Dodaj do ulubionych

Przepisy na kolacje

30.01.14, 00:02
Napiszcie mi dziewczyny bardzo proszę jakieś pomysły na kolacje. Przychodzi koleżanka z dzieckiem, posiedzimy, pogadamy i chciałabym zaserwować coś prostego, dobrego i nietuzinkowego jednocześnie. Przychodzi mi na myśl zapiekanka, ale ostatnio jadłam to właśnie u owej koleżanki i tak trochę głupio będzie...
Macie coś plisssss.....?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 00:34
      Jakiś fajny makaron? Albo tarta (na kruchym/francuskim cieście)? Albo mało eleganckie pizza/sandwicze (jakbym się nie starała, dzieciom zawsze smakują)? Paszteciki czy inne tego typu buły? Naleśniki z różnymi farszami do wypełnienia?

PS. Córka ma 12 lat i jeszcze nie udało mi się wymyślić bardziej atrakcyjnej kolacji dla niej i jej koleżanek niż jakieś ciasto (pizza/tarta/pieczywo do zapiekania) do których można dobrać ulubione dodatki (mam przygotowane mięso/ryby/warzywa/sery) - każda ma to co lubi i jak lubi wink.
    • naplaze Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 00:41
      Ja dzisiaj jadłam morszczuka pieczonego w folii z sosem winno-śmietanowym, do tego pęczak i brokuły, ale nie wiem, czy to dzieciom podejdzieuncertain
    • jusiakr Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 01:06
      Parowki w ciescie francuskim, male pizze, sandwiche, pieczone ziemniaki, warzywa (w tym domowe frytki) z dipami smile
      • mamaoskarka18 Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 06:55
        Bułeczki drożdżowe w środku z serem żółtym i kabanosem do tego dip albo keczup
    • ichi51e Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 10:08
      Lasagne big_grin zjadloby sie...
      • aqua48 Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 10:53
        Kup dwie bagietki i zrób stare, dobre kanapki na kromkach z bagietki. Dla dzieci z dobrą szynką i serem, dla dorosłych z łososiem wędzonym, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym lub oliwką i koperkiem. Nie narobisz się, a na pewno będą smakować, teraz mało kto podaje kanapki.
        • kamunyak Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 12:52
          ja czasami robie takie właśnie kanapki ale na ciepło, czyli u mnie to zapiekanki są.
          kroję bagietke na 3-4 kawałki, potem na pół i właśnie obkładam szynką, troche cebuli, ogórek kwaszony, przyprawic papryką, mozna troszkę (ostrożnie) ostrą papryką też. Na wierzch żółty ser i do piekarnika, na funkcje opiekacza, aż ser się rozpusci - 10-15 minut.
          Zapiekanki mozna przygotować wcześniej i potem tylko opiec.
          Dzieciaki uwielbiają.
    • blond_w_pisowni Re: Przepisy na kolacje 30.01.14, 11:55
      Bułki z masłem i kiełbasą. Do picia ciepłe mleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka