Dodaj do ulubionych

Biedne miśki!

26.01.14, 13:06
Wyglądam przez okno, a na oblodzonej rzece przede mną ze czterdziestu miśków w kurtałkach siedzi na wiadereczkach i moczy kije w przeręblach. I tak już któryś dzień z rzędu, w weekendy zjawisko się mocno nasila.

Większość kurtek wygląda na nowe i nietanie, na brzegu zaparkowane normalne samochody, więc podejrzewam, że miśki ani bezdomne, ani bezpańskie nie są.

Ma któraś takiego zawziętego na te ryby? Nie żal całkiem dobrego miśka na taki mróz puszczać?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Biedne miśki! 26.01.14, 13:11
      Moj kolega ostatnio sie wkrecil. Caly vzas o tym gada. Zawsze myslalam ze to mega nudziarstwo polegajace na siedzeniu i gapieniu sie. Z zeznan kumpla wynika ze jest to mega techniczny skomplikowany sport - rybi odpowiednik szachow/riska
    • marzeka1 Re: Biedne miśki! 26.01.14, 13:16
      Mój śp. teść był zapalonym wędkarzem, mąż na szczęście nie ma na to nawet trochę ochoty.
      U mnie wczoraj było -19 stopni, patrzę przez okno , a na jeziorze 3 siedzi i wierci przeręble, a potem na krzesełko i tak parę godzin siedzieli.
    • sixsi-xsix Re: Biedne miśki! 26.01.14, 13:16
      Ostatnia możliwość zaspokojenia instynktu łowcy.
    • kerri31 Re: Biedne miśki! 26.01.14, 13:26
      mary_lu napisała:

> Większość kurtek wygląda na nowe i nietanie, na brzegu zaparkowane normalne sam
      > ochody,

Co za spostrzegawczość . A jak wygląda nienormalny samochód ??

tak?
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9r552avpuD4p3wwtaZYmkicj9XYaroMugzVJ6fxOKCz6YUIy5AQ
    • klubgogo Re: Biedne miśki! 26.01.14, 13:45
      Jakie zołzy w tych domach zostały, że te biedne miśki mróz tęgi wybrały big_grin bo nikt mi nie wmówi, że miłość do wędki.
      • przystanek_tramwajowy Re: Biedne miśki! 26.01.14, 14:41
        To mężowie e-matek - trudno o większe zołzy.

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • aqua48 Re: Biedne miśki! 26.01.14, 15:09
          Mój zawzięty na ryby. Ale takie, które kupuje w 5 minut w najbliższym sklepie pod domem smile
    • lady-z-gaga Re: Biedne miśki! 26.01.14, 17:25
      Ja bym wolała, żeby mój w kurtałce sobie posiedział.. Ale on rozbiera się do majtek i włazi do wody. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka