie nie plywasz? Nigdy nigdzie, poza wanna w domu, jesi masz, sie nie zanurzasz?
      A zbiorniki naturalne, jeziora,morze cie brzydza? Tam ani woda nie jest filtrowana , chlorowana, a w dodatku pelno zwierza wszelakiego i ich odchodow plywa, padlina , chwasty.. to dopiero bagno
      (a basen lubie, chadzam tak czesto, jak sie da, w wodzie czuje sie wysmienicie).
      • memphis90 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 18:54
        I ryby tam sikają...
        • mruwa9 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 21:44
          i zdychaja..i kupy robia..
      • kerri31 Re: Obrzydzają Was baseny? 24.01.14, 10:22
        mruwa9 napisała:

> to w ogole nigdy nigdzie nie plywasz? Nigdy nigdzie, poza wanna w domu, jesi ma
        > sz, sie nie zanurzasz?
        > A zbiorniki naturalne, jeziora,morze cie brzydza? Tam ani woda nie jest filtrow
        > ana , chlorowana, a w dodatku pelno zwierza wszelakiego i ich odchodow plywa,
        > padlina , chwasty.. to dopiero bagno
        > (a basen lubie, chadzam tak czesto, jak sie da, w wodzie czuje sie wysmienicie)

Jest filtrowana naturalnie, brak w niej chloru a skoro żyją zwierzęta to jest dostatecznie czysta.
        W basenie chlorowanym z grzybami, bakteriami, chlamydiami ryba by długo nie pożyła.
    • nagako Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:32
      Przyjemność z taplania się w wodzie mam tak dużą ze o tym nie myślę - w sensie czy to obrzydliwe czy nie. Choć to forum ostatnio postanowiło mi obrzydzić wink któryś raz ten temat wałkowany w krótkim czasie.

Haa powiem więcej chodzę z moim roczniakiem raz w tygodniu na zajęcia basenowe dla maluchów ;] (te pieluszki kąpielowe nie trzymają moczu tongue_out)
      • lily-evans01 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 10:10
        Kiedyś myślałam o tego typu zajęciach, jak moja córka była niemowlakiem, rehabilitowanym neurologicznie. Ale pani rehabilitantka nam to skutecznie obrzydziła - jej 7-miesięczny syn złapał z basenu zakażenie układu moczowego, którego nie mogli pozbyć się przez ponad miesiąc.
        • nagako Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 11:11
          A nam rehabilitantka polecała i bardzo zachwalała wink
    • przystanek_tramwajowy Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:34
      A do morza rybki srają i sikają. Aha!

---
      Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
    • yenna_m Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:34
      tak
      jakoś brzydzi mnie miejsce, gdzie gromadnie ludzie płuczą swoje często niewymyte, genitalia i odbyty
      • naomi19 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:00
        o matko
        wyobraziłam sobie pływające genitalia i odbyty w basenie
        same
        bez reszty ciał
        • yenna_m Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:07
          dołóż jescze pachy i pachwiny wink
          • kerri31 Re: Obrzydzają Was baseny? 24.01.14, 10:24
            yenna_m napisała:

> dołóż jescze pachy i pachwiny wink

NIedomyte zagrzybiałe brudne pazury starszych panów, waginy z brodawczakami starszych pań , łuszczyca Pana po 50-tce i wiele innych atrakcji wydzielonowych.
        • latarnia_umarlych Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 19:46
          umrę! co za czaderski wątek, dzięki!
          ja wyobraziłam sobie te obyty i genitalia płukane w basenie przez ich właścicieli, coś jak baba piorąca bielizną nad rzeką
          takie gromadne płukanie
    • saszanasza Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:38
      Powoli zaczynam mieć pewne basenowe schizywink
    • capa_negra Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:49
      Basen??? a fuj....
      Trzeba dbać o siebie i swoje zdrowie - my o swoje dbamy.
      Jemy tylko to co urośnie/ zostanie wyhodowane w ekologicznym gospodarstwie kontrolowanym bardzo restrykcyjnie przez nasze służby.
      Ubieramy się tylko w rzeczy powstałe z surowców naturalnych, rosnących bez herbicydów.
      Wcześniej są oczywiście uprane w 90 C i ubierane tylko raz.
      W 2015 roku planujemy produkcję żywności i odzieży przenieść do próżni. Tak żeby było zdrowo i sterylnie. Dostęp do posesji jest tylko po przejściu przez specjalna śluzę - cykl oczyszczania trwa ca 30 min.
      Dotyczy to nas, bo goście oczywiście musza mieć jeszcze aktualne badania i kartę szczepień, dodatkowo przed wejściem do śluzy są badani przez lekarza.
      Dom opuszczamy tylko w specjalnych skafandrach i hermetycznych samochodach, które po każdym opuszczeniu garażu również przechodzą specjalną dezynfekcję.
      Mamy oczywiście zwierzęta, które szkolone od małego nie liżą, nie ślinią, nie lenią się i nie robią kupy.
      Zaczynam rozważać czy żyją.
      Pościel zmieniamy codziennie, a bieliznę po każdym skorzystaniu z toalety.
      Garnki i talerze używamy tylko raz bo zmywarki są fuj.... takie niehigieniczne.
      Seks uprawiamy do woli oczywiście standardem są badania 2 x w tygodniu i uprzednia kąpiel w środku odkażającym.
      Jesteśmy zdrowi, higieniczni i tacy szczęśliwi bo nie boimy się, że jakaś perfidna bakteria wpełznie do naszego życia.
    • naomi19 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 22:59
      Nie. Uwielbiam.
      • naomi19 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:01
        ale moja siostra się brzydzi, uważa, że to obrzydliwe kąpać się z obcymi starymi i śmierdzącymi ludźmi. unika jak może
    • b.bujak Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:27
      jestem na etapie, że basen jeszcze zniosę, ale jacuzzi już omijam
    • sole78 Re: Obrzydzają Was baseny? 22.01.14, 23:34
      tak, obrzydza, pływam krytą żabką i pod wodą widok pływających "fleków" zaczął mnie obrzydzać. Dlatego jak chodzę na basen to tylko rano wcześnie, wieczorny basen mnie nie skusi. Syn chodził przez rok do świetnej szkoły pływania, ale ze względu alergię skórną zrezygnowałam, bo bałam się, że złapie coś (o kurzawkach nie wspomnę 2 razy na bank z basenu przywleczone). Siki niemowlaków to naprawdę mały pikuś w basenie smile
      • jolunia01 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 23:18
        sole78 napisała:

> ...ze względu alergię skórną zrezygnowałam, bo bałam się, że złapie coś (o kurzawkach
        > nie wspomnę 2 razy na bank z basenu przywleczone). ...

Kurzawka? Masz na myśli drobnoziarnisty osad nasycony wodą pod ciśnieniem, czy grzyb z rodziny pieczarkowatych?
    • attiya Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 07:56
      nie
      za to psia kupa mnie brzydzi
    • default Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 08:05
      Tak, brzydzę się, od lat nie chodzę. A kiedyś nie miałam takich oporów.
      Nie wynika to z mojej przesadnej obawy przed bakteriami czy innymi zanieczyszczeniami - z bakteriami to akurat jestem za pan brat, mając 8 zwierzaków w domu smile - ja się po prostu brzydzę obcych osób w takiej bliskości jak na ogół to bywa na basenie. Moment, gdy przypadkowo ktoś mnie dotknie pod wodą np. gołą stopą - obrzydliwość !!! Z podobnych powodów nienawidzę jeżdżenia komunikacją miejską - nie znoszę, gdy ktoś zupełnie obcy stoi tak blisko, napiera na mnie.
      Być może mogłaym chodzić na basen w godzinach kiedy jest najmniejsza frekwencja, powiedzmy ze dwie-trzy osoby oprócz mnie chyba bym zniosła smile
    • ioanna80 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 08:21
      Sorry, nie mogę, czepię sie: obrzydzić mozna cos, nie mozna obrzydzić kogoś. To jest niepoprawne stylistycznie, mgliwo mi sie robi jak to czytam. Plasuje mi sie zaraz za "ubierać płaszcz" i "idąc do domu padal deszcz" big_grin
      No to sie czepilam, dziekuje za uwagę.
    • babsee Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 08:35
      Owszem.Ale poniewaz to obecnie moja jedyna dopuszczalna przez lekarzy forma sportu i rownoczesnie najbardziej zalecana forma rehabilitacji to chodzę na basen.Wybralam basen w szkole corki bo wiem,ze regularnie pobierana jest probka wody i badana pod wzgledem zanieczyszczeń.
      Staram sie nie wkręcać w brudnych ludzi, ani gołe stopy-co jest nabardziej obrzydliwą rzeczą na świecie.
    • jusytka Obrzydzają mnie takie opinie n/t 23.01.14, 08:41

• ledzeppelin3 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 09:59
      Nie. Za to "obrzydzają mnie" psy.
    • drinkit Nie n/t 23.01.14, 10:02
    • lily-evans01 Re: Obrzydzają Was baseny? 23.01.14, 10:08
      Owszem. Co ciekawe, kiedyś nie myślałam o tym w ten sposób, to przyszło z wiekiem.
      Moje dziecko z kolei ma co chwilę obłożone zatoki i alergię tego typu, że np. po założeniu ciuchów nie wypranych w proszku typu Lovela wygląda, jakby miała odrę. Na basen więc nie chodzi, z powodów laryngologicznych i skórnych, jak na razie, choć regularnie obecnie wszystkie szkoły uszczęśliwiają tym dzieci w ramach wf.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka